29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
jenka66 napsal(a):
Nevím, jak u Taurus, ale u mě chodí ty černé myšlenky tak vtíravě a ne a ne se jich zbavit. Většinou se tak děje právě když se v noci vzbudím a jsem v takovém tom polospánku a teď mi to v hlavě šrotuje šedočerně. A já nemám dost nabuzenou hlavu na to to vědomě změnit. Jakoby tam byl nějaký najatý Našeptávač problémů.
Janko,
tohle je neco jako "sadomasochismus" kdy se ve svych myslenkach babras i dokonce jakoby zamerne,nemam tak trochu "pravdu" ?
Ten "nekdo" v tomhle pripade -je Tva mysl ktera ovlada Te,manipuluje Te k tomu premyslet o tom o cem si vlastne mysl mysli ze ma premyslet a tak srotuje jak zbesila.
Jenze mysl neni samoosobe existujici,to znamena jsi to Ty kdo ji dava tuhle moznost/i. Ty ji nedokazes zkrotit a nastavit ji jiny smer.
To cele je ve finale naprosto otazkou cviku a uvedomneni ze stejne tak jak (Ty sama) davas sve mysli pruchod (energii) tudy-srotovani sedocerne (nicis samu sebe),muzes ji stejne tak dat pruchod (jinou energii)=neboli sanci se zklidnit,dat pokoj,mir a nenicit samu sebe.
Existuji praktiky ke kterym je nutna vule. a disciplina.
Není tady
hirondel napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
..... to není z mé hlavy, to je E. Tholle (nebo jak se to píše): Moc přítomného okamžiku.
A zijes to taky?, to co prezentujes z knih ma mila?
Hiroš, nebuď tak kyselá a křečovitá, zůstane ti to
Není tady
Jj, já nechávám věci taky jen tak plynout, beru den za dnem jak přicházejí, nad ničím nepřemýšlím, nic neanalyzuji, a víte vy co? Je to SUPER !!!!! Že jsem na to nepřišla dřív
.
Taur,
ta katastrofické blbé myšlenky tvoříme jen my sami. Vím, že není vůbec jednoduché se jich zbavit.
Někomu stačí si to opakovat, přemýšlet nad něčím jiným a mají lepší náladu. Ale jsou lidé, včetně mě, kteří v tu hnusnou chvíli musí něco udělat. Když tak začnu myslet, a zjistím, že na to myslím, udělám nějaký pohyb. Když jdu, rázně zastavím. Když sedím, rázně se zvednu, popoběhnu. Začnu vnímat TEĎ ten pohyb. Dělám to proto, protože když mám třeba úzkost, nebo depresi, tak mi fakt ztuhne svalstvo. Nemůžu se jakoby normálně volně hýbat. Proto třeba tyhle nesmyslné pohyby. Jde o to, přesunout do mozku signál HÝBU SE!
Potom začnu hluboce dýchat. 5x hluboký nádech do břicha, 5x výdech se zataženým břichem a zavřenýma očima.
Potom sáhnu po kusu papíru a tužce. Napíšu 5 věcí,které právě TEĎ dělám:
- dýchám
- žiju
- píšu
- mluvím
- směju se
Pod to napíšu jak se mám TED:
- jsem zdravá
- v teple
- cítím se smutně
- mám hlad
- je mi dobře
Přečtu si to nahlas. A potom se koukám kolem sebe a snažím se všímat detailů. Sluníčko svítí, hele, blblenec, to je dnes šedivo, Jee, ta paní má stejnou šálu. Atd.
Vypadá to jako . Ale tady jde o to reálně přerušit špatné myšlenky a soustředit se na TEĎ.
Vím, že jsou stavy,kdy nepomůže nic. Deprese. To jsem třeba jen čučela do stropu. Ale když ještě jakžtakž funguju, tak zkouším tento manuál.
Je to právě použitelné v té depresi, kdy se přenesení hrnečku z jídelního stolu do kuchyně, může zdát jako nadlidský úkon. Říkám si nahlas co dělám TeĎ a celý postup : "Teď vstávám, jdu pro hrneček, nesu ho na linku, pokládám na linku". Pochvala!!!
Pro lidi, kteří netrpí stavy úzkosti, nebo deprese se to může zdát směšné. Není! Mě to občas pomůže a o vo tom to je!
Není tady
Jste zlatíčka
Z každého si něco beru a postupuji krůček po krůčku dál v touze a naději na radostnější život. Vím, že se to jednou dostaví, ale jakobych to ,,jednou,, jen hrnula před sebou.
Kdybych se tu zase delší dobu neobjevila, tak chci všem moc a moc poděkovat a přeji Vám nádherné časy (nejen) o svátcích
Upravil(a) jenka66 (19. 12. 2009 11:16)
Není tady
Klubís, děkuju moc. Je pravda, že člověk těch rad a knížek najde strašnou spoustu ale pro mě je to jednodušší slyšet od někoho, kdo tohle má za sebou a zvládá to. V tomhle jsi taková inspirace. Občas když to na mě vleze, tak si na tebe dokonce vzpomenu .
Jinak u mě ta úzkost je švihnutá ještě tím, že pořádně nevím, co chci a to mi dost komplikuje život. Ale asi to tak má být.
Není tady
Taur, já myslím, že jsou chvíle, že člověk neví co chce i v 50ti, ve 30ti. Zrovna včera jsem o tom mluvila s jedním 33 letý klukem. Taky si říkal, že ve 30ti letech už si myslel, že bude přesně vědět, co od života chce. Teď má kristova léta a taky má dny, kdy váhá.
Myslím,že celý život je o práci ne sobě, o hledání, o poznávání sebe samé z jiných úhlů. Je to celoživotní práce. Ale jak řekl Dalajlama "cvičení dělá mistra", tak cvičme
Není tady
Klubko napsal(a):
jak řekl Dalajlama "cvičení dělá mistra", tak cvičme
A s radostí
Není tady