Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 9. 9. 2009 10:17

email.czAlena2
♥♥-----
Registrovaný: 28. 4. 2007
Příspěvky: 33

Společná odpadní jímka

Tak jsem tu opět s našimi sousedskými problémy a prosím o radu, co byste v tomto případě udělali vy.
Od souseda jsme před asi 3,5 lety koupili domek, ten má společnou jímku pro odpadní vody se sousedem a ještě s jedním domkem, tedy celkem tři majitelé. V domku jsme předtím bydleli asi 1,5 roku v podnájmu, tenkrát žádné problémy nebyly, jednou ročně se jímka vyvezla a náklady se rozpočítaly mezi ty 3 baráky. Po prodeji, zřejmě kvůli nízké ceně, jinak si to neumíme vysvětlit, začaly hádky a problémy, kromě pozemků i s výše uvedenou jímkou. Již loni nahlásil soused st. odboru MÚ, že jímku nadále udržovat nebude, a se staráme my, ovšem na pozemky, kde se jímka nachází, nás nechce vpustit. Tento týden bylo opět další jednání na MÚ, kde na nás byl vznesen požadavek, abychom si všichni postavili vlastní jímky, ovšem to z technických důvodů není možné. Jímka údajně přetéká a bylo nám vyhrožováno pokutou, pokud tento stav neodstraníme (jímka nepřetéká, máme důkazy, že soused splašky odčerpává sám na okolní pozemky). Co s tím můžeme dělat, když se sousedem není domluva a přestože jsme vlastníci jímky, nemůžeme se dostat na jeho pozemky bez jeho souhlasu? Může soud vydat nějaké předběžné opatření nebo něco podobného? Jde ještě o to, že větrací otvory i hlavní přístupový otvor je nepřístupný z toho důvodu, že na něm má soused postavěné různé kůlny a stavby, ke kterým st. úřad sám vydal povolení. Co se s tím dá dělat?

Není tady

 

#2 9. 9. 2009 14:02

šarik
Host

Re: Společná odpadní jímka

Soused je povinen ti umožnit vstup na jeho pozemek na dobu nezbytně nutnou k údržbě nemovitosti, což spadá i tento případ.
Sice stavební úřad vydal povolení, ale věděl, že to staví na jímce? Taky by k tomu mohla své říct hygiena. A možná i hasiči, když se metan odvětrává a hromadí do staveb. Toto prober se stavebním úřadem a uvidíme jestli se nechytnou za hlavu.
Jinak můžeš podat návrh na zrušení stavby, když stojí na septiku a brání jeho vyprazdňování. Také se dá celá situace řešit soudně, kdy soud sousedovi přikáže povinnost umožnit vstup na pozemek a nechat umožnit vyčerpat jímku. Také je docela možné, že můžete k soudu dát návrh na uložení věcného břemene přístupu k jímce, která leží na cizím pozemku.

 

#3 9. 9. 2009 14:03

klementýna
♥♥-----
Registrovaný: 25. 2. 2009
Příspěvky: 41

Re: Společná odpadní jímka

Společná jímka je rozhodně problém. No nevím jak u vás, ale u nás musíme dokladovat, že jímku vyvážíme (doklad o zaplacení od firmy) pokud někdo pustí splašky na pozemek a svůj nebo cizí má to za 5 tisíc. Pochopila jsem, že vy jí nevyvážíte vůbec když je tedy nepřístupná? Z čistě technického hlediska - tedy žádný přepad do kanalizace nic takového? Jen soused to občas vyčerpá a někam vypustí? Jestli je to tak tak bych nic neřešila a fofrem začala uvažovat o vlastní jímce.

Není tady

 

#4 9. 9. 2009 14:06

šarik
Host

Re: Společná odpadní jímka

Píše, že z technických důvodů vlastní jímka nepřichází v úvahu.

 

#5 9. 9. 2009 14:17

email.czAlena2
♥♥-----
Registrovaný: 28. 4. 2007
Příspěvky: 33

Re: Společná odpadní jímka

Stavební úřad je o všem informován, jenže se asi v těch informacích poněkud ztrácí...totiž my tvrdíme toto, soused zase něco jiného, jeho manželka tam chodí co měsíc brečet, jak jsme strašní sousedi....zkrátka a dobře hérečka, jinak se to nedá nazvat. Ti lidi nepracují a věčně jen sepisují na různé úřady stížnosti nebo tam chodí osobně. Kdo nezažil, nepochopí. Příklad - soused postavil na společnou cestu auto tak, že jsme nemohli vyjet, manžel musel zavolat PČR, protože na výzvu cestu uvolnit nechtěl. Sousedka si šla druhý den na MÚ stěžovat, že jsme jim bránili ve výjezdu a hned nato nám přišel dopis, že při opakování nám bude uložena pokuta 20 tisíc. Mám pocit, že už se v tom milá paní sama ztrácí a už neví, co je vlastně pravda a co lež. Šéfová st. úřadu nám pořád hustí do hlavy, a s tím něco děláme, než nám vybuchnou baráky nebo začnou téct splašky do domů, ale jak to udělat, to už neporadí. Jak je proboha možný, že někdo je takovej kretén a všechno mu u úřadů projde a ještě ze sebe udělá chudáka.
Vybudovat vlastní jímky si opravdu nemůžeme, nebyl by k nim přístup na vývoz, kanalizace v obci není.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů