Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#51 13. 9. 2009 20:13

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 5900

Re: exekuce na dům i vybavení !!!!! pomoc !!!!!

Kiara napsal(a):

Manžela vyhodit, holicí strojek a šampon vyhodit za ním, po rozvodu ihned vypořádat SJM a po těchto bohulibých zkušenostech se podruhé nevdávat ... lol

To zní dobře, ale problém je, že často je impulsem k rozvodu teprve to, že jeden bez vědomí druhého ty dluhy naseká a přivede rodinu na buben - tedy, bylo. Pokud to teď přestalo platit, že splácejí oba, pak je to super.

V tom případě by ale paní z prvního příspěvku byla odpovědná jen za společné dluhy a to, co si dluží manžel a synové, by ji nemuselo zajímat - tak proč do exekuce jejich společný barák ?


Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

 

#52 13. 9. 2009 21:17

juli
♥♥♥♥---
Registrovaný: 30. 9. 2007
Příspěvky: 265

Re: exekuce na dům i vybavení !!!!! pomoc !!!!!

Huš!!! rozumné ženy nehádejte se. Každá si přece může psát svůj názor. Někdo to napíše jemně někdo drsněji ale na tom přece nezáleží. Na každého platí něco jiného a na někoho nic:( . Děkuji za pochopení. juli

Není tady

 

#53 14. 9. 2009 8:44

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO
Registrovaný: 14. 5. 2008
Příspěvky: 5109

Re: exekuce na dům i vybavení !!!!! pomoc !!!!!

Kiaro

Pro vysetleni :

dost nechutne jsi se do te ubozacky pustila. Popsala to niz Tercila.  Poeste neni v lidskych silach donutit nekoho pracivat , zvlaste kdyz to jsou dva muzi. Temito slovy:

""Nebyla schopna zahnat manžela a dospělé syny do práce, nebyla schopna přimět je k placení sociálky a zdravotky
.... Co dělala, když jim začaly chodit upomínky napřed od úřadů a potom od věřitelů - to si z nich dělala vlašovky, nebo doufala, že se jim ty dluhy samy od sebe odpaří ?!?
.... To druhé mohla paní zcela jednoduše ovlivnit a žádné další půjčky si nenabírat, dokud nebudou zaplaceny ty první. Jednoduché kupecké počty.
"

Mozna se snazila leta je nejak donutit, to preci nevis. A napsat o ni, ze si  nabira a nabira a nabira dalsi pujcky bez zaplaceni z ni dela proste idiota.  Pricemz se tenhle kolotoc , podle tebe da "jednoduse ovlivnit". No prave ze se to ovlivnit neda vubec.

Vypada to jako, kdybys byla rada, ze se tu muzes ukazat jako genius. To nektera devcata delaji, nekdy i u domaciho nasili, proste tvrdi, ze ta zenska je nejaka divna nebo se ji to asi libi. A vzdy dodavaji, jak je reseni jednoduche.  jak jsou dokonala. 

Mimochodem, na nechopenku se snad nepise nemoc konkretne. Nevim, zda je to vubec mozne. A jit jako nemocny clovek do spitalu samozrejme neni podvod.


Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

 

#54 14. 9. 2009 8:46

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO
Registrovaný: 14. 5. 2008
Příspěvky: 5109

Re: exekuce na dům i vybavení !!!!! pomoc !!!!!

Juli

me jen stve, ze nekdo napise o te pani tak zjevne nesmysly, o tom jak je to v podstate jednoduche.....

Kopat do nekoho, kdo lezi na zemi, delat z nej blbecka,ktery neni SCHOPEN (!) resit elementarni veciccky, je nechutny. Nebo ta krivacka lez, "ze rodina neplatila soc. davky"......  vzdyt ona je platila. .......atd. atd.

Upravil(a) sahleb (14. 9. 2009 8:48)


Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

 

#55 14. 9. 2009 8:54

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO
Registrovaný: 14. 5. 2008
Příspěvky: 5109

Re: exekuce na dům i vybavení !!!!! pomoc !!!!!

kiaro mimo realitu jses ty


Ja jsem totiz nikde nenapsala a ani to neproklamuju ani si to nemyslim:

Já nevím, proč pořád žiješ v tom, že když se někdo vlastním přičiněním dostane do nějaké kaše, měl by být nějak "chráněn". Takhle to - bohužel - dneska v naší společnosti nechodí."

A v tom taky PORAD (?) neziju¨ Prekrucujes stale dokola.  Vzdyt ta pani ty dluhy neudelala. V clanku o tom nic nestoji.

Ja jsem psala jen kritiku na tvoje hodnoceni, viz dole. Tvoje  psani je cista hostilita a ne realita.


Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

 

#56 14. 9. 2009 9:53

amely
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 11. 1. 2009
Příspěvky: 907

Re: exekuce na dům i vybavení !!!!! pomoc !!!!!

juli napsal(a):

Děkuji vidím to vše stejně jako všichni. několik let jí říkám proč se nerozvede,říkám jí že ted mají spočítané dluhy např do června ale zase další rostou protože zase nic pánové neplatí. V rámci možnosti se jí snažím pomoci občas nějakou korunou nebo buchtou ale to není řešení,i kdybych si ji vzala s dcerkou k nám tak budou její exekutoři chodit ke mně a vyberou i mě. Je to těžká situace ale snad nás všechny taky poučí! Vždy jí říkám pro mě je nejdůležitější zaplatit každý měsíc půjčky,inkaso,dětem školu a jídlo,mýt práci a vše ostatní je bonus.Už jsem jí i sehnala bydlení na ubytovně za 2100 na měsíc aby měla klid a nic,ona ví že za mnou může kdykoliv dojít na kafé...ale více už nevím.Říkám jí jen svůj názor a co bych dělala já!Vaše připomínky jsem jí vytiskla a dala domů,dále už nevím??? Kamarádka věřící není. Nechci vás tady dále zatěžovat ale pokud budete chtít tak vás budu nadále informovat o situaci. juli

Juli, jsi hodná, že jí tak pomáháš, ale slyšela jsem kdysi ještě jednu radu, jak jí pomoci. Je to hodně kruté, ale prý účinné. Když jí budeš stále pomáhat a ona nic, tak Ty se budeš ničit  a nic se nestane. Dej jí nějaké ultimátum, do kdy by měla začít  něco řešit a když to nesplní, tak s ní skonči. Ta rada zněla asi tak, přestaňte těm lidem pomáhat, a spadnou na úplné dno. To je někdy jediný způsob, aby začali něco řešit.
Můžeš jí říct třeba a dá tu žádost o rozvod a zatím zúží to společné jmění a dej jí na to třeba měsíc. Pokud to neudělá, tak se s ní o její situaci přestaň bavit a řekni jí, že jí budeš pomáhat zase až něco podnikne a tak krůček po krůčku.

Ale ono se to lehce píše, hůř dělá, že. Přece jen máme nějaké city že.

Já jsem kolem sebe měla taky několik podobných, snažila jsem se jim pomoci několik let, ale marně. Taky furt řeči - já už jsem taková, nejsem silná jako Ty, mne rodiče špatně vychovali, proto to nemůžu udělat.
Jedné taky exekutoři brali barák k vůli manželovým dluhům a ona se vydala do poradny. Ale místo do poradny došla na trh a za poslední peníze nakoupila kytky  aby ten dům, když už je v exekuci, hezky vyzdobila a sazenice rajčat a paprik aby měli hezkou zahrádku. Asi za 3 měsíce se z domu stěhovali kamsi na podnájem a kytky uschly. A místo spolupráce s exekutory tak yvyprávěla, jak hrdinsky zachránila žehličku, když ji ukryla v zahradě na strom a několik talířů a příborů, když je v zahradě zahrabala do hlíny, aby je ti exekutoři nenašli. Byla jsem z ní úplně na prášky, už se s ní delší dobu nestýkám.

Není tady

 

#57 14. 9. 2009 10:59

Blossom
Host

Re: exekuce na dům i vybavení !!!!! pomoc !!!!!

Bohužel, do maléru se dá přijít nejen vlastním aktivním přičiněním (jako např. manžel zde řešené paní), ale i nedbalostí - tedy neřešením narůstajících problémů.
A to právě ta paní dopustila, a v tom je její vina, za kterou teď hodně draze zaplatí. Protože bohužel finanční problém manžela je i finančním problémem jejím, když mají nerozdělené společné jmění manželů.
Je třeba si uvědomit, že manželství je v tomto ohledu smouva o společném majetku, a i když dluhy dělá jeden, tak to musí platit oba. Není to spravedlivé, ale je to prostě právně tak.

Je sice pravda, že svým způsobem ona opravdu nemůže své rodinné příslušníky - manžela a syny- donutit k ničemu. Když ten druhý nechce, nedá se s tím nic dělat.
Ale pak bylo třeba jít rychle od něj (od manžela) a rozvést se, zvl᚝ když dluhy narůstají. Jiná cesta není.

Já bych také doporučila, sledovat, jestli ta paní nabídnutou pomoc opravdu přijímá. Např. jestli půjde s dcerou bydlet do té ubytovny, jestli začne pracovat na rozvodu apod.
Pokud ona v tomto po praktické stránce žádné kroky neučiní, je to špatné, a jakékoli snahy o pomoc se minou účinkem, jestliže ona bude nadále pasivní.

 

#58 21. 8. 2013 13:52

Bikos
♥------
Registrovaný: 21. 8. 2013
Příspěvky: 1

Re: exekuce na dům i vybavení !!!!! pomoc !!!!!

Zdravím,

  pokud někomu hrozí dražba NV, či má nějaké exekuce nebo jakékoliv dluhy, nečekejte až k Vám přijde exekutor a vybílí Vám byt a případně Vám prodá střechu nad hlavou. Kontaktujte mě emailem či telefonicky. Stačí prozvonit zavolám z5. Veškeré konzultace ZDARMA!!

nepovolená reklama, smazáno

Upravil(a) AndreaP. (22. 8. 2013 16:29)

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů