6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
mashanka napsal(a):
...než představu, že se s nějakou dívčinou někde ňufíčkuje, ale každý jsme jiný
Já, jako manžel taky Umím si představit, že bych překousnul nějakej jednorázovej úlet mý ženy, ale zjistit - podobně jako to může klidně zjistit manžel Janie - že mi ji 7 let ošukává jinej borec, to bych asi nevydejchal...
Není tady
"Prostě děláš levnou matraci kolegovi, kterej potřebuje víc sexu než má doma , nic víc to není, má tě jistou a zadarmo -ne jako ženáči, co choděj k sousedce a platěj 1500 za hodku........"
On mi natraci nedělá?
Není tady
Janie- můžu se zeptat, v jaké věkové kategorii se pohybujete, ty , tvůj muž i tvůj milý? Nevím, jestli jsem to přehlédla, ale nějak si neumím poskládat co znamená nadstandardní manželství, když je potřeba odcházet jinam za adrenalinem. Prostě jsem nabyla dojem, že manžel je třeba starší, zajištěný,usedlejší, třebas už s odrostlýmui dětmi z prvého vztahu- proto mu nevadí nemít děti. No a ty jsi v pozici opečovávané ekonomicky , ale přece jen "něčím strádající". Třeba se mýlím, ale tak nějak to na mě působí..
Upravil(a) zuzi777a (17. 9. 2009 9:41)
Není tady
Janie napsal(a):
Proč si myslíte, že můj muž určitě chce děti?
no, já si to nemyslím...znám takové, kteří je nechtějí a kdyby je chtěl,tak existuje třeba adopce .... a jestli jsi je nemohla mít už předtím nežli jste se vzali,tak asi věděl do čeho jde a jetli až po té, tak asi jsi pro něj důležitější nežli to, zda má či nemá děti....
btw taky je už nemohu mít, ale můj M by do adopce nešel a vím, že tak napůl trpí tím, že se mnou bude mít jen to jedno dítě, které máme...a já zas trpím tím, že adopci by neskousnul....
Není tady
Janie, my do toho fakt nevidíme, ale ze zkušenosti - odžito + vypozorováno - ve většině případů, kdy je ve hře nevěra, netrvá 7 let.
Takový aktér klasické nevěry je ve stávajícím vztahu nespokojený, není schopen to řešit a najde si protějšek, který mu dá, co potřebuje. Většinou falešné sebevědomí. Pak to rupne a buď je v na programu rozvod, nebo snaha o záchranu.
Paralelní vztah je spíš o tom, že se jedná o fungující vztahy ve kterých už není to napětí, co na začátku, oba milenci to vědí, nechtějí nic měnit, jen si to užít.
Za sebe musím říct, že tohle bych nerozdýchala. Zjistit, že manžel má několik let milenku a jiskru hledá u ní, čili já mu nestojím ani za pokus... že jsem pro něj jen příjemná jistota... to by mě ponížilo strašně.
Kdo komu dělá matraci je vedlejší. Jde o to, co děláš svýmu manželovi.
Není tady
helena napsal(a):
má tě jistou a zadarmo -ne jako ženáči, co choděj k sousedce a platěj 1500 za hodku... každej ženáč je pan božský a přitom i milenka vidí, že doma, lže a podvádí
A ten, co platí sousedce nelže a nepodvádí? Hele, když to vezmu JENOM z finančního (tobě nejpochopitelnějšího) hlediska, tak je ten "platící host" větší neřád, páč navíc okrádá rodinu, ne? Zatímco "pan Božský" tak nanejvejš okrádá manželičku o svoji mužnou sílu... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
a třebas neokrádá a ta manželka je ještě ráda do toho se prostě nevidí jak to je
Není tady
Ahoj Janie,
tebe asi pálí dobré bydlo,že?
Manžela miluješ,vážíš si ho.... a milenec je "pan božský".
Ty chceš milence,ale on se asi nerozvede,když to neudělal dosud.
Doporučuji : - rozvést se
- ukončit vztah s milencem
- najít si úplně jiného chlapa.
Není tady
Jan,
všechny názory, které si tu přečteš, nejou ničím jiným, než odrazem myšlení a osobního nastavení těch, kteří je napsali.
Můj nevyjímaje.
Jediné, čím ti mohou pomoci je, že se podíváš "zvenčí" na své dva vztahy a v některém tom názoru se bezpečně poznáš, takže se o to víc "ukotvíš"
Osobně si myslím,že není třeba moralizovat. Někteří lidé to prostě "tak mají". Přišla jim životní zkušenost, o kterou se neprosili, a oni se s tím popasují podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Hledat na tom "a co on, a co děti, a co jeho žena, a co lidi, bla bla, je dost pokrytecké od toho, kdo se neumí a ani nechce vžít do situace, kterou sám neprožil.
Jsme lidé různí, různě reagujeme a různě prožíváme vztahy.
Někdo v takovéhle "trojce" šťastně prožije celý život.
A jen on sám ví, kolik ho to stojí bolesti, výčitek a strachu nejen kvůli moralistům, ale především kvůli němu smotnému, kvůli jeho vlastnímu hledání pravdy - Je to správně? Je to špatně? Ubližuju a komu nejvíc?......
Jen ty sama přece nejlíp víš, co chceš a co jsi tomu ochotná obětovat, jen ty sama přece nejlíp víš, jak to cítíš, ne?
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Jen ty sama přece nejlíp víš, co chceš a co jsi tomu ochotná obětovat, jen ty sama přece nejlíp víš, jak to cítíš, ne?
Není tady
..a to mě vždy zajímá nejvíc: jak to Janie vlastně cítíš ty sama? Co vlastně chceš?
(často tahle moje otázka zůstane nezodpovězena, protože lidé sem zhusta nepřichází hledat vlastní odpovědi, ale odpovědi cizích lidí..."jak to máte vy?". Aby si potvrdili, že to koneckonců i někdo další na světě má podobné a že nejsou v té mizérii "sami" a čím více lidí to má podobně, tím více to je znak rozhřešení a následného zaplesání srdce).
Namísto, aby více pátrali po tom, co doopravdy v té které situaci chtějí a co u toho cítí. A učili se více stát za svým vlastním originálním způsobem života a lépe se vyrovnat s následky svých vlastních činů.
K tématu samotnému mi nezbývá než opět, potisící zopakovat povzdech, proboha, proč jsme tak mrskáni morálkou falešnou, když naše přirozenost je zjevně úplně jiná.
Vzhledem k tomu, že naše elita, která nám vládne (či vlastně nevládne) opět prokázala totální neschopnost, navrhuji za svůj volební program alespoň pro oblast školství: zařadit do školních osnov předmět hospodaření a finanční řízení domácnosti (dobří hospodáři v malém měřítku mají pak více selského rozumu při řízení větších celků) již od 5 třídy ZŠ a mezilidské vztahy, sebepoznávání a kritické zhodnocení morálky a přirozenosti člověka.
Není tady
"..a to mě vždy zajímá nejvíc: jak to Janie vlastně cítíš ty sama? Co vlastně chceš?" ... úplně nejvíc bych brala, kdyby mě to přestalo bavit, vzpamatovala bych se a paralelní nevztah mohla v klidu ukončit, někdy. Vzhledem k délce jeho trvání se ovšem obávám, že to se jen tak nestane a vážně už nevěřím, že bych na to někdy našla sílu. Takže druhá pro mě přijatelná varianta by byla, aby to tak nějak zůstalo, jak to je. A to se mi taky nezdá moc pravděpodobné.... Takže asi tak.
Není tady
Kdyby Janie věděla co chce, tak nehledá to, co v obdobných situacích hledají jiní... :co:
Ale asi by neškodilo ,kdyby sis to Janie načrtla na kus papíru- co tě drží, co tě svazuje. Co ti pomáhá, naplňuje,obohacuje. Čeho chceš víc a bez čeho se obejdeš...
Vycházím z prostého předpokladu, že člověk NIKDY nemůže mít absolutně všechno.. To by uvíznul v mrtvém bodě.
Takže zbývají dobrovolné volby toho co chci a za jakou cenu... Někdy neškodí celý život překopat. :jojo:
Upravil(a) zuzi777a (17. 9. 2009 11:53)
Není tady
Promiň, ale tohle co děláš, je tak na po hubě a pořádně, jak by řekl můj dědeček. Nechápu jak si můžeš někoho vážit a přitom vědomě manžela podvádět. Pokud si někoho vážím tak s tím ruku v ruce snad jde i respekt a úcta. A kde jsi ten respekt zapoměla?? Taky nemám děti a asi možná některé Tvé pocity velmi dobře znám. Ale tohle mě hlava fakt nebere.....
Souhlasím a taktéž nechápu
Není tady
Janie napsal(a):
"..a to mě vždy zajímá nejvíc: jak to Janie vlastně cítíš ty sama? Co vlastně chceš?" ... úplně nejvíc bych brala, kdyby mě to přestalo bavit, vzpamatovala bych se a paralelní nevztah mohla v klidu ukončit, někdy. Vzhledem k délce jeho trvání se ovšem obávám, že to se jen tak nestane a vážně už nevěřím, že bych na to někdy našla sílu. Takže druhá pro mě přijatelná varianta by byla, aby to tak nějak zůstalo, jak to je. A to se mi taky nezdá moc pravděpodobné.... Takže asi tak.
ale vlastně jsi stejně neodpověděla...a to ani sama sobě
Není tady
Nicolas napsal(a):
..a to mě vždy zajímá nejvíc: jak to Janie vlastně cítíš ty sama? Co vlastně chceš?
(často tahle moje otázka zůstane nezodpovězena, protože lidé sem zhusta nepřichází hledat vlastní odpovědi, ale odpovědi cizích lidí..."jak to máte vy?". Aby si potvrdili, že to koneckonců i někdo další na světě má podobné a že nejsou v té mizérii "sami" a čím více lidí to má podobně, tím více to je znak rozhřešení a následného zaplesání srdce).
Namísto, aby více pátrali po tom, co doopravdy v té které situaci chtějí a co u toho cítí. A učili se více stát za svým vlastním originálním způsobem života a lépe se vyrovnat s následky svých vlastních činů.
K tématu samotnému mi nezbývá než opět, potisící zopakovat povzdech, proboha, proč jsme tak mrskáni morálkou falešnou, když naše přirozenost je zjevně úplně jiná.
Vzhledem k tomu, že naše elita, která nám vládne (či vlastně nevládne) opět prokázala totální neschopnost, navrhuji za svůj volební program alespoň pro oblast školství: zařadit do školních osnov předmět hospodaření a finanční řízení domácnosti (dobří hospodáři v malém měřítku mají pak více selského rozumu při řízení větších celků) již od 5 třídy ZŠ a mezilidské vztahy, sebepoznávání a kritické zhodnocení morálky a přirozenosti člověka.
zařadit do školních osnov předmět hospodaření a finanční řízení domácnosti (dobří hospodáři v malém měřítku mají pak více selského rozumu při řízení větších celků) již od 5 třídy ZŠ a mezilidské vztahy, sebepoznávání a kritické zhodnocení morálky a přirozenosti člověka.
s tím já bych nesouhlasila. Od školy chci, aby moje dítě naučila trojčlenku, ne aby mi do něj hustila "obecně platné normy", jak mají vypadat vztahy a jak by mělo doma hospodařit. Bylo by to zase další vymývání mozků. Na výchovu jsou rodiče. Kdyby se všechno přehrálo na školu, ale odpovědnost za výchovu by zůstala na rodičích, to by mi přišlo trochu zvláštní
Na to není třeba školení, že můžu utratit jen to, co mám. To pochopí i průměrný třeťák, při dobrém vedení.
Upravil(a) mashanka (17. 9. 2009 12:07)
Není tady
Mikeš napsal(a):
mashanka napsal(a):
...než představu, že se s nějakou dívčinou někde ňufíčkuje, ale každý jsme jiný
Já, jako manžel taky Umím si představit, že bych překousnul nějakej jednorázovej úlet mý ženy, ale zjistit - podobně jako to může klidně zjistit manžel Janie - že mi ji 7 let ošukává jinej borec, to bych asi nevydejchal...
No právě, ona si, Janie, vůbec nepřipouští, jak to může dopadnout, když si takhle zahrává s city svého muže...
Není tady
Janie, já bych se na to zkusila podívat třeba ještě uplně jinak. Změnilo by se pro tebe něco, kdyby jste třeba s manželem adoptovali dítě? Tuhle otázku myslim, jak ve vztahu ty-manžel-milenec, tak osobně pro tebe jako potencionální matku ?
Není tady
že mi ji 7 let ošukává jinej borec, to bych asi nevydejchal...
...ona si, Janie, vůbec nepřipouští, jak to může dopadnout, když si takhle zahrává s city svého muže
Nemáte tak úplně pravdu, synci. Kdyby to prasklo, záleží na ní, co přizná. Klidně může v slzách a pokání tvrdit, že to bylo poprvé a naposledy - a vzhledem k tomu, že má údajně nadstandardní manželství, asi by jí to prošlo
Není tady
mashanka napsal(a):
Nicolas napsal(a):
Vzhledem k tomu, že naše elita, která nám vládne (či vlastně nevládne) opět prokázala totální neschopnost, navrhuji za svůj volební program alespoň pro oblast školství: zařadit do školních osnov předmět hospodaření a finanční řízení domácnosti (dobří hospodáři v malém měřítku mají pak více selského rozumu při řízení větších celků) již od 5 třídy ZŠ a mezilidské vztahy, sebepoznávání a kritické zhodnocení morálky a přirozenosti člověka.zařadit do školních osnov předmět hospodaření a finanční řízení domácnosti (dobří hospodáři v malém měřítku mají pak více selského rozumu při řízení větších celků) již od 5 třídy ZŠ a mezilidské vztahy, sebepoznávání a kritické zhodnocení morálky a přirozenosti člověka.
s tím já bych nesouhlasila. Od školy chci, aby moje dítě naučila trojčlenku, ne aby mi do něj hustila "obecně platné normy", jak mají vypadat vztahy a jak by mělo doma hospodařit. Bylo by to zase další vymývání mozků. Na výchovu jsou rodiče. Kdyby se všechno přehrálo na školu, ale odpovědnost za výchovu by zůstala na rodičích, to by mi přišlo trochu zvláštní
Na to není třeba školení, že můžu utratit jen to, co mám. To pochopí i průměrný třeťák, při dobrém vedení.
No. U nás se učíme trojčlenku (myslím v ČR) a matematiku prý máme na dobré úrovni, ale aplikovanou matematiku a hlavně tu malou finanční máme hodně špatnou. A v Norsku se učí na některých školách právě to, co jsem popsal. Neučí se tam "jak mají vypadat vztahy", ale principy, jak věci fungují. S tím hospodařením taky. Ale nejdůležitější je právě to "kritické vlastní myšlení". Všechno je samozřejmě poplatné aktuálnímu poznání ve společnosti. Podobně jako v rodině.
Chyby otců se přenášejí na syny a ti je často opakují u svých synů. V ČR máme jednu z nejhorších statistik (v rámci EU) povědomí o tom, co je to vlastně úroková míra - a sama si najdeš v Blesku či Ženě a život spousty příběhů (plus tady na Babinetu taky) o tom, jak lidé s příjmy na hranici minima nejsou schopni spočítat, kolik je taková půjčka vlastně stojí. Pak je asi obtížné chtít po dětech v těchto rodinách, aby to uměly lépe...
Ale to je kouzlo názorů. Nemusíme spolu souhlasit.
Není tady
Tiffany napsal(a):
Janie, já bych se na to zkusila podívat třeba ještě uplně jinak. Změnilo by se pro tebe něco, kdyby jste třeba s manželem adoptovali dítě? Tuhle otázku myslim, jak ve vztahu ty-manžel-milenec, tak osobně pro tebe jako potencionální matku ?
Ja ani prilis nerozumim, jakou roli v tom pribehu hraje informace, ze nemuze mit deti. Jak to s tim vsim souvisi? Sorry, mam pomale vedeni.
Jinak Janie, to se rposte v zivote stava. Pokud Vam obema s milencem to vyhovuje - vubec bych to neresila. Povrchni nejsi a to, ze mas nadprumerne manzelstvi chapu tak, ze se mate s manzelem dost radi a dost se navzajem vazite, coz v dnesnich manzlestvich neni vubec zvykem. Proto ten nadprumer.
Není tady
Ja ani prilis nerozumim, jakou roli v tom pribehu hraje informace, ze nemuze mit deti. Jak to s tim vsim souvisi?
Minimálně tak, že do budoucna nehrozí řešení paternity a akční scény typu kraválu na celej barák a igelitky za dveřma
Ale taky to může znamenat, že i bez dětí může být skvělé manželství - BI.
Není tady
Nicolas napsal(a):
mashanka napsal(a):
Nicolas napsal(a):
Vzhledem k tomu, že naše elita, která nám vládne (či vlastně nevládne) opět prokázala totální neschopnost, navrhuji za svůj volební program alespoň pro oblast školství: zařadit do školních osnov předmět hospodaření a finanční řízení domácnosti (dobří hospodáři v malém měřítku mají pak více selského rozumu při řízení větších celků) již od 5 třídy ZŠ a mezilidské vztahy, sebepoznávání a kritické zhodnocení morálky a přirozenosti člověka.zařadit do školních osnov předmět hospodaření a finanční řízení domácnosti (dobří hospodáři v malém měřítku mají pak více selského rozumu při řízení větších celků) již od 5 třídy ZŠ a mezilidské vztahy, sebepoznávání a kritické zhodnocení morálky a přirozenosti člověka.
Na to není třeba školení, že můžu utratit jen to, co mám. To pochopí i průměrný třeťák, při dobrém vedení.No. U nás se učíme trojčlenku (myslím v ČR) a matematiku prý máme na dobré úrovni, ale aplikovanou matematiku a hlavně tu malou finanční máme hodně špatnou. A v Norsku se učí na některých školách právě to, co jsem popsal. Neučí se tam "jak mají vypadat vztahy", ale principy, jak věci fungují. S tím hospodařením taky. Ale nejdůležitější je právě to "kritické vlastní myšlení". Všechno je samozřejmě poplatné aktuálnímu poznání ve společnosti. Podobně jako v rodině.
Chyby otců se přenášejí na syny a ti je často opakují u svých synů. V ČR máme jednu z nejhorších statistik (v rámci EU) povědomí o tom, co je to vlastně úroková míra - a sama si najdeš v Blesku či Ženě a život spousty příběhů (plus tady na Babinetu taky) o tom, jak lidé s příjmy na hranici minima nejsou schopni spočítat, kolik je taková půjčka vlastně stojí. Pak je asi obtížné chtít po dětech v těchto rodinách, aby to uměly lépe...
Ale to je kouzlo názorů. Nemusíme spolu souhlasit.
Nikolasi, to není tím, že neumí počítat. To je tím, že musí mít všechno a nejlépe hned... Kdo by nechtěl pěknej život. Soused má nový auto, Božena myčku, my si nalíznem domácí kino, ať taky něco máme... To není školou.
To je povahou.
Není tady
helena napsal(a):
Ja ani prilis nerozumim, jakou roli v tom pribehu hraje informace, ze nemuze mit deti. Jak to s tim vsim souvisi?
Minimálně tak, že do budoucna nehrozí řešení paternity a akční scény typu kraválu na celej barák a igelitky za dveřma http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Ale taky to může znamenat, že i bez dětí může být skvělé manželství - BI.
jo, tak. OK, to jsou vcelku samozrejme veci. A tim lip pro ni.
Není tady
baba.jaga napsal(a):
Tiffany napsal(a):
Ja ani prilis nerozumim, jakou roli v tom pribehu hraje informace, ze nemuze mit deti. Jak to s tim vsim souvisi? Sorry, mam pomale vedeni.
Jinak Janie, to se rposte v zivote stava. Pokud Vam obema s milencem to vyhovuje - vubec bych to neresila. Povrchni nejsi a to, ze mas nadprumerne manzelstvi chapu tak, ze se mate s manzelem dost radi a dost se navzajem vazite, coz v dnesnich manzlestvich neni vubec zvykem. Proto ten nadprumer.
Babo jago, možná jsem to špatně zformulovala . Ale myslela jsem to zhruba tak, že by se vlastně vztah její rodiny tzn. jí a jejího manžela, posunul uplně do jiné roviny a pak by se na vztah s milencem ona sama dívala uplně jinak, případně by ho ukončila sama...člověk pak uplně přehodnotí postoj k životu, získá nové priority apod. (ono i toho volného času by bylo podstatně méně... ),
Není tady
javena napsal(a):
Nicolas napsal(a):
mashanka napsal(a):
zařadit do školních osnov předmět hospodaření a finanční řízení domácnosti (dobří hospodáři v malém měřítku mají pak více selského rozumu při řízení větších celků) již od 5 třídy ZŠ a mezilidské vztahy, sebepoznávání a kritické zhodnocení morálky a přirozenosti člověka.
Na to není třeba školení, že můžu utratit jen to, co mám. To pochopí i průměrný třeťák, při dobrém vedení.No. U nás se učíme trojčlenku (myslím v ČR) a matematiku prý máme na dobré úrovni, ale aplikovanou matematiku a hlavně tu malou finanční máme hodně špatnou. A v Norsku se učí na některých školách právě to, co jsem popsal. Neučí se tam "jak mají vypadat vztahy", ale principy, jak věci fungují. S tím hospodařením taky. Ale nejdůležitější je právě to "kritické vlastní myšlení". Všechno je samozřejmě poplatné aktuálnímu poznání ve společnosti. Podobně jako v rodině.
Ale to je kouzlo názorů. Nemusíme spolu souhlasit.Nikolasi, to není tím, že neumí počítat. To je tím, že musí mít všechno a nejlépe hned... Kdo by nechtěl pěknej život. Soused má nový auto, Božena myčku, my si nalíznem domácí kino, ať taky něco máme... To není školou.
To je povahou.
??? Jako, že někdo je Kozoroh a někdo Lev a proto mají bordel v osobních financích? Nebo, že nenažraností se člověk rodí a hotovo a rodina na něj (stejně jako škola) v tomto nemá vliv? Nebo, že schopnost vůbec vnímat finanční riziko je povahově vrozená a nelze ji žádným způsobem kultivovat ve škole? To mi fakt nesedí.
Neříkám, že všechny nářky nad tím, že jediná dobrá investice je do vzdělání, musí být vždy a za všech okolností opodstatněné. Ale už jen to, že VŠ vzdělaní berou o 40% více (ve všech zemích původní EU15), pokud jsou v zaměstnání, než SŠ a že 68% nezaměstnaných s nižším (tzn. základním) vzděláním je ohroženo mnohem více při tzv. spotřebitelských úvěrech, mi napovídá, že i kdyby byla chamtivost daná a tak nějak stejná, tak vzdělání (v tomto případě finanční) dokáže to zvýšené riziko nevýhodné půjčky docela slušně snížit.
Nejsem přesvědčen o tom, že všechny ženy jsou chytré Horákyně jako ty (to myslím v dobrém). A pokud ani otec není zrovna dobrý počtář, tak kde by se pak měly ty jejich děti naučit rodinnému hospodaření? Mohou samozřejmě dojíždet k tobě. Ale zdá se mi, že ta škola je vhodnější způsob.
Není tady