6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nepopírám to, Zuzi. Dá se to nazvat studeným odchovem. Souhlas. Jen neumím odhadnout, co je lepí. Jestli několikero objímajících se a následně se zase rozcházejících dvojic nebo trvalá jistota dětí, e mamka a taka jsou spolu a s nimi. I kdy mají oddělený lonice.
Není tady
zuzi777a napsal(a):
Javena to myslím napsal dost trefně- přece nebyl jediný, koho poznala "intimně".
To ale nevíme...
Kdyby jediný byl, pak bych dokázal moná pochopit i ten současný odpor...
Není tady
Mike napsal(a):
romula11 napsal(a):
To co mě trápí, je e mu to nejsem schopná odpustit, ne kvůli mě ale kvůli dětem. Fungujeme ale jako kamarádi, a to u rok a půl. On se snaí se mě dotknout ale já bych se snad pozvracela kdyby se o něco pokusil. Je to zvlátní pocit, já se ho prosě títím, protoe sahal na jinou. Mám v hlavě něco jako e pouitý zboí nechci.
Tohle, a obzvlá to vytučněné, mi prostě hlava nebere, ale to je moná tím, e jsem chlap
Co můe být za tak fatálním odporem a odmítáním, holky?
Vztek? Uraenost? Názor, e absolutní věrnost je zásadní podmínkou vztahu? Nebo něco jiného?
"Mám v hlavě něcco jako e pouitý zboí nechci" - to je přesvědčení, které se dá změnit a zapracovat na něm. Pokud je to jenom o tom, e kdyby tohle přesvědčení nebylo, tak by vztah fungoval - nestojí za to se o to pokusit?
:-)
Jinak mám dojem, e to primárně nesouvisí s manelem, e to přesvědčení romča v sobě má u dýl a teď se jenom projevilo v plné kráse a chystá se jí zničit manelství (pokud s tím nezačne něco dělat).
Vichni si vědomě či nevědomě stavíme své ivoty podle svých vnitřních přesvědčení... (které se dají změnit).
Co pro začátek zkusit větu: přijímám se i přesto, e pouitý zboí nechci? ... (příp. i přesto, e mě někdo naučil, e pouitý zboí není pro mě dost dobrý)...
Jinak souhlas, nějaký terapeut by se hodil, kdy to nedokázala zpracovat rok a půl...
Upravil(a) Martinka1 (17. 9. 2009 9:48)
Není tady
Koukám názory jsou různé. Já jsem napsala a ten vcholek tohoto ledovce - nevěru. Ale on je to desetiletý propletenec během kterého se menelovi podařilo ve mě totálně ubýt jakýkoliv zájem o sex. Bylo marné mu cokoliv vykládat, na vechno mi odpověděl - jsem chlap a pokud mě má ráda splní mi to. (nelze ve popsat pár řádky). Kdy jsme se seznámili byl tak vynervovaný z prvního intimního večera e totálně zklamal. Skončili jsme a na sexuologii. Měla jsem ho ráda a nebylo mi to za těko. Kdy po třech dětech jsem potřebovala ohledy já(měli jsme je vdy po třech letech - a kdo se v tom trochu vyzná tak enská je docela dost dole zdevastovaná a vechny nervy se musí obnovit) , nebyli. Máte pravdu, k ití to asi dlouhodobě nebude. R
Není tady
haiel napsal(a):
Nepopírám to, Zuzi. Dá se to nazvat studeným odchovem. Souhlas. Jen neumím odhadnout, co je lepí. Jestli několikero objímajících se a následně se zase rozcházejících dvojic nebo trvalá jistota dětí, e mamka a taka jsou spolu a s nimi. I kdy mají oddělený lonice.
Neumím se do toho vít. Oddělené lonice s sebou nesou jen vlanost ( maximálně) u toho "nesmířeného " člena pak spí potlačované negativní emoce. Prostě zvlá v případě Romuly si nejsem jistá, e je to cesta.
Její manel jetě věří v normální vztah ( jinak by to po 1,5 u odpískal) , ale věčně si popel na hlavu sypat nebude. Ona se trápí a schovává za potřeby dětí. To chce "říznout".
Moná by to vypadalo jinak, kdyby musela řeit jeho věčné odbíhání astarch z toho, zda neuteče nadobro. Takhle ho má zatím "v hrsti" , proto v sobě iví pocity odporu a hnusu. Podle mého by opravdu měla uvaovat o odborné pomoci. Nikde jsem nezachytila, jestli byl jejich intimní ivot v pořádku před manelovou nevěrou. Moná ( fabuluju) , se nevěrné chování manela Romule i "hodilo" , mohla pak nechtít mít sex s manelem "odůvodněně"...
Není tady
romula11 napsal(a):
Koukám názory jsou různé. Já jsem napsala a ten vcholek tohoto ledovce - nevěru. Ale on je to desetiletý propletenec během kterého se menelovi podařilo ve mě totálně ubýt jakýkoliv zájem o sex. Bylo marné mu cokoliv vykládat, na vechno mi odpověděl - jsem chlap a pokud mě má ráda splní mi to. (nelze ve popsat pár řádky). Kdy jsme se seznámili byl tak vynervovaný z prvního intimního večera e totálně zklamal. Skončili jsme a na sexuologii. Měla jsem ho ráda a nebylo mi to za těko. Kdy po třech dětech jsem potřebovala ohledy já(měli jsme je vdy po třech letech - a kdo se v tom trochu vyzná tak enská je docela dost dole zdevastovaná a vechny nervy se musí obnovit) , nebyli. Máte pravdu, k ití to asi dlouhodobě nebude. R
No ale tohle je o něčem jiném, ne e v jinak spokojeném vztahu manel jednou uklouzl... tady jsou 10-leté nevyřeené problémy v intimní oblasti. To chce víc práce a kdo ví, kam to povede.
Spí ne sexuologii potřebujete psychologickou nebo manelskou poradnu.
Není tady
helena napsal(a):
Osobně si myslím, e za určitých podmínek by se tenhle model dal v pohodě praktikovat. tzn - netahat milence/milenku domů.
Týýý vo.e - ty e bys někomu byla ochotna tolerovat milence/milenku? http://fora.babinet.cz/img/smilies/va.gif Co tě přivedlo k té otočce??? http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png
Já tolerovat NE - ale osobně si myslím, e by to lo v určitém případě - sama bych zvolila radikální přístup.
Take čti pořádně - píu, e by se dal praktikovat - nepíu, e v mém případě.
Není tady
zuzi777a napsal(a):
haiel napsal(a):
Neumím se do toho vít. Oddělené lonice s sebou nesou jen vlanost ( maximálně) u toho "nesmířeného " člena pak spí potlačované negativní emoce. Prostě zvlá v případě Romuly si nejsem jistá, e je to cesta.
Její manel jetě věří v normální vztah ( jinak by to po 1,5 u odpískal) , ale věčně si popel na hlavu sypat nebude. Ona se trápí a schovává za potřeby dětí. To chce "říznout".
Moná by to vypadalo jinak, kdyby musela řeit jeho věčné odbíhání astarch z toho, zda neuteče nadobro. Takhle ho má zatím "v hrsti" , proto v sobě iví pocity odporu a hnusu. Podle mého by opravdu měla uvaovat o odborné pomoci. Nikde jsem nezachytila, jestli byl jejich intimní ivot v pořádku před manelovou nevěrou. Moná ( fabuluju) , se nevěrné chování manela Romule i "hodilo" , mohla pak nechtít mít sex s manelem "odůvodněně"...
Co je lepí: dát dětem vzor: "kdy s někým jsi, kdo u ti nevyhovuje, tak ale musí potlačit sám (sama) sebe, a i za cenu oddělených lonic, spolu musíte zůstat, aby vás měly děti pohromadě"
a nebo: "kdy s někým jsi, a bohuel to nevyjde, můe se rozejít (nemusí trpět za svoji chybu) a můe být astný s někým jiným - a přitom se postarat o děti tak, aby věděly, e rozchodem neztratily ani jednoho z rodičů"
?
Není tady
romula11 napsal(a):
Aha, tak teď jsi vlastně napsala o tom, co jsem hledala v tvých příspěvcích... Ten sex asi za moc nestál u předtím... a ty má "důvod" se odtahovat.
Jene vytahovat věci 15 let zpátky ( neastné začátky) je zcestné. Moná by ses divila, kolik chlapů sele třeba 10x ne se to naučí....
Ale tolik roků být spolu a nevychytat mouchy je také podivné. Buď nechtěl on, nebo ty... Jiný mezi vámi do milenky nebyl...
Mám také tři děti.
Není tady
zuzi777a napsal(a):
Aha, tak teď jsi vlastně napsala o tom, co jsem hledala v tvých příspěvcích... Ten sex asi za moc nestál u předtím... a ty má "důvod" se odtahovat.
Jj, teď u je to jiný kafe, e?
Tak můj názor: Kdyby to bylo jen tou nevěrou, něco by se s tím asi dělat dalo... takhle nevím, a přikláním se spíe k monosti, e ne...
Není tady
Martinka1 napsal(a):
zuzi777a napsal(a):
haiel napsal(a):
Moná by to vypadalo jinak, kdyby musela řeit jeho věčné odbíhání astarch z toho, zda neuteče nadobro. Takhle ho má zatím "v hrsti" , proto v sobě iví pocity odporu a hnusu. Podle mého by opravdu měla uvaovat o odborné pomoci. Nikde jsem nezachytila, jestli byl jejich intimní ivot v pořádku před manelovou nevěrou. Moná ( fabuluju) , se nevěrné chování manela Romule i "hodilo" , mohla pak nechtít mít sex s manelem "odůvodněně"...Co je lepí: dát dětem vzor: "kdy s někým jsi, kdo u ti nevyhovuje, tak ale musí potlačit sám (sama) sebe, a i za cenu oddělených lonic, spolu musíte zůstat, aby vás měly děti pohromadě"
a nebo: "kdy s někým jsi, a bohuel to nevyjde, můe se rozejít (nemusí trpět za svoji chybu) a můe být astný s někým jiným - a přitom se postarat o děti tak, aby věděly, e rozchodem neztratily ani jednoho z rodičů"
?
Martinko, pro mě tahle otázka není na místě. Respektive je předčasná. Já jako máma tří dětí bych nejdříve hledala cestu na záchranu toho vztahu . U kvůli dětem. Nebo právě kvůli dětem. Teprve kdy by nebyla cesta na záchranu, la bych od toho. A pak zase kvůli dětem. Protoe v takové "nijaké atmosféře" bych svoje děti vychovávat nechtěla.
Zatím jetě nevíme , jestli Romula má manela ráda alespoň jako tátu, kamaráda, jestli je blok v sexu odbouratelný a jestli vůbec chce tenhle blok řeit- ani se to tu asi nedozvíme- to bude muset řeit ona sama. Jen se tu pozvolna odkrývá to, co v jiných případech- nevěra byla jen vrcholem ledovce. Ne spoutěčem problémů...
Není tady
zuzi777a napsal(a):
On si popel sypat na hlavu nemusí. Není ve výkonu trestu. (Nadále má monost zaskočit si za roh, ona samozřejmě taky. To, e ona v současné době po něčem takovém netouí, je druhá věc.) To jen jeho ena nevydejchala jeho úlet. Za tím odporem je jistě velký kus osobní dotčenosti. Chápu to, je to lidské.
Říznout, no, neumím si představit, jak. Na radikální řez to není. Podle toho, co psala o majetkových poměrech, a taky 3 děti.....To bude spí na tu manelskou poradnu.
Není tady
haiel napsal(a):
zuzi777a napsal(a):
Moná by to vypadalo jinak, kdyby musela řeit jeho věčné odbíhání astarch z toho, zda neuteče nadobro. Takhle ho má zatím "v hrsti" , proto v sobě iví pocity odporu a hnusu. Podle mého by opravdu měla uvaovat o odborné pomoci. Nikde jsem nezachytila, jestli byl jejich intimní ivot v pořádku před manelovou nevěrou. Moná ( fabuluju) , se nevěrné chování manela Romule i "hodilo" , mohla pak nechtít mít sex s manelem "odůvodněně"...On si popel sypat na hlavu nemusí. Není ve výkonu trestu. (Nadále má monost zaskočit si za roh, ona samozřejmě taky. To, e ona v současné době po něčem takovém netouí, je druhá věc.) To jen jeho ena nevydejchala jeho úlet. Za tím odporem je jistě velký kus osobní dotčenosti. Chápu to, je to lidské.
Říznout, no, neumím si představit, jak. Na radikální řez to není. Podle toho, co psala o majetkových poměrech, a taky 3 děti.....To bude spí na tu manelskou poradnu.
Ad vytučněné- říznutím myslím odbornou pomoc , nebo okamitou práci sama na sobě- pro Romulu i pro jejího mue samozřejmě. Nemyslím okamitý rozvod, rozchod, dělení majetků a dětí.... A pokud píu o sypání popela- myslím , e to ten Romulin mu dělá. Vdy si to vezmi- 1,5 se snaí "dobýt" zpátky znechucenou manelku- to je úctyhodný výkon na chlapa...
Upravil(a) zuzi777a (17. 9. 2009 10:11)
Není tady
zuzi, tu otázku poloila haiel. Odpověď je obecná, ne na konkrétní situaci.
Ta je opravdu jako dělaná pro terapeutickou pomoc.
Není tady
on je to desetiletý propletenec během kterého se menelovi podařilo ve mě totálně ubýt jakýkoliv zájem o sex
To je ale něco jiného, ne "odpor" po jedné nevěře. Tady nejde o její odputění, jak píe původně, ale o chronické potíe. Jene to fakt chce odborníka, to sami nezvládnete. Jinak ti bude manel "vadit" čím dál víc, nakonec u jen svojí pouhou přítomností.
Mmch - počet dětí s tím nesouvisí.
Já tolerovat NE - ale osobně si myslím, e by to lo v určitém případě - sama bych zvolila radikální přístup.
Take čti pořádně - píu, e by se dal praktikovat - nepíu, e v mém případě.
Nepsala jsem, e v tvém případě - psala jsem "NĚKOMU" tolerovat - take čti pořádně
Ostatně - proč někdo ano a někdo ne? (A nemyslím tebe.)
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Co je lepí: dát dětem vzor: "kdy s někým jsi, kdo u ti nevyhovuje, tak ale musí potlačit sám (sama) sebe, a i za cenu oddělených lonic, spolu musíte zůstat, aby vás měly děti pohromadě"
?
V teoretickém podání zní hezky to druhé. Jene v praxi je to tak, e rozvodem se někdo z rodičů velkou měrou ztrácí vdy. Větinou otec. Vpluje do nového vztahu, zaloí novou rodinu....
"Kdy s někým jsi, kdo u ti nevyhovuje" - otázka je, zda nevyhovuje částečně nebo po vech stránkách. Jasně, e k něčemu takovému jako je "jen" přátelský vztah rodičů se nemůe nikdo přinutit. Znovu píu, e to záleí na těch dvou. Věřím, e jsou dvojice, které jsou toho schopny. Ono to taky neznamená, e tací lidé se spolu neumí bavit, smát..... e spolu komunikují jak dva suchaři.
Není tady
haiel, ano já to chápu. Záleí vdy na konkrétní situaci.
Jenom si podotknout, e tím, jak se rodiče chovají, tak jejich děti se to učí jako vzorec chování, který budou pouívat pro svůj dalí ivot. Tj. je dobré se podívat, jaké vzory rodiče dětem dávají.
Aby do dospělosti neodely se vzorem "i kdy to ve vztahu neklape a nespíme spolu, musíme spolu vydret ne děti dospějí" atd. :-)
Pak to můou ve svém ivotě opakovat podle stejného vzorce (nikoli nutně, ale budou pro to mít předpoklady).
Moná je dobrá otázka "kdyby byla v podobné situaci moje dcera, jako jsem teď já, co bych jí poradila?"
Není tady
Romulo a mluvili jste o tom? O tom problému v sexu. Pokud mu to řekne narovinu, e to v sexu neklapalo a e to ví, ale důvod z tvé strany byl ten a ten a teď je to po tý milence horí... e takhle to nejde, ít vedle sebe jak kámoi...
Já to vidím podobně jako mnozí na poradnu. A jestli o tebe stojí, bude to chtít řeit. ádný - jsem chlap, takhle to je. To není řeení. Nestačilo to předtím a teď se to jetě umocnilo.
Alespoň bych se o řeení pokusila. Kdy to nevyjde, mám čistý svědomí (sama před sebou) - snaila jsem se.
Jsem děsná alibistka.
Není tady
zuzi777a napsal(a):
...říznutím myslím odbornou pomoc , nebo okamitou práci sama na sobě- pro Romulu i pro jejího mue samozřejmě. Nemyslím okamitý rozvod, rozchod, dělení majetků a dětí.... A pokud píu o sypání popela- myslím , e to ten Romulin mu dělá. Vdy si to vezmi- 1,5 se snaí "dobýt" zpátky znechucenou manelku- to je úctyhodný výkon na chlapa...
Jo, rozumím. S tou odbornou pomocí to vidím optimisticky. V tom, e se ji snaí získat zpět, je pro Romulu a potamo děti velká ance.
Romulo, čte? Zuzi a já se domníváme, e tě manel miluje
Není tady
Aby do dospělosti neodely se vzorem "i kdy to ve vztahu neklape a nespíme spolu, musíme spolu vydret ne děti dospějí"
Martinko, děti málokdy řeí, jestli rodiče spolu dělají ty směné pohyby. Větinou to je tak, e "ti ostatní ano, ale nai přece ne-e" A rodiče dětem taky větinou nevykládají, e to mezi nimi stojí za nic, ale "obětujou se"... Jistě, děcka vycítí, e není vechno v aůru, ale větinou jsou schopný pobrat "máme s maminkou/tatínkem nějaký starosti, ale vás se to nijak nedotkne".
Není tady
Martinka1 napsal(a):
haiel, ano já to chápu. Záleí vdy na konkrétní situaci.
Jenom si podotknout, e tím, jak se rodiče chovají, tak jejich děti se to učí jako vzorec chování, který budou pouívat pro svůj dalí ivot. Tj. je dobré se podívat, jaké vzory rodiče dětem dávají.
Aby do dospělosti neodely se vzorem "i kdy to ve vztahu neklape a nespíme spolu, musíme spolu vydret ne děti dospějí" atd. :-)
Pak to můou ve svém ivotě opakovat podle stejného vzorce (nikoli nutně, ale budou pro to mít předpoklady).
Moná je dobrá otázka "kdyby byla v podobné situaci moje dcera, jako jsem teď já, co bych jí poradila?"
Ty vzorce jsme tady probíraly včera s Pandorou. Závěr, ke kterému jsme doly, je v přísp. 21.
Není tady
haiel napsal(a):
Romulo, čte? Zuzi a já se domníváme, e tě manel miluje
Co o to, já se to domnívám taky, ale pokud o něm R. napsala: "Bylo marné mu cokoliv vykládat, na vechno mi odpověděl - jsem chlap a pokud mě má ráda splní mi to", tak mi přijde jako pěknej buran teda...
Není tady
Mike přísp. 73:
Mě to taky pratilo do očí. Ale říkala jsem si - popisuje minulost, co bylo, bylo, lidi se vyvíjí.....v současné době o ni stojí a jistě pro to i něco obětuje.....To není patný. S nějakým tím citlivým odborným vedením se to podle mýho vybalancovat dá.
Není tady
Myslím,e Javena má moc pěkný názor,taky bych chtěla jednou zmoudřet....Zatím se mi to nedaří....Pořád zakopávám,takový ivot na houby.Ale s děckem o chlapa asi nezavadím.Buďte rády e ty muský vedle sebe máte....
Není tady