Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#51 24. 8. 2010 14:18

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 12. 4. 2008
Příspěvky: 1971

Re: Tip na výlet - kde se vám líbilo?

Broumovsko
Doufám, že ti nebude, Blossom, vadit, když shrnu tvé poznatky. Troufám si tvrdit, že znám Broumovsko více než ty. Byla jsem tam devětkrát na dovolené, osmkrát v jednom penzionu u jedné moc fajn rodiny. Kdo máte zájem, dám vám kontakt na tento penzion.

Adršpach - ač je to vyhlášené a krásné místo, já se tam necítila dobře. Na můj vkus je tam moc lidí, připomínalo mi to tam Václavák. Byla jsem tam jednou a stačilo.
Teplické skály - ty doporučuju. Tolik lidí tam není, okruh ujde i "neturista". Každý rok si projdeme okruh.
Nezapomeňte si zajít na Ostaš a Hvězdu.
Bischofstein (Jiráskovy skály) - nádherný výhled, překrásné jezírko, kde je tmavá železitá voda, ke koupání je toto místo jako stvořené.  Protože je to místo méně známé, dávám odkaz: http://www.bischofstein.cz/cs/index.php , najdete tu i mapu, tak se můžete podívat, kde to je.

Moc se mi ještě líbí město Nové Město nad Metují, mají tak nádherný zámek.
Krásný je i Trutnov, ústřední Krakonošovo náměstí s podloubím je nádherné.

Není tady

 

#52 24. 8. 2010 14:19

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 12. 4. 2008
Příspěvky: 1971

Re: Tip na výlet - kde se vám líbilo?

Ještě jsem zapomněla napsat, že Broumovsko není vhodné pro cyklisty, všude jsou tu skály, nejlépší je jít po svých, nebo tu moc cyklistických tras není.

Není tady

 

#53 24. 8. 2010 14:20

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 12. 4. 2008
Příspěvky: 1971

Re: Tip na výlet - kde se vám líbilo?

Kara napsal(a):

Nedá mi to nezavzpomínat na krásnou dovču v Telči. Krásné ubytování, hezké ceny, kultura, parky, luhy a háje...
Nemohlo by být léto ještě chvíli?

Telč je nádherné město, jsem jím okouzlena. Byla jsem tam minulou sobotu. Určitě stojí za to se tam jet podívat.

Není tady

 

#54 24. 8. 2010 16:54

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: Tip na výlet - kde se vám líbilo?

Svatý Kopeček u Olomouce, Dolany u Olomouce, Olomouc s prehliadkou mesta.

Upravil(a) Selima (24. 8. 2010 16:55)


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 

#55 24. 8. 2010 17:06

Blossom
Host

Re: Tip na výlet - kde se vám líbilo?

Vilemína napsal(a):

Ještě jsem zapomněla napsat, že Broumovsko není vhodné pro cyklisty, všude jsou tu skály, nejlépší je jít po svých, nebo tu moc cyklistických tras není.

Tak s tímto vytučněným musím nesouhlasit, skvělé a dobře značené trasy na ježdění na kole tam jsou, i když většinou náročnější - jezdíte hodně nahoru-dolů. Některé jsme absolvovali tento víkend a další tam máme vyhlídnuté na příště. A pokud byste jezdili v okolí Broumova a na Broumovské stěny koukali jen zespoda, tak tam je to skoro rovina, pohodové ježdění.

Jen opravdu na některá místa (např. vrchol Ostaše, Kovářova rokle, odbočky ke konkrétním skalnm vyhlídkám na hřebeni Br.stěn apod.) je lepší jít fakt pěšky. smile

 

#56 25. 8. 2010 15:22

BOBOZH
♥♥-----
Místo: Jihlava
Registrovaný: 29. 5. 2009
Příspěvky: 31
Web

Re: Tip na výlet - kde se vám líbilo?

Vážení co takhle na Vysočinu,krásná příroda,koupání,cyklostesky,houbaření v zimně běžky.Výchozí začátek ,
najdite ne webu www.Račín.cz (to je obec) nebo www. hotel Račín ubytování stravování a můžete vyrazit.Na kole
na Velké Dářko (moře Vysočiny) 6km nebo do Žd´áru nad Sázavou 7km po 5 km jste u Pilské vodní nádrže na
hrázi leží pomyslná hranice mezi Čechy a Moravou je tak sousoší lva s orlicí.Za 2 km jste ve Žd´áře kde je plno památek.A tet´zpět na Račín,v zimě na běžkách  po běžeckých trasách až do Nového Města na Moravě.Mohu jen
doporučit já už tam jezdím 36let. Přeji krásný zážitek.storstark reta

Není tady

 

#57 26. 8. 2010 14:07

nikoleta01
♥♥-----
Registrovaný: 20. 5. 2010
Příspěvky: 35

Re: Tip na výlet - kde se vám líbilo?

Tak musím přiznat, že na to Broumovsko jste mě celkem nalákali. Stačí tam zajet na víkend a nebo je lepší tam vyrazit na celý týden?

Není tady

 

#58 26. 8. 2010 15:20

Blossom
Host

Re: Tip na výlet - kde se vám líbilo?

nikoleta01 napsal(a):

Tak musím přiznat, že na to Broumovsko jste mě celkem nalákali. Stačí tam zajet na víkend a nebo je lepší tam vyrazit na celý týden?

Mám pocit, že k pořádnějšímu poznání by ani ten týden nestačil, kolik zajímavého toho tam je.
Ale i víkend je fajn (když zrovna není víc času), jen se musí člověk smířit s tím, že víkend je vlastně jen taková malá ochutnávka smile
Ale dobrá!  tongue  (tenhle smajlík nevyplazuje jazyk, ten se mlsně oblizuje a říká Mňam )

 

#59 5. 9. 2010 21:45

Blossom
Host

Re: Tip na výlet - kde se vám líbilo?

Tak mám pro vás tip na cyklovýlet, který bych nazvala

Malebnou středočeskou krajinou,od pradávna lidmi osídlenou...
Začátek našeho výletu jsme zvolili na severovýchodním okraji Prahy, v Přezleticích, u zámku Ctěnice. Není to jen zámek, ale celý krásně opravený areál, s hospodářským dvorem, konírnou, muzeem kočárů, hospodářskou budovou nyní využívanou jako restaurace a hotel, a s parkem.
Základem všeho bývala gotická tvrz, později přestavovaná a přistavovaná, nyní do barokní podoby. Prý to bylo před lety strašlivě zdevastované, teď je to nádherně opravené. A je to hojně využívané pro svatby, a už vevnitř nebo ve venkovním altánku v parku. Viděli jsme jich tam během chvíle několik za sebou, to prostředí k tomu sice lákalo, ale už to díky tomu návalu to  byl takový spíš "svatební průmysl"...

Ze Ctěnic jsme jeli cyklostezkou před Kbely a Satalice, a odtud naučnou stezkou přírodním parkem Vinoř. Netušila jsem, že tako na okraji Prahy může být  tak krásné přírodní území, s pískovcovými skalami, rybníkem, nádhernými listnatými lesy... Naučná stezka nás zavedla k stále dobře v terénu patrným valům nějakého dávného hradiště. Je fakt, že tato oblast, plná skalek a  pramenů pro pravěké lidi musela být jako stvořená... Nějak jsem ten genius loci toho dávného osídlení v té krajině cítila...je to tu obydlené lidmi už od šerého dávnověku, a pak první slovanské kmeny, poté středověké osídlení... Mám ráda krajiny s dlouhou lidskou historií...
Těsně u rybníka byla do zvláštních výklenku někým v minulosti přitesaná skála s názvem Kamenný stůl.

Ve Vinoři, kterou jsme opak projížděli, je krásný zámek, bohužel jen zdálky viditelný. Je veřejnosti nepřístupný a obehnaný vysokou zdí.
U vinořského kostelíka jsme posvačili, je opravený, barokní, ale jeho základy také spadají až do doby románské.
Pak jsme odbočili po červené značce na Jenštejn. A hned u nedalekého rybníka jsem málem údivem spadla z kola: Z rybníka vybíhal kmen padlého stromu, a na něm se slunila- želva!!! Krunýř velký jak menší talíř, hodně podobná té, co máme doma v teráriu. Nevím, zda někomu utekla, a nebo že by to byla želva zde normálně žijící?? Každopádně to byl naprosto neobvyklý zážitek. Mám ji zblízka vyfocenou, a pošlu její fotku do Vinoře na městský úřad, a nebo do Pražské zoo, a posoudí, co to je za želvu, a kdyby neměla šanci přežít českou zimu ve vinořském rybníce, tak a ji odchytí a dají třeba do nějakého bazénku v zoologické.

Pěšinka houštinami k Jenštejnu byla úžasná. Skvělá divočinka. Občas mizela v kopřivách, které nás šlehaly po holých lýtkách, přejmenovali jsme to tam na "antirevmatickou stezku" smile
No a pak se otevřela krajina a podle několika rybníků jsme dojeli k poslednímu rybníku, v jehož hladině se zrcadlila temná věž zříceniny Jenštejn. Z hradu ze 14.století, kde mimo jiné žil známý arcibiskup Jan z Jenštejna, zbyla už jen ta věž a kousek palácové zdi. Na tu věž se dá vylézt, výhled odtud byl úžasný. Ono je zajímavé, že Jenštejn není na vršku, jako hrady bývají, ale v ďolíku - býval to hrad vodní. Ale dodnes má hodně zachovanou středověkou strukturu podhradí, a to bylo fantastické vidět z ptačí perspektivy.
A úžasná byla ještě jedna věc: Z věžě bylo možné sledovat vesnický život kolem hradu, připadalo mi to, jako bychom se dívali na nějaký pohyblivý betlém: Pán sekal dříví, o kus dál paní okopávala zahadu, a před jedním domkem  paní stříhala manžela, a když ho měla hotového, tak do jejího improvizovaného kadeřnictví na dvorku posadila malého synka... brala je pěkně jednoho po druhém... smile 
Když jsme se dost vykochali zříceninou Jenštejna, pokračovali jsme po červené do Cvrčovic (krásný kostelík, obehnaný vysokou zdí), a pak po silničce přes Podolanku ( nádherná barokní brána s úžasnými sgrafity, bohužel ve velmi špatném stavu) zpět do Přezletic a Ctěnic k autu.
Byl to  to takový pohodový odpolední nenáročný cyklovýlet dlouhý asi 25 km.

FOTO:
http://cyklistka123.rajce.idnes.cz/Cten … ,_Jenstejn

Upravil(a) Blossom (16. 8. 2011 21:35)

 

#60 5. 9. 2010 22:04

Blossom
Host

Re: Tip na výlet - kde se vám líbilo?

A ještě popíšu dnešek, než to zapomenu smile . Mám tohle vlákno tak trochu jako svůj cestovatelský blog. smile

Lužními lesy v dolním Poohří

Nᚠcyklovýlet jsme začali v nádherném barokním rozsáhlém klášteře Doksany. Zde jsme byli už (nadšení) na jaře, ale tentokrát jsme navíc náhodou natrefili na komentovanou prohlídku románské krypty i kostela. Obojí bylo úchvatné - v románské kryptě mimo jiné kamenicky zdobené hlavice sloupů - každý s jiným motivem. Patrně tudy chodívala již malá Anežka Česká, která zde v Doksaneh byla vychovávaná.
No a kostel vedle- paráda: Obrazy Petra Brandla, vše barokně zdobené, dynamické, rozevláté, a místy přecházející do rokoka- k temným barokním obrazům kontrastovaly bíle natřené vyřezávané sochy se zlatými doplňky.... A na zadní straně bohaté varhany...tady bych chtěla zažít varhanní koncert.

Z Doksan jsme vyjeli přes Brozany (renesanční mlýn se sgrafity a na návrší tvrz, bohužel přestavěná novodobě, že vypadá jak dům z 20.století). Pak po červené značce lužními lesy podél Ohře, v širokém ohbí řeky krátké, studené, ale přesto skvělé vykoupání, a do Budyně nad Ohří. Zde krásný opravený vodní hrad, s hrázděnou věží se sochou skřítka na nároží.Pak po cyklostezce přes ves Písty, přírodními rezervacemi se slepými rameny Ohře, pěšinkou která mizela v divočině, místy zas vedla jen 20 cm od břehu řeky, volavky, ledňáčci, liánovité rostliny, připadala jsem si tam jak v pralese povodí Amazonky, a ne v Čechách v Poohří...
Pak se krajina zcivilizovala, projeli jsme chatovou oblastí, kolem širokého zálivu Ohře zvaného Kliment, dál kolem slepých ramen až zpátky do Doksan k autu.

Opět moc krásný polodenní výlet na kolech, ale nedoporučovala bych s malými dětmi - pěšinky podél Ohře jsou hodně křivolaké a břeh bývá občas nebezpečně blízko vody....

FOTO:
http://cyklistka123.rajce.idnes.cz/Doks … e_nad_Ohri

Tak jsem to sem všechno vypsala, já se k tomu popisu můžu vracet jako ke svému deníku, no a vy máte tip na hezký výlet. smile 
A já můžu jít spokojeně na kutě. smile  sova Po tak krásném a místy trošku náročném výletě budu dnes spát jako dudlik

Upravil(a) Blossom (16. 8. 2011 21:02)

 

#61 12. 9. 2010 21:51

Blossom
Host

Re: Tip na výlet - kde se vám líbilo?

Krajem starých Přemyslovců - ke 2 (nebo více) rotundám

Výlet jsme začali ve Svrkyni nedaleko Velkých Přílep nad Prahou. Po žluté značce jsme dojeli do vsi Holubice, kde jsme už doma vyčetli, že má stát rotunda. Našli jsme ji, nádhera: Bylo kupodivu otevřeno, mohli jsme si ji volně prohlídnout i zevnitř. Zdi byly pokryty zbytky středověkých fresek a někdejších barevných zdobení stěn. Rotunda má 2 apsidy, na místě třetí je pravoúhlý přístavek a nad vchodem je věž , dostavěná k rotundě patrně později.

Pak jsme sjeli po červené značce do Otvovic a Zákolan, ze Zákolan kolem kamenného kříže krpálem nahoru, kde stojí nejstarší stavba v Čechách: Rotunda Budeč. Její jádro - hlavní kruhový  a nezvykle vysoký prostor pochází prý z roku 895 (někde prý píšou 905). Věž a další přístavky byly postaveny dodatečně.
Průvodce nás vzal dovnitř a povyprávěl o časech, kdy se zde žalmům učil svatý Václav. Ale místo bylo osídleno prý dávno v předkřesanské době, minimálně od doby bronzové.
Naproti rotundě jsou základy později postaveného kostelíka Mariánského, a celé návrší kolem bývalo hradištěm, ze 3 stran chráněné přírodními srázy a navíc obehnané valem a hradbou. Krásné místo, a kolik znamenalo v české historii...

Po červené značce kolem Zákolanského potoka, několika mlýnů a jednoho krásného viaduktu jsme dojeli na Okoř. Zmrzlinový pohár s výhledem na hrad stál za to.
No a odtud zpět k autu do Svrkyně. Celý okruh je cca nenáročnách 20 km, je to taková příjemná asi 3 hodinová (i se zastávkami)  cyklotrasa.
A komu by 2 rotundy byly málo, může si to protáhnout až do Levého Hradce u Roztok a nebo ještě dál k další rotundě (nádherně opravené) ve vsi Přední Kopanina.
A kdo by pořád ještě neměl s rotundami dost, a si zajede na nedaleký Říp k té snad naší nejznámější rotundě, a bude to mít i s výhledem do kraje.
Tento celý kraj je krajem nejstarší české státnosti a to mu dodává kouzlo a osobitost. smile

FOTO:
http://cyklistka123.rajce.idnes.cz/Rotu … %2C_Rip%2C

Upravil(a) Blossom (15. 8. 2011 16:26)

 

#62 23. 9. 2010 13:48

mamaja.cz
♥------
Registrovaný: 23. 9. 2010
Příspěvky: 8

Re: Tip na výlet - kde se vám líbilo?

Pro někoho možná asi nic překvapivého, ale vydali jsme se letos směr olomouc a okolí. Určitě stojí za stojí navštívit město olomouc, olomouckou zoo, katedrálu na svatém kopečku. Pokud budete mít auto a trochu času určitě si zajedte podívat do loštic, známeho svými tvarůžky a nedaleký hrad Bouzov, ten je opravdu úchvatný.

Není tady

 

#63 24. 9. 2010 13:08

nikoleta01
♥♥-----
Registrovaný: 20. 5. 2010
Příspěvky: 35

Re: Tip na výlet - kde se vám líbilo?

Já bych strašně ráda navštívila Bouzov. Akorát mi pořád nevychází čas. Těch možností je teď tolik a času tak málo. Je mi z toho na nic.

Není tady

 

#64 10. 10. 2010 20:09

Blossom
Host

Re: Tip na výlet - kde se vám líbilo?

BAREVNÉ STŘEDOHOŘÍ
aneb Opárenské údolí a hrad

Začátek včerejšího odpoledního výletu jsme si stanovili v Milešově pod horou Milešovkou.
Milešov mě nadchl - vesnička s tolika barokními památkami! Vysoko na čedičové skále uprostřed vsi se tyčí zámek, evidentně přestavěný z dřívějšího hradu. Ten zámek jsem si nazvala sama pro sebe "Malé Libochovice", je totiž typově, stavebně i barevně velmi podobný libochovickému zámku, pouze je takový "kapesní".

Protože já všude vlezu, objeli jsme jej a vjeli jsme na kole na nádvoří, i když na bráně bylo, že je to domov důchodců. Důchodci a dvě sestřičky se vyhřívali na přátelském posezení na zahradě, tak jsme se jich optali, zda si můžem nádvoří prohlídnout. Souhlasili.
Zámek má nádherné schodiště se sochami, a na nádvoří byl výrazný čedičový suk, porostlý travou, upravený cestičkami. Vylezli jsme nahoru, a od lavičky na vrcholku se nám otevřel nádherý pohled na vršky Českého středohoří a na blízkou Milešovku. Ta se rýsuje proti nebi jako rovnostranný trjúhelník.
Poděkovali jsme důchodcům za ochotu a vyjeli zas ven.

A naproti zámecké bráně jsme objevili v parku fantastický barokní altán s vnitřními malbami. Byl volně přístupný, ale bohužel, hodně zdevastovaný. Mít tak pár milionů, koupím ho a dám ho zrestaurovat - nádherná stavba v nádherném okolí.
Sjeli jsme z Milešova směr na Velemín. Hned v závěru Milešova jsme odbočili k dalšímu baroknímu skvostu - na malém návrší stojícímu kostelu se schodištěm. Opět krásný pohled na Milešovku a zdálky na Milešovský zámek.

Odtud po silnici kolem zrestaurovaného mlýna do Velemína, a odsud po modré značce podél potoka. Po chvíli jsme dojeli do Opárenského údolí. Údolí, kde cesta vede několik kilometrů podél zurčícího potoka, který směřuje k Labi. Údolí bylo neuvěřitelně barevé - zlatolisté babyky střídaly červeně vybarvené keře... Cestou míjíme několik bývalých mlýnů. U zrekonstruovanéh Černodolského mlýna se zahříváme grogem.
Pak jedeme ještě kus dál dolů po modré, ale abychom nesjeli až k Labi, odbočujeme prudce doprava po žluté značce do kopce. Dereme kola kopcem vzhůru po Císařských scodech až k odbočce na Lovoš. Tu míjíme a pokračujeme dál k Opárenskému hradu.
I hradní vršek je úplným výkřikem barevného podzimu, a navíc přímo z ruin hrádku se otvírá opět fantastický pohled, na Milešovku, Lovoš, Ostrý a další jména špičatých tamnějších kopců neznám. O kolem dokola barevné listnaté lesy, paráda.
Od hrádku sjíždíme opět k Opárenskému potoku, podjíždíme štíhlý most budoucí dálnice a přes Velemín se vracíme stejnou cestou do Milešova k autům.

Celý cyklovýlet je tak na 3 hodinky, něco přes 20 km, ale spíše pro zdatnější cyklisty ( drát kolo do kopce přes Císařské schody není pro méně zdatné.)
Super výlet, doporučuju. České středohoří je na podzim nejkrásnější.

PS: Tento výlet měl zvláštní dohru, která jazykově vypadá komicky. Reálně už méně  sad , když jde o nemoc:
Týden po projetí Opárenského údolí dostal můj přítel pásový opar.

FOTO:
http://cyklistka123.rajce.idnes.cz/Mile … stredohori

Upravil(a) Blossom (10. 8. 2011 20:02)

 

#65 13. 10. 2010 21:44

vera
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 22. 5. 2007
Příspěvky: 2989

Re: Tip na výlet - kde se vám líbilo?

vlakem s kolem do Skalice....výstup

ve Skalici nádherná opravená secesní vila.....kolem 1903 s přilehlými budovami
Sebranice.....kostel s renesančními náhrobky a hezká fara
Lysice.....zámek, korintský sloup na náměstí
Býkovice.....renovovaný mlýn, klape...s hospůdkou
hezké cyklostezky......až do Adamova

Není tady

 

#66 18. 11. 2010 21:21

nikoleta01
♥♥-----
Registrovaný: 20. 5. 2010
Příspěvky: 35

Re: Tip na výlet - kde se vám líbilo?

Dostala jsem od přítele k narozeninám tenhle výlet http://www.firmanazazitky.cz/pohodovy-vikend-na-sumave a musím říct že tam bylo opravdu nádherně. Byli jsme tam minulý víkend, počasí vyšlo nádherně. Strašně mě mrzelo, že je to jen na víkend. Sice jsme měli kola ale moc jsme toho nesthli projet. Načerpala jsem tam energii na celý týden. Opravdu doporučuju si tam zajet:)

Není tady

 

#67 19. 11. 2010 9:11

Kuty
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 2. 2007
Příspěvky: 2773

Re: Tip na výlet - kde se vám líbilo?

nikoleta01 napsal(a):

Dostala jsem od přítele k narozeninám tenhle výlet http://www.firmanazazitky.cz/pohodovy-vikend-na-sumave a musím říct že tam bylo opravdu nádherně. Byli jsme tam minulý víkend, počasí vyšlo nádherně. Strašně mě mrzelo, že je to jen na víkend. Sice jsme měli kola ale moc jsme toho nesthli projet. Načerpala jsem tam energii na celý týden. Opravdu doporučuju si tam zajet:)

Za 6 tisíc 2 noci pouhé?K tomu jste potřebovali firmu?Aby zajistila 2 noclehy v šumavském hotelu,kterých je tam neúrekom?
My strávili 3 noci v lux.4hvězd.hotelu Mountain Wiew přímo v popradském Aquacitys výhledem na V.tatry,kde jsme měli samozřejmě i volný přístup do obrovského areálu teplých whirpoolů,tobogánů a já nevím čeho ještě,v ceně byla PP formou bufetu a to velmi vybraného,v ceně také hlídané parkoviště 24hod.Cena:7500,-Kč pro oba.Pobyt jsem zajistila sama-stačil k tomu 1 mail.Platba stačila až v pohodě na recepci-při odjezdu,takže žádné zálohy a platby předem.Cestovky totéž ovšem nabízí za 6tisíc pro jednoho,zrovna tak i slavné firmy na zážitky.
No ještě že se najdou takoví,kteří jsou ochotni jim ty nekřesanský prachy vlastně za nic platit.dumbom

Upravil(a) Kuty (19. 11. 2010 9:36)

Není tady

 

#68 19. 11. 2010 15:13

nikoleta01
♥♥-----
Registrovaný: 20. 5. 2010
Příspěvky: 35

Re: Tip na výlet - kde se vám líbilo?

Tak tady asi došlo k nedorozumění z Vaší strany, jelikož ta cena je pro dva a ne pro jednoho:) Takže v porovnání s tím Vaším výletem to není o moc dražší. Navíc přítel má hodně práce na to, aby vybíral hodiny na internetu nějaký výlet nebo destinaci, je pro něj jednodušší si zajít na takové stránky a objednat to jednoduše přes ně. A když na to má, proč by si to nepořídil:) Čas jsou peníze.. takže ušětřil čas = ušetřil peníze:)

A narážky typu, že jsme natvrdlí mi přijdou opravdu zbytečné. Každý jsme přece jiný, tak nevím, proč nás hned odsuzujete. Pěkný den:)

Není tady

 

#69 19. 11. 2010 15:57

Blossom
Host

Re: Tip na výlet - kde se vám líbilo?

Samozřejmě - proti gustu žádný dišputát a když za to někdo ty peníze dát chce, a tedy dává (= trojnásobek běžné ceny).

U Lipna jsme byli loni, taky na 2 noci, jako dvojice. Ubytování je tam (mimo letní prázdniny) v nabídce opravdu spousty. Nepotřebujete k tomu žádné "hodiny vysedávání na internetu", zadáte prostě třeba Lipno ubytování , nebo něco podobného, a x tipů na vás okamžite vypadne z monitoru.

Jezdíme takto s přítelem často, takže vím, že podobné služby - slušné ubytování se snídaní ve formě švédského stolu, lze sehnat v ceně 300-500 Kč/noc/osobu. Nikoli za 1472 Kč /osobu/noc , jak je v tom nikoletině odkazu.
Tu láhev vína si raděj koupíme totiž sami, a masហsi lze přiobjednat také, ovšem za mnohem menší peníze.

Shrnu to - já myslím, že odkaz nikolety01 je opravdu velmi předražená nabídka a domnívám se, že jde pouze o skrytou reklamu na tu firmu na zážitky.
kapitulation

Upravil(a) Blossom (19. 11. 2010 16:09)

 

#70 19. 11. 2010 16:11

misha88
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 17. 4. 2006
Příspěvky: 15639

Re: Tip na výlet - kde se vám líbilo?

Bloss..taky to vidím na reklamu ....ale nebudem se tu hádat s někým že..


http://lbyf.lilypie.com/jGYVp1.png

https://lb4f.lilypie.com/wxkxp2.png

https://lbdf.lilypie.com/V2Y7p2.png

Není tady

 

#71 19. 11. 2010 16:14

nikoleta01
♥♥-----
Registrovaný: 20. 5. 2010
Příspěvky: 35

Re: Tip na výlet - kde se vám líbilo?

Ne opravdu nejde o žádnou reklamu. Jen jsem z toho výletu byla oprvavdu nadšená a nečekala jsem, že se to sejde s tak silnou vlnou kritiky. Pokud jste ale byla na výletě ve stejné destinaci za poloviční cenu, tak asi bude někde chyba no.. Mohla byste mi poslat odkaz nějakých levnějších nabídek?

Není tady

 

#72 19. 11. 2010 21:28

Blossom
Host

Re: Tip na výlet - kde se vám líbilo?

nikoleta01 napsal(a):

Ne opravdu nejde o žádnou reklamu. Jen jsem z toho výletu byla oprvavdu nadšená a nečekala jsem, že se to sejde s tak silnou vlnou kritiky. Pokud jste ale byla na výletě ve stejné destinaci za poloviční cenu, tak asi bude někde chyba no.. Mohla byste mi poslat odkaz nějakých levnějších nabídek?

Ne za poloviční, ale za třetinovou. I když, pravda, bez té masáže.

Konkrétní tip by asi mohl být vnímán jako nepovolená reklama. Ale aspoň tedy navedu - my byli ve vesničce Kovářov, penzionů tam je hned několik (přesto, že je to fakt pidivesnička).

Ale jak říkám, levnější nabídky než z té zmiňované firmy na zážitky jsou podle mě snad skoro všechny.
Tím spíš, že je teď mimosezóna, a že lze tedy při troše snahy dohodnout ceny nižší, než bývá na internetu psáno (vlastní zkušenost - líná huba, holé neštěstí smile )
Stačí si zadat do vyhledávače Lipno a cenové srovnání je k dispozici okamžitě.

 

#73 19. 11. 2010 21:43

Blossom
Host

Re: Tip na výlet - kde se vám líbilo?

Když jsem dopsala předchozí příspěvek, zapřemýšlela jsem, o kolik asi ta firma na zážitky cenu navyšuje.
A napadlo mě kouknout nejprv na fotky toho hotelu z upoutávky té firmy ( a to člověk vlastně kupuje zajíce v pytli - samozřejmě tam záměrně nepíšou, kde přesně ten hotel stojí a jak se jmenuje) a pak jsem si zadala do vyhledávače Lipno horský hotel (použila jsem formulace z upoutávky) a hned asi jako třetí odkaz mi vyjel tenhle:
http://www.hotel-svatytomas.cz/galerie.htm
tak jsem klikla na fotky, a hle - je to ono. big_smile 
Takže se podívejte i na ceny, jsou sice zde vyšší než je standart, ale stejně si to ta firma na zážitky podle mě hóóódně navýšila.

Tím nechci nikoletě zkazit radost z pobytu. Ale jen chci naznačit, že stačilo asi 7 minut hledání a měli byste to zhruba za polovic, či míň, (já nevím, který typ pokoje jste měli, ale porovnejte si sami jejich ceník.)

kapitulation

Takže všem cestovatelům radím - dejte tomu těch cca 10 minutna netu,stojí to za to.

PS: Dala jsem tomu dalších 10 minut hledání. Na nabídce hotelu jsem našla přesně to, co ta firma na zážitky nabízí - srovnejte si nabídku od té firmy na zážitky s nabídkou tohoto hotelu na zvýhodněný pobyt pro dva: http://www.hotel-svatytomas.cz/akce2.html

Cena je tu 2200 Kč/2 noci za osobu, takže celkem 4400 za pobyt pro dva na ty 2 noci.
Firma na zážitky naprosto tot鞠 nabízí za 5890 Kč. Zisk má tedy 1490 Kč.

Takže stačilo 20 minut na netu, a člověk zjistí vše - i to, co si firma na zážitky připočítává (a zákazník vlastně zaplatí navíc, protože se mu samotnému nechtělo hledat.)

Upravil(a) Blossom (19. 11. 2010 22:01)

 

#74 23. 11. 2010 11:50

nikoleta01
♥♥-----
Registrovaný: 20. 5. 2010
Příspěvky: 35

Re: Tip na výlet - kde se vám líbilo?

No já se hlavně chtěla pochlubit zážitkem, protože se mi tam fakt líbilo. Přece jenom to byl dárek, takže na to přítelovi nebudu nic říkat, chtěl mi udělat radost a udělal a tím bych to zakončila. Příště se předem zamyslím, jaký tu dám odkaz. Takhle jsem tu zbytečně rozvířila vody, což jsem teda opravdu nechtěla. A Blossom, děkuji za rady, příště budem opatrnější.

Není tady

 

#75 23. 11. 2010 12:42

Kuty
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 2. 2007
Příspěvky: 2773

Re: Tip na výlet - kde se vám líbilo?

nikoleta01 napsal(a):

No já se hlavně chtěla pochlubit zážitkem, protože se mi tam fakt líbilo. Přece jenom to byl dárek, takže na to přítelovi nebudu nic říkat, chtěl mi udělat radost a udělal a tím bych to zakončila. Příště se předem zamyslím, jaký tu dám odkaz. Takhle jsem tu zbytečně rozvířila vody, což jsem teda opravdu nechtěla. A Blossom, děkuji za rady, příště budem opatrnější.

Nic si z toho Nikleto nedělej,někdo přeci musí udržovat při životě všemožné ck a firmy na zážitky,jinak by se už dávno s takovými jako jsme my, ocitli na dlažbě.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů