18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Rodiče se staví ke kadému dítěti jinak a to tak, e často velmi odlině- i kdy si to málokdo uvědomuje, či je ochoten uvědomit. Plus je tam vliv sourozence, plus osobnost dítěte.
Můj názor- ad 1. kamarádství není manelství. Ad2. Pokud mezi nimi panuje fyzický odpor, je to blbý. Tady v příběhu nevidím ani tak problém v nevěře jako v tom, e se mi zdá, e romula má manela dost jako partnerské osobnosti (viz jeho přístup k jejímu volnému času- doučování známého přes skype.). Právěe tady to kamarádství-úcta hapruje? A mimo jiné se to celé promítá do sexuální přitalivosti partnera?
Není tady
Pandora ad přísp.25, a toho nekopíruju moc.
Ano. Předevím by se měla přestat uírat. Co potkalo jejího chlapa, můe potkat zakrátko ji, jeden nikdy nevidí jasně před sebe a neměl by říkat "nikdy". A taky, kdy se má opravdu tvořit, tak by se to mělo dělat s dobrou náladou. Nejsem fanoukem bolestných procesů
Není tady
Ahoj Pan, já se vůbec neschovávám za své děti. Jenom nechci aby byly z rozvedeného manelství. Zkuste se tak trochu zamyslet, co vechno sebou rozvod přinese. Mám v práci spolupracovnici, rozvedla se, nakonec to dopadlo e ji manel připravil o dceru a vyhodil z jeho domu(naprosto bezva). Teď se znovu oenil, vzal si maminku od dvou dětí a její dcera má v hlavě zmatek kolik to má vlastně sourozenců, a jestli jsou vlastní a kolik babiček atd.
Z holkou to pěkně zamávalo. Druhá spolupracovnice taky řeila, dokonce přes poradnu, jenom ji řekli e by mohla mít pro svého bohémského manela více pochopení, e nechodí do práce to přece není překáka a e ji podvedl no vdy si za to můe sama -nemá pochopení. Smutné je e znám ze svého okolí spoustu ne zrovna pěkných případů rozvodu. Vdy to mělo nehezký dopad na dítě.
Kdy se to u nás provalilo, nabídla jsem manelovi , aby si nael práci dál od domova, dáme si trochu takovou pauzu. Syn nás slyel-je mu 8(jenom o té práci - nic víc)- prosil mě celý den abych tátu nevyháněla do takové práce. On ho chce mít doma. Kdy Vám dcera řekne jako na reakci rozvodu kamarádčiných rodičů, mami já jsem tak ráda, e u nás je vechno v pořádku. Ono to toti na nás není vidět, kdo to neví tak by si to nikdy nemyslel.
Tak jak to mám asi udělat. A konec konců, promiňte ale co by to ylo za chlaoa který by se chtěl se mnou po rozvodu seznámit a tzv. se dát na tři děti. Mám o tom své mínění. Take bych stejně zůstala sama, teď jsem taky vnitřně sama ale na děti jsme dva. R
Není tady
haiel napsal(a):
Ano. Předevím by se měla přestat uírat. Co potkalo jejího chlapa, můe potkat zakrátko ji, jeden nikdy nevidí jasně před sebe a neměl by říkat "nikdy". A taky, kdy se má opravdu tvořit, tak by se to mělo dělat s dobrou náladou. Nejsem fanoukem bolestných procesů
No to se lehko řekne..............ten odpor můe být iracionální .........spí pocit odporu......a to se pak nedá odstranit .......
A to, e chce kvůli dětem udret rodinu chápu .......já mám taky celej ivot heslo : ve pro dítě .....taky je to pocitový pudový ........
Není tady
Dovolím si sem překopírovat to, co nala Regi na http://www.tipyainspirace.cz/
Slovo BŮH je moné nahradit tím, co dotyčný/ná čtenář/ka spí skousne, třeba PŘÍRODA, VESMÍR, ENERGIE, nebo třebas i FRANTA
Ten text není na jedno přečtení, je to spí studijní materiál.
Je třeba nad ním přemýlet a začít chápat, co je a k čemu je vlastně ODPUTĚNÍ...
"Odputění - proč a jak odpoutět aneb odputění neschvaluje zlo
(sestavil Ignác Mucha a Pavel Semela)
CHCE-LI BÝT OTROKEM NĚJAKÉHO ČLOVĚKA, NESNÁEJ HO
Chce-li být otrokem nějakého člověka, nesnáej ho.
Pak s tebou bude ráno, po celý den i v noci.
Tenhle člověk s tebou bude také jíst a naruí tvé trávení.
Zničí tvou schopnost koncentrace, zničí kadou příjemnou chvilku a zbaví tě tvého drahého pokoje i radosti.
Své těstí vkládá do jeho rukou.
Dává mu skutečnou moc nad sebou samým...
(John Powell)
KŘIVDA SE NEVYHNE NIKOMU
Neexistuje člověk, který by nikdy neproil křivdu a ublíení.
Neexistuje člověk, kterého by prodělaná křivda a ublíení nebolely.
Pocit křivdy, ublíení a nespravedlnosti se hluboce dotýkají nitra kadého člověka a volají po vyrovnání, odplatě a pomstě.
Příkoří nenechává nikoho chladným.
MÁME ZLU NECHAT VOLNÝ PRŮCHOD ?
Do této situace ale vstupuje Jeíova výzva k odputění.
Není ale naivní, nerealistická a odtrená od ivota?
Máme kadému jen tak "odpustit"?
Máme zlu nechat volný průchod?
Odpoutějte a bude vám odputěno. (Lk 6,37)
ODPUTĚNÍ NESCHVALUJE ZLO
Odputění a boj proti zlu si neprotiřečí.
Jeí sám ukazuje cestu k naplněnému ivotu i skrze odputění.
Jeho ivot je ale současně bojem proti zlu.
Nelze toti ztotoňovat člověka s jeho jednáním.
Člověku je třeba odpustit a dát mu anci.
Jeho činy se musí odsoudit a popřípadě přijmout opatření k zamezení íření zla.
Odputění musí souviset s nápravou věcí.
Boj se zlem ale naopak nesmí odputění opomíjet.
Tak by se ke slovu dostala pomsta, která plodí dalí zlo, zá a nenávist.
PROČ ODPOUTĚT ?
Neodputění negativně ovlivňuje celý ivot člověka, včetně jeho těla a psychiky.
Zanedbané, potlačené a někdy i zdánlivě zapomenuté křivdy nic neřeí.
Působí destruktivně.
Neodputění člověka ničí, rozkládá a znepokojuje.
Je zdrojem napětí a podráděnosti.
Neuzdravené křivdy se mění i ve zdroj ubliování druhým.
A u toti člověk chce nebo ne, předává to, co sám zakusil dále.
Potřebuje se utrpení zbavit a tak ho přesouvá dál.
Ono se k němu pak ale vdy navrací
Neodputění působí jako jed zasahující vechny oblasti ivota a vztahů: k Bohu, k lidem, ke světu a i k sobě.
Projevuje se na úrovni osobní, na úrovni rodin, různých skupin i národů
Skrze odputění se člověk stává vnitřně nezávislým na negativním vlivu zla.
Ukřivdění pak ztrácí svou zničující moc.
Odpoutějte a bude vám odputěno. (Lk 6,37)
ODPUSTIT NELZE "NA POVEL"
Odputění není mnohdy jednoduchou záleitostí.
Pocit křivdy člověka zasahuje v mnoha vrstvách.
Proto zpracování křivdy a odputění musí proběhnout ve vech zasaených úrovních a oblastech lidského ivota.
Rychlé a levné rady typu: "musí hned odpustit", "zapomeň na to", "čas léčí rány" jsou neúčinné
a k opravdovému odputění vedou jen zřídka.
Vyrovnání se s křivdou, odputění a uzdravení je dynamickou záleitostí, která mnohdy potřebuje svůj čas.
KROKY NA CESTĚ ODPUTĚNÍ
Odputění je procesem, jeho motivem je spíe rozhodnutí, ne pocity.
Na počátku tohoto procesu je dobré uvědomit si svou hodnotu jako člověka i jako Boího dítěte
a připomenout si, e i kdy se cítíme nemilováni a nedoceněni, Boí láska k nám trvá.
V Bohu je nae bezpečí a význam.
PŘIZNAT SI POCIOVANOU KŘIVDU, negativní emoce a svá zranění.
Přiznat si, e mi vzniklá situace vadí a e mě bolí.
Přiznat si, e mám problémy odpustit a e moná viníkovi nepřeji rozhodně nic dobrého.
V této první fázi je třeba před sebou své pocity nepotlačovat a nic si nenalhávat.
POJMENOVAT SVÉ POCITY.
Tato fáze můe být pro mnohé důleitá.
Je moné si najít důvěryhodného partnera, před kterým můeme své pocity slovně formulovat.
Můe jím být někdo blízký, ná zpovědník, ale i Bůh.
Důleité ale je, aby v tomto kroku nebyl člověk sám.
Mohl by toti upadnout do pasti sebelítosti, která člověka uzavírá a znemoňuje jeho rozvoj.
POHLÉDNOUT NA KŘIVDU NEZAUJATĚ z jiného úhlu, nadhledu, či odstupu.
Připustit si, e vzniklá situace můe mít i jiná hlediska, ne ta, kterou vidíme úhlem svého pohledu.
Uvědomit si, e ukřivdění je obecnou lidskou záleitostí.
SNAIT SE POCHOPIT TOHO, KDO NÁM UBLÍIL.
Moná, e dotyčný člověk nejedná vědomě zle.
Jeho jednání třeba ovlivňuje jeho podvědomí a patné zkuenosti.
Často lidé jednají zle, protoe ani jinak neumějí.
I Jeí se na kříi modlil: "Otče odpus jim, nebo nevědí co činí" (Lk 23,34).
ROZHODNOUT SE NEKODIT A ZŘÍCI SE POMSTY.
Nepřát, ani nepůsobit viníkovi zlo.
Rozhodnout se ho přijmout jako člověka, bez ohledu na jeho vinu.
Nemluvit o něm zle před lidmi.
EHNAT.
ehnání znamená svolávání Boí přízně na dotyčného.
Tím i křivdu předáváme Bohu.
Kdy člověk odpustí, neznamená to, e k druhému musí okamitě pociovat kladné city.
Odputění je někdy delí proces, ve kterém se pocity mohou zákonitě opoďovat.
Jeden druhému odpoutějte, jak i Bůh odpustil vám. (Ef 4,29)"
Není tady
romula11 napsal(a):
Ahoj Pan, já se vůbec neschovávám za své děti. Jenom nechci aby byly z rozvedeného manelství. Zkuste se tak trochu zamyslet, co vechno sebou rozvod přinese. Mám v práci spolupracovnici, rozvedla se, nakonec to dopadlo e ji manel připravil o dceru a vyhodil z jeho domu(naprosto bezva). Teď se znovu oenil, vzal si maminku od dvou dětí a její dcera má v hlavě zmatek kolik to má vlastně sourozenců, a jestli jsou vlastní a kolik babiček atd.
Z holkou to pěkně zamávalo. Druhá spolupracovnice taky řeila, dokonce přes poradnu, jenom ji řekli e by mohla mít pro svého bohémského manela více pochopení, e nechodí do práce to přece není překáka a e ji podvedl no vdy si za to můe sama -nemá pochopení. Smutné je e znám ze svého okolí spoustu ne zrovna pěkných případů rozvodu. Vdy to mělo nehezký dopad na dítě.
Kdy se to u nás provalilo, nabídla jsem manelovi , aby si nael práci dál od domova, dáme si trochu takovou pauzu. Syn nás slyel-je mu 8(jenom o té práci - nic víc)- prosil mě celý den abych tátu nevyháněla do takové práce. On ho chce mít doma. Kdy Vám dcera řekne jako na reakci rozvodu kamarádčiných rodičů, mami já jsem tak ráda, e u nás je vechno v pořádku. Ono to toti na nás není vidět, kdo to neví tak by si to nikdy nemyslel.
Tak jak to mám asi udělat. A konec konců, promiňte ale co by to ylo za chlaoa který by se chtěl se mnou po rozvodu seznámit a tzv. se dát na tři děti. Mám o tom své mínění. Take bych stejně zůstala sama, teď jsem taky vnitřně sama ale na děti jsme dva. R
Romulo,
co na tohle říci....nu, je to přesně tak, jak TY to vidí......
Ale je to tak zase JEN pro TEBE.
A vdycky to tak bude.
Není tady
To má pravdu Pan, sto lidí sto názorů.R
Není tady
Rozmarila napsal(a):
haiel napsal(a):
Ano. Předevím by se měla přestat uírat. Co potkalo jejího chlapa, můe potkat zakrátko ji, jeden nikdy nevidí jasně před sebe a neměl by říkat "nikdy". A taky, kdy se má opravdu tvořit, tak by se to mělo dělat s dobrou náladou. Nejsem fanoukem bolestných procesůNo to se lehko řekne..............ten odpor můe být iracionální .........spí pocit odporu......a to se pak nedá odstranit .......
A to, e chce kvůli dětem udret rodinu chápu .......já mám taky celej ivot heslo : ve pro dítě .....taky je to pocitový pudový ........
Rozmarilo, to jsem měla na mysli. Jen v rychlosti neupřesnila. e by se měla přestat uírat tím odporem. Překonat se to na povel nedá, take se s tím alespoň netrápit a nechat to být. Manel má prý 48 let, to u není ádnej zajíc, kterýmu by se nedalo tohle vysvětlit.
Není tady
romula11 napsal(a):
To má pravdu Pan, sto lidí sto názorů.R
Ano.
A o tom to je - pokud nezmění svůj POSTOJ k partnerství, manelství, rozvodu....ale předevím sama k sobě, tak nezmění nic
A jestli vůbec něco chce změnit, to taky záleí na tobě, nikoliv na tom, co udělal manel nebo co by řekli lidi....
Věta "co by řekli lidi" je podle mne účinná zbraň hromadného ničení.
"Lidi" tvůj ivot neijou.
Není tady
Romula- reaguju spíe na příspěvek č 28.
Představa, e spolu zůstávají dva lidé , rodiče a kadý si hraje svoje, mi moc nejde představit. Nezdá se mi dost dobře moné, e by to mohlo dlouhodobě fungovat, pokud píe, e tvůj manel čeká na zlepení situace. Tj, sotva se smíří s doivotním celibátem. Mám otázku- jak bys reagovala ty, kdyby si nael znovu někoho na sex- přítelkyni. Myslí, e by to lo dál zůstávat jako přátelé? Kdy by svůj čas OPĚT dělil mezi dvě eny + rodinu? Nezkusila jsi mu to nabídnout?
Nechce po něm v zájmu zachování rodiny moc velkou obě ?
Nebo spí jetě jinak- představ, e zase někoho má, to tě nechává klidnou? Není to tak , e pokud ti je o*d*p*o*rný fyzický kontakt s ním, zůstává pro tebe jen zdrojem domácích jistot?
A ty- nemá pocit prázdna, bez milování? Netouí ? Ani po něm ani po jiném? Není to brzy?
Nevím, nemohla bych ani kvůli dětem zůstávat takhle dlouho s někým ,kdo by mě odmítal, by bych provedla cokoliv. Být tvým muem asi bych odela. A být tebou také.
Upravil(a) zuzi777a (16. 9. 2009 21:46)
Není tady
Romul a co k němu cítí? Zkus to popsat...má ho ráda jako člověka? Ten fyzický odpor nastal kdy a jak? Ví, pokud s ním bude chtít ít, tak si myslím, e se zase bude muset naučit ho mít ráda... jinak bude takové souití peklo. Kdy se budete mít rádi, tak můe fungovat cokoliv.
Není tady
romulo11:
take tvůj mu tě miluje (teda říká ti to - cítí to tak?), chce být s tebou a rodinou - ale v tobě se to jetě nějak neporovnalo. Myslí si, e časem bys snad mohla být k němu vstřícnějí, nebo to u bere jako definitivum, tj. u s tebou nechci mít ádný blií kontakt? Nebo - co by tě přimělo, e bys mohla udělat tzv. tlustou čáru za tím vím a jet spolu dál? Tlustá čára v mém pojetí znamená - nebudem o tom u mluvit, nebudu ti to vyčítat, nehodím ti to při třeba hádce na talíř...
Myslí si (mrkni do budoucnosti) e takto spolu můete zestrárnou? Takhle vedle sebe? Pochopila jsme dobře, e on by árlil na případného tvého "kamaráda" ? Co ty? árlila bys na případnou jeho "kamarádku" ? Ale přitom v rámci udrení rodiny kvůli dětem bys to překousávala?
Není tady
romula11 napsal(a):
Jo tohle je bohuel tragédie dnení doby ........u nás to bylo taky děsný, co děti zaily a ted to zaivá sestra a má dva puberáky ........je to straný .......vechny enský v mým okolí mají tyhle ílenosti za sebou ........jak říkám, chlapi fakt nemaj rozum a zničej vechno ........stačí si jich trochu nevímat a hned maj důvod koukat jinam a přitom sami enu zanedbávají taky....
Není tady
romula11 napsal(a):
Ahoj Pan, patně jsem se vyjádřila, nebo spí jsem si to po sobě nepřečetla. Chtěla jsem napsat , jako e děti jsou pro mě nejdůleitějí, (manel se k nim chová dobře- děti by ná rozvod těko nesli- snad a budou velké)kvůli nin jsem s ním a on to ví. Já jsem se vlastně chtěla zeptat na něco jiného. Já jsem schopná s ním naprosto bez problémů fungovat, ale jako kamarádka a jako rodiče, ne jako milenci. A v tom je ten háček. Proto jsem sem napsala jestli má někdo s tímto zkuenosti jestli se dá tohle ukočírovat( manelovi je 48). Mám váné obavy, e to dlouhého trvání mít nebude. Jetě bych se byla schopná domluvit na vzásadě samostatném ivotě, kdy by si kadý (za určitých podmínek dělal co chce). Proto jsem sem napsala jestli nějaká due má něco podobného a jak to funguje. Jinak o chlapech si nemyslí e jsou mizerové. Spí bych řekla, e si hledám pořád ten stejný model a dobře mi tak. Někdy mám pocit e by mi bylo lépe samotné. Taky kdybych se rozvedla, nikoho si hledat nebudu, chci mít klid. R.
Kdy je to, Romulo, z tvojí strany takhle, tak se zeptej rovnou svého manela, jak by se k tomu stavěl. Jak u jsem psala, myslím si, e k ivotu by to bylo. Kdybyste se rozumně domluvili.
A jestli to chce teda komplet i s příkladem, ano, vím o takovém manelství. Ani jeden z těch dvou vak není árlivý. To by toti byla zásadní překáka.
Upravil(a) haiel (16. 9. 2009 22:03)
Není tady
Osobně si myslím, e za určitých podmínek by se tenhle model dal v pohodě praktikovat. tzn - netahat milence/milenku domů.
Týýý vo.e - ty e bys někomu byla ochotna tolerovat milence/milenku? Co tě přivedlo k té otočce???
co by to ylo za chlaoa který by se chtěl se mnou po rozvodu seznámit a tzv. se dát na tři děti. Mám o tom své mínění.
Co by to bylo za chlapa? Nerozumím...
Take bych stejně zůstala sama, teď jsem taky vnitřně sama ale na děti jsme dva.
Jene to je straně málo, ví. Navíc jak děti porostou, přestanete ho ony i ty čím dál víc potřebovat, take (pokud jeden z vás neodejde) se rýsuje celkem po*ná monost, e zůstanete v jednom bytě ne jako přátelé, ale pouzí spolubydlící - něco jako dva kolegové na sluebce. Nemají si vcelku co říct, kromě pracovních záleitostí (= u vás dětí), ale holt spolu ten hotelový pokoj sdílet musí. Jene ta sluebka bývá časově omezená...
Není tady
Romulo, budu reagovat na první příspěvek. Manel tě podvedl, probrali jste to, chcete být spolu. Proč? Poloit si tu otázku je důleité.
Ty se nechce rozcházet, aby děti nebyly z rozvedeného manelství. Není tam mnoho o tom, jak by ti tvůj mu chyběl, jak nechce zahodit to, co jste spolu vybudovali a proili... Moná jsi to jen nenapsala, ale pokud tě v manelství drí jen strach z ivota rozvedené eny, pak to není to pravé pouto. Tvůj mu ije půldruhého roku jako mnich. Chápu tvůj odpor, není to příjemný uvědomit si detaily, ale nakonec co - on byl panic a ty panna, kdy jste spolu začínali? Moc se tím nezaobírej, jděte na véču dej si panáka a ono to půjde. Uvědom si, e takhle dlouho být v pozici provinilého není normální a lehce riskuje, e si manel řekne, proč si vlastně sypat popel na hlavu, takhle můe bydlet s kamarádem a děti vidět o víkendu...
Uvědom si, co vlastně chce.
Situace, kdy rodiče ijí nezávisle jeden na druhém se na dětech beztak projeví. Já tak ít nechtěla, taky jsme to řeili, ale kdy si to představím, mám teda pupeny.
Představ si, e ijete jako kámoi vedle sebe kvůli dětem, on přijde domů od ní, sní večeři od kámoky, zeptá se, co děti ve kole a do toho mu cinkne mobil s nějakou SMS... Ty bys to ustála? Kdy je ti po roce a půl odpo*ný? Tomu nevěřím, na to má aludek fakt málokdo. Ty si představuje, e budete kamarádi v jednom bytě, ale on nikoho nebude mít a bude stát jen o tebe. To je ale nereálné.
Není tady
haiel napsal(a):
Mně se to nezdá a tak zcestný, Pandoro. Přátelským (kamarádským) souitím by to manelství mělo být tak jako tak. V tom případě by si sice kadý "dělal, co chce", ale protoe jsou to přátelé, měli by zároveň ohledy k tomu druhýmu i k dětem. Existuje lepí model? Resp. existuje model, který by vydrel větí zátě? Po tu dobu, co děti potřebují mámu a tátu doma? Je to opravdu tak patný vzor pro děcka? Vem si, e vztah se tak často chce stavět na takových obskurních pilířích, jako je třeba naprostá věrnost.... a kdy ji on nebo ona jeho podvede, u ten druhej řeí, jestli má zůstat, co má vlastně vůbec dělat, jestli má jetě vůbec věřit, jestli má dát anci....důvěra v cosi nepojistitelného je ztracená....Přátelé tohle neřeí. Nemusí si přece navzájem sdělovat úasné vlastnosti svých milenců apod. a tahat svůj mimomanelský ivot a do kuchyně, ale můou se navzájem tolerovat a vycházet si vstříc jako rodiče svých dětí, jako partneři. Vidím to skoro lepí ne rozvod z důvodu nevěry partnera a následné pendlování dětí mezi rodiči s novými partnery atd.
K té tvé druhé větě, kterou jsem nevytučnila - to by bylo samozřejmě na blázinec, to by nikdo dlouho nevydrel a děcka by to stejně prohlídly.
V tom prvním případě by děti sice taky brzy měly přehled, ale nemyslím, e by to na ně mělo nějaký zlý dopad. Sice by neviděly, e se mamka s takou láskyplně objímají, ale viděly by, e spolu vychází jako sluný lidi. Já myslím, e to není málo.
Zaila som na vlastné oči(naastie nie na vlastnej koi, vo vlastnej rodine) model "studený odchov" a je to niečo dos desivé... hlavne ako ivotný vzor. Deti sa učia hlavne a predovetkým rodinnými vzormi - nie tým, čo im dospelí tlačia do hlavy, ale tým, čo dospelí IJÚ. Samozrejme, e sú spoločnosti, kde je model "priatežské manelstvo bez lásky, z rozumu" jediný moný, ale tá naa to nie je...
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Souhlasím s tebou.
Proto si taky myslím, e Romula by měla své manelství řeit předevím s ohledem na sebe a partnera a "neschovávat se" za děti. Já vím, zní to dost tvrdě, ale pokud nad tím zapřemýlí, tak to určitě rozklíčuje
Co je dobré pro ni, je dobré i pro její děti, co je dobré pro její děti, to je dobré i pro ni.
Je to jednoduché
Keby to bol urobil manel, asi by odiiel za milenkou a mono by vetci boli astnejí ne takto... Toto nie je k itiu, podža mňa. Je to pakvil partnerského vzahu... dlhodobo neudratežný. Čo vlastne chce, Romula? (Okrem toho - vrtáti to, aby sa to celé nebolo stalo...) Ujasni si to a potom to skús uskutočni.
Není tady
romulo - a co zapracovat na tom, abys byla schopná mu odpustit? Uklouzl, ale lituje toho a miluje Tě. Máte spolu děti. - opravdu je to tak straný, e se nemůe ani pokusit, s tím odputěním? A vyřeit tenhle problém jednou pro vdy. Můete ít jako spokojená rodina. Akorát Ty musí chtít!
Není tady
romula11 napsal(a):
To co mě trápí, je e mu to nejsem schopná odpustit, ne kvůli mě ale kvůli dětem. Fungujeme ale jako kamarádi, a to u rok a půl. On se snaí se mě dotknout ale já bych se snad pozvracela kdyby se o něco pokusil. Je to zvlátní pocit, já se ho prosě títím, protoe sahal na jinou. Mám v hlavě něco jako e pouitý zboí nechci.
Tohle, a obzvlá to vytučněné, mi prostě hlava nebere, ale to je moná tím, e jsem chlap
Co můe být za tak fatálním odporem a odmítáním, holky?
Vztek? Uraenost? Názor, e absolutní věrnost je zásadní podmínkou vztahu? Nebo něco jiného?
Není tady
Neprovokuj, kocúr, ja si dobre pamätám, čo si tu písal o potenciálnej nevere tvojej eny... Take sa nevívaj tak vežmi do roly podvádzajúceho a skús sa vi do roly podvádzaného... (Egouek je sviňa a dobiedza neodbytne, nič si nenahovárajme...)
Není tady
Selima napsal(a):
Zaila som na vlastné oči(naastie nie na vlastnej koi, vo vlastnej rodine) model "studený odchov" a je to niečo dos desivé... hlavne ako ivotný vzor. Deti sa učia hlavne a predovetkým rodinnými vzormi - nie tým, čo im dospelí tlačia do hlavy, ale tým, čo dospelí IJÚ. Samozrejme, e sú spoločnosti, kde je model "priatežské manelstvo bez lásky, z rozumu" jediný moný, ale tá naa to nie je...
Selima, věřím, e jsou společnosti, kde je model "monogamní dlouhodobý láskyplný manelský svazek" moný, ale ta nae to není. Pokud vím, pořád je to přiblině polovina manelství, která se rozvede. Ideální formu souití,tuím, nevymyslel jetě nikdo. Manelství udrované z rozumu jistě ideální není, ale záleí na aktérech. Někdo toho schopen je, někdo ne. Pochopitelně se to nedá nikomu vnucovat. Pod tím "studeným odchovem" jsem a dodnes rozuměla to, kdy rodiče neumí projevit lásku dětem.
Není tady
Mike napsal(a):
romula11 napsal(a):
To co mě trápí, je e mu to nejsem schopná odpustit, ne kvůli mě ale kvůli dětem. Fungujeme ale jako kamarádi, a to u rok a půl. On se snaí se mě dotknout ale já bych se snad pozvracela kdyby se o něco pokusil. Je to zvlátní pocit, já se ho prosě títím, protoe sahal na jinou. Mám v hlavě něco jako e pouitý zboí nechci.
Tohle, a obzvlá to vytučněné, mi prostě hlava nebere, ale to je moná tím, e jsem chlap
Co můe být za tak fatálním odporem a odmítáním, holky?
Vztek? Uraenost? Názor, e absolutní věrnost je zásadní podmínkou vztahu? Nebo něco jiného?
Také jsem o tom přemýlela. Javena to myslím napsal dost trefně- přece nebyl jediný, koho poznala "intimně". Take fyzický odpor je vytvořený nějakou monstr psychickou blokací.
Ale o tom píe víc holek, e se nedokáou přenést přes představy, e ten jejich někde objímal jinou. Jsou i takové, které roky árlí a znechucují se představami bývalek. Nato odhalených milenek....
Myslím, e Romula je vzorný příklad budoucího klienta pro sexuologa a psychologa... Pokud to za 1,5 roku nedokáe povýkat sama.
A také myslím, e schovávačka za heslo : pro děti ve, je v tomhle případě zcestná. Dobře to vypíchla Selima a Javena...
Není tady
Selima napsal(a):
Neprovokuj, kocúr...
Já neprovokuju, jen jsem se na něco zeptal
Mně taky jednou manelka řekla: "Fuj, kdy si představím, e jsi ho strkal do jiný, je mi zle...", ale tam to mělo racionální podklad (nikoli tedy nějaký odpor či blok), protoe dodala: "...co kdybys mě něčím nakazil?"
Není tady
haiel napsal(a):
Selima napsal(a):
Selima, věřím, e jsou společnosti, kde je model "monogamní dlouhodobý láskyplný manelský svazek" moný, ale ta nae to není. Pokud vím, pořád je to přiblině polovina manelství, která se rozvede. Ideální formu souití,tuím, nevymyslel jetě nikdo. Manelství udrované z rozumu jistě ideální není, ale záleí na aktérech. Někdo toho schopen je, někdo ne. Pochopitelně se to nedá nikomu vnucovat. Pod tím "studeným odchovem" jsem a dodnes rozuměla to, kdy rodiče neumí projevit lásku dětem.
Myslím, e stejně studený odchov je i tam, kde se ti rodiče před dětmi neobejmou, nepohladí... Nejen chybící vroucnost ve vztahu k dětem.
Není tady