29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Prosím vás o vaše zkušenosti s rekvalifikacemi přes úřad práce - možnosti a druhy rekvalifikací, jak dlouho jste na přidělení do kurzu čekali, apod. Případně jakou podporu vám úřad práce ještě nabídl.
Jsem druhým měsícem na ÚP a sklízím naprostý nezájem. Narazila jsem na opravdu unylou úřednici a o vše se musím doprošovat. Při mé žádosti o kurz mne tvrdila, že kurzy jsou JEN pro ohrožené skupiny lidí pod 20 let a nad 50 a pro dlouhodobě nezaměst. Když jsem jí řekla, že má situace je složitá /jsem sama se 3 dětmi/ a že na netu jsou uvedeny pod ohrož. skup. i rodiče pečující o děti do 15 let, tak to poté připustila a dala mi vyplnit žádost o kurz. Stále mluví o tom, že přednost mají dlouhodobě nezaměstnaní, že se na kurz stejně nedostanu,..
Z mého pohledu jsou i 2 měsíce dost, chtěla bych ten čas smysluplně využít. Po mém vyptávání, co bych mohla ještě podniknout, mi "prozradila", že probíhá při úřadě Jobclub - což jsou přednášeky zaměřeny na dovednost získat práci, ap. Tento Jobclub tady nyní začíná, je určen pro matky po MD apod. a už je plný. Proč mi o něm neřekla už před měsícem, nevím. Na další Jobclub je prý výběrové řízení a opět mi sdělila, že přednost mají dlouhodobě nezam., rok a více. Ono i začátek požadované rekvalifikace úřad už od srpna pečlivě mlží - nevíme, v půlce září, v říjnu,...
To mám čekat rok? Žaludek na vodě mám už dnes, ale stále mám energii pustit se do čehokoliv, když mé profesi odzvonilo. Je jednání úřednice tak hrozné proto, že se jedná o malé město či je vůči požadavkům klientů naprosto laxní od přírody?
Není tady
Já myslím že je to jak kde, možná bych zkusila zeptat se příslušné úřednice, aby ti dala přehled všeho co je k mání, jinak že se půjdeš informovat u vedoucí(ho) pracovního úřadu na komplexní nabídku možností a na podmínky zařazení do kurzů, a že svoje požadavky na zařazení do kurzů a rekvalifikací budeš dávat písemně a doporučeně... já jsem byla kdysi na pracáku něco asi přes 3 měsíce a měla jsem velice příjemnou paní a do kurzu mě zařadili i když jsem pak už měla místo na pracovní úvazek, ale je pravda že mi už tehdy bylo těsně přes 50... ale chodilo do toho kurzu se mnou převážná většina dost mladých lidí, tak to asi nebylo jen pro nás "ohrožené druhy"
Upravil(a) Bety (17. 9. 2009 9:16)
Není tady
Bety to trefila - je to jak kde. Např. na ÚP v našem městě je všechno jen formalita, pokud jde o rekvalifikaci, odkazují rovnou do okresního města na ÚP. Tam je moc milá a ochotná paní, která se snaží pomoc, co může, pokud vidí zájem i na druhé straně. Ale řekla bych, že spíš se o rekvalifikacích píše a mluví, než aby těch kurzů bylo opravdu tolik. Pokud už nějaké jsou, tak je většinou soustřeďují do krajských měst a ono dojíždět denně tři měsíce nebo půl roku 80 km tam a 80 zpět je někdy fakt problém, aby se člověk trefil do začátku kurzu a domů nepřijel někdy o půlnoci, zvlášť když musí třeba 2-3 přestupovat a spoje nenavazují a doma na něj čekají děti... Opravdu přednost mají dlouhodobě nezaměstnaný, ale každá aktivita by měla být vítaná, takže se divím, že úřednice postupuje takto, ikdyby Sojku měla zařadit na seznam jako náhradníka. Kdysi mi bylo řečeno, že pokud si uchazeč najde někde nějaký rekvalifikační kurz sám, tak je možnost, že mu ho ÚP zaplatí za určitých podmínek, ale jak se pořád všechno mění, tak už tohle nemusí být pravda.
Není tady
Iveta X napsal(a):
Bety to trefila - je to jak kde. Např. na ÚP v našem městě je všechno jen formalita, pokud jde o rekvalifikaci, odkazují rovnou do okresního města na ÚP. Tam je moc milá a ochotná paní, která se snaží pomoc, co může, pokud vidí zájem i na druhé straně. Ale řekla bych, že spíš se o rekvalifikacích píše a mluví, než aby těch kurzů bylo opravdu tolik. Pokud už nějaké jsou, tak je většinou soustřeďují do krajských měst a ono dojíždět denně tři měsíce nebo půl roku 80 km tam a 80 zpět je někdy fakt problém, aby se člověk trefil do začátku kurzu a domů nepřijel někdy o půlnoci, zvlášť když musí třeba 2-3 přestupovat a spoje nenavazují a doma na něj čekají děti... Opravdu přednost mají dlouhodobě nezaměstnaný, ale každá aktivita by měla být vítaná, takže se divím, že úřednice postupuje takto, ikdyby Sojku měla zařadit na seznam jako náhradníka. Kdysi mi bylo řečeno, že pokud si uchazeč najde někde nějaký rekvalifikační kurz sám, tak je možnost, že mu ho ÚP zaplatí za určitých podmínek, ale jak se pořád všechno mění, tak už tohle nemusí být pravda.
Loni jsem si kurz našla, podala jsem si žádost na ÚP o proplacení. Nedali mi ani korunu, vrazila jsem do toho svých 20 tisíc, práci zatím nemám. Přeju více štěstí při řešení nezaměstnanosti ...
Není tady
sugar napsal(a):
Iveta X napsal(a):
Loni jsem si kurz našla, podala jsem si žádost na ÚP o proplacení. Nedali mi ani korunu, vrazila jsem do toho svých 20 tisíc, práci zatím nemám. Přeju více štěstí při řešení nezaměstnanosti ...
Hm, tak to mě mrzí. Už je to tedy jinak....
Není tady
Já bych řekla, že v současné době jsou rekvalifikační kurzy ne moc užitečné. Zaměstnavatel má na výběr díky vysoké nezaměstnanosti spoustu vyučených lidí s praxí a těm pak samozřejmě dá přednost před těmi jen s rekvalifikací.
Navíc třeba já znám kadeřníka s rekvalifikací a to, co mi vytvořil na hlavě, tím by se asi nikde chlubit nemohl. Díky němu jsem se musela nechat ostříhat téměř na krátko .
Rekvalifikace je dobrá asi jen pro zvýšení Vašich znalostí, např. počítače, jazyky, .....
Není tady
Děkuji. Na možnost najít si kurz sama a domluvit se o uhrazení s ÚP jsem se také ptala. Z důvodu, že zaměření, které by mne zajímalo zrovna ÚP nenabízí. Objevila jsem nabídku práce, která by mi vyhovovala, ale byl tam v požadavcích kurz, který právě není v nabídce ÚP. Tak jsem zjišťovala, zda by bylo možné se případně s firmou dohodnout o mém nástupu a projít ještě při ÚP kurzem. Vypadá to logicky, ale prý to nelze. Ale zakázané to není.....
Není tady
sugar napsal(a):
oni asi neproplácejí kurz, který si najdeš! to musí být kurz, který poskytují oni...
Není tady
Tulipánko, to je pravda, ale jsou různá zaměstnání, kde z principu pracovník požadovaný kurz mít musí a k tomu určitý stupeň vzdělání. Takže škola nestačí. Dříve si to asi více řešil zaměstnavatel sám. Dnes při té velké nezaměstnanosti je určitě lepší nabídnout všechny dovednosti které jsou požadovány.
Není tady
Rekvalifikační kurzy jsou vyhozené státní peníze . Neznám nikoho komu by pomohly získat zaměstnání.
Buď jsi šikovná a práci si najdeš nebo nejsi šikovná a práci nenajdeš i kdyby jsi kurzů měla pět.
O jaký kurz jsi měla konkrétně zájem?
Není tady
aprill napsal(a):
Rekvalifikační kurzy jsou vyhozené státní peníze
. Neznám nikoho komu by pomohly získat zaměstnání.
Buď jsi šikovná a práci si najdeš nebo nejsi šikovná a práci nenajdeš i kdyby jsi kurzů měla pět.
O jaký kurz jsi měla konkrétně zájem?
To mě těší, že v tom má někdo tak jasno. Já jsem si původně jenom myslela, že jsem lempl, teď mám alespoň jistotu.
Není tady
aprill napsal(a):
Neznám nikoho komu by pomohly získat zaměstnání.
zde se hlásím já tvoje první - kdybych od pracáku neodstala zdarma můj úplně suprovní, intenzívní a s bezvadným lektorem vedený PC kurz na Word a Excel, nezískala bych svoje místo mzdové účetní, ze kterého jsem se už dostala na moje nynější bezvadné místo! Jinak i když jsem nějaké základy práce na PC měla, tak ten kurz mi dal opravdu velice moc, kdyby to šlo tak bych si ho klidně zopakovala, protože Excel nepoužívám pořád a už jsem mnohé pozapomněla, samotné se mi do toho nechce pouštět. Kurzy byly od firmy z Brna, jméno jsem už zapomněla...
Upravil(a) Bety (17. 9. 2009 19:55)
Není tady
Bety napsal(a):
aprill napsal(a):
zde se hlásím já tvoje první - kdybych od pracáku neodstala zdarma můj úplně suprovní, intenzívní a s bezvadným lektorem vedený PC kurz na Word a Excel, nezískala bych svoje místo mzdové účetní, ze kterého jsem se už dostala na moje nynější bezvadné místo! Jinak i když jsem nějaké základy práce na PC měla, tak ten kurz mi dal opravdu velice moc, kdyby to šlo tak bych si ho klidně zopakovala, protože Excel nepoužívám pořád a už jsem mnohé pozapomněla, samotné se mi do toho nechce pouštět. Kurzy byly od firmy z Brna, jméno jsem už zapomněla...
, blahopřeji, myslíš, že firma ocenila víc, že ovládáš PC, než to jsi dobrá v účetnictví?
Není tady
bez PC bych to nemohla vůbec dělat - k mzdovému účetnictví ve státní organizaci to musíš ovládat! jinak na mzdové jsem nastupovala po cca 30 letech takže již nic neplatilo, bylo to jako bych začínala úplně znovu, bez toho kurzu bych to místo vůbec nedostala... všechno jsem se ohledně mzdového učila znovu, ale kdybych neovládala PC tak by mě tam vůbec nevzali
Není tady
Jinak i na mojem novém místě, kde jsem 2 roky, musím denodenně zpracovávat texty a jednoduché tabulky a poskytovat je dalším, a přebírat tímto způsobem jejich práci a navazovat na ni - opět je pro mě to, co jsem v kurzu získala, neocenitelné, v dnešní době nestačí "umět účtovat"
Není tady
Podívej, april, jestli chceš dál vytrubovat
aprill napsal(a):
tak klidně, to že pomohly mně můžeš považovat za výjimku která potvrzuje pravidlo nerada jsem ti zkazila tak krásnou průpovídku, nevěděla jsem že si na ní zakládáš
Není tady
ahojte holky,jsem tady na tomto vlákně poprvé,dříve jsem navštěvovala život po nevěře,což mi díky dušičkám hodným tady zachránilo život,a ted potřebuji poradit tady....začla jsem pracovat u kamaráda v prodejně,kde se fakt nenadřu,ale byla jsem tak štastná a vděčná za práci,že jsem se ani neptala za kolik,dlouho jsem byla doma,tak nevím dnes co je málo a co moc?víte to vy?děkuji
Není tady
Opravdu ÚP zprostředkovává rekvalifikační kurzy zdarma?
Já jsem tam byla tento týden poprvé a viděla jsem na nástěnkách a i na netu informace o rekvalifikačních kurzech, které si musím sama zaplatit a levné to opravdu nebylo
V mé profesi momentálně nejsou žádná volná místa a tak bych si ráda nějakou rekvalifikaci udělala... třeba bych měla větší šanci najít si práci
Není tady
spunt napsal(a):
ano, ale jen ty kurzy, které mají v nabídce, a ne to co si vybereš že by se ti hodilo. Musíš si vybrat z jejich nabídky.
Není tady
Díky moc, já se příště zkusím zeptat, teď jsem se neptala, protože mi bylo hloupé se informovat a pak říct že do toho kurzu nechci investovat 10tisíc ....
Doufám že tam bude něco kam mi budou moct zařeadit, práci na PC relativně zvládám.....
V podstatě jsem dva dny bez práce a musím na to pořád myslet a hledat inzeráty.....
Není tady
Ahoj.. Kde jste si někdo dělal nějaký rekvalifikační kurz...nevim, kde si mám udělat. Chtěla bych si nějaký kurz udělat, ale zatim nejsem pevně rozhodla jaký, tak bych uvítala nějaké internetové stránky, abych se mohla podívat....dívám se a zatim jsem na nic moc nenarazila. Děkuji
Není tady
Ahojky. Nedávno jsme tady tu věc řešili s kamarádkou. Pomáhala jsem jí hledat na netu, ale nemohla se rozhodnout. potom jí jeden náš známý poradil tuhle stránku http://www.ucednik.cz/ Výhodou bylo, že on sám s tím měl zkušenost, takže jsme věděli, že je solidní. Tak jestli chceš, tak se tam kdyžtak mrkni a popřemýšlej , co by tě bavilo
Není tady
Za mě byl dobrý tento kurz nepovolená reklama Naučil jsem se tam jak propagovat svou firmu přes internet a přibylo dost zakázek.
Není tady
Bety napsal(a):
spunt napsal(a):
ano, ale jen ty kurzy, které mají v nabídce, a ne to co si vybereš že by se ti hodilo. Musíš si vybrat z jejich nabídky.
Ta jejich nabídka, no, nic extra a podmínky taky nic moc. Na spoustu kurzů chtějí záruku budoucího zaměstnavatele, nebo že budu OSVČ. A na to zase potřebuju garanta. Jako OSVČ nebudu hned vydělávat,než najdeš klienty,zařídíš sena podnikání, to není hned, ale po absolvování kurzu tě vyrazí z evidence a dotace na začátek podnikání ti taky nedají jen tak. Podmínky jsou vcelku náročný. Takže pomoc pracáku žádná.
Na technický obory posílají chlapy, pochybuju, že by mi zaplatili kurz programování CNC strojů. Tam garance nepotřebuju. A pak nabízí profese, kde když už tě zaměstnají, tak jsou tam mizerný platy.
Pro mě pracák neudělal nic, kurz mi neplatí, peníze zatím nedává a jsou tam otrávený, že je člověk obtěžuje. Nejsem bez práce ze své vůle, ale jednají se mnou jako s příživníkem. Pracovala jsem 26 let a tohle chování mi silně vadí. Lapí tam celej den na pr.deli a chovají se opravdu děsně. Když dělám s lidma, musím se chovat příjemně. Co je mi po tom, že se chytla doma s manželem, že ji ta práce nebaví, že ji to množství lidí obtěžuje. Mají jistotu, že je za jejich chování nevyhodí,nepotrestají,nic. Nikoho to nezajímá.
Dělám si kurz,ale neplatí mi to pracák. Je to na dlouhý čekání a kde budu shánět někoho, kdo mě pak zaměstná?
Není tady
kamarádka si dělá teď kurz na pečovatelku..nabízí ho i pracák, ale říkala, že se byla ptát v Domu s pečovatelskou službou, zda jí s tímto kurzem vezmou a nabídli jí udělat si kurz přímo u nich, s tím, že ji pak zaměstnají. Tak co to zkusit touhle cestou.
Není tady