Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 17. 10. 2009 10:43

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Re: Vztah v práci

Když musí odejít z pracoviště člověk, který nebyl iniciátorem problémů, ale spíš jejich obětí, přijde mi to vždycky nefér. Proč on? Že to neuměl vyřešit cílenou obranou, aby byl pokoj? Proč neodejde ten, kdo situaci způsobil?  Škoda, že Hledače nenapadlo vytáhnout do boje s plnou polní. Požádat nějakou hezkou mladší a štíhlejší, aby se pro něj párkrát zastavila v práci, předvést dva tři zamilované telefonické hovory, utrousit občas poznámku typu...byli jsme s Ivanou na víkendu...a dotyčná ctitelka stihomamem trpící by se mohla jít vycpat.
Dneska je situace taková, že práce by si lidi měli vážit. Než si ji znepříjemňovat zbytečnýma hloupostma. Ženská, která dává okatě zájem o muže, co o ní nestojí, je trapná. A jestli to tak ona sama nevidí a necítí, pak je i hloupá.

Není tady

#77 19. 10. 2009 18:34

Hledač
♥♥-----

kalupinka napsal(a):

Když musí odejít z pracoviště člověk, který nebyl iniciátorem problémů, ale spíš jejich obětí, přijde mi to vždycky nefér. Proč on? Že to neuměl vyřešit cílenou obranou, aby byl pokoj? Proč neodejde ten, kdo situaci způsobil?  Škoda, že Hledače nenapadlo vytáhnout do boje s plnou polní. Požádat nějakou hezkou mladší a štíhlejší, aby se pro něj párkrát zastavila v práci, předvést dva tři zamilované telefonické hovory, utrousit občas poznámku typu...byli jsme s Ivanou na víkendu...a dotyčná ctitelka stihomamem trpící by se mohla jít vycpat.
Dneska je situace taková, že práce by si lidi měli vážit. Než si ji znepříjemňovat zbytečnýma hloupostma. Ženská, která dává okatě zájem o muže, co o ní nestojí, je trapná. A jestli to tak ona sama nevidí a necítí, pak je i hloupá.

Mᚠsice svým způsobem pravdu, ale takový boj není pro mne. Buď mám vztah nebo nemám, nedávám okatě najevo ani jedno.

Není tady

#78 20. 10. 2009 18:54

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

To by nebyl boj. Ale šance, jak z toho vylézt, šance pro všechny. A nedošlo by k výpovědi. Ani okaté by to nemuselo být. Stačilo by jen trošku nauknout...

Není tady

#79 20. 10. 2009 19:34

Hledač
♥♥-----

kalupinka napsal(a):

To by nebyl boj. Ale šance, jak z toho vylézt, šance pro všechny. A nedošlo by k výpovědi. Ani okaté by to nemuselo být. Stačilo by jen trošku nauknout...

Možná, to se ale už nedozvíme. I takhle to pro mne nedopadlo nejhůře. storstark

Není tady

#80 20. 10. 2009 19:35

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Mᚠpravdu, hledači. Hrát nějaké bramborové divadlo, to by mi bylo taky proti srsti.

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#81 20. 10. 2009 20:53

Hledač
♥♥-----

mashanka napsal(a):

Mᚠpravdu, hledači. Hrát nějaké bramborové divadlo, to by mi bylo taky proti srsti.

storstarkpussatummenupp

Není tady

#82 21. 10. 2009 11:37

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Přesně,

hrát nějaké divadlo je přeci jen něco jiného, než jít do toho "s plnou polní". To si trošku protiřečilo.
Kdo má rád intriky a divadýlka, tomu to nedělá problémy.

Dle mého Hledač tím, že si to vyříkal na rovinu s manželem (když jeho paní nereflektovala Hledačovu žádost o ukončení jejích výpadů) právě tu plnou polní předvedl. To mi přijde odvážnější a přímější než divadýlka. I když i operety mají v našich životech svá místa - o tom žádná.

Není tady

#83 21. 10. 2009 12:40

Petruša
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha-východ

Nicolas napsal(a):

Přesně,

hrát nějaké divadlo je přeci jen něco jiného, než jít do toho "s plnou polní". To si trošku protiřečilo.
Kdo má rád intriky a divadýlka, tomu to nedělá problémy.

Dle mého Hledač tím, že si to vyříkal na rovinu s manželem (když jeho paní nereflektovala Hledačovu žádost o ukončení jejích výpadů) právě tu plnou polní předvedl. To mi přijde odvážnější a přímější než divadýlka. I když i operety mají v našich životech svá místa - o tom žádná.

přesně stolt

Není tady

#84 24. 10. 2009 7:38

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Divadlo, říkáte...?

Takto by asi řešil problém Mirek Dušín z Rychlých šípů.
Pravdomluvně a na férovku si promluvil s manželem a následný happyend, že dostal možnost rovného přestupu na lepší místo podle zásluh, by byl spravedlivou tečkou.

Za běžných okolností by podle mého takto jednal jeden z padesáti. Dneska by si tohle asi každý rozmyslel - ze strachu o práci nepřijít. Jak může dotyčný vědět, že oslovený manžel mu bude věřit? Že nerozpoutá něco dalšího i on? Tady jde o následky takového přímého jednání. Ideální forma řešení problému - jdu za tím, koho se to týká, na rovinu si to vyříkám a on to pochopí a pomůže mi /nepostaví se za svoji ženu, která po mně jde/ - je jako z čítanky.

V praxi jsem takovouto formu řešení problému ještě nezažila. Bohužel naopak. Proto bych určitě tenhle postup zařadila jako boj s větrnými mlýny až na tu nejzazší a nejposlednější možnost.
Vyzkoušela bych varianty...vyčkávat a tiše skřípat zubama....těšit se na každej víkend a konec směny...poradu s někým, komu věřím a zvenčí....rozhovor s dotyčnou mezi čtyřma očima....fingovanou přítelkyni....hledání nového místa....rozhovor s nadřízeným a nezainteresovaným...a teprve kdyby tohle všechno selhalo...teprve potom bych přitáhla jako zdeptaná za partnerem dotyčné, abych mu řekla, že si už nevím rady....
Jen nerada bych, abyvch tu byla braná za komediantku a lhářku, co hledá nefér skulinky a způsoby. Taková nejsem. Ale sama vím, že když jsem řekla...mám přítele...dotyčný mi dal pokoj. Zabírá to.

Není tady

#85 24. 10. 2009 9:51

Petruša
♥♥♥♥♥♥♥

ale on manžel dotyčné ví jaká je, takže neměl důvod Hledačovi nevěřit

Není tady

#86 24. 10. 2009 9:59

majkafa
Host

Pro mě je řešení přijít za partnerem dotyčné zvláštní. Snad až nedospělé.
Vidím v tom žalování, když já sám si nevím rady. Maminko, víš, ona mi dělá tohle a tohle a tohle, udělej něco, bééé.
sad
A ještě do toho manžela zatahovat. Tohle by u mě byla hodně krajná varianta.

#87 24. 10. 2009 11:20

mashanka
Zablokovaný

Co je na tom krajního ? Žena, kterou by v práci obtěžoval nějaký kolega, by si taky šla stěžovat k nadřízenému, kdyby si nedal normálně říct. Proč je to u chlapa krajní ?

Není tady

#88 24. 10. 2009 12:34

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Krajné by to možno bolo, keby mali rovnocenné pozície a prípadne by neboli kolegovia... Lenže potom by možno bolo všeličo inak. Za krajnos považujem sexuálne harašenie na pracovisku a je podža mňa vcelku jedno, akým účinným spôsobom sa toto zastaví. A že za manželom? No, ak je to zárčoveň nadriadený - tak je chyba asi niekde inde ako v Hžadačovi. stolt

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#89 24. 10. 2009 12:58

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

mashanka napsal(a):

Co je na tom krajního ? Žena, kterou by v práci obtěžoval nějaký kolega, by si taky šla stěžovat k nadřízenému, kdyby si nedal normálně říct. Proč je to u chlapa krajní ?

Ono je to spíš trapný, než krajní big_smile
Zatímco u ženy si to představit dovedu, u chlapa prostě ne.
Už to vidím v barvách: big_smile
"Pane náměstku, inženýrka Vopičková mi dělá nemravný návrhy a já nevím, co s tím mám dělat."
"A to s tím chodíte za mnou? Pořádně jí vošukejte, a nebrečte mi tady!"
lol lol lol

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#90 24. 10. 2009 13:11

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Snad ani u té ženy si to neumím představit...musí to být trapné pro ni i toho nadřízeného, za kterým s tím přijde. Člověk by si to měl snad vyřešit sám a jinak, než hraním na žalobníčky. Existují i jiné možnosti, než to naprášit. Záleží na situaci, povaze zúčastněných, rozložení sil na pracovišti...i v roli manžela dotyčné stihačky aby se člověk hanbou propadl. Mít doma něco takového, vědět o tom a připustit, že to je veřejným tajemstvím...oč lepší je, dát jí ze strany pronásledovaného taktně a takticky najevo, že se vídám s takovou kočkou, na kterou zírá z okna se zalíbením celý kancl....

Není tady

#91 24. 10. 2009 14:51

mashanka
Zablokovaný

Hele, bude-li mě nějaký muž neustále otravovat, párkrát ho upozorním. Udělá - li to znovu, prostě mu ji natáhnu a nikdo se mi nebude divit. Myslíš, že muž má stejnou možnost ?

Není tady

#92 24. 10. 2009 17:01

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Což o to, má. Ale při dnešní kuráži, kterou my ženy oplýváme, bych mu to neradila. Asi bychom ten úder muži vrátily s takovou vervou, že by musel hledat zubaře...Co nás má kdo co třískat, když se zaláskujeme...no uznej...?!

Není tady

#93 24. 10. 2009 17:13

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Kalupinka: Co nás má kdo co třískat, když se zaláskujeme...no uznej...?!

No což o to, právo na zaláskování má určitě každá(ý). Ale pak ještě zbývá vyhodnotit, zda je moje zaláskování jaksi vhodné, že... big_smile
Zrovna včera jsem náhodně zachytila v TV kousek nějakého pořadu, kde odborník říkal: "nelze nám zakázat zamilování, ale člověk by měl vědět, že pokaždé nelze lásku i konzumovat".
Rozuměno: když ten milovaný nechce.
Sice mě termín konzumace v tomto smyslu rozesmál, ale chlapík měl asi pravdu. smile

Úspěšné řešení problému přes manžela dotyčné je u Hledače opravdu asi jevem ojedinělým, spíš si myslím, že naklapčení za partnerem zlobivé děvuchy moc nepomáhá. Děvucha obvykle mívá takového partnera "na háku" a ovlivněna hormony zlobí vesele dál big_smile. Teda po nějakou dobu.

Není tady

#94 24. 10. 2009 17:37

Petruša
♥♥♥♥♥♥♥

tak a zlobí, hlavně že jinde než u Hledače big_smilebig_smilebig_smile

Není tady

#95 24. 10. 2009 18:36

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

No a ten jinej bude mít problém a půjde za jejím mužem a řekne...mě pořád pronásleduje vaše žena...a ten manžel mu nabídne lepší flek daleko od původního pracoviště...až se ta lepší místa rozdají nápadníkům, co nechtějí chodit se šéfovou ženou...a na normální lidi zbydou akorát ty pracovní pozice, co tam nikdo nemůže vydržet...!

Není tady

#96 24. 10. 2009 18:52

mashanka
Zablokovaný

a nakonec, když budou všichni muži pryč a nahradí je ženy, jeho žena konečně zjistí, že je lesba big_smile

Není tady

#97 24. 10. 2009 19:20

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

kalupinka :No a ten jinej bude mít problém a půjde za jejím mužem a řekne...mě pořád pronásleduje vaše žena...a ten manžel mu nabídne lepší flek daleko od původního pracoviště...

A až ten manžel nebude mít co nabídnout, konečně mu dojde, že úplně nejdřív měl vyhodit tu svoji ženskou big_smile - a měl by po starostech big_smile.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí