6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
trisha napsal(a):
Verunko...
Muzu ti treba k tomu jidelnicku rict, ze vyrazeni sacharidu neni dobre. Jde o to, ze sacharidy (nemyslim cukry!) dodavaji telu energii, bilkoviny jsou stavebnimi kameny svalu... Logicky tedy ti chybi ve strave energii dodavajici potraviny, cili ji telo cerpa z bilkovin, coz znamena, ze misto hubnuti tuku, hubnes svaly.
Kdyz delit stravu, tak tim zpusobem, ze si das napriklad sacharidove jidlo se zeleninou (jez je vlakninou) a bilkovinove jidlo se zeleninou... Tim bys pokryla telu dodavku jak energie v podobe sacharadidu tak i bilkovin pro stavbu svalu... a v zelenine a ovoci bys dodala mineraly a vitaminy... Nehrozil by v budoucnu jojo efekt...
Jinak InBody pristroj byva ve fitku a v nutricnich poradnach.
Trish.. a můe mi teda poradit aspon jeden den a udělat mi jídelníček na jeden den abych měla ukázkovej, udělala by si mi ho ? ... prosím prosím
Není tady
Verunko,
moc ráda bych (jsem ted omezena casem, pisu zaverecku ke kurzu a budeme se stehovat, k tomu mam na ctyri hodky denne praci na pc, ale zkusme to), znas svuj bazalni metabolismus? Rikala jsi, ze mas doma vahu, ktera ukazuje i vahu kosti... Ukazuje ti Kcal na den?
Není tady
trisha napsal(a):
Verunko,
moc ráda bych (jsem ted omezena casem, pisu zaverecku ke kurzu a budeme se stehovat, k tomu mam na ctyri hodky denne praci na pc, ale zkusme to), znas svuj bazalni metabolismus? Rikala jsi, ze mas doma vahu, ktera ukazuje i vahu kosti... Ukazuje ti Kcal na den?
Trish...byla bych ti opravdu moc vděčná....... ano mám váhu ukazuje mi váhu kosti a i kcal...
a jetě kdy je lepí se zváit, ráno nebo večer aby to bylo objektivní?..
Upravil(a) Verunka (24. 9. 2009 22:55)
Není tady
Verunko,
urcite je lepsi se zvazit rano, kdy jsi jeste nenastartovana a v klidu. Jen prosim ode mne necekej nic moc zazraky. Aby to bylo tip top, musela bych znat i tvuj zdravotni stav (tlak, cholesterol...), zvyklosti, denni rezim, pohybove aktvity, potraviny, ktere mas rada, ktere naopak ne atd... Udelame proste nejaky zaklad co uz znas s tim ze si pridas ty sacharidy, abys nehubla svaly, ale opravdu tuky a nemela telo neustale v nouzovem rezimu
Odjizdim na vikend zase na kurz... Takze se tu objevim zitra ranko a pak v pondeli...
Není tady
dobré ráno holky,
trish tak ke snídani jsem si dala dva knackebroty s cottage sýrem a caro s mlékem, můe to takhle být?
jinak jak jsi psala můj tlak je 104/60, cholesterol nevím ale věřím e bude v pořádku....
potraviny jím vechny kromě tlustého..ale je pravda e hodně ryby, kuřecí maso, kuře a občas hovězí...hodně sýry a jogurty:-))
pohybové aktivity.. no běhání za dvouma dětma + občasné cvičení ( spinning + dámské fitko kde spí ráda na stepru, chodící pásy + pilates posilování)
váha ráno:
70,1kg
kosti 12,3kg
2409kcal
Není tady
ahoj holky,
nějak nám to tady vázne..
se du nahlásit, e mám pocit, e mi hubne vechno kromě toho zatracenýho břicha, kde to potřebuju nejvíc. Mě jde vdycky nejdřív zadek a prsa.
No uvidíme v pondělí jak to bude s mírama.
Včera sem byla nakupovat a u pokladny přede mnou klučík nahlas eptal mamince: "mami ta pani je tlustá ta má tlustý břicho" a ukazoval na mě, koda e mě nenapadla nějaká pohotová odpověď, to a doma. Tak si říkám, e u to se mnou je fakt kritický, kdy i malý děti si na mě ukazujou
Vak se snaím, cvičení zatím pořád kadý den, pořád se drím tmavýho pečiva, jen občas je nějakej hřích, ale snaím se ho pak vdycky něčím vyváit.
Tak zase písněte jak jste na tom vy...
Není tady
Ahojky,
tak jsem konečně nala chlívek, kam patřím
A koukám, e jsou tu i dalí letňata
Tak se hlásím k hubnutí - čekala jsem, e se z toho vykojím, ale teď u jsem se vzdala iluzí.
Take musím začít něco dělat.
Potřebovala bych dát dolů minimálně 5kg - kdy víc , vůbec nevadí
Aktivní kroky - zatím jsem byla 2x v kalanetice - na dietu zatím nemám, intenzivně kojím. Ale moná bych mohla přestat rát ty čokolády, e
Není tady
ahojky
u mě to po 14 dnech vypadá takto:
váha: 82 kg
prsa: 105 cm
pas: 97 cm
boky: 106 cm
stehno: 59 cm
take nic světoborného, ale já jsem ráda i za malé pokroky, říkám si, e to sice půjde pomalu a dlouho, ale snad se to potom nevrátí....u mě zatím opravdu platí 0,5 kg za týden.
jinak vítám Ivku...začíná se to tady pěkně rozrůstat
Verunko, jak to jde ss dělenou stravou?
Lusinko, ty děti jsou někdy a neskutečně bezprostřední, e
Není tady
tak se přiznám, e jsem dnení váení a měření zazdila
v noci nám přestala fungovat lednička s mrazákem, take jsme vyndávali věci a uklízím jetě teĎ
ale zítra to napravím
s cvičením jsem na tíru, stíhám jen procházky
Není tady
Tak u je to tady
první měření a ztrácím motivaci. Chtěla jsem to brát v pohodě a u sem zas ve fázi kdy si rozebírám v hlavě co sem snědla a co bylo patně a mám z toho akorát tak depku.
Ale třeba to zítra přejde...
Take:
váha: 79kg co je - 1kg pěkně k natvání, půl kila za týden sem hubla i předtím díky kojení
prsa: 105cm zůstalo stejný, ale záleí jestli před kojením nebo po
pas: 107cm co je + 2cm nechápu vůbec
boky: 102 co je - 2cm
stehno: 56 co je - 3cm
tak mi z toho vychází, e boky a stehna mi hubnou, i kdy na tom mi nějak nesejde a břicho, který bych potřebovala je jetě horí.
Nutno říct, e sem dva dny necvičila, měli sme tu samý návtěvy a večer sem byla totálně unavená. Dokonce sem musela ochutnat i nějakou buchtu abych neurazila.
H. mi řekl, e u sem vypadala líp a jakoby se to zas vrátilo, tak to taky potěí
Tak taky písněte jak jste na tom vy, co novýho a můu zaktualizovat tabulku.
a vítám Ivku
Není tady
Ahoj holky,
tak moje výsledky taky nejsou zrovna okouzlující, ale aspoň vím kde hledat příčinu. Od pátku od rána do neděle do večera jsem zaívala neskutečnej stres, pt jsme měli na veterině máminu kočku s akutní otravou a velmi patnou prognózou, take v pátek jsem se k prvnímu jídlu dostala v půl páté odpoledne a to k bagetě (!) na Hlaváku, v sobotu a neděli jsem sice u jedla pravidelně, ale jedla jsem u mámy co bylo, take třeba smaené řízky s bramborovou kaí nebo čínu s rýí Do toho mlaďochovi lezou dalí zuby a budíme se tak 5-6x v noci, co jsme nedělali ani v 6nedělí Musím podotknout e já jsem ten typ, který nespaním nehubne.
Docela se divím, e váha stojí, i kdy moná spí se ten víkend teprve projeví.
Take vidíte e člověk někdy prostě sejde z cesty, ale i kdy je to jen na pár dní, nesmíme se nechat zlomit a jít dál. Venku se začíná ochlazovat a já mám novou péřovku o číslo mení, take mě ani nezbyde nic jinýho ne se vrátit k reimu A mám co dělat, aby mi do konce října byla!
Lusinko, a nemohlas být třeba nafouklá? Boky a stehna ti jdou pěkně dolů, moná jsi opravdu měla zrovna nafouklá střeva.
Jinak nesmíte depkařit! Holky, vdy kojíme, musíme hubnout opravdu pomalu a opatrně, zato trvale a to se nám, myslím, daří! Navíc zdravé hubnutí se opravdu začne markantněji projevovat později, co byste chtěly, po dvou týdnech hlásit -10cm tuku dole? To by byly leda tak svaly z hladovky a to fakt nepotřebujeme...!
Zatím si vedeme dobře, první centimetry jsou dole, kdy to takhle půjde dál, tak za 12 týdnů na nás bude oblečení plandat
tak up, neskuhrat, naplánovat jídelníček, nakoupit a dát procházku ostrým tempem, ono to půjde
Jinak moje aktuální výsledky do tabulky, děkuji Lusinko:
pas: 86 (-2cm)
boky: 106 (-1cm)
stehno: 64 (-1cm)
váha: 73kg (-2 kg)
Není tady
ahojky holky,
omlouvám se já hodím údaje a zítra... předělávaly jsme klukům pokojíček a v tom binci nemůu najít metr, tak se pokusím ho do zítra najít a hodit nezkreslené míry hned po ránu:-))))
jinak tu dělenou nedrím, Trish napsala pár argumentů, který mají něco do sebe a tak čekám na její vyjádření a vytvoření zkuebního jídelníčku na jeden den, abych věděla jak se odrazit:))
Jinak je skvělý jak se dríte a bojujete:)))
a kdepak máme zbytek???
Není tady
Lusinko, vypadá to, e hubne ze svalu. Zkus se zamyslet nad tím, zda-li jí pravidelně. Tedy dodruje interval 2-3 hodiny.Potřebuje přesvědčit tělo, e nehladoví, ale pořád jí. Je to děsný bič sledovat i hodiny. POsledníjídlo bynemělo být v pět, ale dvě hodiny před spánkem. Z vlastní zkuenosti vím, e důleité je jíst pravidelně a málo. Také únava ukazuje spí na nedostatek energie.Zkus sitaky promyslet na co má chut, sladké svědčí o nedostatku sacharidu tedy přidej pečivo, maso je bílkovina - popřemýlej nad jogurty, bílým masem.
Není tady
ahojky, dneska u je to lepí, znovu mám chu pokračovat. Moná, e je fakt dobře, e to jde pomalu, aspon se kila pak nevrátí tak rychle zpět.
PavliH, děkuju za odpovědi. Snaím se jíst pravidelně,jak jen to při programu dne jde. Navíc nedrím nějak dietu, kojím. Na sladký nemám chutě vůbec, jen tehle víkend sem ochutnala buchtu ze slunosti. Spí mě to táhne k tomu masu - je fakt, e ty jogurty bych mohla přidat. Je fakt, e já chodím spát okolo půlnoci, tak nejím naposled v pět to bych padla hlady. Tak zkusím popřemýlet co a jak.
Teda nevím jak hubnu ze svalu, pe já ádný svaly na břie určitě nemám
Fidorko, tvůj přístup se mi moc líbí a trochu mě i povzbudil
údaje do tabulky doplním a se ohlásíte vichni nebo alespoň větina, take holky měřte vate
Není tady
lusinko - podle tvých údajů jsi zhubla přes stehno. v pase přibrala... neměla bys hubnout přes lýtko. To si přidej. VIděla jsem kdysi v pořadu na primě jak cajthamlová říkala - hubnout přes lýtko znamená hubnout hlavně sval.
Není tady
Ahoj holky,
tak hlásím, e se míry za 14 dní vůbec nehnuly:( Váha je taky stejná - 74kg... cvičit chodím pravidelně 2x týdně, ale budu muset udělat něco s jídelníčkem....
Ode dneka chodíme s Laurinkou plavat - tak uvidíme, třeba to taky k něčemu bude...
Jetě k tomu jídlu - chtěla bych najet celkově na lepí a hlavně pravidelnou stravu, aby se kila nevrátily... Taky u jsem drela dělenou stravu, zhubla jsem rychle, ale kila byly hned zpátky... Tak uvidíme...
Ale chci se do toho dát!
Není tady
Tak jsem se dneska dívala na "Jste to co jíte" a přiznám se, e mě to docela nakoplo... :
Take od zítřka hurá znovu do toho! Oko u mám dobrý, tak u můu i cvičit
Jen pořád přemýlím jestli váit jídlo... váhu mám, ale STOBácký tabulky u jsem přestěhovala do nového bydlitě. Ale řeení je , o víkendu to tam musím pohledat. Teď je ovem otázka kolik kcal nebo kJ bych měla za den sníst, kdy kojím/dojím? Nevíte někdo jak se to dá spočítat?
Nala jsem deníček z loňska, kdy jsem se snaila zhubnout, poslední a jedinej zápis je ze 3.10.2008 , tak to je znamení .
Měla jsem tehdy o 1 kg míň a 28.10.2008 jsem otěhotněla.
Take v něm budu pokračovat, zjistím jak jsem na tom s mírama a taky se zváím a přenastavím váhu abych věděla kolik mám přiblině tuku a vody..... a podělím se s váma o to, jak se moc moje tělo změnilo při těhotenství.
Není tady
Ahoj holky,
moc poslední dobou nestíhám..měli jsme nějaká trápení a hlavně jsem začala zase číst...nicméně jsem se přeměřila a zváila a nic moc výsledky. Pravda je, e se moc nesnaím, jsem v určitých věcech celkem flegma a tohle je zrovna ten případ..bohuel. Ale pokračuju a budu se přeměřovat. V jídle se hlídám, to u je snad v pohodě..blbý je, e ten sport nestíhám a to je u mě problém.
Tak se drte.
Ahoj holky,
včera zase totální fiasko, byli jsme u rodičů, vagrová měla narozeniny a blíící se svátek, take oslava. CHlebíčků a jednohubek jsem se nedotkla, ale klasickej českej oběd u jsem si neodepřela, take do mě spadl talíř hustý bramboračky s houbama a kuřecí řízeček s nadejchanou kaí... a odpoledne pak kafe a nanukový řezy mojí vagrový, naprosto neskutečná lahoda, take hned dva pořádný kusy.
Večer u jsem pak smaozřejmě neměla energii nic vymejlet, byla jsem utahaná z dětí a z dlouhý procházky, kterou jsme odpoledne dali, take jsem si vzala "jenom" řízek do ruky a neřeila dietu.
Dneska je to bohuel u znát, mám furt stejnou váhu, ačkoli bych správně měla mít u o kilo míň a posunovat metr dolů!
Dneska odpoledne jdem s manelem na brusle, tak se snad rozhýbu a trochu protáhnu svaly na kejtičkách
Není tady