18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Předělali jsme si pokoj.Jen tad tápem jak si dát postel a kam by měla směřovat hlava.Zda na sever,jih,východ,západ?
Nevíte někdo kde je to pozitivní a nebo kam určitě ne?
Někde sem to četla,ale nemůu to najít.
Na jakou světovou stanu?
Není tady
Bubli, nevím, kterým směrem, ale podle feng-uej by postel měla stát co nejdále od dveří a taky by neměla být pod oknem. nebo aspoň hlava by neměla být pod oknem, můe to způsobovat neklid, za hlavou by měla být pevná zeď. zkus si sjet net, určitě k tomu něco najde.
Není tady
Bublino, tak jak píe Pavla A jetě je fajn, kdy hlava směřuje na sever nebo na východ - mám to vyzkouené a nejen já. Je to bezva, hlavně pro citlivějí lidi
Není tady
Mám na vícero známých odzkoueno, e ideální je hlava na sever. Mu má mít postel blíe ke dveřím, ena jakoby za ním, dítě, pokud je s nimi v lonici tak v koutě za enou.
My to máme obráceně- mu spí v koutě, já blíe ke dveřím, protoe v lonici s námi spí prcek a postýlka by se mu nevela do rohu- má ji vedle mé postele v zádveří. Kdy jsme se prohodili s muem ( prcek nebyl doma), spala jsem klidněji. Jako by ten u dveří "hlídal" vchod do jeskyně
Ale ten sever je děsný zvyk. I na dovolené jsme telovala postelemi abychom byli "vycentrovaní".
Není tady
Zuzi, u nás taky ex spával blí ke dveřím, já a za ním. Nevím proč, ale vadilo by mi spát blí ke dveřím, jen ta představa mi nedělá dobře.
Není tady
No potě kotě: Já spím s hlavou na jih, a k tomu pod oknem...ale zatím na sobě necítím nějaké kodlivé účinky.
Jaké by to spaní "nesprávným směrem" mělo mít dopady? A čím má být pozitivní spaní "správným " směrem?
Blossom- my jsme takhle vyilovali u od mých dětských let. U moje babička tvrdila, e to tak má být. Ona to "věděla" Pak jsem narazila na teorie uspořádání feng - uej, jak píe i Ppavlaa a ono to tam je také vysvětlované.
Můj mu,kdy mě poznal, si chvíli dělal legrácky z mého stěhování postelí . Říkal, e musím s sebou vozit kompas abych mohla jít spát... Pak jsme spolu byli u známých, kterým cestovalo mimino po postýlce a já tam radila změnit polohu postýlky. Ono to zafungovalo a tak u byl i on lehce zviklán. Jezdil na kamionu a z jedné cesty mi psal, e u je totálně zblbý, protoe na parkingu dával kamion natorc, aby mohl spát ve správném směru. Prostě si odzkouel, e se tak fakt spí líp. Nedávám to do úplné souvislosti pouze se spaním, ale kdy jsem ho poznala , měl popraskané ilky v očích, velmi často ho bolela hlava. Te´d u nic z toho nepozorujeme. A sám od sebe vyhledává "správný" směr při spaní...
Není tady
zuzi777a napsal(a):
Blossom- my jsme takhle vyilovali u od mých dětských let. U moje babička tvrdila, e to tak má být. Ona to "věděla" Pak jsem narazila na teorie uspořádání feng - uej, jak píe i Ppavlaa a ono to tam je také vysvětlované.
Můj mu,kdy mě poznal, si chvíli dělal legrácky z mého stěhování postelí . Říkal, e musím s sebou vozit kompas abych mohla jít spát... Pak jsme spolu byli u známých, kterým cestovalo mimino po postýlce a já tam radila změnit polohu postýlky. Ono to zafungovalo a tak u byl i on lehce zviklán. Jezdil na kamionu a z jedné cesty mi psal, e u je totálně zblbý, protoe na parkingu dával kamion natorc, aby mohl spát ve správném směru. Prostě si odzkouel, e se tak fakt spí líp. Nedávám to do úplné souvislosti pouze se spaním, ale kdy jsem ho poznala , měl popraskané ilky v očích, velmi často ho bolela hlava. Te´d u nic z toho nepozorujeme. A sám od sebe vyhledává "správný" směr při spaní...
Já tak zblbla kolegyňi a ona pak svého přítele
Kamion natorc
Není tady
Po přestěhování z domu do bytu po rozvodu spím s hlavou na sever. Ale pro mě je zajímavé, e spím na dvoulůku v posteli, ve které spával BM. Kdy jsem nedávno zase zkusila po třech letech spát v "mé" posteli, spalo se mi velmi patně a vracely se mi nedobré vzpomínky. Tak jsem se přesunula na "jeho" postel a ve je OK.
K severu by měla směřovat hlava - nebo k východu. K východu chápu (podvědomě nám asi vadí být hlavou "proti směru" otáčení zeměkoule) - proč k severu....napadlo mě, jestli na to nemá vliv nae tisícileté přesvědčení, e sever je "nahoře"
Neměly by být u postele například police, které by budily dojem, e ti můou padnout na hlavu - nebo dokonce trám nad postelí,nebo by neměla na postel mířit hrana otevřených dveří, nebo tak. Poněvad to si můe furt dokola opakovat, e je to dobře přidělaný a nemůe to spadnout; podvědomí ti to neuvěří.
Okno bude toté - prostě se člověk nevědomě cítí bezpečnějí, kdy mu nemůe jen tak někdo skočit na hlavu
Bloss, no holt jsi odolná nátura kadý nemusí mít stejnou vnímavost na nějaké podprahové podněty...
Není tady
Já jsem kupodivu tohle nikdy neřeila, stavěla jsem si postel automaticky tak, jak jsem se cítila dobře a jaksi "krytá". A samozřejmě dle moností...
Vlastně to samé, co feng uej, jen pocitově vyjádřené, ani bych to předtím četla..
Teď se mi dostalo i vědeckého výkladu - poslední 2 roky se věnuju stavbě a skupuju vechny časopisy o bydlení. Vechno, co to obnáí, jsou mi příjemné pocitové vjemy, které bych volila i bez informací. Materiály, barvy, orientace, uspořádání.. atd..
Já si Bloss nemyslím, e by se ti mělo něco stát......pokud se ti dobře spí, tak spi dál s postelí klidně na jihozápad a vůbec se nevzruuj. A paklie by se ti blbě spalo, tak pak jo. A vůbec bych se nedivilo, kdyby se ti začlo spát blbě ode dneka..
Já jsem taky nechodila po kafe čůrat, ale a mi řekli , e je močopudné, tak chodím furt..
Není tady
Nooo, tak to abych přestavěla lonici!!!
Leím hlavou na jih a jetě k tomu u dveří
Není tady
Tak tady čtu - a nestačím se divit - sever či východ? - my spí dosud řeili, zda spát vodorovně, anebo s mírně zvednutýma nohama (kvůli lepímu prokrvení mozku), anebo s mírně podloenou hlavou (kvůli hučení v hlavě - asi příli krve do mozku). Anebo je to spí podle krevního tlaku? .... Kdy je nízký, tak nohy podloit?
Není tady
Já jen vím, e postel nemá být nohama ke dveřím....znamená to smrt, nebo vánou nemoc :-(
Není tady
Nechci vůbec tvrdit, e spaní v určitém směru nemá ádný vliv. Moná má. Ale těch vlivů na dobrý spánek je mnohem víc.
Co se týká mě, zrovna jsem si o tom shodou okolností popřemýlela o tomto víkendu: V týdnu, kdy jsem doma sama, nějak nedovedu stoprocentně vypnout, ani v noci. V noci se budím kdykoli mám nějaké starosti, ale i kdykoli mám třeba nějaké nové nosné nápady.
Moná, e to buzení souvisí i s tím, e se cítím na mnoho věcí sama, uvědomuju si, e mnohé musím vyřeit jen já, není to na koho přehodit, zejména v práci.
No, a pak přijde víkend, kdy mám s kým usínat, kdy mám ke komu se uprostřed noci přitulit, kolikrát v polospánku vnímám to ivočiné teplo a fakt vnímám takový snad pravěký pocit bezpečí z toho pramenící...no a to jsem pak schopná spát jak mimino třeba 11 hodin v kuse.... směry -nesměry
Upravil(a) Blossom (7. 9. 2009 20:08)
Káča napsal(a):
Já jen vím, e postel nemá být nohama ke dveřím....znamená to smrt, nebo vánou nemoc :-(
Proboha, u raděj nic nepřidávejte, ádné dalí instrukce: Já spím hlavou pod oknem, a k jihu, no a nohama samozřejmě ke dveřím...
Káča napsal(a):
Tohle jsem nikde nevyčetla - ale e nemá být nohama k OTEVŘENÝM dveřím, to jo, protoe to právě dělá (oni tomu říkají íp) takový pocit, e je na člověka něco namířenýho. Já spím naproti dveřím na terasu a je teda pravda, e někdy si zatáhnu závěs, protoe jsou celý skleněný a zvlá kdy je mám v létě otevřený, trochu se iju. Přestoe tam mám čubu - hoodně hlídací.
Bloss - vecko se musí brát s určitou rezervou - vetně tak úctyhodnýho umění, jako je Feng-uej
Není tady
Káča napsal(a):
No jo - třeba kdy chlap přijde domů z flámu... sotva najde lonici... svalí se na postel a u se ani nehne...
(samozřejmě nohama ke dveřím - to pak přece vypadá jako mrtvola! - a ráno se tak i cítí ... )
Není tady
Tak u nás máme hlavu na severu, já leím blí dveřím a partner blíe oknu, okno mi příjde víc nebezpečné jak dveře (bydlíme v přízemí).
A na které straně postele spí vá partner? Beru to z pohledu kdy stojíte před postelí u nohou... co mám vypozorováno z okolí tak větina enských spí vpravo a mui vlevo....
Upravil(a) Lena01 (8. 9. 2009 18:39)
Není tady
A ví, e má pravdu? Jestli to nebude tím, e z pohledu z postele je mu napravo a ena nalevo - take jakoby kadej na svý straně (mozku, myslím )
Není tady
Lena01 napsal(a):
Tak u nás máme hlavu na severu, já leím blí dveřím a partner blíe oknu, okno mi příjde víc nebezpečné jak dveře (bydlíme v přízemí).
A na které straně postele spí vá partner? Beru to z pohledu kdy stojíte před postelí u nohou... co mám vypozorováno z okolí tak větina enských spí vpravo a mui vlevo....
Není to doufám úchylka, e jsem vdy s partnerkou spával v obráceném gardu? Já v pravo, ona vlevo.
Není tady
Hledač napsal(a):
Lena01 napsal(a):
A na které straně postele spí vá partner? Beru to z pohledu kdy stojíte před postelí u nohou... co mám vypozorováno z okolí tak větina enských spí vpravo a mui vlevo....Není to doufám úchylka, e jsem vdy s partnerkou spával v obráceném gardu? Já v pravo, ona vlevo.
Hmmm, taky doufám, e není něco patně, kdy já spím na té muské polovině
Není tady
Sakra, kdy nat tím tak uvauju ... mám vechno nějak obráceně, co se týče postele ale jinak jsem fakt normální
Není tady
Holky a tak mně jetě řekněte, jestli postel těsně ke zdi nebo ne. Já spím hlavou na SV a naproti oknu, ale jenom proto, aby mi netáhlo na hlavu. Dřív jsem spávala pod oknem a hlavou k jihu. Já ale musím mít troku odsunutou postel ode zdi. Nevím proč. To taky něco znamená nebo je to jedno? Dík.
Není tady
pomněnka napsal(a):
Hledač napsal(a):
Lena01 napsal(a):
A na které straně postele spí vá partner? Beru to z pohledu kdy stojíte před postelí u nohou... co mám vypozorováno z okolí tak větina enských spí vpravo a mui vlevo....Není to doufám úchylka, e jsem vdy s partnerkou spával v obráceném gardu? Já v pravo, ona vlevo.
Hmmm, taky doufám, e není něco patně, kdy já spím na té muské polovině
Ste blbýýý - jenom jsem hádala! Hele a nejste třeba leváci?
Judyno, to fakt netuím...tak si zkus představit, co by se stalo, kdybys musela spát nacpaná na zdi?Co by tě napadalo za mylenky? Třeba přijde na to, co za tím vězí...
Není tady