Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 10. 9. 2009 7:43

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Valašsko
Registrovaný: 13. 3. 2009
Příspěvky: 1450

Sny a život ..

Zdávají se Vám sny? A znamenají pro Vás něco? Předpovídají budoucí události? Myslím že ano. Zde je pár snů, které se mi splnily:


1. Sny a nemoc..

Znáte to, chřipka je prevít, ta se musí vyležet, ale když jsme zdraví, tak je to pohoda. Nějaký sen nemůže přece nemoc ohlásit, nebo ano? Osobně říkám, že je to jasná věc. První takový sen se mi zdál v dětství. V tom snu jsem stál venku před domem, ale přišla náhle velká kalná voda, zaplavila dům, všechno a najednou byla vůkol jen hladina kalné vody a já se na ní snažil udržet.. Velmi živý sen. Do týdne jsem měl chřipku jako hrom. Ale sen jsem tehdy nebral vážně. O nějaký ten rok později jsem měl další „příšerný“ sen – Šel jsem po lese, vidím velký rožeň, opékají se na něm lidi, doutná to, dýmí to a já vesele pojídal krvavé maso těch lidí .. No fujtajbl. Do týdne angína jak čert, polykat jsem nemohl víc jak týden. Od té doby už vím, že sny ohlásí dopředu nemoc. Kalná voda, nebo krvavá voda, nebo pojídání zkaženého, či jiného lidského masa = většinou chřipajzna, či angína.


2. Sny a smrt..

Toto je moc nepříjemné téma.. Bohužel ověřeno v praxi na vlastní kůži. První sen se opět váže do školního věku. Měli jsme tehdy psa, byl samozřejmě mazlíček hlavně můj, ovšem sousedé z něj nadšeni nebyli. Dělal bordel přes den a v noci vyl. To bylo i na vesnici trošku moc. Ovšem měli dost rozumu na to, aby se o tom přede mnou nikdo nezmínil. A tak já jednou v blažené nevědomosti odejel se školou na výlet a tam se mi zdál sen. Stál jsem za naším domem a v dálce viděl „Alana“. Pes na mne hleděl, ale nešel za mnou. Volal jsem na něj a nic. Tak jsem za ním šel, jenže do toho začalo hustě sněžit a pes se mi ztratil ve vánici.. Ráno jsem hned volal domů, ale že prý se nic neděje. Až jsem se vrátil, tak jsem zjistil, že pes je pryč.. Prý se zaběhl. Po letech jsem se dozvěděl, že jej nechali utratit hned ten večer, co se mi zdál sen..

Další podobný sen se mi zdál, když jsme měli štěně vlčáka. Onemocněl a tehdy se mi zdálo navlas to samé. Díval se na mne tak nějak smutně a pak šel pryč.. Probudil jsem se, šel se na něj kouknout a pejsek byl mrtvý.. Ve snu se přišel rozloučit.

Velmi nepříjemný sen se mi zdál před třemi lety. Měli jsme dva psy. Jeden, starý sedmnáct let a druhý, starý jedenáct let. Ten první byl samozřejmě už slepý a skoro hluchý, ale protože byl s tím druhým ve společném výběhu, tak „měl pro co žít“, stále si „hlídal“ boudu a žrádlo a štěkal a vrčel a tím se tak nějak udržoval ve formě. Až do jednoho krásného zimního dne.. Zdál se mi noc před tím velmi živý sen: přijel jsem z práce domů a vidím, že je průser jak mraky – výběh otevřený a starý pes je pryč. Pobíhal jsem okolo domu a hledal jej, ale nikde jsem jej neviděl. Přemýšlel jsem, co teď. Jistě někde tropí neplechu a bude problém. A do toho jsem uslyšel hlas, který řekl – „nechej jít starého tygra domů ..“ A probudil jsem se. Šel jsem se podívat k výběhu, vidím zasněženou hromadu a pes nikde.. Jasně, že jsem se lekl. Cítil jsem, že je pod tím sněhem. Rychle jsem jej chtěl vyhrabat, ale on najednou zvedl hlavu a díval se na mně udivěně, co po něm chci. Vůbec mu zřejmě sníh nevadil. Bylo s ním ale zle. Na zadní nohy ochrnul.. Ještě ten večer jsem musel volat známému veterináři, aby ukončil injekcí trápení. Byl to pes, který na sebe nikdy od cizích nedal ani sáhnout, ale v tu chvíli to bylo poprvé, co se tak na nás podíval, i na veterináře a jakoby říkal, že už chce jít pryč, že tady už to dál nejde..
Dva dny na to jsem měl další sen – díval jsem se z okna ven. Před domem sníh, ve sněhu tmavá jáma. Mladší pes kolem té jámy běhá a najednou do ní skočil.. Tak tenhle sen jsem považoval spíše za rozjitřené myšlenky po pohnutých událostech minulých dnů, navíc mladší pes byl v pohodě, jen smutně hledal svého kamaráda. Večer jsem přijel z práce a první cesta vedla k výběhu, abych pustil proběhnout mladšího psa, ale ten se neozýval.. Našel jsem jej v boudě, jak se dívá smutně kamsi do prázdna.. Umřel žalem. Nechtěl zůstat sám.. Asi měsíc na to se mi opět zdál sen – bylo v něm krásné letní počasí, rozkvetlá louka a ti dva pejsi tam běhali jako zamlada. Přiběhli za mnou, nechali se pohladit, zaštěkali vesele a zmizeli v dálce mezi záplavou květů.. Prostě se přišli rozloučit.

Sny také dokážou říci, že někdo z okruhu příbuzenstva zemře. Jden ze snů probíhal takhle – jsem venku před naším domem. Ten dům ale není hotový, začíná se teprve stavět. Jdu dál k cestě. Stojí tam takový starý autobus, co jezdíval, když jsem byl ještě malý. Celý natřený na bílo. Před tím autobusem branka, celá bílá. Už v tom snu jsem měl pocit, že někdo odejde.. Odešla tehdy vzdálená teta, sestřenice mojí mamky.

Podobných snů bylo více. Většinou v nich bylo hodně bílé barvy a dokonce urna. Bílá barva sama o sobě neznamená hned neštěstí, bývá i hodně pozitivní, ale urna – to už je problém. Záleží také na pocitech z daného snu. Zatím se mi ale nikdy nezdál sen o „pohřbu a pohřebním průvodu“ ve spojitosti se smrtí. Ani rakev ve valné většině neznamená smrt. Ale urna je problém zřejmě vždy..

Sen, který se mi zdál před dvěma lety, mne doslova dostal.. Stál jsem poblíž našeho spádového města a díval se na něj. Viděl jsem budovu nemocnice. Pak byl střih. Najednou jdu se svojí mamkou a já nesu v igelitce urnu. Hledáme místo na hřbitově, kam urnu dát. Nakonec nacházíme psí hřbitov a tam urnu necháváme.. No jistě si umíte představit, jaké jsem měl asi pocity po probuzení.. Navíc moje mamka tehdy šla na operaci právě do oné nemocnice, co jsem viděl ve snu. Urna byla jasná smrt, byl jsem v tom snu já a mamka, urna v igelitce.. No prostě doma jsem ztropil kravál, že mamka nikam jít nesmí a podobně, ale nakonec stejně šla a vše dopadlo dobře. To se stalo tehdy v listopadu. Na sen jsem časem přestal myslet, měl jsem už spíše pocit, že tentokrát to opravdu byla jen rozrušená mysl a nic víc. V tom mne utvrdila i moje přítelkyně. Uplynuly čtyři měsíce. Dostal jsem dopis od notářky, že mám jít řešit pozůstalost.. A konečně do sebe vše zapadlo. Tehdy v listopadu zemřel můj vlastní otec, se kterým jsem se až na jednu vyjímku nikdy nevídával a jeho matka, protože si nepřála, abych se o tom dozvěděl, tak vše tajila, nejen jeho smrt, ale i pohřeb.. Jenže shodou okolností došlo k tomu, že dům byl psaný na něj a tak notářka poslala mi a nevlastní sestře pozvání k řešení pozůstalosti a tak jsme se všechno dozvěděli.. Otec celý život pil. A když zemřel, tak nebylo ani na jeho pohřeb, ani lidé tam nešli. Nakonec pohřeb platila jeho matka a na pohřbu byli včetně ní další dva kamarádi z „mokré čtvrti“, nikdo jiný. Takže opravdu chudý obřad, zkrátka „psí funus“.. Takže urna byla jasná. A Protože to byl můj otec a bývalý manžel mojí mamky, tak bylo jasné, proč jsme v tom snu byli jen my dva..


3. Sny a jiné události..

V době, kdy jsem byl ženatý, se mi zdálo toto – pohřební průvod, spousta příbuzných, kolem hrobu příbuzní, kteří už nežijí, bílá rakev se spouští do země a ti příbuzní zpívají.. Po probuzení samozřejmě šok jak hrom, protože první, co mne napadlo bylo, že někdo mladý z rodiny zemře. Bílá rakev a hrob a podobně – no jasné jako facka.. Bývalá manželka si z toho dělala samozřejmě legraci, že to budu jistě já a podobně. Ovšem dva měsíce se nedělo nic. Po dvou měsících, zrovna v době dovolené, manželka utekla s jiným a měsíc na to jsme měli stání u rozvodu. Hledal jsem souvislosti se snem a našel tyto – bílá rakev a hrob + spouštění rakve znamenaly, že něco mladého končí a zaniká. Protože tam bylo hodně příbuzných, bylo jasné, že je to v rodině. A zpěv? Mělo mi to naznačit, že právě to, co skončí, mi přinese úlevu v životě. Takže byl to nᚠ„mladý vztah, co skončil, v mladém věku“ a opravdu se mi velmi ulevilo. Rakev znamená většinou ukončující událost ve vztazích, nebo v části životního cyklu, neznamená smrt člověka, jak jsem si myslel. Hrob je to samé, ale v definitivním pojetí dané události. Takže rakev znamenala, že něco končí a hrob tomu dal důraz, že neodvratně končí tato událost v životě..

K výše zmíněné události se váže i jeden živý sen, který jsem měl týden před svatbou – ležím v naší jídelně na zemi a dívám se na oblohu.. To, že není v jídelně strop a že je vidět modrá obloha s oblaky místo stropu – to mi vůbec nepřišlo divné. Slyším hlas – „jsi si jistý, že do toho chceš jít?“. Říkám, že jo, že jdu do toho. A hlas pokračuje – „no jo, ale uvědomuješ si, že to bude drsné období? Pokud chceš, tak to zrušíme.. Protože sice to budou zkušenosti, ale budeš se s tím muset porvat..“ Odpovídám, že jo, že opravdu jdu do toho. Hlas na to – „dobře, tak a je podle tvého, ale na nějaký čas to bude i sem tam nepříjemné“. A sen skončil. Dnes už chápu, co se mi tím hlas snažil říci.

Ve snu jsem také nejednou rozmlouval s někým z rodiny, kdo už mezi námi není. Většinou si z takového snu moc nepamatuji, pouze danou osobu a pocit, přátelskou atmosféru. Krásný „pokec“
Jsem měl s kmotrou. Probírali jsme můj život a problémy ve vztazích a bylo to velmi radostné setkání.

Podobné setkání jsem jednou zažil v době, kdy v práci tragicky zahynul kolega. Já si tehdy říkal, že je škoda, že ani neuvidí, jak žiju, že konečně mám nějaké auto, protože jsem mu vždy sliboval, jak ho svezu, až budu auto mít.. a nějaký čas na to jsem jej ve snu potkal. Popovídali jsme si. Svezl jsem jej, byli jsme na nějaké hostině, prostě kolega se tímto se mnou přišel rozloučit.

Setkání s dědečkem – jednou takhle ve snu jedu svým auákem, kouknu vedle na sedák spolujezdce a tam stařec. Nějak jsem věděl, že je to můj děda, ale jakoby žil někde dál – jeho vizហbyla poplatná opravdovému věku, který by měl, kdyby žil.. Také jsme popovídali. Říkal, že ta technika je čím dál dokonalejší a že kdysi ty auáky byly mnohem méně pohodlné a že děkuje, že jsem jej svezl. Pak řekl, že už musí jít a zmizel. Po probuzení jsem si uvědomil, že mnohokrát jsem si přál, aby děda mohl vidět, že jsem něčeho dosáhl a že se nemám zle. Zřejmě se to splnilo.

Ovšem nemyslete si – pokec s příbuznými nemusí být vždy v pohodě. Když jsme řešili pozůstalost, tak se mi zdál docela nepříjemný sen. Šel jsem po nějaké mýtině a na ní stál můj vlastní, zemřelý, otec a opodál jeho otec (můj druhý děda). Já nějak neměl náladu se s nikým bavit, ale otec mne zastavil a hned začal něco o tom, že je mou povinností se postarat o babičku (jeho matka, která nikoho z nás nikdy nechtěla ani vidět) a že ji musím zaopatřit a že mi to bude připomínat. Toto se stalo i v dalším snu. Jenže já se už naštval a otci jsem strašně vynadal, že na všechny celý život kašlal a že teď se nikdo neposereme kvůli komusi a že každý máme své starosti a že si nepřeju, aby mi lezl do života a do snů, když ani za živa neuměl přijít.. Od té doby jsem jej ve snu už neviděl, jen jsem tehdy cítil, že si uvědomil, že už jsem také dávno dospělý a že se zřejmě postarám o zaopatření babičky. Legrační na tom všem bylo, když mi na druhý den mamka říkala, a zajdu za babčou, protože jí ve snu otec domlouval, abych se o ní postaral.

Některé sny varují, jiné pomáhají, jen výklad je u každého individuální. Pokud se ovšem sny začnete zabývat, bude to jistě zajímavá inspirace. Také skladba snu se podle toho začne přizpůsobovat.

4. A na konec něco málo z „lucidních snů“ a z náznaků astrálního cestování..

Lezli jste někdy ve snu na strom? A líbilo se vám to? Pak já zažil zajímavý a „ujetý“ sen – lezl jsem na kilometr vysoký smrk, koruna stromu byla až v té kilometrové výši a jakmile jsem se k té koruně blížil, tak nějaký idiot ten strom začal podřezávat.. Kouknu dolů, pode mnou velká hloubka, vidím celou krajinu a domy a najednou už padám i s tím stromem.. No příšerné... Naštěstí těsně před dopadem jsem se probudil s velmi podivnými pocity na těle a byl jsem rád, že jsem nezůstal na tom stromě do konce pádu yikes)

Další sen – mýtina, vojáci, zřejmě od Napoleona, dostávam za něco „provaz“ a už visím... Najednou vidím sám sebe, jak tam visím, ale mi to nevadí, ještě si z těch vojáků dělám legraci. Najednou jeden voják sleduje, jestli žiju, nebo ne a já „dělám mrtvého“, abych je oklamal, což se daří.

Velká továrna, všude nějací darebáci a já mám strach. Ale překonávám jej a s bouchačkou v prackách vlítnu do továrny a likviduju darebáky jednoho po druhém. Cítím vztek a odvahu yikes)

Jiný sen – opět továrna, unikám někomu. Dělám přímo eskamotérské kousky. Nakonec uniknu. Kolem spousta efektů, po probuzení mám pocit, že bych mohl napsat perfektní příběh. Během dne mne to ale naštětstí přešlo yikes)

Astrál překlopený v sen? Stalo se toto – letím ve tmě až na hřbitov a nějaké bytosti mne začínají pronásledovat. Letím pryč. Proletím nad hřbitovní bránou a bytosti se zastavují, nemohou už dál..

Další náznak astrálu – jsem ve svém pokoji, je tma a já zkouším projít skrz dveře. Zřetelně cítím, jak strčím ruku skrz zavřené dveře, mravenčení a velmi divné pocity.. Nakonec procházím dveřmi celý, vidím molekuly dveří a shluky něčeho, cítím vibrace a mravenčení po celém těle, velmi intenzivní zážitek.


O snech by se dalo vyprávět mnohem více. Ale každý z Vás je má a jistě i mnohem zajímavější. Sny, pokud vám mají vyprávět svůj příběh a úmysl, vyžadují trošku znalost ve výkladech a pak Vám svěří svá tajemství. Osobně se tím zabývám okrajově, proto jsem mnohokrát zazmatkoval, než jsem pochopil pravý význam, co mi chtěl daný sen sdělit. Věřím, že Vy budete mít mnohem lepší zkušenosti.


Nehledejme dokonalých květů.. nebo všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

 

#2 10. 9. 2009 9:30

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Olomouc
Registrovaný: 20. 6. 2006
Příspěvky: 3425
Web

Re: Sny a život ..

Koukám, jací jsou Valaši psavci. smile
Hezky se to čte, mám z tvých snů takový pocit pokoje či čo. smile
Já měla velmi silný vztah k dědovi od manžela, bavili jsme se spolu o knížkách, o životě - byl to moc milý pán. Když zemřel, prosila jsem ho, a mi ukáže, co vidí. A měla jsem pak tři dny po sobě velmi silné sny, na které nejde zapomenout. Bohužel se příliš popsat nedají. První noc to byl takový průlet nad krajinou, kdy čas měl různé rozměry - rychlost letu byla jakštakš "normální", ale do toho třeba spadla kapka rosy z trávy a já vnímala každičkou polohu té kapky, každý její tvar, bylo to velmi zpomalené. Druhou a třetí noc už byl svět víc a víc abstraktní, neurčitý a čtvrtou noc už se mi nezdálo nic.


Nejušlechtilejší a nejhezčí věci na světě lze prožívat, poznávat, ale těžko se definují a popisují. (OSHO)

Není tady

 

#3 10. 9. 2009 10:56

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Valašsko
Registrovaný: 13. 3. 2009
Příspěvky: 1450

Re: Sny a život ..

Ještě jsem zapomněl napsat aspoň jeden z těch pozitivních snů - když jsou na obzoru nějaké ty "prašule", tak se mi zdávávalo o shrabování sena. A vždy se to vyplnilo. Senoseč = přibyly peníze. Teď, kdy už nějaké ty finance jsou, tak se mi to už nezdává, ale je možné, že sny někdy uklidňují dopředu člověka, že se nemá bát a že bude zajištěný. No a podobné sny se zdávají i pro jiné, pozitivnější věci.


Nehledejme dokonalých květů.. nebo všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

 

#4 19. 12. 2009 14:10

Petra777
♥------
Registrovaný: 19. 12. 2009
Příspěvky: 5

Re: Sny a život ..

já to mám většinou tak, že když je mi zle, myslím fyzicky, třeba mě bolí hlava, břicho nebo jsem nějak nemocná, tak se mi zdávají uzkostné a strašidelné sny, jako by se mi ta nevolnost z těla promítala i do toho duchovna, ale taky někdy mám sny od Boha, kdy se mi snaží něco říct, ale není to bohužel moc často...

Není tady

 

#5 15. 2. 2013 10:27

Filiuska
♥♥-----
Registrovaný: 9. 2. 2013
Příspěvky: 33
Web

Re: Sny a život ..

Začala jsem se zajímat o lucidní snění, zapisovat si sny apod. – má s tím prosím také někdo zkušenost? Je to velmi zajímavá oblast, viz http://www.body-test.cz/out-of-body-exp … xni-metoda . Zkoušeli jste někdy tuto metodu? Zaznamenali jste úspěch?

Upravil(a) Filiuska (15. 2. 2013 10:27)

Není tady

 

#6 8. 8. 2014 11:14

Jarinka171
♥------
Registrovaný: 8. 8. 2014
Příspěvky: 1

Re: Sny a život ..

Zdravím smile
Chci se zeptat, zda máte někdo zkušenost nebo radu co znamenají mé sny.
Od 13-14 let se mi zdají divné a temné sny. Stále je v mých snech rozpadlý, tmavý velký dům, kde je spousta lidí nebo spousta ustrašených až děsivýh hlasů. Všude jsou schody a tmavé dlouhé chodby, kterými musím procházet a mám děsný strach. Někdy stojím jen nazačátku té chodby a koukám do té tmy, ze které se ozývají strašidelné zvuky a něco tam je. Často i potkám v domě čerta, má velké rohy a já se ho bojím, ale protože je tam často a nic mi nedělá, jen tam občas někde chodí, tak už jsem si na něj zvykla a beru ho jako samozřejmost.

Všude vládne velká panika a strach. Dům se každou noc mění, někdy je to obrovský dům, hodně často je to i bývalí zámek a někdy zas dům, který má  hluboko podzemí sklep, také je to i hotel, kde stále jezdím výtahem nahoru a dolu.

Tohle se mi zdá opravdu skoro každou noc, zbylé sny jsou buď o sexu nebo o duchách, kteří stojí u mé postele nebo jsou v místnosti.

Nevím co to je, tím, že se mi to zdá už 9 let v kuse, jsem si hold zvykla, ale už mě to začíná štvát, protože nevím co to znamená. Jestli si nesu z minulého života něco negativního nebo nebo nějakou špatnou vzpomínku? nebo jestli nemám v hlavě nejakou poruchu, protože v mládí mi na hlavu spadla rampa z náklaďáku a po ráně do hlavy jsem byla v bezvědomí. Nebo si říkám, že asi takhle vypadá peklo, když je tam ten čert...fakt nevím. Děkuji za rady smile

Není tady

 

#7 22. 9. 2016 18:01

Kamillka
♥♥-----
Registrovaný: 11. 9. 2016
Příspěvky: 30

Re: Sny a život ..

Zajímvá knížečka o snech. Snář od Artemidora z Efezu, vyšel v antické knihovně 1974. Prý z něj čerpal ke své psychodanalýze i dr. Sigmund Freud.
https://uloz.to/!41fcrDV7N/snar-rar

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů