6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Vono se blbě lakovalo, kdy měl kadej uhrovatej synek v uniformě sapík přes prsa... a takovej strach, e by ho snad i pouil. K tomu si připočti pohled na sovětskýho vojcla an sich... to ten úsměv poněkud tuhne.
Není tady
Jo, to jsem zaila osobně na Rudém náměstí.
Není tady
carpediem napsal(a):
Jinak týden Sasko, týden Slovensko (Bojnice a okolí) a týden Máchův kraj, hrady , zámky, hore brehom.
A v září mne čeká čtrnáctidenní poznávačka ve panělsku (západní pobřeí, La Mancha, Madrid, Toledo, Zaragoza, východní pobřeí, Barcelona)
Gaudí! Bolero! Saura... Mmmmm...slastná představa
Není tady
carpediem napsal(a):
Děvčata, zajímalo by mne, jestli máte některá nesmrtelný záitek s létáním na ruských vnitrostátních linkách. Zaila jsem letadel dost, ale u stroje, který s námi letěl z Moskvy do Soči, jsem si nebyla jistá tím, zda se ve vzduchu nerozloí.
Nejen na ruských vnitrostátních. Aji za ounem lítají takový třeskoprsky, který vypadaj jako starej karosáckej autobus s křídlama, e jediný, co zbejvá po nástupu na palubu, je hluboká upřímná modlitba. Myslím, e jsem se nikdy nemodlila tak oddaně jako tehdy
Není tady
Nejen lítají... v tuniským vlaku byly zadní (přímo na tra vedoucí) dveře posledního vagónu regulérně zajitěný stočeným vázacím drátkem...
Není tady
modrovous napsal(a):
Mía Kulička napsal(a):
V letadle to nemá o moc lepí ... 15 hodin za oceán je potom fakt lahůdka ...
Po tom, co jsem "zlítala" dávám přednost pozemní dopravě, kdy je to jenom trochu moný. Ideálně vlastní.
Taky jsem zjistila, e mi vééélmi vyhovuje cestovat lodí. Asi to máme v genech, nikdo z rodiny netrpí mořskou nemocí a někteří to dokonce dotáhli k námořnictvu.
Zato z letu jsem vdycky hotová několik dní předem a několik poté.
Ale letoní dovolenou jsme si dopřáli v naí "kotlině", take trauma z případného letu se nekonalo. U i vzhledem k blíícímu se přesunu do zahraničí jsme si to tady chtěli uít. Take umava, Krkonoe, Český les. Blaho a slast.
Tak s lodmi mam tez nejakou tu zkusenost ... nejdele 24 hod. na palube s kajutou ... coz by se dalo aj nazvat pohodlim, kdyby clovek pred plavbou neshledl naucny film o skaze lodi Estonia a nezkoumal chodbickove bludiste z hlediska mozneho uniku ... To se pak jeden radeji povaluje v baru na palube nez v podpalubnich kasematach, byt s pohodlnou posteli ...
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
modrovous napsal(a):
Mía Kulička napsal(a):
V letadle to nemá o moc lepí ... 15 hodin za oceán je potom fakt lahůdka ...
Po tom, co jsem "zlítala" dávám přednost pozemní dopravě, kdy je to jenom trochu moný. Ideálně vlastní.
Taky jsem zjistila, e mi vééélmi vyhovuje cestovat lodí. Asi to máme v genech, nikdo z rodiny netrpí mořskou nemocí a někteří to dokonce dotáhli k námořnictvu.
Ale letoní dovolenou jsme si dopřáli v naí "kotlině", take trauma z případného letu se nekonalo. U i vzhledem k blíícímu se přesunu do zahraničí jsme si to tady chtěli uít. Take umava, Krkonoe, Český les. Blaho a slast.Tak s lodmi mam tez nejakou tu zkusenost ... nejdele 24 hod. na palube s kajutou ... coz by se dalo aj nazvat pohodlim, kdyby clovek pred plavbou neshledl naucny film o skaze lodi Estonia a nezkoumal chodbickove bludiste z hlediska mozneho uniku ... To se pak jeden radeji povaluje v baru na palube nez v podpalubnich kasematach, byt s pohodlnou posteli ...
Mío, můj nejbizarnějí a zároveň nejkrásnějí záitek na lodi byl, kdy jsme se plavili jeden den na replice středověké kogy v Severním moři.Přila bouřka a já nechtěla slézt z druhé paluby, jak se mi to líbilo. Hrozně moc. Jsem si pak dělala srandu, e seknu zaměstnáním a budu loupat brambory na lodích někde v Karibiku.
Není tady
Já jsem zaila parádní říjnovou bouři na trajektu do Brindisi - 8 hodin zpodění. Trajekt malinko omelej, s takovou dost laxní albánskou posádkou.........vichni zeblitý, bar vysypanej a já jsem se přistihla, jak mlátím do zábradlí a ječím do tý bouřky "vydr, holka, vydr!" Co mi skutečně nahánělo strach bylo to, e moje dítě trvalo na tom, e bude taky na palubě - kvůli tomu smradu uvnitř.
Není tady
carpediem napsal(a):
Děvčata, zajímalo by mne, jestli máte některá nesmrtelný záitek s létáním na ruských vnitrostátních linkách. Zaila jsem letadel dost, ale u stroje, který s námi letěl z Moskvy do Soči, jsem si nebyla jistá tím, zda se ve vzduchu nerozloí.
Na sovětských linkách, tedy spí lince Leningrad - Praha a zpět. Oddělení pro kuřáky a spousta spoluzavazadel sebou - po cestě domů jsem si v kuřáckém oddělení zapálila "bělomorku" - cigáro s náustkem z tvrdého papíru a jménem Bělomorskij kanal, velká frajeřina. Po roce jsem četla Souostroví Gulag a vzpomněla jsem se studem, který přetrvává.
Není tady
Jinak jsem strávila pár dovolených na jachtě a přiznám se, e tam jsem se bouřky bála tak, e jsem jednou vymodlila týdenní bezvětří jene to bylo taky tím, e mi blbouni nesmírně barvitě vyprávěli dobrodruné story ze svých podzimních zájezdů, kdy se jezdí vyblbnout právě kdy vane nějaká ta bóra, nebo jak se ten podzimní vítr jmenuje.
Není tady
My máme letos s muem kulatiny a tak jsme si k nim nadělili plavbu lodí. Z Janova do Cannes, na Ibizu, Menorcu, Sardínii, Salerno a zpět do Janova. Jeden večer byla na moři bouřka a i s takovou obrovskou lodí to houpalo, někteří z Čechů museli k lodnímu lékaři pro léky na mořskou nemoc.
Jinak to byla moje asi nejhezčí dovolená, do Janova jsme přijeli v předstihu před plavbou a po ní jsme tam jetě pár dní zůstali, jsem doma u 10 dní a pořád jsem v zajetí záitků z dovolené.
Není tady
helena napsal(a):
Nelíbil se jim tvůj pas?
Můj pas... já... připadla jsem si jak s blbě zfalovaným dokladem, protoe vojáček za sklem si na střídačku prohlíel moji fotku a můj ksicht
Tak tohle jsem zaila v roce 2005,v Calais, při cestě do Anglie,jsem toti nefotogenická a na fotkách sobě nepodobná,zvlá na těch dokladových,pasová kontrola kroutila hlavou,pak mávnul rukou...běte...
Pas mám u jiný a ta podoba tam u trochu je...
Není tady
carpediem napsal(a):
Mía Kulička napsal(a):
modrovous napsal(a):
Ale letoní dovolenou jsme si dopřáli v naí "kotlině", take trauma z případného letu se nekonalo. U i vzhledem k blíícímu se přesunu do zahraničí jsme si to tady chtěli uít. Take umava, Krkonoe, Český les. Blaho a slast.Tak s lodmi mam tez nejakou tu zkusenost ... nejdele 24 hod. na palube s kajutou ... coz by se dalo aj nazvat pohodlim, kdyby clovek pred plavbou neshledl naucny film o skaze lodi Estonia a nezkoumal chodbickove bludiste z hlediska mozneho uniku ... To se pak jeden radeji povaluje v baru na palube nez v podpalubnich kasematach, byt s pohodlnou posteli ...
Mío, můj nejbizarnějí a zároveň nejkrásnějí záitek na lodi byl, kdy jsme se plavili jeden den na replice středověké kogy v Severním moři.Přila bouřka a já nechtěla slézt z druhé paluby, jak se mi to líbilo. Hrozně moc. Jsem si pak dělala srandu, e seknu zaměstnáním a budu loupat brambory na lodích někde v Karibiku.
Se dívám na tu hrubici, jaká se mi povedla ... a nevím jestli se stydět nebo se smát ...
Jo, mě to docela tvalo, páč jsem se na loď těila moc, protoe odkojená Ransomovkami a Ostrovem pokladů jsem měla pocit, e to mám vechno vnímat jinak a thááák ... ale tu noc fakt jsem si fakt nedokázala poručit ... no moná bych to na lodi nepanelákoidního typu snáela lépe, ale to je jen o "kdyby" ...
Kolega nám vdycky na půl roku zdrhne na moře jako regulérní námořník ... vdycky, jak se vrátí, tak tvrdí, e u nikdy víc ... a po čtyřech měsících u projídí námořnický joby a do půl roku je zas fuč
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
carpediem napsal(a):
Mía Kulička napsal(a):
Tak s lodmi mam tez nejakou tu zkusenost ... nejdele 24 hod. na palube s kajutou ... coz by se dalo aj nazvat pohodlim, kdyby clovek pred plavbou neshledl naucny film o skaze lodi Estonia a nezkoumal chodbickove bludiste z hlediska mozneho uniku ... To se pak jeden radeji povaluje v baru na palube nez v podpalubnich kasematach, byt s pohodlnou posteli ...Mío, můj nejbizarnějí a zároveň nejkrásnějí záitek na lodi byl, kdy jsme se plavili jeden den na replice středověké kogy v Severním moři.Přila bouřka a já nechtěla slézt z druhé paluby, jak se mi to líbilo. Hrozně moc. Jsem si pak dělala srandu, e seknu zaměstnáním a budu loupat brambory na lodích někde v Karibiku.
Se dívám na tu hrubici, jaká se mi povedla ... a nevím jestli se stydět nebo se smát ...
Jo, mě to docela tvalo, páč jsem se na loď těila moc, protoe odkojená Ransomovkami a Ostrovem pokladů jsem měla pocit, e to mám vechno vnímat jinak a thááák ... ale tu noc fakt jsem si fakt nedokázala poručit ... no moná bych to na lodi nepanelákoidního typu snáela lépe, ale to je jen o "kdyby" ...
Kolega nám vdycky na půl roku zdrhne na moře jako regulérní námořník ... vdycky, jak se vrátí, tak tvrdí, e u nikdy víc ... a po čtyřech měsících u projídí námořnický joby a do půl roku je zas fuč
Které se směje?
Není tady
carpediem napsal(a):
jsem měla nabídku na 4 měsíce na zpracování ryb na lodi někde v ounu: 6 hodin práce, 6 hodin spánku... Zavčasu jsem pochopila, e bych to nedala...
Není tady
carpediem napsal(a):
Mía Kulička napsal(a):
carpediem napsal(a):
Mío, můj nejbizarnějí a zároveň nejkrásnějí záitek na lodi byl, kdy jsme se plavili jeden den na replice středověké kogy v Severním moři.Přila bouřka a já nechtěla slézt z druhé paluby, jak se mi to líbilo. Hrozně moc. Jsem si pak dělala srandu, e seknu zaměstnáním a budu loupat brambory na lodích někde v Karibiku.Se dívám na tu hrubici, jaká se mi povedla ... a nevím jestli se stydět nebo se smát ...
Kolega nám vdycky na půl roku zdrhne na moře jako regulérní námořník ... vdycky, jak se vrátí, tak tvrdí, e u nikdy víc ... a po čtyřech měsících u projídí námořnický joby a do půl roku je zas fučKteré se směje?
Té co nevznikla naschvál mým svévolným pi/otvořením četiny
Není tady
carpediem napsal(a):
Heli, jetě je mono se plavit. Letos jsem viděla něco, co mi vyrazilo poněkud dech. Pány jsem si překřtila na Charóny. Stáli na něčem, co připomínalo vzdáleně sněné prkénko a bravurně VESTOJE pádlovali. Mne omejvali, já bych na tom prkně ani neudrela rovnováhu, nato abych se pohybovala po hladině řeky.
Teď mi to přistálo na FB zdi a docela mě to láká ... jmenuje se to prý paddleboarding.
Upravil(a) Mía Kulička (27. 8. 2014 21:33)
Není tady
Tak to je vylepená verze - podaktorí ílený vodáci to praktikovali u za hlubokýho totáče, konkrétně jsem to viděla na Hameráku, kde se jezdí na podzim amatérský závod. Ale prý jezdili i jinde. Jene tehdy měli dvě polystyrénový ......lyobotičky, nebo co. A kajakářský pádlo k tomu
Není tady
lea64 napsal(a):
My máme letos s muem kulatiny a tak jsme si k nim nadělili plavbu lodí. Z Janova do Cannes, na Ibizu, Menorcu, Sardínii, Salerno a zpět do Janova. Jeden večer byla na moři bouřka a i s takovou obrovskou lodí to houpalo, někteří z Čechů museli k lodnímu lékaři pro léky na mořskou nemoc.
Jinak to byla moje asi nejhezčí dovolená, do Janova jsme přijeli v předstihu před plavbou a po ní jsme tam jetě pár dní zůstali, jsem doma u 10 dní a pořád jsem v zajetí záitků z dovolené.
Tak mě kdyby chtěl někdo hodně potrestat, daruje mi dovolenou na lodi.
No, ona by stačila i půlhodina
Není tady
Judyna napsal(a):
Tak mě kdyby chtěl někdo hodně potrestat, daruje mi dovolenou na lodi.
No, ona by stačila i půlhodina
Netouím po padácích a podobných veselostech... Ani na rozhledny nelezu
Není tady
My jsme byli s manĹželem na tĂ˝dennĂ odpoÄinkovĂŠ dovolenĂŠ v MariĂĄnskĂ˝ch lĂĄznĂch, konkrĂŠtnÄ v tomto hotelu: http://cristalpalace.cz/ a moc se nĂĄm tam lĂbilo... ;-) KrĂĄsnĂŠ prostĹedĂ, jelikoĹž jezdĂme Äasto na dovolenou k moĹi, tak je to pĹĂjemnĂĄ zmÄna bĂ˝t takĂŠ v ÄR a uĹžĂvat si pĹĂrody, namĂsto pĂsku v botech na plĂĄĹži :-D
Není tady
pavlinka14 napsal(a):
My jsme byli s manĹželem na tĂ˝dennĂ odpoÄinkovĂŠ dovolenĂŠ v MariĂĄnskĂ˝ch lĂĄznĂch, konkrĂŠtnÄ v tomto hotelu: xxx a moc se nĂĄm tam lĂbilo... ;-) KrĂĄsnĂŠ prostĹedĂ, jelikoĹž jezdĂme Äasto na dovolenou k moĹi, tak je to pĹĂjemnĂĄ zmÄna bĂ˝t takĂŠ v ÄR a uĹžĂvat si pĹĂrody, namĂsto pĂsku v botech na plĂĄĹži :-D
Týýývoe... CO se proboha v Mariánkách dostalo do pramenů???
Není tady
pavlinka14 napsal(a):
My jsme byli s manĹželem na tĂ˝dennĂ odpoÄinkovĂŠ dovolenĂŠ v MariĂĄnskĂ˝ch lĂĄznĂch, konkrĂŠtnÄ v tomto hotelu: http://cristalpalace.cz/ a moc se nĂĄm tam lĂbilo... ;-) KrĂĄsnĂŠ prostĹedĂ, jelikoĹž jezdĂme Äasto na dovolenou k moĹi, tak je to pĹĂjemnĂĄ zmÄna bĂ˝t takĂŠ v ÄR a uĹžĂvat si pĹĂrody, namĂsto pĂsku v botech na plĂĄĹži :-D
Korejci tu zatím pouívali jiný písmo.
Není tady