Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 16. 9. 2009 15:20

Janie
♥------

co bude dál?

Ahoj. Ráda bych se s vámi podělila o svůj příběh a přečetla si vaše názora na něj. Jsem vdaná a bezdětná. Mám dle mého názoru nadprůměrné, celkem spokojené maželství. Svého manžela mám ráda (na stupnici od "mám ráda" = 1 do "bláznivě ho miluju" = 10 bych to hodnotila tak 7,5) a vážím si ho. Není ideální, jako každý má své chyby. Brali jsme se před 6 lety, před tím jsme spolu asi 3 roky chodili a známe se 16 let. Já nemůžu mít děti. V práci mám kolegu, se kterým jsme si "kápli do noty", rozumíme si, pomáháme si (ač to nemáme v popisu své práce), párkrát v týdnu si spolu vypijeme kávu a ... spíme spolu (1 - 2x za měsíc). Trvá to 7 let. Já to nezačala, ale nechala jsem se zlákat. On je ženatý, má dítě, jeho rodinu neznám, on nezná moji. A hlavně je báááječný. Čím déle ho znám, tím víc si to myslím. On je pro mě postupem doby člověk, o kterém bych možná byla dřív ochotná připustit, že existuje, ale rozhodně bych něvěřila, že se s někým takovým můžu potkat, on je pro mě "pan Božský". Ze začátku jsem měla samozřejmě výčitky svědomí, pak jsem si říkala za chvíli to skončí, krásně si užiju, pak budu smutná z konce a za chvíli bude klid. Nějak to pořád nekončí a já už začala mít strach, co bude dál, takhle to přece nebude do nekonečna... a pak jednou, až ten konec přijde, budu absolutně zoufalá... Co si o tom myslíte?

Není tady

#2 16. 9. 2009 15:39

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: co bude dál?

Krásny preklenovací vzťah. Až sa skončí, nastane malé peklíčko. Ak sa tak rýchlo nekskončí a príde sa na to v niektorej z rodín, nastane veľké peklo. Si pripravená aj na to? (S tým, že by ste sa obaja rozviedli a dali dokopy, by som ja osobne veľmi nepočítala... nepoznám vás, ale štatisticky takých prípadov nie je veľa.)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#3 16. 9. 2009 15:42

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Janie, chápu správně, že s manželem jsi dohromady cca 9 let a ten paralelní "vztah" trvá 7 let?

Není tady

#4 16. 9. 2009 15:43

sandra
♥♥♥♥♥♥-

* oprava kapitulation

Upravil(a) sandra (16. 9. 2009 15:43)

Není tady

#5 16. 9. 2009 15:57

Vachu
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno

Já se raději nebudu vyjadřovat.... (chtěl jsem a jsem i něco napsal - jenže jsem to pak zase smazal - ono se to týkalo totiž mojí BM a hlavně našich dětí...) - Jenže děti - to není váš případ...
Je pro mne těžké pochopit, čím jsme prošli my - a tak je ještě těžší představit si, jaké to máte vy...
Takže sorry.

Není tady

#6 16. 9. 2009 16:06

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Pokud manžela chceš opustit, udělej to bez ohledu na to, jestli máš nebo nemáš milence. Uvědom si, že ty nemůžeš mít děti a on by je třeba chtěl - zbytečně ho blokuješ.
Pokud nechceš manžela opustit, užívej si 1x měsíčně milence a neřeš, co by mělo být dál

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#7 16. 9. 2009 16:27

Vachu
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno

mashanka napsal(a):

Pokud manžela chceš opustit, udělej to bez ohledu na to, jestli máš nebo nemáš milence. Uvědom si, že ty nemůžeš mít děti a on by je třeba chtěl - zbytečně ho blokuješ.
Pokud nechceš manžela opustit, užívej si 1x měsíčně milence a neřeš, co by mělo být dál

Tomu říkám konstruktivní přístup... Jen si spolu užívejte někde hóóódně daleko, kde vás nikdo nezná.... a stejně se raději slízejte tak, aby přicházel i odcházel každý zvlášť.... To všechno jen a HLAVNĚ proto, aby se to manžel nedověděl, že má parohy jak stodola. Ono by se ho to totiž fakt i mohlo dotknout...

Není tady

#8 17. 9. 2009 7:15

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Janie, jestliže váš ne/vztah s kolegou trvá 7 let, asi už naivně nečekáš, že by se změnil. Může jenom skončit - zítra, za rok nebo úmrtím sešlostí věkem jednoho z vás http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png On evidentně nic měnit nechce a ty nakonec taky ne (7,5 na stupnici) - jen se bojíš, že bys mohla přijít o hračku, která se ti zatím móóóc líbí. Ostatně - jak by se k případnému konci stavěl tvůj přítel? Taky by byl "absolutně zoufalý"?

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#9 17. 9. 2009 7:43

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Janie, jestliže váš ne/vztah s kolegou trvá 7 let, asi už naivně nečekáš, že by se změnil. Může jenom skončit - zítra, za rok nebo úmrtím sešlostí věkem jednoho z vás. On evidentně nic měnit nechce a ty nakonec taky ne (7,5 na stupnici)...

Helenko, nepopletla jsi to trochu? Já mám pocit, že výrazem "7,5 na stupnici" byl ohodnocen manžel a ne kolega...

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#10 17. 9. 2009 7:50

Janie
♥------

"Janie, chápu správně, že s manželem jsi dohromady cca 9 let a ten paralelní "vztah" trvá 7 let?" ... Celé jsem to napsala hodně stručně a zkráceně. Není to úplně tak, že s manželem jsem 9 let a "paralelka" trvá 7 let. S manželem se známe mnohem déle a s paralelním jsem se na začátku těch sedmi let taky jen znala, nebyl to blesk z čistého nebe, přišlo to celkem pozvolna.
"Pokud manžela chceš opustit, udělej to bez ohledu na to, jestli máš nebo nemáš milence." ... Já manžela opustit nechci, nemám důvod, i když to asi zní hrozně divně. Jak jsem uvedla, považuju naše manželství za nadprůměrné a vzhledem k okolnostem i vydařené. Důvod, kvůli kterému jsem v současné době ochotná o opuštění uvažovat, zřejmě nenastane.
Teď přemýšlím, co jsem od uvedení svého příběhu tady čekala. Chtěla jsem to hlavně už konečně někomu "říct", není to nic moc celé ty roky se nikomu ani slůvkem nezmínit. Po přečtení vašich názorů vidím, že mi to přinese mnohem víc. Vidím to "cizíma očima" a myslím, že i ty moje se trochu víc otevřou. Ráda si přečtu i další příspěvky, případně odpovím na další otázky. Díky

Není tady

#11 17. 9. 2009 8:00

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Uvědom si, že ty nemůžeš mít děti a on by je třeba chtěl - zbytečně ho blokuješ.
TAK TOHLE BY SI MĚLA NEJDŘÍVE VYŘEŠIT, POKUD CHCEŠ KLIDNĚ SPÁT. sad Manžel má parohy, manželství je bezdětné-čemu říkáš nadprůměr? Vybavení bytu, dovolené..? Možná pouze z tvého pohledu....udělej si pořádek v sobě. Zdáš se mi hodně povrchní (jen můj názor),ale jsi na dobré cestě, (protože jsi to sem napsala a cítíš potřebu duševní čistoty), to je první krůček.

Upravil(a) Vladena (17. 9. 2009 8:07)

Není tady

#12 17. 9. 2009 8:01

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

Mikeš napsal(a):

helena napsal(a):

Janie, jestliže váš ne/vztah s kolegou trvá 7 let, asi už naivně nečekáš, že by se změnil. Může jenom skončit - zítra, za rok nebo úmrtím sešlostí věkem jednoho z vás. On evidentně nic měnit nechce a ty nakonec taky ne (7,5 na stupnici)...

Helenko, nepopletla jsi to trochu? Já mám pocit, že výrazem "7,5 na stupnici" byl ohodnocen manžel a ne kolega...

no však to mluvila o manželovi, Helenka...ne ? že nechce o manžela přijít, bo je na stupnici s číslem 7,5

...jinak jsem trochu nepochopila, že se vdala za někoho a přitom už rok měla vztah i když jen na pěkný chvilky s jiným....hmmmmm

Není tady

#13 17. 9. 2009 8:02

Nuni
♥♥♥----

Promiň, ale tohle co děláš, je tak na po hubě a pořádně, jak by řekl můj dědeček. Nechápu jak si můžeš někoho vážit a přitom vědomě manžela podvádět. Pokud si někoho vážím tak s tím ruku v ruce snad jde i respekt a úcta. A kde jsi ten respekt zapoměla?? Taky nemám děti a asi možná některé Tvé pocity velmi dobře znám. Ale tohle mě hlava fakt nebere.....

Život je boj, tak se klidně pozabíjejte a já bych s dovolením prošla ..........

Není tady

#14 17. 9. 2009 8:04

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

Janie napsal(a):

Důvod, kvůli kterému jsem v současné době ochotná o opuštění uvažovat, zřejmě nenastane.

no podle mě jediný správný důvod k opuštění manžela je, že to chceš jen a jen ty sama a ne pod vlivem jiného muže.... jinak je to cesta do pekla

Není tady

#15 17. 9. 2009 8:16

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Mikeši, Heřmanka ti už odpověděla - Janie má M na 7,5 stupních, takže nějaká touha po změně statu quo tam asi není.
Janie, proč jsi měla potřebu vedlejšáku už před svatbou?

Není tady

#16 17. 9. 2009 8:18

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Heřmanka napsal(a):

no však to mluvila o manželovi, Helenka...ne ? že nechce o manžela přijít, bo je na stupnici s číslem 7,5

Jj, už mi to taky došlo big_smile
Jinak - rada Mashanky, tedy: "Pokud nechceš manžela opustit, užívej si 1x měsíčně milence a neřeš, co by mělo být dál" je opravdu pěkně o hubu... dovedeš si, Mash, představit, jak strašlivej průser by byl, kdyby to prasklo? Já sice taky znám případy, kdy milenecký vztah vydržel třeba 10 i více let, ale většinou to stejně vždycky rupne...

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#17 17. 9. 2009 8:20

Janie
♥------

"Promiň, ale tohle co děláš, je tak na po hubě a pořádně, jak by řekl můj dědeček. Nechápu jak si můžeš někoho vážit a přitom vědomě manžela podvádět. Pokud si někoho vážím tak s tím ruku v ruce snad jde i respekt a úcta. A kde jsi ten respekt zapoměla?? Taky nemám děti a asi možná některé Tvé pocity velmi dobře znám. Ale tohle mě hlava fakt nebere....."
Věřte, že jsem si to tak nepřála. Vím, že jsem to nechala zajít příliš daleko a teď už prostě nemám sílu na nějaké rozumné uvažování, natož řešení. Já jsem v situaci, kdy manžel je pro mě bezva, ale kolega má ještě něco navíc, co mě nenechává klidnou:-(
Všechny vaše reakce beru až na jednu. Proč si myslíte, že můj muž určitě chce děti?

Není tady

#18 17. 9. 2009 8:36

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Proč si myslíte, že můj muž určitě chce děti?

No já si tosice nemyslím, protože nevím, co Tvůj muž chce, ale Tys tam jasně nenapsala, že je nechce nebo, že mu to nevadí a tak se někdo může klidně domnívat, že děti chce a ty ho blokuješ. sad
Jinak já bych do takového paralelního vztahu asi nešla, prostě bych to nezvládla, věnova se dvěma chlapům najednou a vyčítala bych si, že podvádím manžela, že mu ubližuju. A on by to na mě nakonec stejně brzy poznal, neumím přesvědčivě lhát.

Upravil(a) Rosamunda (17. 9. 2009 8:40)

Out from the dark into the light !

Není tady

#19 17. 9. 2009 8:43

javena
♥♥♥♥♥♥-

Janie, možná si myslíme, že tě manžel moc miloval a chtěl být s tebou i za cenu, že je mít nebude. wink
Jasně, že je třeba nikdy nechtěl a byl rád, když zjistil, že ty ho s miminem nebudeš otravovat. Tohle je mezi váma.
Já znám ze svého okolí muže (žijícího v dlouhém part. svazku), který nemá vlastní děti. Dlouho mluvil o tom, že je nechtěl, ale pak z něj vylezlo, že jeho partnerka je o dost starší, vlastní měla už dvě a starší (gympl) a on se s tím vyrovnal, že svoje mít nebudou, protože jí miloval. Stál při ní i když bojovala s alkoholem, přitom mohl jít a najít si mladší - podle maminky. Mohl s ní mít vlastní vnoučata. Ne vyženěný.
Láska dělá divy. smile

Není tady

#20 17. 9. 2009 8:46

Rozmarila
Zablokovaný

Prostě děláš levnou matraci kolegovi, kterej potřebuje víc sexu než má doma , nic víc to není, má tě jistou a zadarmo -ne jako ženáči, co choděj k sousedce a platěj 1500 za hodku........sehnat povolnou milenku, která nadšeně podr*ží a ještě poděkuje   yikesyikesyikes  to není tak snadný  .........kdyby to prasklo, okamžitě tě podrazí a nebude se k tobě znát ......tohle by mi vadilo hrozně. Nechápu co ženský na těch ženáčiích viděj, každej ženáč je pan božský a přitom i milenka vidí, že doma, lže a podvádí .....takže asi tak skvělej nebude .

Ať si komplikujete život sebevíc, on sám se zjednoduší.

Není tady

#21 17. 9. 2009 8:51

mashanka
Zablokovaný

Mikeš napsal(a):

Heřmanka napsal(a):

Jj, už mi to taky došlo big_smile
Jinak - rada Mashanky, tedy: "Pokud nechceš manžela opustit, užívej si 1x měsíčně milence a neřeš, co by mělo být dál" je opravdu pěkně o hubu... dovedeš si, Mash, představit, jak strašlivej průser by byl, kdyby to prasklo? Já sice taky znám případy, kdy milenecký vztah vydržel třeba 10 i více let, ale většinou to stejně vždycky rupne...

Ale to ona přece ví. Rada : Okamžitě se s ním rozejdi, protože to jednou praskne, by jí asi moc nedala - ostatně, tu jí určitě její mozek dává každý den - a poslechla ho ?

Jinak, to "blokuješ ho", to jsem myslela tak, že se TŘEBA naučil nechtít děti s tebou, protože ví, že to nejde. Ale kdyby věděl, že o to nestojíš, s ním prožít celý život a že se rozejdete a bude s někým jiným, rád by je měl, dokud ještě není starý. Většina lidí po potomkovi jednou zatouží - muži nejsou výjímkou.

Upravil(a) mashanka (17. 9. 2009 8:57)

Není tady

#22 17. 9. 2009 8:53

helena
♥♥♥♥♥♥♥

má tě jistou a zadarmo -ne jako ženáči, co choděj k sousedce a platěj 1500 za hodku... každej ženáč je pan božský a přitom i milenka vidí, že doma, lže a podvádí
A ten, co platí sousedce nelže a nepodvádí? Hele, když to vezmu JENOM z finančního (tobě nejpochopitelnějšího) hlediska, tak je ten "platící host" větší neřád, páč navíc okrádá rodinu, ne? Zatímco "pan Božský" tak nanejvejš okrádá manželičku o svoji mužnou sílu... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

Není tady

#23 17. 9. 2009 8:58

Rozmarila
Zablokovaný

helena napsal(a):

má tě jistou a zadarmo -ne jako ženáči, co choděj k sousedce a platěj 1500 za hodku... každej ženáč je pan božský a přitom i milenka vidí, že doma, lže a podvádí
A ten, co platí sousedce nelže a nepodvádí? Hele, když to vezmu JENOM z finančního (tobě nejpochopitelnějšího) hlediska, tak je ten "platící host" větší neřád, páč navíc okrádá rodinu, ne? Zatímco "pan Božský" tak nanejvejš okrádá manželičku o svoji mužnou sílu... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

A kde píšu že nelže a nepodvádí ??Konečně začni soustředěně číst co kdo píše .....vždycky vypíchneš jednu věc překroutíš ji a odvedeš jinam.......to je pak těžká diskuze .
A jestli si myslíš, že když zahýbá a okrádá jen manželku o mužnou sílu,že je to lepší .......... tak to je úplně to samý .......sprosťárna.

Upravil(a) Rozmarila (17. 9. 2009 9:04)

Není tady

#24 17. 9. 2009 8:59

mashanka
Zablokovaný

ale s milenkou si na city musí alespoň hrát, kdežto ku-r-vu jen použije - něco jako masáž smile

Já, jako manželka, bych spíš skousla tu ku-r-vu, než představu, že se s nějakou dívčinou někde ňufíčkuje, ale každý jsme jiný

Upravil(a) mashanka (17. 9. 2009 9:02)

Není tady

#25 17. 9. 2009 9:00

Rozmarila
Zablokovaný

mashanka napsal(a):

ale s milenkou si na city musí alespoň hrát, kdežto ku-r-vu jen použije - něco jako masáž smile

promin já přehledla slůvko city .......

Upravil(a) Rozmarila (17. 9. 2009 9:02)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí