Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 9. 12. 2009 18:31

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

Re: genetické úzkosti, nebo nedostatečná sebeúcta?

D. napsal(a):

"Lepší život", ve smyslu cítit se lépe než dnes. Ideály v černočerné době nějak nefungují wink

Nejak prestavam verit, ze se budu citit lepe nez dnes. Na muj vkus jsem do toho cítít se lépe dala dost času i peněz i snahy a výsledek je dost zvláštní....

Upravil(a) taurus (9. 12. 2009 18:32)

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#52 9. 12. 2009 18:41

D.
♥♥♥♥---
Místo: Praha-východ

A čemu věříš, že už se nebudeš nikdy cítit líp?
Pokud prostě nevíš kudy kam, cítíš se dlouhodobě depresivní, co zajít za odborníkem?

Lidé jsou tak svobodní, jak chtějí. James Baldwin

Není tady

#53 9. 12. 2009 18:45

taurus
♥♥♥♥♥♥-

D. napsal(a):

Pokud prostě nevíš kudy kam, cítíš se dlouhodobě depresivní, co zajít za odborníkem?

Neřekla bych, že jsem dlouhodobě depresivní. Spíš se dlouhodobě snažím změnit pár věcí a výsledek nic. Nepopírám, že se snažím málo nebo, že něco dělám blbě ale je to demotivující.
Odborníka už mám.

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#54 9. 12. 2009 18:59

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

taurus napsal(a):

D. napsal(a):

"Lepší život", ve smyslu cítit se lépe než dnes. Ideály v černočerné době nějak nefungují wink

Nejak prestavam verit, ze se budu citit lepe nez dnes. Na muj vkus jsem do toho cítít se lépe dala dost času i peněz i snahy a výsledek je dost zvláštní....

turus,
tak z toho, co říkáš, mám pocit, že to bereš za špatný konec.
Tohle není jen o DVOU "otvorech" - sem dám peníze, odtud mi vypadne "cítím se lépe"
Je to spíš jako bankomat - ten má vstupy TŘI.
Do jednoho dáš kartu, ze druhého ti vypadnou peníze, ale existuje ještě TŘETÍ vstup, kudy jsi tam ty peníze nejprve musela ty sama VLOŽIT stolt A vkládat je tam musíš STÁLE, nejlépe PRAVIDELNĚ.
Rozumíš mi, co ti chci říci?

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#55 9. 12. 2009 19:14

D.
♥♥♥♥---
Místo: Praha-východ

Dlouhodobě se snažit měnit, to znám.. a občas se přistihnu, že přitom zapomínám žít a pak se v tom ztratím tongue
Taurus, vidím to holt jako očistný proces, koloběh, hůř, líp.. a k tomu patří i odpočívání a jít se projít na náměstí ke stromečku, dát si punč a žít tuto chvíli. Jsem zase chytrá, tak každý máme něco wink

Lidé jsou tak svobodní, jak chtějí. James Baldwin

Není tady

#56 9. 12. 2009 19:18

taurus
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

taurus napsal(a):

D. napsal(a):

turus,
tak z toho, co říkáš, mám pocit, že to bereš za špatný konec.
Tohle není jen o DVOU "otvorech" - sem dám peníze, odtud mi vypadne "cítím se lépe"
Je to spíš jako bankomat - ten má vstupy TŘI.
Do jednoho dáš kartu, ze druhého ti vypadnou peníze, ale existuje ještě TŘETÍ vstup, kudy jsi tam ty peníze nejprve musela ty sama VLOŽIT stolt A vkládat je tam musíš STÁLE, nejlépe PRAVIDELNĚ.
Rozumíš mi, co ti chci říci?

grater grater grater Bohužel rozumím, jenže já jsem na tom s vkládáním dost blbě....prostě to neumím, nejde mi to a nějak tuším, že tam je zakopanej pes. Tak se to snažím všemožně řešit a výsledek je takovej jakej momentálně je. Jsem na tom ještě hůř než jsem, kdy byla.
A do toho se v té nabídce pomoci vůbec neorientuji a navrch nevím, co chci. Ale jo, je mi jasný, že tohle je moje zodpovědnost a můj boj. Ale potřebovala bych to maličko ulehčit...

Není tady

#57 9. 12. 2009 19:30

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

D. napsal(a):

Dlouhodobě se snažit měnit, to znám.. a občas se přistihnu, že přitom zapomínám žít a pak se v tom ztratím tongue
Taurus, vidím to holt jako očistný proces, koloběh, hůř, líp.. a k tomu patří i odpočívání a jít se projít na náměstí ke stromečku, dát si punč a žít tuto chvíli. Jsem zase chytrá, tak každý máme něco wink

No právě!
Zapomínám žít..... to si myslím je právě ta ČERVENÁ, která zabliká, když je potřeba udělat přesný opak - pustit to, co tak usilovně a pořád a furt a ze všech možných i nemožných stran "měním".....

Není tady

#58 9. 12. 2009 20:05

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Taurus,
cítíš se mizerně, protože máš pravděpodobně špatné myšlenky. A špatné myšlenky přivolávají špatné věci. Jde jen o to to změnit. Prostě cítit se dobře bez ohledu na to, jak se ti daří nebo jaké máš problémy. Petr Velechovský na Modré alfě řekl skvělou větu, která mi moc pomohla: Štěstí je umění být spokojená s tím, co mám. hjarta . Spokojenost je jen v naší hlavě. I bezdomovec může být spokojený, už jen proto, že žije a má co jíst.
JE TO JEN TVÉ ROZHODNUTÍ.

Upravil(a) Tulipánka (9. 12. 2009 20:06)

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#59 9. 12. 2009 21:46

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

taurus napsal(a):

D. napsal(a):

Neřekla bych, že jsem dlouhodobě depresivní. Spíš se dlouhodobě snažím změnit pár věcí a výsledek nic. Nepopírám, že se snažím málo nebo, že něco dělám blbě ale je to demotivující.
Odborníka už mám.

Taurus, uz sis nekdy vsimla kam to vede, usilovne se o neco snazit?

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#60 9. 12. 2009 22:37

taurus
♥♥♥♥♥♥-

No, dle těch odpovědí mám dojem, že jsem to fakt asi vzala ze špatného konce. Tak nějak jsem měla dojem, že člověk má na sobě pracovat a držet život ve svých rukách. No já se dopracovala teď k naprostému opaku lol

Není tady

#61 9. 12. 2009 23:35

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Taurus,
někdy držíš svůj život nejpevněji ve svých rukou právě tehdy, když necháš věci volně plynout smile

Jenže to si většina z nás uvědomí právě až ve chvíli, kdy na sobě USILOVNĚ pracuje a vono porád .... NIC stolt
Takže to klidně ber tak, že jsi vlastně na správné cestě smile

Není tady

#62 10. 12. 2009 21:32

jenka66
♥------

Nevím, jak u Taurus, ale u mě chodí ty černé myšlenky tak vtíravě a ne a ne se jich zbavit. Většinou se tak děje právě když se v noci vzbudím a jsem v takovém tom polospánku a teď mi to v hlavě šrotuje šedočerně. A já nemám dost nabuzenou hlavu na to to vědomě změnit. Jakoby tam byl nějaký najatý Našeptávač problémů.

Není tady

#63 10. 12. 2009 22:27

taurus
♥♥♥♥♥♥-

Jenko, to mám taky. Ten polospánek je mometálně moje noční můra. Přesně jak píšeš, vyleze to a nejsem schopná to zastavit.
A během dne to ještě jde ale zatím jsem doma a zalezlá v klidu. Vyjít ven nebo přemýšlet o budoucnosti, to mě fakt dává zabrat.

Není tady

#64 11. 12. 2009 8:43

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Pandorraa napsal(a):

Taurus,
někdy držíš svůj život nejpevněji ve svých rukou právě tehdy, když necháš věci volně plynout smile

Jenže to si většina z nás uvědomí právě až ve chvíli, kdy na sobě USILOVNĚ pracuje a vono porád .... NIC stolt

Pod tohle bych se mohla podepsat stolt

Není tady

#65 11. 12. 2009 11:47

taurus
♥♥♥♥♥♥-

Tulipánka napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Taurus,

Pod tohle bych se mohla podepsat stolt

Holky, vy mi dáváte. Nechat věci volně plynout, to mě snad chcete zabít lol. No, jednoznačně je to něco, co budu muset překonat.

Není tady

#66 11. 12. 2009 11:54

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Taurus,
naopak, my tě chceme osvobodit smile

Není tady

#67 11. 12. 2009 20:15

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Taurus,
ty jsi pravděpodobně v zajetí psychologického času - usilovně přmýšlíš o tom, co by nastalo, kdyby nenastalo a co by nenastalo, kdyby nastalo, co budeš dělat když nebo co nebudeš dělat až.....
Vykašli se na to.

To ovšem neznamená, že hodíš veškerou zodpovědnost za hlavu.
Řiď se časem chronologickým, tedy řeš věci ve chvíli, kdy skutečně nastanou a pozornost věnuje jen tomu, co se pravidelně opakuje - pochopitelně, že každý měsíc musíš platit například nájem, pokud nechceš skončit pod mostem.
Takže částku na něj si musíš odložit. Jenže zase na druhou stranu každý měsíc stejně tak pravidelně nepřicházíš o práci, neonemocníš, nepřejede tě vlak......

Lidé se tak často zabývají kravinama místo toho, aby se pořádně soustředili na to, co právě dělají.
Pak se diví, že to dělají blbě a nemůžou z toho v noci spát.
Uklidni se.
Teď je teď a dnešní teď bylo tvou včerejší můrou. A není to tak strašný, co?
Tak neblázni smile

Není tady

#68 12. 12. 2009 10:41

Rozmarýna
♥♥-----

Bylo to sice psáno pro Taurus Pandoroo, ale i já děkuji!!!!!
:-)

Není tady

#69 12. 12. 2009 11:32

taurus
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

Taurus,
ty jsi pravděpodobně v zajetí psychologického času - usilovně přmýšlíš o tom, co by nastalo, kdyby nenastalo a co by nenastalo, kdyby nastalo, co budeš dělat když nebo co nebudeš dělat až.....
Vykašli se na to.

kapitulation jo, to sedne, jak pr.del na hrnec. Vykašlat se na to je dobrá věc a skutečně se tak snažím učinit ale musím říct, že víceméně bez úspěchu. Mám tenhle styl tak zažranej pod kůží (snad od dob prvních vzpomínek), že když se to snažím změnit, tak mám pocit, že se mi rozpadají moje ochranné valy...grater. Nu, vzala jsem si to na hrb, tak se toho budu muset taky sama zbavit.

To ovšem neznamená, že hodíš veškerou zodpovědnost za hlavu.
Řiď se časem chronologickým, tedy řeš věci ve chvíli, kdy skutečně nastanou a pozornost věnuje jen tomu, co se pravidelně opakuje - pochopitelně, že každý měsíc musíš platit například nájem, pokud nechceš skončit pod mostem.
Takže částku na něj si musíš odložit. Jenže zase na druhou stranu každý měsíc stejně tak pravidelně nepřicházíš o práci, neonemocníš, nepřejede tě vlak......

Lidé se tak často zabývají kravinama místo toho, aby se pořádně soustředili na to, co právě dělají.
Pak se diví, že to dělají blbě a nemůžou z toho v noci spát.
Uklidni se.
Teď je teď a dnešní teď bylo tvou včerejší můrou. A není to tak strašný, co?
Tak neblázni smile

Se zbytkem taky naprosto souhlasím. godlike tummenupp. Ještě to uvést v praxi.

Není tady

#70 12. 12. 2009 22:20

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Holky, to není z mé hlavy, to je E. Tholle (nebo jak se to píše): Moc přítomného okamžiku.
Vřele doporučuji.
Radí i jak na to stolt

Není tady

#71 15. 12. 2009 20:03

bambora
Zablokovaný

Pandorraa napsal(a):

Holky, to není z mé hlavy, to je E. Tholle (nebo jak se to píše): Moc přítomného okamžiku.
Vřele doporučuji.
Radí i jak na to stolt

K tomu jsem se dopracovala věkem a intuicí ..........všechny ty rány a facky mě tak zavalily, že jsem složila ruce a jen se dívám kolem, jak věci plynou a pozoruju je a už nemám nucení všechno měnit a předělávat lidi a svět ........jen se dívám jak řeka plyne a lidi vyšilujou a pachtí se někam..... a jsem nad tím. Už vím, že se mi nemůže nic zlýho stát, všechno má svůj důvod a smysl. A je to moc krásný .

Není tady

#72 15. 12. 2009 20:12

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

..... to není z mé hlavy, to je E. Tholle (nebo jak se to píše): Moc přítomného okamžiku.

A zijes to  taky?, to co prezentujes z knih ma mila? smile

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#73 15. 12. 2009 20:16

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tam, kde Vysočina začíná...
Web

Rozmarila je tady lol lol lol tummenupp

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

http://www.tvorbaprodusi.estranky.cz/

http://lpmf.lilypie.com/q91Ap1.png

Není tady

#74 15. 12. 2009 20:19

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Lúthien napsal(a):

Luthien ,chces ohnout pres koleno?   smile

Chystam se odpovedet zakladatelce vlakna.

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#75 15. 12. 2009 20:21

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tam, kde Vysočina začíná...
Web

hirondel napsal(a):

Lúthien napsal(a):

Luthien ,chces ohnout pres koleno?   smile

Chystam se odpovedet zakladatelce vlakna.

A naplácat na pr.délku smile
V klidu zakladatelce odpověz. Tohle je trochu offtopic a tímto se omlouvám všem tongue

Upravil(a) Lúthien (15. 12. 2009 20:22)

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

http://www.tvorbaprodusi.estranky.cz/

http://lpmf.lilypie.com/q91Ap1.png

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí