|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Mám ráda Jeseníky, konkrétně Karlovu Studánku, městečko Jeseník, výšlap na Praděd, Dlouhé Stráně, čertovy kameny... je toho moc.
Není tady

Felia napsal(a):
Mám ráda Jeseníky, konkrétně Karlovu Studánku, městečko Jeseník, výšlap na Praděd, Dlouhé Stráně, čertovy kameny... je toho moc.
To je klasika! V Jeseníkách je nádherně 
Není tady
Tak i já se podělím o místa, která mě zaujala více, než ostatní. Samozřejmě nemohu psát o všem, co jsme navštívili, ale přeci jen se dá pár míst vypíchnout. Zkusím to nějak rozčlenit, aby bylo z každé oblasti něco. Co se týče zámků a hradů, moc se mi líbilo na jižní Moravě a jak hrad, tak zámek Buchlov, zámek Buchlovice. Byla jsem tam několikrát a ráda se tam vracím. Teď už ne sama, ale s rodinou. Letos poprvé jsem byla v Krkonoších a ve Špindlu, přece jen to mám dále, tam se mi také moc líbilo. Ze ZOO se mi líbí nejvíce Zlín (i když v Pražské jsem ještě nebyla), jinak mám ZOO více méně v malíku
a nebo menší, zato příjemná byla ve Vyškově. Od té doby co máme dítě se snažíme také navštěvovat zábavní parky. Bohužel, u nás jsem moc takových parků nenašla, ale jsme z příhraničí, jezdíme do Polska, kde jich je opravdu dost. Většinou jezdíme autem, ale občas využíváme i vlaky nebo autobusy http://www.teroplan.cz/ , hlavně tedy pokud jedeme do zmíněného příhraničí, protože právě parkování v těchto turisticky oblíbených místech je občas na houby.
V Polsku jsme si oblíbili třeba http://www.lesnypark.pl/kde jsou daňci, mufloni, sovy, a je tam přehlídka dravců, jakož i dost atrakcí. Je to menší, ale příjemný park. Co se týče ještě naší krajiny, rádi se vracíme také na Pálavu a obecně na jižní Moravu, ale to asi každý, kdo tento kraj navštívil 
Upravil(a) babinetka211 (24. 1. 2015 12:07)
Není tady
Vzpomínám na skautský puťák Orlickými horami a od té doby mám představu, že Orlické hory jsou takové přívětivé, až veselé. Mám taky hodně ráda Jeseníky a Šumavu, ale i Jizerské hory, Beskydy, Nízke i Vysoké Tatry, Slovenské rudohorie, Slovenský raj. Co se týče přírody, je u nás skoro všude jako v ráji... 
Upravil(a) vrabčák (24. 1. 2015 19:53)
Není tady

vrabčák napsal(a):
Vzpomínám na skautský puťák Orlickými horami a od té doby mám představu, že Orlické hory jsou takové přívětivé, až veselé. Mám taky hodně ráda Jeseníky a Šumavu, ale i Jizerské hory, Beskydy, Nízke i Vysoké Tatry, Slovenské rudohorie, Slovenský raj. Co se týče přírody, je u nás skoro všude jako v ráji...
Máš pravdu s těmi orlickými horami - já tam jezdila často s mamku jako dítě na dovču,měla jsem tam kamarádku,jako městské dítě jsem si tam pořádně užila nefalsovanho venkova,a od té doby mám k těmto horám jakýsi citový vztah a ráda se do nich vracím.
Není tady
Pár pěkných míst: jihočeský kraj Česká Kanada, Lipno, Pasohlávky na Moravě
Není tady
Kutná Hora - nádherné historické město, spousta kaváren a restaurací,mohu doporučit Pozzerii SOle Mio
Z památek určitě navštivte chrám sv Barbory, GASK (galerie středočeského kraje v Jezuitské koleji) a rozhodně Vlašský dvůr a Kostnici.. Pokud chcete vydět úplně vše, tak vám den rozhodně nestačí
)
Není tady
Moc hezky je třeba v České Kanadě, v Železných horách nebo na Kokořínsku. A nádherná je taky Olomouc.
Není tady
Slevy až 90% na nejrůznější dárky.. obuv,oblečení,dovolená,hodinky,hračky a další ....Klikněte a podívejte se na všechny!
http://www.vykupto.cz/?ref=4c51c7842c89f
Není tady
Ahoj, já bych se ráda zeptala, zda nemáte nějaký tip na výlet/procházku po Praze, abychom s dětmi prošli památky, ale nějakou zajímavou trasu, aby kluci moc nenadávali že se nudí :-) Díky, Pavla
Není tady
Pudlinka68 napsal(a):
Ahoj, já bych se ráda zeptala, zda nemáte nějaký tip na výlet/procházku po Praze, abychom s dětmi prošli památky, ale nějakou zajímavou trasu, aby kluci moc nenadávali že se nudí :-) Díky, Pavla
ahoj pudli, nedávno jsme s dětmi prošli strašidelnou prahu a moc se nám to líbilo. děti byly nadšené, hlavně teda sedmiletý martínek. rozhodně zas někdy zkusíme další trasu. taky kdybys třeba chtěla tak tady 
http://strasidelnapraha.cz/
Není tady
Ahoj, a jak staré děti máš? podle toho je dobré vybírat trasu :-) aby to ušli a aby je to bavilo :-)
Pudlinka68 napsal(a):
Není tady
Ahoj, super, už na to koukám - díky za skvělý tip - akorát teda se mi to zdá trošku drahé že když bychom šli celá rodinka, tak se to naskládá 
Upravil(a) Pudlinka68 (23. 6. 2015 10:47)
Není tady
Aha, super, ještě jednou moc díky za tip, tak já vyzkouším 
Upravil(a) Pudlinka68 (23. 6. 2015 10:52)
Není tady
Určitě je zkus kontaktovat, dávají i rodinné vstupné :-) zkus jim napsat tady: strasidelnapraha.cz/kontakt
Pudlinka68 napsal(a):
Ahoj, super, už na to koukám - díky za skvělý tip - akorát teda se mi to zdá trošku drahé že když bychom šli celá rodinka, tak se to naskládá
Není tady
Aha, super, tak ještě jednou díky za tip :-) vyzkouším :-) Pavla
kajakarka napsal(a):
Určitě je zkus kontaktovat, dávají i rodinné vstupné :-) zkus jim napsat tady: strasidelnapraha.cz/kontakt
Pudlinka68 napsal(a):
Není tady

Doporučuji Český ráj! Krásná krajina, spoustu památek, úžasná příroda. Zvláště pro děti je to super, protože se mají kde vyblbnout a je od nich klid na chvíli.
Není tady
My jsme koupili mamce jako dárek wellness pobyt v Alexandrii v Luhačovicích, a když jsme ji tam vezli tak jsme sami byli unešení z toho jak krásné to tam je! mysleli jsme že to bude rychlovka, že ji jenom vysadíme u hotelu, ale zůstali jsme nakonec v Luhačovicích celý den. Takže za mě skvělý tip na výlet jsou Luhačovice v létě, vše nádherně rozkvetlé, kolonáda, příroda...navíc kousek z tama je zlínská zoo, která je tam dost vyhlášená - tu jsme navštívili když jsme pro ni zase jeli
takové spíše neplánované, ale fakt to stálo za to!
Není tady
Když jsem byl na léčebném pobytu v Luhačovicích a nudil jsem se, pomohl mi blog jednoho z místních hotelů. Mají tam tipy na krásné cyklotrasy https://vincentluhacovice.cz/cs/cyklotrasy , články o místní architektuře a místech, která stojí za to navštívit https://vincentluhacovice.cz/cs/blog. Teď jsem na jejich webu našel i jejich mapu s odkazy na články, je níže na stránce https://vincentluhacovice.cz/cs/poloha-a-okoli . Třeba to někomu při cestě do Luhačovic pomůže 
Není tady

Kam ještě nacpeš ty své reklamy? 
Není tady

Mě se líbí v Chřibech. Asi nejnavštěvovanější místa jsou rozhledna na Brdu a hrad Buchlov.
V okolí Buchlova je kopec Barborka s kaplí svaté Barbory. Od ní vede cesta přes Břesteckou skálu na Velehrad, kde je klášter s katakombama. U Velehradu je obec Modrá s archeoskanzenem, terárii a expozicí Živá voda. Tam jsou akvária s našimi rybami, podvodní tunel a Stezka praturů. Chodí se po visuté lávce přímo nad výěhem. Zajímavá je také rozhledna na Salaši, kousek nad Velehradem.
V okolí Brda je taky pár skal a penzion Bunč, kde je restaurace a ubytování. Nedaleko Bunče stojí skála Komínky s vytesanými schody.
Není tady
Modrá s Živou vodou je úžasná 
Není tady

Ještě mě napadá zajímavý tip na výlet návštěva legiovlaku. Je to replika vlaku, který používali naši legionáři v Rusku za první světové. Akorát nevím, kde teď bude, najdete to na stránkách Československé obce legionářské. Je tam obrněný vagón kanónem, nemocnišní vůz, poštovní vůz, kovárna, velitelský vůz a taky si tam můžete koupit nějaké knížky o legionářích. Vstupné je zdarma.
Není tady
Tak to mohu také doporučit. Byla jsem v legiovlaku, moc se mi to líbilo, i když vojenská témata jsou mi vzdálená. Ale měli moc zajímavý a i zábavný výklad. Pak jsme si mohli všechny vagóny prolézt i sami. Fakt super.
Není tady
Po česku cestujeme velmi často. Nejkrásnější je za mě Šumava, Jizerské hory a Krkonoše, ale nelze říct, jaké konkrétní místo bylo nejkrásnější. (Možná Boubínské jezírko). Nejčastěji totiž volíme turistické trasy především přírodou - cca 15 - 20 Km a pro nás je to ten nejlepší zážitek, jelikož člověk uteče od starostí, práce a nic neřeší.
Prostě jdeme přírodou bez naplánovaného času, nikam ani za ničím nespěcháme. Pokud jste taky pro podobné cestování, mohu doporučit ubytování na https://www.chaty-chalupy-dds.cz/. Vybíráme si zde chatičky, které jsou spíše v přírodě, bez lidí a nutnosti dodržování nějakého plánu. Pro nás je tohle ten nejlepší odpočinek. 
Není tady