Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 9. 9. 2009 16:42

Irik
♥♥♥♥♥--

Podlahová krytina X podlahové vytápění

Prosím všechny, jež mají zkušenosti, aby poradili, jaké vhodné krytiny použít v rodinném domě, kde je plánováno podlahové topení v celém domě.

Novilon, marmoleum a podobné materiály se mi i přes jejich propagovanou praktičnost nelíbí.

Zvažujeme tedy kombinaci dlaždy a laminátové podlahy (na dřevěné mít nebudeme).

Vstupní chodba, koupelny...tam máme jasno - dlažba. Ložnice a pokojíky jsou taky jasné - laminát.

Co ale teď řešíme hlavně  - obývák propojený s kuchyní a jídelnou (asi 45 m2)...co tam? Moc se nám nelíbí rozčlenění podlahy na zóny (např. kuchyň dlažba, pak lišta, obývák laminatí, kolem krbu zase dlažda apod.) Raději bychom v tomto prostoru měli jednotnou krytinu.

Jakou krytinu použít na betonové schodiště, když bychom nechtěli dřevo?

Najde se zde někdo, kdo má v celém obýváku dlažbu + podlahovku? jaké jsou vaše zkušenosti?

Budu ráda za jakékoliv další vaše tipy nebo popis, jak to máte vy.

Není tady

#2 10. 9. 2009 7:51

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

Re: Podlahová krytina X podlahové vytápění

já mám v celém obýváku a kuchyni (propojené)  pouze dlažbu a podlahové topení a naprostá spokojenost

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#3 10. 9. 2009 8:06

Irik
♥♥♥♥♥--

Díky za vaši zkušenost. O tom právě uvažujeme také, ale každý se děsí, když to někomu řeknu. Stačí zalistovat na starší příspěvky i tady na Babinetu...dlažbu v obýváku každý zavrhuje.

Není tady

#4 10. 9. 2009 8:30

misha88
♥♥♥♥♥♥♥

Iriku, mᚠSZ.

http://lbyf.lilypie.com/jGYVp1.png

https://lb4f.lilypie.com/wxkxp2.png

https://lbdf.lilypie.com/V2Y7p2.png

Není tady

#5 10. 9. 2009 12:54

Irik
♥♥♥♥♥--

Misha, díky za SZ.

Není tady

#6 23. 10. 2009 11:35

li.lik
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Sever

Ahoj, Iriku,
myteda máme lamino, ale budeme se stěhovat a v kuchyni, obýváku a vůbec celém přízemí bude velkoformátová dlažba + podlahové topení. Lidi si ukají na čelo, že chci dlažbu do obýváku, ale je to NAŠE VĚC! big_smile přesvědčila mě návštěva u tety mojí kamarádky v Rakousku, mají dlažbu a podlahovku a je to strašně příjemné a na údržbu perfektní.

http://lb4m.lilypie.com/TikiPic.php/oeXGSN4.jpghttp://lb4m.lilypie.com/oeXGp1.png
http://lb2m.lilypie.com/PQ1Np1.png

Není tady

#7 25. 10. 2009 21:53

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

li.lik napsal(a):

Ahoj, Iriku,
myteda máme lamino, ale budeme se stěhovat a v kuchyni, obýváku a vůbec celém přízemí bude velkoformátová dlažba + podlahové topení. Lidi si ukají na čelo, že chci dlažbu do obýváku, ale je to NAŠE VĚC! big_smile přesvědčila mě návštěva u tety mojí kamarádky v Rakousku, mají dlažbu a podlahovku a je to strašně příjemné a na údržbu perfektní.

já mám v baráku dlažbu a podlahovku téměř všude, kromě ložnice, tam máme plovoucí podlahu. Mamka mě přesvědčuje, jak jsou skvělé koberce, ale měla jsem jeden v bytě a nechtěla bych ho ani za nic.Měla jsem pocit, že není uklizeno, pokud bylo jen vyluxováno

Upravil(a) laminanonte (25. 10. 2009 21:54)

Každý je génius.

* Albert Einstein

Není tady

#8 26. 11. 2009 8:57

Lucca
♥♥-----

Ahoj,

my plánujeme podlahové vytápění taky..jak dlouho trvá přestavba? a je nutné ho udělat v celém bytě, nebo lze např. jen v obýváku? Díky:)

Není tady

#9 26. 11. 2009 12:35

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

Lucca napsal(a):

Ahoj,

my plánujeme podlahové vytápění taky..jak dlouho trvá přestavba? a je nutné ho udělat v celém bytě, nebo lze např. jen v obýváku? Díky:)

předpokládám že jen elektrické..to lze dělat kde chceš, my máme elektrické  jen v koupelně. Dá se to udělat i za  týden, když jsou šikovní řemeslníci.Obývák je dobrá volba, pak tam kde se sedí, tak pod nohy.Předsíň je třeba zbytečná. Nepokládat do míst, kde stojí nábytek, je to zbytečné

Každý je génius.

* Albert Einstein

Není tady

#10 12. 12. 2009 9:49

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Dlažba je dobrá volba na podlah.vytápění, ale dámy, budete mít problémy s kloubama po delší době. dlažba je velmi tvrdá

Není tady

#11 28. 1. 2010 15:19

lenuska.CZ
♥------

Podlahové vytápění můžu taky doporučit a stejný názor jako laminanonte, o koupelny se to hodí určitě, obývák je taky ok ale chodba, předsíň už je zbytečná..

Není tady

#12 5. 3. 2010 8:41

Ketynka21
♥♥♥♥♥♥♥
Web

My budeme mit mramor mate nekdo zkusenosti? Ja se docetla, ze to ma dobre izolacni vlastnosti a udrzi teplo a hlavne se mi libi.

http://lines.akusherstvo.ru/lineika/496774.gif

Není tady

#13 5. 3. 2010 8:57

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Nedovedu si představit,když máte takhle všude dlažbu-hlavně obývák a koupelna,jak je to příjemné po takových podlahách chodit,když se ještě netopí - na jaře a podzim a podlahy jsou tudíž nepříjemně studené.My teda doma chodíme naboso.Nebo do toho tu elektřinu pouštíte "imervére"?To se pak ale asi nedoplatíte,ne?

My máme v kuchyni PVC (nebo lino,nerozeznávám to až tak),dle ceny teda velmi luxusní,ale při nášlapu bosou nohou měkké a teplé,jinak v zimě ještě vyhřívaná podlaha.Ale fakt si nedovedu představit tu dlažbu,taky když něco upadne na ni,tak je hned dvojnásobná škoda.

Lamino je tda velmi hlučné,když se po něm chodí,pokud máte třeba byt na patro nebo nějaké "bouchací"cukle.Ani nᚠpes na takové podlaze nechtěl při dovolené v hotelu spát a tlačil se nám do postele.Nakonec vzal za vděk normálním látkovým křeslem.hmm

Není tady

#14 5. 3. 2010 9:39

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

Kuty napsal(a):

Nedovedu si představit,když máte takhle všude dlažbu-hlavně obývák a koupelna,jak je to příjemné po takových podlahách chodit,když se ještě netopí - na jaře a podzim a podlahy jsou tudíž nepříjemně studené.My teda doma chodíme naboso.Nebo do toho tu elektřinu pouštíte "imervére"?To se pak ale asi nedoplatíte,ne?

My máme v kuchyni PVC (nebo lino,nerozeznávám to až tak),dle ceny teda velmi luxusní,ale při nášlapu bosou nohou měkké a teplé,jinak v zimě ještě vyhřívaná podlaha.Ale fakt si nedovedu představit tu dlažbu,taky když něco upadne na ni,tak je hned dvojnásobná škoda.

Lamino je tda velmi hlučné,když se po něm chodí,pokud máte třeba byt na patro nebo nějaké "bouchací"cukle.Ani nᚠpes na takové podlaze nechtěl při dovolené v hotelu spát a tlačil se nám do postele.Nakonec vzal za vděk normálním látkovým křeslem.hmm

nosíme všichni pantofle.

Každý je génius.

* Albert Einstein

Není tady

#15 26. 3. 2010 13:18

Lucca
♥♥-----

lenuska.CZ napsal(a):

Podlahové vytápění můžu taky doporučit a stejný názor jako laminanonte, o koupelny se to hodí určitě, obývák je taky ok ale chodba, předsíň už je zbytečná..

Lenusko, psala jsi že, doporučuješ Veskom. Mᚠs ním nějaké osobní zkušenosti?

Není tady

#16 1. 9. 2010 11:11

EliskaV
♥------

Ahoj, máme obývák s kuchyní dohromady, je to oddělení - obývák laminát a kuchyň dlažba, nedávali jsme ani přechodovku, koupili jsme nějakou pružnou spárovku a vypadá to dobře, je to v barvě dlažby. Dřevěné podlahy bych si domů nikdy nedala z důvodu údržby, jednou za čas se to musí přebrousit a to je pro mě jednodušší vytrhat laminátovou plovoucí a dát novou. Soused má v obýváku na podlahovce hezky položenou dlažbu a taky to není marný, ale mě je to jaksi nesympatické. Já myslím, že pokud se to šikovně vymyslí, nebála bych se jednotlivých zón dlažba-laminát. Na betonové schody bych dala na nášlapnou stranu dřevo (klouže, údržba), nebo dlaždice (dělá se i imitace dřeva).

Není tady

#17 21. 8. 2015 10:17

Alzbeta
♥♥♥----

Holky tady řeším otázka co na zem. Vidím, že tu řešíte drahá vs levná. Já bych měla dotaz ještě další. Máte nějaká z vás doma velkoformátovou dlažbu? Mě to se strašné líbí. Chtěla bych něco ve stylu jak mají tady na obrázku www.mbkeramika.cz/designove-a-luxusni-p … y-a-dlazby . Jen by mě zajímalo jak to je s tou odolností? Protože, to kdyby praskla taková velká dlažba tak to je na rozkopání půlky pokoje. Na druhou stranu ty firmy to musí opravit na svoje náklady ne? Když přeci je na to záruka snad?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí