Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#126 27. 8. 2014 13:24

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Re: kde a jak jste strávili letošní dovolenou?

Vono se blbě laškovalo, když měl každej uhrovatej synek v uniformě sapík přes prsa... a takovej strach, že by ho snad i použil. K tomu si připočti pohled na sovětskýho vojcla an sich... to ten úsměv poněkud tuhne.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#127 27. 8. 2014 13:29

carpediem
♥♥♥♥♥♥-

Jo, to jsem zažila osobně na Rudém náměstí.

CARPE DIEM, QUAM MINIMUM CREDULA POSTERO

Není tady

#128 27. 8. 2014 16:33

gymnasión
♥♥♥♥♥♥-

carpediem napsal(a):

Jinak týden Sasko, týden Slovensko (Bojnice a okolí) a týden Máchův kraj, hrady , zámky, hore brehom. smile
A v září mne čeká čtrnáctidenní poznávačka ve Španělsku (západní pobřeží, La Mancha, Madrid, Toledo, Zaragoza, východní pobřeží, Barcelona)

Gaudí! Bolero! Saura... Mmmmm...slastná představa smile

Zpomal.

Není tady

#129 27. 8. 2014 16:37

gymnasión
♥♥♥♥♥♥-

carpediem napsal(a):

Děvčata, zajímalo by mne, jestli máte některá nesmrtelný zážitek s létáním na ruských vnitrostátních linkách. Zažila jsem letadel dost, ale u stroje, který s námi letěl z Moskvy do Soči, jsem si nebyla jistá tím, zda se ve vzduchu nerozloží.lollollol

Nejen na ruských vnitrostátních. Aji za oušnem lítají takový třeskoprsky, který vypadaj jako starej karosáckej autobus s křídlama, že jediný, co zbejvá po nástupu na palubu, je hluboká upřímná modlitba. Myslím, že jsem se nikdy nemodlila tak oddaně jako tehdy lol

Zpomal.

Není tady

#130 27. 8. 2014 16:45

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Nejen lítají... v tuniským vlaku byly zadní (přímo na tra vedoucí) dveře posledního vagónu regulérně zajištěný stočeným vázacím drátkem...

Není tady

#131 27. 8. 2014 16:51

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

modrovous napsal(a):

Míša Kulička napsal(a):

V letadle to nemᚠo moc lepší ... 15 hodin za oceán je potom fakt lahůdka ...

Po tom, co jsem "zlítala" dávám přednost pozemní dopravě, když je to jenom trochu možný. Ideálně vlastní.
Taky jsem zjistila, že mi vééélmi vyhovuje cestovat lodí. Asi to máme v genech, nikdo z rodiny netrpí mořskou nemocí a někteří to dokonce dotáhli k námořnictvu. big_smile
Zato z letu jsem vždycky hotová několik dní předem a několik poté. usch

Ale letošní dovolenou jsme si dopřáli v naší "kotlině", takže trauma z případného letu se nekonalo. Už i vzhledem k blížícímu se přesunu do zahraničí jsme si to tady chtěli užít. Takže Šumava, Krkonoše, Český les. Blaho a slast.

Tak s lodmi mam tez nejakou tu zkusenost ... nejdele 24 hod. na palube s kajutou ... coz by se dalo aj nazvat pohodlim, kdyby clovek pred plavbou neshledl naucny film o skaze lodi Estonia a nezkoumal chodbickove bludiste z hlediska mozneho uniku ... To se pak jeden radeji povaluje v baru na palube nez v podpalubnich kasematach, byt s pohodlnou posteli ...

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#132 27. 8. 2014 17:00

carpediem
♥♥♥♥♥♥-

Míša Kulička napsal(a):

modrovous napsal(a):

Míša Kulička napsal(a):

V letadle to nemᚠo moc lepší ... 15 hodin za oceán je potom fakt lahůdka ...

Po tom, co jsem "zlítala" dávám přednost pozemní dopravě, když je to jenom trochu možný. Ideálně vlastní.
Taky jsem zjistila, že mi vééélmi vyhovuje cestovat lodí. Asi to máme v genech, nikdo z rodiny netrpí mořskou nemocí a někteří to dokonce dotáhli k námořnictvu. big_smile

Ale letošní dovolenou jsme si dopřáli v naší "kotlině", takže trauma z případného letu se nekonalo. Už i vzhledem k blížícímu se přesunu do zahraničí jsme si to tady chtěli užít. Takže Šumava, Krkonoše, Český les. Blaho a slast.

Tak s lodmi mam tez nejakou tu zkusenost ... nejdele 24 hod. na palube s kajutou ... coz by se dalo aj nazvat pohodlim, kdyby clovek pred plavbou neshledl naucny film o skaze lodi Estonia a nezkoumal chodbickove bludiste z hlediska mozneho uniku ... To se pak jeden radeji povaluje v baru na palube nez v podpalubnich kasematach, byt s pohodlnou posteli ...

Míšo, můj nejbizarnější a zároveň nejkrásnější zážitek na lodi byl, když jsme se plavili jeden den na replice středověké kogy v Severním moři.Přišla bouřka a já nechtěla slézt z druhé paluby, jak se mi to líbilo. Hrozně moc. Jsem si pak dělala srandu, že seknu zaměstnáním a budu loupat brambory na lodích někde v Karibiku.big_smile

Není tady

#133 27. 8. 2014 17:07

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Já jsem zažila parádní říjnovou bouři na trajektu do Brindisi - 8 hodin zpoždění. Trajekt malinko omšelej, s takovou dost laxní albánskou posádkou.........všichni zeblitý, bar vysypanej a já jsem se přistihla, jak mlátím do zábradlí a ječím do tý bouřky "vydrž, holka, vydrž!" lol Co mi skutečně nahánělo strach bylo to, že moje dítě trvalo na tom, že bude taky na palubě - kvůli tomu smradu uvnitř.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#134 27. 8. 2014 17:16

Barča
♥♥♥♥♥♥-

carpediem napsal(a):

Děvčata, zajímalo by mne, jestli máte některá nesmrtelný zážitek s létáním na ruských vnitrostátních linkách. Zažila jsem letadel dost, ale u stroje, který s námi letěl z Moskvy do Soči, jsem si nebyla jistá tím, zda se ve vzduchu nerozloží.lollollol

Na sovětských linkách, tedy spíš lince Leningrad - Praha a zpět. Oddělení pro kuřáky a spousta spoluzavazadel sebou - po cestě domů jsem si v kuřáckém oddělení zapálila "bělomorku" - cigáro s náustkem z tvrdého papíru a jménem Bělomorskij kanal, velká frajeřina. Po roce jsem četla Souostroví Gulag a vzpomněla jsem se studem, který přetrvává. usch

Není tady

#135 27. 8. 2014 17:32

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Jinak jsem strávila pár dovolených na jachtě a přiznám se, že tam jsem se bouřky bála tak, že jsem jednou vymodlila týdenní bezvětří cool jenže to bylo taky tím, že mi blbouni nesmírně barvitě vyprávěli dobrodružné story ze svých podzimních zájezdů, kdy se jezdí vyblbnout právě když vane nějaká ta bóra, nebo jak se ten podzimní vítr jmenuje.

Není tady

#136 27. 8. 2014 18:10

lea64
♥♥♥♥♥♥-

My máme letos s mužem kulatiny a tak jsme si k nim nadělili plavbu lodí. Z Janova do Cannes, na Ibizu, Menorcu, Sardínii, Salerno a zpět do Janova. Jeden večer byla na moři bouřka a i s takovou obrovskou lodí to houpalo, někteří z Čechů museli k lodnímu lékaři pro léky na mořskou nemoc.
Jinak to byla moje asi nejhezčí dovolená, do Janova jsme přijeli v předstihu před plavbou a po ní jsme tam ještě pár dní zůstali, jsem doma už 10 dní a pořád jsem v zajetí zážitků z dovolené.

Není tady

#137 27. 8. 2014 19:04

ajka50
♥♥♥----

helena napsal(a):

Nelíbil se jim tvůj pas?
Můj pas... já... připadla jsem si jak s blbě zfalšovaným dokladem, protože vojáček za sklem si na střídačku prohlížel moji fotku a můj ksicht

Tak tohle jsem zažila v roce 2005,v Calais, při cestě do Anglie,jsem totiž  nefotogenická a  na fotkách sobě nepodobná,zvl᚝ na těch dokladových,pasová kontrola kroutila hlavou,pak mávnul rukou...běžte... kapitulation
Pas mám už jiný a ta podoba tam už trochu je... lol

Není tady

#138 27. 8. 2014 19:21

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

carpediem napsal(a):

Míša Kulička napsal(a):

modrovous napsal(a):

Míšo, můj nejbizarnější a zároveň nejkrásnější zážitek na lodi byl, když jsme se plavili jeden den na replice středověké kogy v Severním moři.Přišla bouřka a já nechtěla slézt z druhé paluby, jak se mi to líbilo. Hrozně moc. Jsem si pak dělala srandu, že seknu zaměstnáním a budu loupat brambory na lodích někde v Karibiku.big_smile

Se dívám na tu hrubici, jaká se mi povedla ... a nevím jestli se stydět nebo se smát smile ...
Jo, mě to docela štvalo, páč jsem se na loď těšila moc, protože odkojená Ransomovkami a Ostrovem pokladů jsem měla pocit, že to mám všechno vnímat jinak a thááák ... ale tu noc fakt jsem si fakt nedokázala poručit ... no možná bych to na lodi nepanelákoidního typu snášela lépe, ale to je jen o "kdyby" big_smile ...
Kolega nám vždycky na půl roku zdrhne na moře jako regulérní námořník ... vždycky, jak se vrátí, tak tvrdí, že už nikdy víc ... a po čtyřech měsících už projíždí námořnický joby a do půl roku je zas fuč big_smile

"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton

Není tady

#139 27. 8. 2014 20:05

carpediem
♥♥♥♥♥♥-

Míša Kulička napsal(a):

carpediem napsal(a):

Míša Kulička napsal(a):

Se dívám na tu hrubici, jaká se mi povedla ... a nevím jestli se stydět nebo se smát smile ...
Jo, mě to docela štvalo, páč jsem se na loď těšila moc, protože odkojená Ransomovkami a Ostrovem pokladů jsem měla pocit, že to mám všechno vnímat jinak a thááák ... ale tu noc fakt jsem si fakt nedokázala poručit ... no možná bych to na lodi nepanelákoidního typu snášela lépe, ale to je jen o "kdyby" big_smile ...

Kolega nám vždycky na půl roku zdrhne na moře jako regulérní námořník ... vždycky, jak se vrátí, tak tvrdí, že už nikdy víc ... a po čtyřech měsících už projíždí námořnický joby a do půl roku je zas fuč big_smile

Které se směješ?big_smile

Není tady

#140 27. 8. 2014 20:13

gymnasión
♥♥♥♥♥♥-

carpediem napsal(a):

jsem měla nabídku na 4 měsíce na zpracování ryb na lodi někde v oušnu: 6 hodin práce, 6 hodin spánku... Zavčasu jsem pochopila, že bych to nedala...

Zpomal.

Není tady

#141 27. 8. 2014 20:17

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

carpediem napsal(a):

Míša Kulička napsal(a):

carpediem napsal(a):

Které se směješ?big_smile

Té co nevznikla naschvál mým svévolným pi/otvořením češtiny smile

Není tady

#142 27. 8. 2014 21:31

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

carpediem napsal(a):

Heli, ještě je možno se plavit. Letos jsem viděla něco, co mi vyrazilo poněkud dech. Pány jsem si překřtila na Charóny. big_smile Stáli na něčem, co připomínalo vzdáleně sněžné prkénko a bravurně VESTOJE pádlovali. Mne omejvali, já bych na tom prkně ani neudržela rovnováhu, natož abych se pohybovala po hladině řeky. big_smile big_smile big_smile

Teď mi to přistálo na FB zdi a docela mě to láká ... jmenuje se to prý paddleboarding.

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/t1.0-9/10583954_881562245194894_4915922166636625410_n.jpg

Upravil(a) Míša Kulička (27. 8. 2014 21:33)

Není tady

#143 27. 8. 2014 21:36

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Tak to je vylepšená verze - podaktorí šílený vodáci to praktikovali už za hlubokýho totáče, konkrétně jsem to viděla na Hameráku, kde se jezdí na podzim amatérský závod. Ale prý jezdili i jinde. Jenže tehdy měli dvě polystyrénový ......lyžobotičky, nebo co. A kajakářský pádlo k tomu smile

Není tady

#144 27. 8. 2014 21:45

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

lea64 napsal(a):

My máme letos s mužem kulatiny a tak jsme si k nim nadělili plavbu lodí. Z Janova do Cannes, na Ibizu, Menorcu, Sardínii, Salerno a zpět do Janova. Jeden večer byla na moři bouřka a i s takovou obrovskou lodí to houpalo, někteří z Čechů museli k lodnímu lékaři pro léky na mořskou nemoc.
Jinak to byla moje asi nejhezčí dovolená, do Janova jsme přijeli v předstihu před plavbou a po ní jsme tam ještě pár dní zůstali, jsem doma už 10 dní a pořád jsem v zajetí zážitků z dovolené.

Tak mě kdyby chtěl někdo hodně potrestat, daruje mi dovolenou na lodi.
No, ona by stačila i půlhodina usch

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#145 27. 8. 2014 22:55

gymnasión
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

Tak mě kdyby chtěl někdo hodně potrestat, daruje mi dovolenou na lodi.
No, ona by stačila i půlhodina usch

Netoužím po padácích a podobných veselostech... Ani na rozhledny nelezu kapitulation

Zpomal.

Není tady

#146 4. 3. 2018 13:32

pavlinka14
♥♥-----

My jsme byli s manželem na týdenní odpočinkové dovolené v Mariánských lázních, konkrétně v tomto hotelu: http://cristalpalace.cz/ a moc se nám tam líbilo... ;-) Krásné prostředí, jelikož jezdíme často na dovolenou k moři, tak je to příjemná změna být také v ČR a užívat si přírody, namísto písku v botech na pláži :-D

Není tady

#147 4. 3. 2018 13:56

helena
♥♥♥♥♥♥♥

pavlinka14 napsal(a):

My jsme byli s manželem na týdenní odpočinkové dovolené v Mariánských lázních, konkrétně v tomto hotelu: xxx a moc se nám tam líbilo... ;-) Krásné prostředí, jelikož jezdíme často na dovolenou k moři, tak je to příjemná změna být také v ČR a užívat si přírody, namísto písku v botech na pláži :-D

Týýývoe... CO se proboha v Mariánkách dostalo do pramenů??? vaskurt

Není tady

#148 4. 3. 2018 18:02

man-mimo
♥♥♥----

pavlinka14 napsal(a):

My jsme byli s manželem na týdenní odpočinkové dovolené v Mariánských lázních, konkrétně v tomto hotelu: http://cristalpalace.cz/ a moc se nám tam líbilo... ;-) Krásné prostředí, jelikož jezdíme často na dovolenou k moři, tak je to příjemná změna být také v ČR a užívat si přírody, namísto písku v botech na pláži :-D

roll Korejci tu zatím používali jiný písmo. hmm

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí