|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Zuzi - jo, myslím že to jsou ty mušelínky
to ych prostě asi řešila nějakou fleesovou separačkou, nebo tak,aby to nebylo přímo ve styku s pokožkou
jinak pokud ty pleny proženeš alespoň na 6é, tak dejme tomu...i když sterilizace probíhá za dvojnásobný teploty
Prostuduj, já bych sušičku dopmů taky chtěla, ale zcela určitě si jí nebudeme moc dovolit. Ale když jsem teď koukala na ty ceny na bazaru, tak bych možná zariskovala a koupila jí použitou 
Není tady
Zuzi - teď mě ještě napadl jeden vynález
jelikož jsem se fakt zamilovala do Itti Bitti (uvidím teda jak budou vyhovovat), ale přiznám se že se mi zdá docela dost vysolit 200 za další vkládačku do nich
tak uvažuju ty vkládačky si vyrobit
jakože jí střihnu třebas z tý deky, oentluju a páč IB nemají kapsu, tak jí přidělám druky, stejně jako to má jejich origo¨š vkládačka...to by šlo, ne?
co myslíš?
Jen musím najít druky, který do toho pásnou 
Není tady

Def myslim ,ez jestli jsi dostatecne sikovna ,tak by to urcite slo
Ja koukla ,ze treba do BG se daji vkladacky koupit taky zvlast za 90Kc. Zase kdybych mela dostatek vkladacek ,tak susicku ani nepotrebuju ,co
...
Achjo me to dnes vubec nechce myslet ,jsem jak prastena
sedim tu s mokrym rucnikem pod prsama ,trochu to pomaha
ale asi si dam jeste dalsi na hlavu ,zacina me bolet z tech brusek a nevyspani
Tak se mi zda ,ze i dnesni datum by bylo docela hezke na narozeni dceky
Hele ,uz sis vybrala co chces k narozeninam?
Není tady
Ahoj těhulky 
Často nakukuju, jestli už některá porodila, dočítat nestíhám - něco nového???
Držím palečky, ať je vše v pořádku a rozrodíte se tu jedna za druhou, to bude miminek 
Já dopadla jak sedlák u Chlumce 
V pondělí jsem musela nastoupit do práce!!!!!
Můj zástup(účetní) šla na dlouhodobou neschopnost - zřejmě ji čeká operace páteře, takže
jsem dva-tři měsíce zaučovala naprosto zbytečně a dopadli jsme tak, že jsem s Lucinkou cca
od 9-15 hod v práci!!! Narychlo jsme museli objednat cestovní postýlku, no a teď v ní malinká spinká
a já fakturuju atd. - prostě funguju jako dřív
.
Výhled - minimálně půl roku
v tom lepším případě.
Zatím to jde, Lucinka spinká cca 3 hodiny po nakrmení, takže na kojení zamykám, přebalím, nakrmím
a jedeme dál...pak už jen nakoupit, doma něco pofackovat,na procházku a večer jsem K.O. - ale kolotoč krmení, přebalování, koupání - to je pořád, takže nevím, jak dlouho to vydržím.
Naštěstí mi doma pomáhá starší dcerka(13) - takže úklid je víceméně na ní a já musím přimhouřit očko, že to není dokonalý - čert to vem.
Tak to dopadá, když si něco hezky naplánujete 
Zatím pa a ještě jednou: držím palečky čekatelkám na porod!!!

Není tady
Zuzi - s tím právě kalkuluju, že dostatek vkládaček je základ
jenže vkládačka k IB stojí 200 (je to teda set dvou vkládaček, kdy každá je jiná, ale i tak). A navíc IB nejsou jednovelikostní, takže nakupovat je v esku, pak v emku a pak v elku se mi teda dost nechce
No, příští týden budu v Práglu, tak skočím do nějaký galanterky a uvidíme
hlavně musím objevit ty druky, který do toho pásnou
a pak se pustím do výroby, tohle nemůže bejt moc složitý
MMch neznáte nějakopu dorbou galanterii v Praze?
je jich jak šafránu 
jo a v pondělí taky otvírá brána v praze, tak se tam možná zajdu kouknout 
A vybrala, no napůl
Od mámy tyčovej mixér a od O. dostanu to křeslo
od táty nevím, jen se modlím aby to nebyl parfém, jako nic proti, ale mám svlj vkus
takže vida, musím na mmb zkusit prodat parfémy 
Není tady
Čaute, teda vy jste superranní ptáčata
Zuzi, to máš teda blbý, že se pořádně nevyspíš, tak ať už se ta Sofinka potvůrka rozhodne-dneska by to šlo, co 
Dnes mám akčnější den - byla tu kámoška, co jsem ji několik let neviděla, bylo to fajn 
Za chvíli se dáme s manžou do chystání oběda(nakonec zůstal od včera doma, zase se mu to nějak vrátilo to nachlazení), pak k zubajdě a večer na gyndu. Pak už padnem oba 
Není tady

Verusko tak to je docela sila
a pul roku to takhle tahnout?No ,snad se najde nejake lepsi reseni
i kdyz podle toho co pises ,je spis v nedohlednu ... Jeste ze je Lucinka zlaticko ,ze
Tak se opatruj a zase nakoukni
Def mrkni sem : http://www.sijemdetem.cz/ myslim ,ze nez nejaka deka ,nebo neco z galanterky by se dal sehnat dobry a vhodny material na vkladacku tady
nevim ja s cenama a jak velky nakup musis udelat ,ale treba ti to k necemu pomuze
Parfem je darek ,ktery si musis vybrat sama ,to znam 
Není tady
Věruš, to je teda bordel, že tě tak ženou do práce-to tě obdivuju a smekám
Držím pěsti, ať to vydržíte a zvládáte 
Není tady

Ivus tak at mas dr. brzy za sebou
Ja jdu taky neco ukuchtit ,tak zatim pa 
Není tady
Zuzi - díkes moc, omrknu to
tak jsem jim tam napsala, jestli se nechystají zařadit do nabídky i kompatibiolní druky s IB a BG
tak snad mi odpoví 
Veruš - tyjo, to si teda moc klidu neužijete :
( to za tebe fakt nemůžou nikoho sehnat? 
Není tady
Zuzi - právě jsem dala do sušičky první várku, vešla se tam cca půlka pračky, na program dvě to bude trvat 85 minut. Jinak řekla bych že cena tu hlučniost neovlivní, páč ta naše drahá řve poměrně slušně 
Není tady
Holky, já bych se na to mohla klidně vykašlat, ale dělám tu 16 let a vybudovala jsem to účto od základu. I kdybych někoho sehnala, komu bych mohla důvěřovat, musela bych ho zaučit - to znamená sedět u PC od rána do odpoledne a vysvětlovat, atd. - prostě malá firma(16 zaměst.) a jedna účetní. Navíc - po MD bych se ráda vrátila, mám práci v místě, dobře placenou atd., máma je společníkem ve firmě, atd. - prostě to není jen tak, no.
Platit faktury se musí, vejplaty někdo udělat musí a kdo se pohybujete v téhle sféře, tak víte, že to je čím dál složitější.
Zastupovala mě spolužačka z gymplu, naprosto perfektní holka, jenže co čert nechtěl, má vyhřezlej obratel i plotýnku a neví, co bude dál - nezbývá než se modlit, aby se můj zástup rychle uzdravil a nějak jsme to doklepali až do nástupu do mateřský školky...

Není tady
Nazdárek holky,
Tak se hlásím z kontroly. Boleček se konečně otočil hlavičkou dolů, monitor OK, žádné kontrakce, takže předčasný porod nehrozí.
Podle paní doktorky to nebude žádný čtyřkilový obřík, ale docela normální, klasicky veliké miminko
. Já jsem přibrala 13 kg, což prý je naprosto normální, žádný nadprůměr. Tak máme velikou radost.
Jinak musím Vám říct, že mě docela zaskočila novinkami. Dnes mi dělala kultivaci. Ještě před měsícem pojišťovna hradila kultivaci celou vč. citlivosti (přítomnosti jiných infekcí) a teď jí hradí jenom na přítomnost streptokoka, jinak si musím platit sama. S ohledem na to, že mám za sebou 2x potrat a měla jsem i zánět močáku, tak jsem dala na její doporučení a připlatila jsem si. Stálo to 166 Kč a v případě, že najdou nějakou breberu, tak se cena může vyšplhat až na 600 Kč. Pak mi paní doktorka říkala, že je to asi měsíc, co prý pojišťovna přestala hradit veškerá prvotrimestrální vyšetření (EKG, interna ....). Prostě si stát asi řekl, rodí se moc dětí - stojí nás to spoustu peněz. Bezvadný na tom je, že v současné době rodí čím dál tím starší maminy a ta vyšetření prý prostě potřebují. No a všechno si připlácet? No, jestli jsme si teď myslely, že mít dítě je luxus, tak teď už to bude superluxus. Jsem ráda, že tohle už mám za sebou.
Veruško - s tou prací, to je tedy paráda. Naprosto vím, o čem mluvíš. Člověk by si řekl, že když jdeš na mateřskou, můžeš práci hodit za hlavu, ale ono to prostě nejde. Já mám v práci za mě záskok, ale vzhledem k tomu, že ta holčina se bude někdy za rok stěhovat pryč, tak že budu muset nastoupit zpátky. No, ale to zatím řešit nebudu.
Není tady
Ališo - gratuluju ke kontrole 
S tou pojišťovnou - je to děs 
Nakonec budu ráda, že budeme "v balíku" díky té mojí práci + příspěvek na MD = budeme si moci dovolit naočkovat malinkou. Všechny ty Prevenary aspol. - stojí cca 6 000 kč -+ naočkovat starší dceru proti rakovině dělož. čípku = 10.000 Kč - je to tak, že zdraví si prostě musí člověk zaplatit - teda teď mluvím o tom, co LZE ovlivnit.
Když si vezmu, kolik peněz do zdravotnictví jsem za ta léta nacpala na odvodech...škoda mluvit.
No a co se práce týká, jsem ráda, že mě chápeš - v dnešní době je člověk rád, když má takovej job a nemusí se doprošovat na úřadu práce, popř. neustále obcházet firmy a hledat místo " u pásu" - žiju v záp.Čechách
blízko hranic a je tu velká nezaměstnanost.

Není tady

Holky ja mam dnes nejakou krizi
Pred chvili manzel namontoval konecne ten susak na chodbu a i kdyz jsem nekolikrat sla a durazne zavrela dvere do obyvaku ,tak jemu je to proste uplne jedno a ted mame po celem byte souvislou vrstvu bileho prachu ,je to proste vsude i na kvetinach ,takze abych vzala prachovku a vysavac a pustila se do toho a to je mi fakt dnes na h...o
pekne jsme se pohadali a tak si tu ted bulim a mam chut to tady podpalit a odstehovat se na Mars
Není tady
Zuzi - tak podávám další info
: právě jsem vytáhla první várku ze sušičky. Je suchá, na omak taková teplejší a trochu ej znát že to před chvílí byloé ještě durch, ale v případě nouze, bych si na sebe to tričko klidně vzala, rozhodně by nestudilo
Nechávám teď zavadnout na posteli, kdyby to člověk hned poskládal, udělaly by se na tom sklady. K tomu žehlení, určitě to potřeba nebude, jen je prostě hned po vyndání musíš rozložit (a fakt hned, jakmile je necháš pár minut v košíku zmuchlaný, tak je to vidět. Přesto teřba ty košile se podle mě žehlit budou muset
Každop prádlo je voňavý, nadýchaný a HLAVNĚ (což ocení všichni pejskaři a kočičkáři) je absolutně bez chloupku
zato to co jsem vyndavala z filtru (čistáí se po každým sušení) vypadalo skoro jak fleesová deka

Jo a odpověděla mi paní z sijemedetem
je moc milá, nabídla že pošle druky an zkoušku, když budou pasovat, tak u ní dokoupím bambus flees a drukya ušiju si ty vkládačky sama 
Ališ - super že se Bolda otočil
a k pojišťovnám už se ani nevyjadřuju 
Není tady
Jejda Zůzo
to budou asi ty pověstný hormony
já se zas včera málem rozbrečela nad tím, že moje máma se radji baví s O. o svtavbách, než aby se mě zeptala jak jde moje práce
a taky z toho, že třebas ani jednou nepohladila pupík
to mě mrzí docela dost
no, neudělám nic.
A doma se nehádej, normálně mu vraž do ruky prachovku a "co sis vyrobil, to si uklidíš". U nás tohle pravidlo funguje bez vyjímky. To tak, uklízet po někom bordel
jako tohle by měl teda pochopit
třeba u nás když se vrtá, tak vždycky asistuju já s vysavačem, aby bylo co nejmíň bordelu a odsávám rovnou od vrtačky. No a když má O. tendence dělat si to sám, tak si to taky sám uklidí. A všechno. A basta
Není tady

Aliso ,no vidis tak ten akrobat to zvadl
Jani Verann uz jsou od vcera doma
ale asi se nemuze od malickeho ani odtrhnout ,vcera se tu ukazala a urcite zas ebrzy nakoukne 
Není tady

Def ja uz mu rekla at vypadne ,ze udelal dost
ale kdyz to tu vidim ,tak se mi rozmlzuje pohled a nechce to prestat
Jdu si dat cokosku ,ta zabere ... Priste si to bud udelam sama ,i kdybych si tam mela privrtat ruku ,nebo se na dobu nez to udela a da do puvodniho stavu ,odstehuju 
Není tady

Jo a s tim pupikem - neni mozny ,ze si mysli ze by ti to mohlo vadit?Treba by uvitala ,kdybys rekla at si sahne
samozrejme to nevim ,tvoji maminku neznam ,jen me to tak napadlo ..
Není tady

Def diky
me to taky mrzi ,hlavne se nechci hadat a hned je mi to desne lito
Cokosku jsem zbouchala celou ,achjo .. no ale zase na ten uklid potrebuju hooodne energie zejo ,tak jdu na to ...
Není tady
Zuzi - u nás platí pravidlo jako u Def. co sis za.... to si ukliď. Od jistý doby ano. Copak mám na čele napsáno uklizečka nebo něco podobnýho? A čokošku si tedy určitě dej. Já jsem včera sežrala půlku bílý studentský pečetě a dneska se asi pustím do druhý.
Def - napadlo mě to co Zuzku, třeba si mamka fakt myslí, že by Ti to vadilo. Moje mamka ta když mě teď vidí, tak nejprve pozdraví boldu a pak teprve mě. No, ostatně jako všichni. Na to už házím bobek, že jsem vlastně na druhým místě za Bolečkem.
Veruš - přesně tak, člověk by si řekl, že prachy na posledním místě, že hlavní je zdraví, ale v dohledu je doba, kdy bez peněz zdraví nebudem. Je to smutný. Já taky právě počítám, že se do tý práce zase vrátím. Už během nemocenský jsem pracovala doma a plánuju i na mateřský, že budu na něčem doma makat. Nás je tam taky maličko.
Jo a večer frčíme na pivo. Holky, já bych si dala burčák 
Není tady
Zuzi - s pupíkem: dávala jsem jí šáhnout na jedno z prvních kopnutí, no, tak tam podržela ruku asi pět vteřina dost. Pak jsem to zkoušel a ještě nedávno aby si šáhla na škytání, tak to vydržela dvě škytnutí
ona prostě asi není ten typ... škoda, mě to docel amrzí, protože já se z toho fakt raduju. Ale co, hlavně aby pak měla Piškůtka ráda, já už jsem fuk 
Není tady