|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Dey já nejím nadýmavé potraviny- luštěniny, čerstvé pečivo
jinak z ovoce to domácí jím, kromě jahod, ze zeleniny- rajčata, okurky, papriky
a jinak maso, mléko, občas čokoládu, kompoty takže jím skoro normálně
Není tady
Dey napsal(a):
holky, omezujete se nějak ve stravě kvůli mléku? myslím hlavně to pečivo, luštěniny, voda, a co se týče alergenů, tak mléčné výrobky, jako jogurty, sýry atd.. zelenina, ovoce, vejce, piškoty, čokoládka, ryby, koření.. můžu jmenovat dál, ale asi víte co myslím - já například nemám co jíst, mám teda radši nejíst? nebo jíst jen oběd, jalový kuřecí maso bez chuti a těstoviny nebo rýže? už mám asi dost zkaženej žaludek a přemýšlím, že možná to kojení zase taková dobrá věc není, protože když jím jako člověk, tak abych měla pořád hrůzu z toho, kolik alergenů jí v tom předávám.. taky už bych se chtěla normálně najíst, dát si omáčku, hermelín, chleba, rajče, jogurty.. teď abych byla na musli a na suchý rýži.. ze začátku jsem si říkala, že dobrý, zvládnu to, ale vidím, že asi ne a když vím, že je na trhu např. ta Beba, která obsahuje látky obsažené v MM, je hypoalergenní, má ten bifidus a DH kyseliny a já nevím jakou spoustu dalších látek, který já nemám šanci jí poskytnout a myslím, že je to důležitý tomu miminku dát víc než alergeny z mého jídla.. co si o tom myslíte?
müsli je zrovna při kojení prej špatný, dost mimča nadýmá. já ho teďka zařadila a malej ho snáší dobře. Teď teprve začínám zařazovat řadu potravin, který uvádíš - citrusy, ryby (ty myslím jsou naopak prospěšný, ale mě doteď smrděly) a zařazuju luštěniny, který doteď byly tabu, stejně jako košťálová zelenina.
A jez normálně! Dej si omáčku, hermelín, chleba, rajče i jogurty! Musíš zkoušet, třeba já si rajče dala už celkem brzo a nic se neděje, malej ho snáší perfektně. Jinému vadí i salátová okurka.
Jinak Dey, alergeny mu nepředáváš, naopak funguješ jako bezvadnej filtr a dítěti pouštíš všechno perfektně vyladěný a vyvážený, tak, abys mu jemně stimulovala jeho imunitní systém a přitom ho chránila. Žádný umělý mlíko mu takovou službu neudělá
Na obranu UV dodávám že dělá co může a dělá to dobře, díky bohu za něj. Ale tvoje mlíko je pro tvoje dítě lepší...
Upravil(a) Fidorka (20. 9. 2009 21:26)
Není tady
OK, díky za rozšíření obzorů
¨jsem klidnější. Nicméně opět budeme řešit problém s bydlením, páč nemáme kam jít, takže se smiřuju s tím, že nervičky zapracujou a mlíčko fakt nebude
tak holky hodně štěstí s tím papáním, je to fakt dřina.
Není tady
Ahojky holky, za jak dlouho se vám zvýšila tvorba mléka při častějším odstříkávání? Já ať dělám co dělám tak mi to moc nejde, za 3 hoďky vytáhnu max. 60 ml z obou prsou, necítím, že by se nalévaly a ani se mi samovolně mléko nespouští, ještě pořád ten boj nechci vzdát, ale už jsme zkusili všechno čaje, homeopatika, stravu ....
Jinak Vojtíšek se od začátku u prsa nechytnul a teď taky ne
jsem si myslela, že kojení není takový boj a ještě ty hormony v šestinedělí 
Není tady
Ahoj Hrozi,
jestli jsi pevně rozhodnutá odsávat, tak určitě nehaž flintu do žita
, já měla na začátku mnohem míň. Začínala jsem, když měla Anička asi 2 týdny (do té doby jsem ji trápila hladem
) a to si moc nepamatuji kolik jsem denně odsála, cca 200 ml a to jsem odsávala hodně často tak po těch 3 hodinách.
Zkus jednou počkat 5 hodin a uvidíš jak budeš mít prsa nalitá
, já naposledy večer odsávám mezi 22-23hod a pak až ráno když se malá probudí, což je asi mezi 4-6hod, a to mám kozy k prasknutí a tvorba mlíka neklesá!
No a dneska vysaju 550 ml a to odsávám 5x denně a produkce stále stoupá
, zbytek dáváme UV.
Kdyby cokoliv, tak se ptej
. Hlavně na to přestaň myslet, dívej se při tom na TV, příp. sedni k internetu - jednou rukou momentálně píšu a druhou odsávám.
Není tady
já jsem odstříkávala intenzivně asi 3 dny a nic, tak jsem to vzdala, že se nebudu furt snažit, když nejsou výsledky a najednou se mlíko rozteklo samo, prsa nalitá
pak sice byl stres a mlíko skoro znovu nebylo a začala jsem znovu s častým odstříkáváním i mimo kojení a zase se to zlepšilo, sice už ne tak moc, ale stále kojím a třeba dnes - naposledy jsme kojili v 22:3 včera a nalitá bolavá prsa mě vzbudila o půl 4 tak jsem jen aby se neřeklo vymáčkla 100
Není tady
Holky díky moc za podporu, nechci to vzdávat, určitě je to naše mlíko i jen na přilepšenou k UV dobrý 
Katji a jakou máš odsávačku? Já tu mám pákovou od Tommee tepee a elektronickou Medelu, ale ani jedna mi nepřijde jako něco extra.
Ještě jak často kojíte - krmíte přes den a kdy naposled? A jak vám miminka spí v noci?
Není tady
Ahoj Hrozi,
já mám ruční i elektrickou odsávačku od Aventu, ta ruční je mnohonásobně lepší, sice je to pakárna, ale trvá to kratší dobu než s tou elektrickou.
Já nekojím vůbec, jen dávám své mléko z flašky. Večer krmíme naposledy kolem 21hod a pak se Anna vzbudí mezi 4-6hod, a přes den krmím různě ještě tak 4x, většinou jsou to 2,5-3hod intervaly a Anna vypije cca 80-160ml, je to hodně variabilní....
Jinak v noci spí jak andílek, po tom ranním krmení většinou tak 1hod brouká a čumákuje, ale zase usne na 3-4 hod....
Není tady
Ahoj, Hrozi přes den jí jak kdy, ale většinou co 3-4 hodiny, někdy i co 2- když bylo vedro
koupeme v 7 , v 8 je poslední jídlo, usne většinou až kolem 10,a spí do 1-2, dnes až do 4, a pak zas cca co 3 hodiny
Není tady
holky, to vás obdivuju, je fakt, že ke"konci" se mi už produkce taky zvýšila, měla jsem tak polovičku svého a polovičku UV.. pohrávám si s myšlenkou, jestli to ještě zkusím a nevím. Když si vzpomenu, jak nedělám nic jiného, než vyvařuju lahve, hodinu odstříkávám a za 3h zase nebo krmím a skoro nic nejím, teď mám mnohem větší klídek, najím se normálně jak jsem zvyklá, sport taky v pohodě, času mám více... chtěla bych jí dávat svoje mlíčko, ale na druhou stranu opravdu nevím co dělat. Vyskytly se nám problémy s bydlením a musíme se narychlo NĚKAM odstěhovat a nemáme kam, tak asi víte jak mi je
Už asi týden mlíčko nemám vůbec, snad kolem vánoc zkusím tu tvorbu podpořit, třeba už budu na to mít klid a hlavně manžu doma, který mi může s malou pomáhat a já budu mít čas na odsávání. Hodně štěstí a hlavně hodně mlíčka ! papa
Není tady
Ahoj Dey, to jde ještě po tam dlouhé době znovu mít mlíko?
Já už jsem si na ten kolotoč popravdě zvykla. Ze začátku jsem musela hledět na to jak to mlíko teče, aby vůbec teklo a pak mi tu myslím Janča napsala, že u toho je na internetu... no já to zkusila a ono to teklo taky a navíc strašně rychle to odsávání uběhlo
.
Ruce už si zvykly na saponát, už je nemám tak vysušené jak ze začátku..
Doufám, že mi to ještě nějakou dobu vydrží....
Není tady
Ahoj Katji - tak jsem to zkusila po těch 4-5 hoďkách a za 15 min jsem vydolovala z obou 80
takže to vyjde na stejno co 3 hodiny nebo po 4-5
Uvidíme jestli se mlíčko ještě víc rozjede a i kdyby ne tak je to dobrý, aspoň něco dostane. Je fakt, že pořád myslím na to teď budu krmit teď si musím udělat čas na odstříkání a teď honem rychle na prochajdu.
Jinak já taky sleduju jak to mlíko teče
asi nějakej podvědomej reflex, hypnotizuju každou kapku.
Holky ty lahvičky a odsávačky - jaký na to používáte saponát? já to pořád vyvařuju a už několikrát jsem se opařila 
Není tady
Hrozi,
já používám normální Jar, tím to vždycky zbavím mastnoty a pak to dám do sterilizátoru...
Je fakt, že to je na palici pořád myslet co kdy uděláš, ale věř tomu, že po čase přejde "do krve".
Důležitý je mlíko odsát pokud možno "do poslední kapky", tak se to stimuluje, aby se příště udělalo víc, já třeba i 2 min odsávám obě prsa "na prázdno" (většinou večer než jdu spát při posledním odsávání)...
Počítala jsem to, tak mi to zabere denně:
- odsávání asi 2 hodiny
- umývání další 0,5 hodinu
Když se na to podíváš takto, tak ti zbývá ze dne dalších 21,5 hod a to jde ne 
Není tady
Ahoj 
trochu off-topic, ale já taky prosím odsávám u internetu
Pravda, s množstvím zatím problém nemám, při ranním dojení dám i přes 400 ml, zato odsávám komplet jídlo pro Tobiho, nedávám žádné UV, není potřeba, takže u toho ěnkdy strávím i 45 minut (po cca 20 minutách na každé prso). Trochu lituju, že nemám tu odsavačku na obě prsa, jeo by to rychleji. Na druhou stranu, už by mi nezbyla volná ruka...
Není tady
Veran tak to množství závidím, já jsem za nejlepších časů odsála 80 z jednoho m teď po ránu max 6O, ale já kojím, ale TObi většinou víc jak těch 60 nedá, no už nevím jak podporu mlíka nastimulovat , abych ten litřík denně vyprodukovala 
Není tady