Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#201 19. 9. 2009 18:57

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tam, kde Vysočina začíná...
Web

Re: Něco jako samota...(?)

lupina montana napsal(a):

No dovol! butter Kouření v posteli je jedna z nejlepších slastí - teda cigarety myslím lol
Lú je hodná Matka Zakladatelka, Haiel - nechá nás se vykecávat a nenadává smile
Co to bylo za pisničky Kornovky? Mi unikly...ale pamatuju si, že kdysi dávno, ještě jako plavovlasý andílek s velkou držkou zpíval nádhernou písničku - Zelené údolí se to jmenovalo, myslím. Tu bych teda chtěla.... Holky, jestli to někdo umíte s Jůtůbem - prosím, najděte mi ji...

Jen povídejte, je to zajímavé big_smile A kdybych něco ještě potřebovala k tématu, tak se ozvu storstark

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

http://www.tvorbaprodusi.estranky.cz/

http://lpmf.lilypie.com/q91Ap1.png

Není tady

#202 20. 9. 2009 12:22

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

lupina montana napsal(a):

vindsůrfing, vindsůrfing...prkno se po vodě klouže,
vinsůrfing, vindsůrfing - já stojím na něm sa-a-a-ám
vindsůrfing, vindsůrfing - jsem králem kdejaké lo-oou-žéé
vindsůrfing, vindsůrfing - a prkna kapitán lol

Díkes lupiš pussa
Už přesně vím, proč mne při přečtení některých příspěvků začala tahle melodie neodbytně "otravovat" stolt

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#203 23. 10. 2009 9:45

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Valašsko

Lúthien napsal(a):

Myslím, že už tady podobné téma bylo, ale můžu se rozkrájet a nenajdu ho, abych navázala kapitulation
Tenhle týden to na mě nějak padá, tak se musím vypsat a třeba dostanu i nějakou radu gloria
Před půl rokem jsem se přestěhovala, bydlím s přítelem a naším synkem v domečku, který jsme si sami postavili. Je to taková venkovská část menšího města. To je všechno krásné...mám novou krásnou rodinu, mám tady známé, možná už i pár přátel, dům, zahradu, krásnou krajinu...., ale začala jsem se cítit nějak sama.
A proč to píšu na Duchovní? Protože se cítím sama se svým názorem, se svým pohledem na svět. Prostě mě tady lidi nechápou. Nemůžou pochopit, že se raduju z každé kopretiny na louce, že mě nevadí a neobtěžuje starat se o prcka, o dům. Nechápou, že si dovolím sednout si na terasu, dát si kafíčko a číst si knížku. Pořád se nad něčím rozčilují a hned by se za každou prkotinu mstili. Když jim řeknu, že tím nic nevyřeší, že nevidím smysl v pomstě..., ťukají si na čelo. Co se týká duchovních věcí (když to tak nazvu), můžu si o tom promluvit tak možná sama se sebou a lehce s přítelem. Zkrátka já jsem úplně jinde, než 90 % lidí tady a naopak grater
Jasně, ze začátku mě to netrápilo, nenechávala jsem se tím rozhodit, říkala jsem si, že je to součást mé cesty, že mi to chce něco ukázat, někam postrčit...ale já už jsem unavená a...sama!!! grater
Vím, že člověk nikdy není sám, má vždycky sebe, Boha v sobě a všude kolem, ale abych to naplno cítila, tak daleko jsem ještě nedošla.

Byli jste někdy na tom taky tak? Měli jste tyhle pocity? Taky se s tímhle potýkáte, když se snažíte "růst"? A jak to řešíte? Já už opravdu nevím. Možná to jsou jenom hormony, kdo ví kapitulation
Děkuju, že jsem se mohla vypovídat rodna

Oni ti lidi okolo se od tebe učí, jen to hned nejde vidět. A protože měli "startovní" čáru jinde, než ji máš ty, tak je jasné, že to momentálně vypadá, jak to vypadá. Ale z toho si vůbec nic nedělej. Ono všechno má svůj rub a líc. Pokud to vezmeš z pohledu "neutrality", pak ta samota ti momentálně nabízí krásnou příležitost věnovat se sobě samotné, svým zálibám a jakkoliv si zkrášlit svů vlastní svět. Ber to z té druhé stránky - zase kdyby bylo kolem tebe moc rušno, tak je možné, že by ses nemohla třebas soustředit na věci, které se týkají výhradně tebe. Nemohla bys sama se sebou něco rozebírat a řešit, protože kolem by bylo rušno jak "náměstí". A protože spousta lidí chce spoustu věcí, tak sice bys nebyla sama, ale ve snaze napomáhat všem těm lidem bys neměla už času pro sebe. Nic se neděje jen tak a vše můžeš brát buď jako příležitost, nebo jako problém. Je jen na tobě, jak se na to podíváš. Ty v tom momentálně vidíš smutnou zkušenost, ale já bych v tom viděl zas třebas tu příležitost si konečně dát od všeho klídek a nerušen bych se zabýval více osobními věcmi. Baví tě číst knihy? Máš super příležitost. Baví tě malovat? No nic lepšího si nemůžeš ani přát. Baví tě spoustu jiných věcí, co bys jinak s lidmi dělat nemohla? Teď je ten pravý čas. Lidi okolo nech, ať si každý řeší svou cestu. Pokud máte být spolu propojeni, tak časem k tomu dojde. "Momentálně jedeš autem po dálnici a kromě osamělých stromů u cesty nikde nikdo, ale brzy budeš projíždět městem a pak bude ta správná chvíle na přestávku a kontakty s lidmi "města", vše má svůj čas a ten hraje pro tebe". Takže přeju klidnou jízdu wink

Nehledejme dokonalých květů.. neboť všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#204 23. 10. 2009 9:57

Nick3594
Host

Dai Terr, je to moc hezké a povzbuzující, ale asi nemáš vlastní děti, což? vissla. Které bys vychovával od peřiny..... Ženská na MD má sotva čas namalovat si ksichtík, natož si pak číst gloria.

#205 23. 10. 2009 10:00

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

lvice napsal(a):

Dai Terr, je to moc hezké a povzbuzující, ale asi nemáš vlastní děti, což? vissla. Které bys vychovával od peřiny..... Ženská na MD má sotva čas namalovat si ksichtík, natož si pak číst gloria.

No vidíš, to mne nenapadlo, je pravda, Lúthien opravdu má teď spoustu jiných starostí. Ale já též dělám "hodného strejdu" dvěma dětem, i když je jasné, že je to zas jiná pozice. Ale máš pravdu, nepomyslel jsem na to.

Nehledejme dokonalých květů.. neboť všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#206 23. 10. 2009 10:03

Nick3594
Host

Já ti rozumím, myslíš to dobře par

#207 23. 10. 2009 14:31

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Web

DaiTerr, moc děkuju za milý a povzbudivý názor pussa Máš pravdu a docela se snažím to tak dělat. Je sice pravda, že času moc nemám a když, tak spíš večer a to se zase chci věnovat příteli...no je to někdy mazec. Ale musím se pochlubit, že knížky mám rozečtené dvě (jednu odbornou a jednu příběhovou) a obrazy mám rozmalované taky dva big_smile S nimi je to horší, nějak je pořád nemůžu dokončit lol Ale teď přijde něco, co mě donutí s tím pěkně pohnout, tak to snad dopadne styrka
Jinak ta jízda po dálnici opravdu není zas tak špatná tummenupp Když jsem v lepším rozpoložení, hned si to víc uvědím a užívám si to. Dokonce jsem to začala víc pozorovat a zjišťuju, že mi to vyhovuje víc, než mít kolem sebe třeba kupu lidí, hluk, chaos... Nejlepší je pro mě sem tam s někým někam zajít sednout, zasportovat, projít se atd., ale takové ty hromadné akce, kde "se vyžaduje bavit se", to ani moc ne e. To mě čeká zítra a nevím nevím usch To ale neznamená, že nemusím lidi, právě naopak, ale každému to vyhovuje jinak, že jo tummenupp
Takže doufám, že můj život bude spíš projížďkou vesnicí než městem, Dai storstark

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

Není tady

#208 23. 10. 2009 14:32

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Web

lvice napsal(a):

Prosímtě, Lvíčku, mým končíkem není malování ksichtíku, ale malování obrazů lol tummenupp
No ale ksichtík si taky namaluju moc ráda a pokaždé se modlím, aby mi nevyskákala vyrážka kolem nosu lol

Není tady

#209 23. 10. 2009 14:50

Nick3594
Host

Lú, to bylo jen obrazné přirovnání gloria lol. Že by se nepovedlo rodna D?

Tak knížku mám rozečtenou už rok a večer když je čas, tak jsem na tom jako ty wink. Takže se přiznám, že už vlastně nevím, co v té první polovině bylo lol. Raději začínám být konzument, zapnu bednu, projedu všechny kanály, abych zjistila, že tam opět nic není a šup do peřin lol.

#210 23. 10. 2009 15:23

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

Lúthien napsal(a):

DaiTerr, moc děkuju za milý a povzbudivý názor pussa Máš pravdu a docela se snažím to tak dělat. Je sice pravda, že času moc nemám a když, tak spíš večer a to se zase chci věnovat příteli...no je to někdy mazec. Ale musím se pochlubit, že knížky mám rozečtené dvě (jednu odbornou a jednu příběhovou) a obrazy mám rozmalované taky dva big_smile S nimi je to horší, nějak je pořád nemůžu dokončit lol Ale teď přijde něco, co mě donutí s tím pěkně pohnout, tak to snad dopadne styrka
Jinak ta jízda po dálnici opravdu není zas tak špatná tummenupp Když jsem v lepším rozpoložení, hned si to víc uvědím a užívám si to. Dokonce jsem to začala víc pozorovat a zjišťuju, že mi to vyhovuje víc, než mít kolem sebe třeba kupu lidí, hluk, chaos... Nejlepší je pro mě sem tam s někým někam zajít sednout, zasportovat, projít se atd., ale takové ty hromadné akce, kde "se vyžaduje bavit se", to ani moc ne e. To mě čeká zítra a nevím nevím usch To ale neznamená, že nemusím lidi, právě naopak, ale každému to vyhovuje jinak, že jo tummenupp
Takže doufám, že můj život bude spíš projížďkou vesnicí než městem, Dai storstark

Samota je kásný dar, který dostáváme k poznání sebe sama. Akorát že ten dar oceníme až ve chvíli, kdy s někým jsme. Když jsem byl sám, tak jsem se z toho mohl "podělat", večer co večer jsem byl rozesmutnělý a furt toužil po "té pravé", místo, abych si v klidu hleděl sám sebe. Mohl jsem se za ta léta naučit třebas meditovat, nebo něco podobného. Teď si to uvědomuju, ale tehdy i kdyby mi to řekl kdokoliv, tak nad tím vším stejně byla sebelítost. Ale to vše teď vidím až s odstupem času. Potřeboval jsem tu školu a také nikde není psáno, že tuto školu ještě nedostanu ještě pocítit. Znáš to - "nechval dne před večeří" wink  Takže maluj, užívej si, lidi neřeš, pokud nemáš pocit, že o to stojí, oni se pořeší sami.

S tím chozením někam - kdysi jsem rád chodil do čajovny, ale zase nebyli ti lidi big_smile Teď by lidi byli, ale já už jsem takový ten domácí "papučkový" typ, co už nikde moc nechce chodit. sova

Není tady

#211 23. 10. 2009 16:46

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ja som chodila do čajovne, na latino večierok, do kina... kľudne aj sama. Vlastne aj teraz niekedy idem, keď narýchlo nikoho nezoženiem. wink Už som to tu raz písala: keď som so sebou, aspoň VIEM, že som v dobrej spoločnosti. stolt Občas je fajn prestriedať to inou spoločnosťou... ale nie je problém ani byť sama. A mmch - sama som sa občas cítila aj vo vzťahu alebo uprostred davu. Samota je skôr pocit ako stav. Ja som zvykla obdobie väčšej izolácie využiť na prácu na sebe, koníčky... čítanie... Na prípadnú materskú som mala vymyselné fotenie. wink Ale to už asi budem musieť realizovať aj bez tej materskej.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#212 24. 10. 2009 9:34

Nick3594
Host

Lúth, já myslím, že si to vzala za správný konec a tohle téma už je v podstatě zbytečné wink. Ono s těmi malými dětmi je to složitější, ale rychle vyrostou a zapojování se do společnosti bude zase snazší. Taky je mi někdy smutno, ale pak jdu k postýlce a vidím toho mého andílka, jak sladce chrupe a neměnila bych.... smile. Jak vedle na vlákně psala Pan Tulipánce, ono nejtěžší je užívat si TADY a TEĎ. Brát s pokorou to, co život přináší. Pokora taky zrovna není moje silná stránka big_smile, a všechno má svůj smysl, jen my ho někdy nevidíme.... stolt. I já na to někdy zapomínám a bouřím se....

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí