29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mám dotaz nevíte někdo jak je to se zaplacením školného ve školce u předškolního dítěte....dnes mi paní ředitelka řekla že můj syn je (21,8,04)předškolák a ať neplatím školné...dobrá zpráva,ale malej je srpnovej a já budu chtít odklad od školní docházky a tudíž budeme 2 roky jakoby zadarmo?! Nemám z toho dobrý pocit máme perfektní malou školku,super lidi a fakt bych se nerada přiživovala nehledě na tom že moooc chci aby tami dcera nastoupila a tak mě čistě z mojí osobní zvědavosti zajímá platí stát,město,kraj já nevím někdo jiný jakoby to moje školné,chápete nepřijde o to ta školka nebo tam je fakt zadara a školce to bude chybět to bych fakt nerada...tak prostě čistě zezajímavosti....
díky...
Není tady
Keny,
vážím si tě za tvůj postoj hlavně v době kdy má každý ruku nataženou.
Podle zákona skutečně dítě v posledním roce docházky do MŠ neplatí školné, vztahuje se to i na děti s odkladem školní docházky, čili neplatí 2 roky školné.
Nic si z toho nedělej a važ si toho, já už zaregistrovala prosakující informace, že osvobození
od platby školného dlouho fungovat nebude.
Pokud máš dobrou školku tak to je výborné - určitě přivítají jakoukoliv pomoc od tebe v podobě výtvarného materiálu, nové stavebnice, nebo příspěvku na cokoliv.
Je to ale otázka tvého postoje a nikdo to od tebe neočekává.
Není tady
Achlia...díky to děláme nosíme natírali jsme židličky atd.ale fakt nevím jestli jim to někdo dá....
Není tady
Keny, už je to tak nastavené několik let, zařídila to ještě bývalá vláda ČSSD.
Pusť to z hlavy, daleko větší peníze utíkají jinam.
Malý ani další děti určitě ošizené nebudou, ono to mnohdy ve školce není o penězích,
ale o lidech a to jak si myslím u vás funguje.
Není tady
Kenny, já se na to také ptala, protože ač je Jitka únorová, je pravděpodobné že bude mít odklad.
Prý jako předškolák neplatí, ale když předškoláky opakuje, tak zase platí.
Zeptám se, znám několik maminek s dětmi s odkladem.
Není tady
Spuntí ,mě ani tak nejde o to placení spíš mi jde o to jestli to školce někdo dá za mě,aby na tom nebyla bita rozumíš nechci aby nám jí zavřeli a raději budu platit chápeš,je to tam tokové rodinné a moje děti obě jsou v pohodě tam malá tam taky tráví čas tedy samo že když jsem tam taky a bude tam přiští rok snad nastupovat...
prostě bych nerada aby kvůli nám byli problémy ....
no a mě zas při tom hovoru ředitelka řikala že nebude platit pokud dostane odklad bude brán stále za předškoláka...tak nevím pokud se tam nahoře ty hlavy nerozhodnou to zrušit,,,,
Není tady
Keny to tedy nevím, Jituška je teĎ předškolák a vzhledem k tomu že se u nás zvedalo kdysi školkovné z toho důvodu že vlastně příjem školky musí být stejný i když předškoláci neplatí, tak se o to momentálně starat nebudu a s radostí budu využívat výhody předškoláka, neb jsme školkovné platili 2,5 roku.
Pokud Jitka dostane odklad a neměla by platit ani druhý rok, určitě bych to řešila nějakým sponzorským darem po dohodě s učitelkama ve třídě co potřebuje jejich třída a to pokud možno v rozumné výši třeba poloviny školného co bych jinak platila..... (u nás se momentálně platí 750 Kč za školkovné měsíčně + jídlo + kulturní akce + kroužky) takže něco za 3-4 tisíce, ale když jsem se na to ptala tak mi právě bylo sděleno že odkladové děti platí a já to pustila z hlavy.
Zkusím se na to zítra ráno zeptat abych měla případně čas vymýšlet co do školky koupit
Není tady
Ty joo tak to platíte celkem dost u nás je to teď po zvýšení o 80 kč takže platíme 560,- plus jídlo,jinak samo že na kulturní akce 500,- na ploletí plus si hradíme kroužky což je jasné...To to máme ještě levnější...
Není tady
keny napsal(a):
Mám dotaz nevíte někdo jak je to se zaplacením školného ve školce u předškolního dítěte....dnes mi paní ředitelka řekla že můj syn je (21,8,04)předškolák a ať neplatím školné...dobrá zpráva,ale malej je srpnovej a já budu chtít odklad od školní docházky a tudíž budeme 2 roky jakoby zadarmo?! Nemám z toho dobrý pocit máme perfektní malou školku,super lidi a fakt bych se nerada přiživovala nehledě na tom že moooc chci aby tami dcera nastoupila a tak mě čistě z mojí osobní zvědavosti zajímá platí stát,město,kraj já nevím někdo jiný jakoby to moje školné,chápete nepřijde o to ta školka nebo tam je fakt zadara a školce to bude chybět to bych fakt nerada...tak prostě čistě zezajímavosti....
díky...
Ahoj,
syn bude brán jako předškolák,či-li bez školného,i když má odklad do školy.
Není tady
Vosa-to vím to jo ,ale mě zajíma kdo dává školce školné za mě -zda-li ho vůbec někdo dává...díky
Není tady
No keny, to je slovo do pranice, kdo to platí...
Když se zavádělo že předškoláci platit nebudou, zvedlo se školkovné u mladších dětí, kteří to platí vlastně za ty předškoláky (alespoň to u nás tvrdili když se o hooodně zvyšovalo školkovné). Takže v podstatě já za Lenku budu platit plně tři roky školkovné a tím si zaplatí ten poslední rok aby ho měla zadarmo (pokud to do té doby nezruší). Běžně rodiče platí dva roky více aby ten třetí měli zdarma.
Horší je to pak když někdo hlásí dítko rovnou do předškoláků, za něj to v podstatě platí rodiče těch dětí co nastoupili jako mladší..... takže když nad tím tak přemýšlím, je to docela nefér
Není tady
No to jo ..my jsme tam chodili normálně už před tím ,ale školkovné se pravda zvedlo letos jako že od 1,9 2009 možná právě pro to..nevím....doteď jsme platili cca 450 a teď je 560,- já právě poslala platbu automaticky a ředitelka mi jí teď vracela...tak možná pro to to je zvedlé uměrně k předškolákům,máme 2 třídy a tak si to třeba ředitelka reguluje sama...no kdyby mi to nebylo tak blbý tak bych se zeptala.....
Není tady