6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
ádali jste někdo dotaci na zateplení, máte zkuenosti? Dík
Není tady
chtěli jsme ale asi nic. Okna jsme dělali minulý rok (170tis.) ,jene se to vztahuje se to na úpravy dělané od dubna do teď. A na celkové zateplení domu nemáme, take si to děláme sami. Já myslím, e hodně lidí do toho nepůjde, je to příli sloité a musí mít celou částku, co je u zateplení domu třeba 400tis.
Teď změnili podmínky, dotace se vypočítává z metrů. V době kdy se to počítalo procenty, přilo jen několik ádostí a zatím ji snad nikdo nedostal.
Není tady
Z minula u máme zatepleny 2 zdi na domě, okna a střechu.Těd zrovna probíhá zateplení posledních dvou zdí a dveří, co bude asi stát 160 tis.
Pls jak mám chápat "celá částka 400 tis.? dík
Není tady
Romčo, pokud tohle nezná, tak, tady se můe prokousávat, jak by to mělo fungovat:
http://www.zelenausporam.cz/
Není tady
Ota napsal(a):
Romčo, pokud tohle nezná, tak, tady se můe prokousávat, jak by to mělo fungovat:
http://www.zelenausporam.cz/
Právě u to zrovna prokousávám.
Není tady
Romča napsal(a):
Z minula u máme zatepleny 2 zdi na domě, okna a střechu.Těd zrovna probíhá zateplení posledních dvou zdí a dveří, co bude asi stát 160 tis.
Pls jak mám chápat "celá částka 400 tis.? dík
chápej to tak, zateplení domu+ fasáda 400tis. Ty zaplatí celé, teprve poté dostane dotaci, dejme tomu 200tis. Pro spoustu lidí by bylo výhodnějí mít jen těch 200tis. a k tomu dostat dalích 200tis. od státu. Týká se to hlavně zateplení starích domů.
Není tady
laminanonte napsal(a):
Romča napsal(a):
Pls jak mám chápat "celá částka 400 tis.? díkchápej to tak, zateplení domu+ fasáda 400tis. Ty zaplatí celé, teprve poté dostane dotaci, dejme tomu 200tis. Pro spoustu lidí by bylo výhodnějí mít jen těch 200tis. a k tomu dostat dalích 200tis. od státu. Týká se to hlavně zateplení starích domů.
Jo tak jsi to myslela u Tě chňapu.
Jinak mě to ani nenapadlo, zaplatím a pak se uvidí.
Není tady
Chtěli jsme ádat dotaci na výměnu oken v rodinném domě, ale čím víc se tím prokousáváme, tím jsme skeptičtějí. V první řadě si musí říct, jestli chce nebo můe dát 20 tisíc (minimálně) na projektovou dokumentaci a energetický audit-to se přidává k ádosti, ale i na tyto dva " papíry" můe ádat dotaci. Pokud ti následně tu dotaci na zateplení fasády či výměny oken nedají, jsou to zbytečně vyhozené peníze.
Důleitá věc je, e musí tím zateplením či výměnou dosáhnout úsporu min. 20%. Naivně jsme si mysleli, e na to lehce dosáhnem - ouha, nedosáhnem - museli bychom si dát trojskla.(ty jsou draí) Take buď dám 130 t.sama bez dotace(dvojskla) a nebo 200 t. s trojsklem a MONÁ dostanu dotaci
Jetě chci napsat, e konkrétně my jsme tu dotaci chtěli pouze na výměnu oken, pokud někdo dělá výměnu + jetě zateplení, má to jednoduí, měl by na to dosáhnout.
Není tady
...........a zapomněla jsem napsat, e ti tu výměnu či zateplení musí udělat pouze firma, která je v jejich seznamu.
take tam určitě nebude soused zedník, který nám to udělá za hubičku, ale pouze "kvalitní" a náleitě "drahé " firmy.
Není tady
kosatka napsal(a):
Chtěli jsme ádat dotaci na výměnu oken v rodinném domě, ale čím víc se tím prokousáváme, tím jsme skeptičtějí. V první řadě si musí říct, jestli chce nebo můe dát 20 tisíc (minimálně) na projektovou dokumentaci a energetický audit-to se přidává k ádosti, ale i na tyto dva " papíry" můe ádat dotaci. Pokud ti následně tu dotaci na zateplení fasády či výměny oken nedají, jsou to zbytečně vyhozené peníze.
Důleitá věc je, e musí tím zateplením či výměnou dosáhnout úsporu min. 20%. Naivně jsme si mysleli, e na to lehce dosáhnem - ouha, nedosáhnem - museli bychom si dát trojskla.(ty jsou draí) Take buď dám 130 t.sama bez dotace(dvojskla) a nebo 200 t. s trojsklem a MONÁ dostanu dotaci
Jetě chci napsat, e konkrétně my jsme tu dotaci chtěli pouze na výměnu oken, pokud někdo dělá výměnu + jetě zateplení, má to jednoduí, měl by na to dosáhnout.
přesně, mraky času, peněz a ve finále prdlajs.Rovnou jsme to vzdali, ani to nebudeme zkouet
Není tady
My bychom to i zkusili, ale bylo nám řečeno,e samotná okna to nezachrání-a si jetě k tomu přidáme třeba zateplení sklepa, (máme)nebo např. střechy, nebo ty zmiňované trojskla, prostě cokoli, a nám to vyjde aspoň na těch 20%
Jinak - nechtěla bych, aby můj článek kohokoliv odrazoval- ty dotace jsou skutečně velké, stojí za to se aspoň zeptat, informovat. Je pravda, e nemá cenu ádat o dotaci, kdy vyměňujete 2 okýnka. Ale pokud máte prosklenej barák skrz naskrz, neměl by to být problém.
Ale tady byl dotaz na zateplení zdí , s tím zkuenost nemám.
Upravil(a) kosatka (6. 9. 2009 18:41)
Není tady