Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 16. 9. 2009 11:37

pírko
♥♥♥----

Syn žárlí

Mám 4 letého syna, který žárlí na naše kočky. Jde o to, že když mám kočky u sebe já nebo manžel, je to v pořádku, ale jakmile příjde návštěva je zle. Nikdo si je nesmí pohladit, vzteká se, začne do koček mlátit ( jinak je miluje roll ) No a teď k problému, jelikož mám 14 dní do porodu a syna na dítko připravujem jak se dá, vypadá to, že se moc těší. Ale obávám se toho co se bude dít až si mimi bude chtít někdo pochovat. Jelikož očekávám na stopro skoro denní návštěvnost u nás doma, nějak nechci každý den řešit tuto situaci a nevím co mám dělat. Neustále odstrkovat kluka, že se to nedělá a vysvětlování co a  jak se mi opravdu nechce. Asi zruším navštěvi big_smile Nevím jak si s tím poradit.

http://www.mytickerz.com/tickers/ypz5apoievjo441n.png

Není tady

#2 16. 9. 2009 11:56

javena
♥♥♥♥♥♥-

Re: Syn žárlí

Pírko, tohle je těžké. Synovi byly tři, ani ne, když se narodila dcera. On byl malý, moc rozumu z toho asi neměl, ale já nechtěla, aby jakkoli pocítil, že se musí dělit. To postupně přijde...
Všechny návštěvy jsem informovala o tom, že pokud přijdou a koupí něco miminu (nemusí), ať koupí i klukovi. Stačí lízátko. V žádném případě se nikdo nesměl vrhnout na mimino, minouce syna... to ať raději nechodí. Všichni pochopili. smile
V porodnici, když přišla na návštěvu rodina, nechala jsem je s miminkem (stejně se na ní všichni třásli smile)a věnovala se jen synovi. Na sestřičku jsme se pak dívali spolu a když ji chtěl pohladit po hlavě a moje mamka (jeho milovaná babí) vyskočila s reflexem zlomit ruku komukoli, kdo sahne novorozeněti na měkkou hlavičku - byla jsem rychlejší a pomalu mu pomohla.
Chce to trpělivost. Děti cítí i to co my ne a hlavička jim to prostě nepobere.
Doma pak, když miminko spinkalo, nechala jsem všechno být a věnovala se jemu. Byl to strašnej záhul, ale vyplatilo se - mají pěkný vztah. No, neříkám, že po sobě někdy slušně nejdou, ale znám dost sourozenců, kteří těm mladším vysloveně ubližovali a to fakt není náš případ. Většinou se syn nechce koukat na ty romantický slátaniny, co dcera a naopak, koukat hodinu na bombardér v akci, to zas syčí holka... lol
Podle mě tvůj syn mlátí kočky, protože kdyby tam nebyly, byl by středem pozornosti. Možná podvědomě ví, že brzy nebude sám. Dělal to vždycky?

Není tady

#3 16. 9. 2009 11:58

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

S těma návštěvama bych teda byla opatrnější u takového malého miminka-dovodeš si představit,jak strašně člověk prská,i když to pouhým okem není vidět?Nikdy nemáš jistotu a nemusí to vědět i dotyčná osoba,že má zárodek nějaké nemoci,i pouhé chřipky či nachlazení,které se už brzy projeví,atd.Takže já bych nechala pochovat miminko snad jen úplně nejbližším příbuzným a ostatní by se museli smířit s podíváním a to ze vzdálenosti minim.30 cm,aby jsem pokud možno co nejmíň miminmalizovala možnost přenosu bacilů.
A tohle už by snad nemělo synovi vadit,mimochodem už to není žádné batole a za kopání do koček,ať už je důvod jakýkoli, by jich ode mě schytal okamžitě nepočítaně a napříště by si to určitě rozmyslel.Nejste k němu hodně benevolentní?

Není tady

#4 16. 9. 2009 12:13

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Já si také myslím, že být bezradná z tříletého dítěte, které kope do koček, je trochu divné.
Dítě žárlí, když se cítí odstrčené. Zajisti, aby se odstrčený necítil, ale pokud kopne do kočky, klidně mu jednu vyšij - určitě bude moc dobře vědět, za co to je - tak malý už zase není

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#5 16. 9. 2009 12:33

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Jednak mě zaráží, že čtyřleté a (předpokládám) normální zdravé dítě mlátí do koček a prochází mu to - asi. Aspoň není zmínky o trestu a situace se zřejmě opakuje - " jakmile příjde návštěva je zle".
Druhak si myslím, že řešit to 14 dnů před porodem je docela pozdě. Už dávno měl chlapeček mít naučeno, že agrese mu k pozornosti nepomůže = neřezat číčy. Obávám se, že přes veškerou přípravu a jeho těšení se to bude sakra šok, protože ten mrňavý "vetřelec" bude chován a obdivován ještě víc, než kočky...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#6 16. 9. 2009 14:25

pírko
♥♥♥----

Ježkovioči, nikde nepíšu že syn do koček kope a nebo nějak trýzni. Je to opravdu jen v přítomnosti navštěvi a to do nich jakoby plácne a určitě k tomu nepřistupuji flegmaticky. Dám mu přes prsty a vysvětluju mu, že oni kočičky nemají a že si je chtějí jen pohladit, že maj rádi zvířátka tak jako on. Pak s tím ihned přestane, ale je vidět, že se trápí, že to není zrovna on koho si hned všimnou. Jinak samozřejmě návštěva odejde a když za 3 dny zas někdo příjde situace se opakuje, to je fakt. Práve proto tu hledám nějakou radu, jak toto skončit.
Rozhodně nechci děti dělit a proto se mi líbí jak to popsala javena. Prostě si budu muset promluvit s rodinou a takhle nějak jim to vysvětlit.

Není tady

#7 16. 9. 2009 14:43

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Pirko, a tvojemu synovi se navstevy take venuji? Neciti se treba popravu odstrceny?

Není tady

#8 16. 9. 2009 14:49

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

já myslím, že už v prvním příspěvku jsi to napsala přesně...Neustále odstrkovat kluka, že se to nedělá a vysvětlování co a  jak se mi opravdu nechce..... výborně, tak ho neodstrkuj:) , ale obejmi at ví, že k vám patří.... nic nevysvětluj, že se to nesmí, ale že je fajn pohladit, že i jemu se přeci líbí, když ho někdo hladí a nebo chová.... smile

Není tady

#9 16. 9. 2009 15:07

pírko
♥♥♥----

Ano věnuji se i synovi do dobi dokud nepříjde kočka pro pohlazení. A teď se do něj všichni pustí, jak si jí chtěj jenom pohladit, pak nastoupím já a vysvětluju. Určitě ho nikam neodnáším a neodstrkuji jinam. Je to jen o vysvětlování ( já napsala odstrkování, chyba)

Není tady

#10 16. 9. 2009 15:24

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

pírko napsal(a):

Ano věnuji se i synovi do dobi dokud nepříjde kočka pro pohlazení. A teď se do něj všichni pustí, jak si jí chtěj jenom pohladit, pak nastoupím já a vysvětluju. Určitě ho nikam neodnáším a neodstrkuji jinam. Je to jen o vysvětlování ( já napsala odstrkování, chyba)

njn chyba je, že se do něj pustí...místo aby mu řekli...pojd, pohladíme si ji spolu...ale tuším, že to už tu někdo psal něco podobného....vysvětlovat asi bude potřeba dospělým tillfreds njn sad...a když to ti dospělí nechápou,tak synovi zkus sama říct, at ji hladí s nimi.... a nebo si pak s ním v klidu promluvit mezi čtyřma očima a přitom ho chovat a chovat i tu kočku společně ...myslím na klíně.... hm,se mi to blbě vysvětluje big_smile, prostě zkus se věnovat oboum naráz a totéž chtěj i od návštěv... btw kočka by měla být až pod ním, takže jeho postoj vcelku chápu wink

Není tady

#11 16. 9. 2009 15:41

Vachu
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno

Jde o to, že když mám kočky u sebe já nebo manžel, je to v pořádku, ale jakmile příjde návštěva je zle.
A jak to probíhá, když u sebe ty, anebo manžel, nemáte kočku, nýbrž syna?
To je syn v pohodě? - A co kočky - ty nežárlí? lol

Není tady

#12 16. 9. 2009 17:42

pírko
♥♥♥----

big_smile Když mám  u sebe syna já, je to omazlení, pusinkování a plné lásky. Jsme na sebe možná až závislí. S manželem dělaj průsery a blbnou. Kočky nežárlí.

Není tady

#13 17. 9. 2009 2:04

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Pírko, já myslím, že až s váma bude miminko, syn pochopí, že už není středem pozornosti už jenom on (a rivalky kočky), ale i další členové. Držím palce, ať po narození sourozence se situace zlepší k lepšímu. Hlavně mu dejte najevo, že on je tady taky, zapojujte ho do péče o miminko atd.

Jinak souhlasím s názorem Kuty - když se narodil malý, je nerada jsem malého půjčovala někomu chovat, protože ho můžou oprskat bacily či nedejbože upustit, což se mi skoro stalo s kamarádkou mojí tchýně...ještě teď si to úplně vybavuju, jak ho ve stoje chovala a málem jí vypadl z náruče na zem. Takže spíš než chování, dívání nad postýlkou atd. Pochovat můžou až bude větší.

Není tady

#14 17. 9. 2009 10:31

amba
♥♥♥♥♥--

Stejně jsem to zařídila já, jak píše Javena v prvním příspěvku. Navíc jsem se domluvila se synem, aby každé návštěvě prozradil sám, že máme miminko a sám jim ho ukázal.  Ještě jsem mu před narozením dcery říkala, jak ho s miminkem budeme moc potřebovat a jak bude důležitý, až mi bude pomáhat.Vyplatilo se, žádné žárlení nebylo a dodnes mají bezvadné vztahy.

Není tady

#15 17. 9. 2009 10:41

amba
♥♥♥♥♥--

U miminka bych se nebála běžných návštěv zdravých lidí, pokud je miminko kojené. Z mat. mléka má dostatek obranných látek, stejně jako matka. Kontaktem s jinými zdravými lidmi si miminko buduje vlastní obranyschopnost vůči infekcím.
Samozřejmě, že kontakt s nemocným člověkem je nevhodný a vyložené prskání a pusinkování také ne. Mám na mysli běžný kontakt.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí