29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1 2
Jo a ještě jsem chtěla napsat že prostě jí držím někdy v posteli násílím aby spala (řve tak minutu) a pak zavře oči. Nejlepší je, když třeba třikrát za sebou řekne,že potřebuje čůrat (i když nepotřebuje), spíme už bez plíny, ale nikdy nevíš, jestli se vymýšlí nebo ne.
Není tady
No Duši tak to máme přesně tak. to je napřed čurat, pak pití, pak mlíčko, pak zase čurat a pak už chce většinou vstávat... na zabití. ale držet jí násilím jsem ještě nezkoušela, možná by to taky zabralo. vyzkoušíme. pak se mi vzbudí v noci a jak jednou začne, budí se po hodině a když už jsem KO beru jí k nám do postele a tam spí v klidu do rána. když já byla vždy zastáncem názoru že dítě do postele NIKDY takže to fakt mám jako krizový řešení. ale jak to řešit nevím, do pěti let jí v posteli rozhodně mít nechci. (ted mě možná bude někdo kamenovat) ale myslím, že i dospělí potřebujou svůj klid a soukromí aspon v noci.
Není tady
Lulu - to má asi období.
Třeba se fakt ted bojí (začala i chodit do tý školky) tak si tě hlídá, já být tebou, tak jí pořídím k vám do ložnice nějakou válendu nebo tak. At tedy nespí s váma ale u vás.
Jo - to násilí funguje - vyzkoušej.
Není tady
Taky už jsem přemýšlela že jí tam dám zpátky malou postýlku. ale usínat sama ve svý a pak holt k nám ale taky do svý. Snad toho nějak docílím. Dnes usnula při první pohádce. Huráááááá !!!!
Není tady
Lulu, kdyz Maxik zacal chodit v kvetnu do skolky, taky jsem resila u nas v letnatkach, ze se strasne zhorsil ve spani a opet vyzaduje spat s nami. Budil se mi v noci a plakal...jakoby se bal a samozrejme ja s vidinou dalsiho spanku, jsem ho radeji prenesla k nam. Nastesti to pominulo, bylo to tak mesic a pak zacal opet spat celou noc a i usinani OK. Nekdy ma obcas vykyvy....skoro vzdycky o vikendu, kdy se muzeme vyspat, ale s tim se u prcku vice mene pocita, ze sem tam maji spatnou noc....takze jsem spokojena
Není tady
lulu - neboooj to se srovná, zase to bude jenom období! My to takhle máme večer, malá chodí prostě spát až tak v půl desátý v deset a jedině s náma oběma. Jakmile jdu jen já tak prostě manžu tak dlouho otravuje až jde taky
Vleze si k nám, chvilku tulí a mazlí a pak si sama vleze do svojí a za minutu spí - ale kdybych jí samotnou zavřela do ložnice večer tak se zblázní...
Přitom odpolko spí normálně a sama a bez uspávání.
Navíc si sama vyleze a dveře si taky otevře takže když prostě spát nechce tak jsme bez šance
Já bych to neřešila, zkus ty pohádky na cd nebo jí dát do postýlky knížku, Kája to miluje, před usnutím si prohlíží... a jinak holt vydržet vydržet ono se to zase zlepší.
My se taky chystáme, že půjde malá do vlastního pokojíku, až se přestěhujeme tak jsem na to zvědavá jak to projde
Není tady
Jestli je to období tak to už trvá docela dlouho. určitě už dva měsíce. ale dnes hlásím úspěch, spala celou noc sama v pokoji a usínání taky v pohodě. cd jsme zkoušeli, to nezabírá. ona potřebuje aby tam byl někdo s ní.
Není tady
Ty jo Lulu ted si taky vzpominam na brachu...jak do jeho ctyr let s nim nekdo musel jit spat...me bylo 13 kdyz se narodil, tak si to zive pamatuju.... tak jsme se tak nejak stridali nasi a nekdy jsem sla i ja... A uplne te chapu, ze se ti nechce vysedavat v pokojicku hodinu a cist pohadku, osobne si myslim, ze to ani k nicemu nevede...protoze mala jenom proste oddaluje moment...nez pujdes pryc a je urcite uz cela nervni, ze doctes a pujdes pryc, takze chce dalsi a dalsi.... Takze pohadku ano, ale jenom jednu a pak.... nevim....kdyz ono kazdy decko je jiny...Max usina zasadne sam a se mnou by asi ani neusnul, takze se mi radi blbe. Ja bych si to treb ataky nevychutanavala, jak tady nekdo pise...umim si vychutnat deset-patnact minut, ale cekat az dite usne...a po hodine videt, ze jeste nespi.... Taky bych byla na palici, naprosto te chapu! No ale vidis, maly uspechy mas, tak treba se to pomalicku zlepsi
Není tady
Tak my máme taky nespavce a řeším to jako většina... po obědě si lehnem spolu do postele a tam ho uspim, někdy usnu s ním nebo ho přenesu do postýlky, večer u něj sedím a zpívám dokud neusne... jinak není šance.
Není tady
My máme spací režim takový - někdy kolem půl osmé, osmé se umyje, vyčůrá, převleče do pyžamka a jde do postýlky. Každý večer čtu já nebo tatínek pohádku, zásadně jenom jednu (tatínek jednu dobu četl pohádek víc a on to pak bere jako pravidlo) Potom se pomazlíme, dostane pusinku od tatínka i maminky a dobrou noc. Má rožnutou lampičku, takže se nebojí, dveře od obýváku nechám pootevřené. Začali jsme praktikovat, že pití a čůrání a všechno ostatní zvládneme, než se jde do postýlky, to aby pak zbytečně neměl důvod vylézt z postele, taky to zkouší potvůrka
Pak většinou do půl hoďky je tuhej.
Měl taky období, kdy nechtěl spinkat nebo zkoušel, že chce spinkat s náma. To jsme si s ním třeba párkrát lehli do jeho postele (někdy usnuli s ním), ale taky to přešlo.
Takže držím palec
Není tady
Stránky: 1 2