6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Prosím vechny, je mají zkuenosti, aby poradili, jaké vhodné krytiny pouít v rodinném domě, kde je plánováno podlahové topení v celém domě.
Novilon, marmoleum a podobné materiály se mi i přes jejich propagovanou praktičnost nelíbí.
Zvaujeme tedy kombinaci dlady a laminátové podlahy (na dřevěné mít nebudeme).
Vstupní chodba, koupelny...tam máme jasno - dlaba. Lonice a pokojíky jsou taky jasné - laminát.
Co ale teď řeíme hlavně - obývák propojený s kuchyní a jídelnou (asi 45 m2)...co tam? Moc se nám nelíbí rozčlenění podlahy na zóny (např. kuchyň dlaba, pak lita, obývák laminatí, kolem krbu zase dlada apod.) Raději bychom v tomto prostoru měli jednotnou krytinu.
Jakou krytinu pouít na betonové schoditě, kdy bychom nechtěli dřevo?
Najde se zde někdo, kdo má v celém obýváku dlabu + podlahovku? jaké jsou vae zkuenosti?
Budu ráda za jakékoliv dalí vae tipy nebo popis, jak to máte vy.
Není tady
já mám v celém obýváku a kuchyni (propojené) pouze dlabu a podlahové topení a naprostá spokojenost
Není tady
Díky za vai zkuenost. O tom právě uvaujeme také, ale kadý se děsí, kdy to někomu řeknu. Stačí zalistovat na starí příspěvky i tady na Babinetu...dlabu v obýváku kadý zavrhuje.
Není tady
Misha, díky za SZ.
Není tady
Ahoj, Iriku,
myteda máme lamino, ale budeme se stěhovat a v kuchyni, obýváku a vůbec celém přízemí bude velkoformátová dlaba + podlahové topení. Lidi si ukají na čelo, e chci dlabu do obýváku, ale je to NAE VĚC! přesvědčila mě návtěva u tety mojí kamarádky v Rakousku, mají dlabu a podlahovku a je to straně příjemné a na údrbu perfektní.
Není tady
li.lik napsal(a):
Ahoj, Iriku,
myteda máme lamino, ale budeme se stěhovat a v kuchyni, obýváku a vůbec celém přízemí bude velkoformátová dlaba + podlahové topení. Lidi si ukají na čelo, e chci dlabu do obýváku, ale je to NAE VĚC! přesvědčila mě návtěva u tety mojí kamarádky v Rakousku, mají dlabu a podlahovku a je to straně příjemné a na údrbu perfektní.
já mám v baráku dlabu a podlahovku téměř vude, kromě lonice, tam máme plovoucí podlahu. Mamka mě přesvědčuje, jak jsou skvělé koberce, ale měla jsem jeden v bytě a nechtěla bych ho ani za nic.Měla jsem pocit, e není uklizeno, pokud bylo jen vyluxováno
Upravil(a) laminanonte (25. 10. 2009 21:54)
Není tady
Ahoj,
my plánujeme podlahové vytápění taky..jak dlouho trvá přestavba? a je nutné ho udělat v celém bytě, nebo lze např. jen v obýváku? Díky:)
Není tady
Lucca napsal(a):
Ahoj,
my plánujeme podlahové vytápění taky..jak dlouho trvá přestavba? a je nutné ho udělat v celém bytě, nebo lze např. jen v obýváku? Díky:)
předpokládám e jen elektrické..to lze dělat kde chce, my máme elektrické jen v koupelně. Dá se to udělat i za týden, kdy jsou ikovní řemeslníci.Obývák je dobrá volba, pak tam kde se sedí, tak pod nohy.Předsíň je třeba zbytečná. Nepokládat do míst, kde stojí nábytek, je to zbytečné
Není tady
Dlaba je dobrá volba na podlah.vytápění, ale dámy, budete mít problémy s kloubama po delí době. dlaba je velmi tvrdá
Není tady
Podlahové vytápění můu taky doporučit a stejný názor jako laminanonte, o koupelny se to hodí určitě, obývák je taky ok ale chodba, předsíň u je zbytečná..
Není tady
Nedovedu si představit,kdy máte takhle vude dlabu-hlavně obývák a koupelna,jak je to příjemné po takových podlahách chodit,kdy se jetě netopí - na jaře a podzim a podlahy jsou tudí nepříjemně studené.My teda doma chodíme naboso.Nebo do toho tu elektřinu poutíte "imervére"?To se pak ale asi nedoplatíte,ne?
My máme v kuchyni PVC (nebo lino,nerozeznávám to a tak),dle ceny teda velmi luxusní,ale při nálapu bosou nohou měkké a teplé,jinak v zimě jetě vyhřívaná podlaha.Ale fakt si nedovedu představit tu dlabu,taky kdy něco upadne na ni,tak je hned dvojnásobná koda.
Lamino je tda velmi hlučné,kdy se po něm chodí,pokud máte třeba byt na patro nebo nějaké "bouchací"cukle.Ani ná pes na takové podlaze nechtěl při dovolené v hotelu spát a tlačil se nám do postele.Nakonec vzal za vděk normálním látkovým křeslem.
Není tady
Kuty napsal(a):
Nedovedu si představit,kdy máte takhle vude dlabu-hlavně obývák a koupelna,jak je to příjemné po takových podlahách chodit,kdy se jetě netopí - na jaře a podzim a podlahy jsou tudí nepříjemně studené.My teda doma chodíme naboso.Nebo do toho tu elektřinu poutíte "imervére"?To se pak ale asi nedoplatíte,ne?
My máme v kuchyni PVC (nebo lino,nerozeznávám to a tak),dle ceny teda velmi luxusní,ale při nálapu bosou nohou měkké a teplé,jinak v zimě jetě vyhřívaná podlaha.Ale fakt si nedovedu představit tu dlabu,taky kdy něco upadne na ni,tak je hned dvojnásobná koda.
Lamino je tda velmi hlučné,kdy se po něm chodí,pokud máte třeba byt na patro nebo nějaké "bouchací"cukle.Ani ná pes na takové podlaze nechtěl při dovolené v hotelu spát a tlačil se nám do postele.Nakonec vzal za vděk normálním látkovým křeslem.
nosíme vichni pantofle.
Není tady
Není tady
Ahoj, máme obývák s kuchyní dohromady, je to oddělení - obývák laminát a kuchyň dlaba, nedávali jsme ani přechodovku, koupili jsme nějakou prunou spárovku a vypadá to dobře, je to v barvě dlaby. Dřevěné podlahy bych si domů nikdy nedala z důvodu údrby, jednou za čas se to musí přebrousit a to je pro mě jednoduí vytrhat laminátovou plovoucí a dát novou. Soused má v obýváku na podlahovce hezky poloenou dlabu a taky to není marný, ale mě je to jaksi nesympatické. Já myslím, e pokud se to ikovně vymyslí, nebála bych se jednotlivých zón dlaba-laminát. Na betonové schody bych dala na nálapnou stranu dřevo (kloue, údrba), nebo dladice (dělá se i imitace dřeva).
Není tady
Holky tady řeím otázka co na zem. Vidím, e tu řeíte drahá vs levná. Já bych měla dotaz jetě dalí. Máte nějaká z vás doma velkoformátovou dlabu? Mě to se strané líbí. Chtěla bych něco ve stylu jak mají tady na obrázku www.mbkeramika.cz/designove-a-luxusni-p … y-a-dlazby . Jen by mě zajímalo jak to je s tou odolností? Protoe, to kdyby praskla taková velká dlaba tak to je na rozkopání půlky pokoje. Na druhou stranu ty firmy to musí opravit na svoje náklady ne? Kdy přeci je na to záruka snad?
Není tady