Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 4. 9. 2009 9:41

Rozmarila
Zablokovaný

Re: Něco jako samota...(?)

lvice napsal(a):

Luthien, protože jsme podobně potrefené na MD big_smile, řeknu ti jedno jediné: říká ti něco karta Poustevník? wink
Před rokem jsem tady řešila něco podobného jako ty, dnes si vystačím sama se sebou a malým. Nakonec jsem zjistila, po mnohých nedorozumněních, že i mnozí lidé to duchovno vnímají každý po svém a dochází k třenicím a tak ti poradím jediné. Sama se rodíš, sama umřeš, nikdo s tebou nebude. Nauč se být sama se sebou a vystačit si..... smile

Jenže to právě nejde ....pze pak by Luth nemohla všude zdůraznovat jak se liší od druhých a jak nechápou její duchovní posun a odmítají ji ....ona je potřebuje ,aby se nad nimi "vytahovala".......co by jinak dělala ??.....Sama se sebou se nudí , neumí se sebou žít .......od rána sedí na netu ...a hází to ze sebe ..... PŘIJÍMÁ MINIMÁLNĚ........ a dítě se někde popelí .......

Tohle jsi Lvice vyjádřila úplně přesně............to by moc pomohlo Rosamundě z Alkoholu.....ta má taky chudák pocit, že musí být pořád být s někým, že jinak nepřežije ........takový člověk trpí...

Upravil(a) Rozmarila (4. 9. 2009 9:53)

Ať si komplikujete život sebevíc, on sám se zjednoduší.

Není tady

#52 4. 9. 2009 9:44

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

Majko, Pavlo, to je dáno latentními vlastnostmi naší přirozenosti. Určitá situace nás může vychýlit a může nás v této poloze držet docela dlouho, ale jakmile důvod k ní pomine, vrátíme se do normálního stavu. Asi jako když dřevo ponoříš ke dnu a něčím ho zatížíš. Může tam určitou dobu setrvat, ale jakmile se v těchto místech objeví první proudy, které závažím pohnou, okamžitě se osvobodí a vyplave na hladinu.

Do určité míry však mezitím mohlo změnit strukturu a chová se nyní přeci jen trochu odlišně, než původní materiál. A zde je vysvětlení, proč se nám tyto situace dějí. Konečným cílem je totiž naše transmutace.

Crabat

Není tady

#53 4. 9. 2009 9:48

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Že by sebereflexivní pohled pod povrch věcí?..

Crabat

Není tady

#54 4. 9. 2009 9:56

Rozmarila
Zablokovaný

Crabat napsal(a):

Že by sebereflexivní pohled pod povrch věcí?..

Ale já lidi neodmítám ............já se od nich učím.....snažím se od každýho .......aspon se snažím.....

Není tady

#55 4. 9. 2009 10:17

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tam, kde Vysočina začíná...
Web

To je teda dobrý, souhlasím s lvicí i agewou big_smile To je právě ten zvláštní rozkol nebo jak bych to nazvala. Sama se sebou si docela vystačím, hezky si přemýšlím, jsem spokojená, všechno tak krásně naplno vnímám...a pak přijde chvilka, kdy o svých poznatcích nebo zážitcích chci někomu říct. A hups, najednou tady není nikdo, tak aspoň napíšu mail kamarádce nebo skočím na Babi. I to pomůže, ale není tady ta osoba, není to z očí do očí.
Určitě mě chápete, i když někdy je to horší sesmolit do textu než to říct, a já budu pozorovat a hledat... wink

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

http://www.tvorbaprodusi.estranky.cz/

http://lpmf.lilypie.com/q91Ap1.png

Není tady

#56 4. 9. 2009 10:25

Nick3594
Host

Rozmarilo, nesouhlasím s tebou. Lúthien se nepotřebuje vytahovat, a na mateřské se rozhodně nenudí, jen si prostě potřebuje vyměňovat myšlenky, zkušenosti a hledá stejně smýšlející lidi. Navíc mezi těmito lidmi proudí úžasná pozitivní energie a vzájemně se nabíjejí. Naprosto ji chápu, procházela jsem stejnými pocity a stejnou situací.

To co jsi napsala je plné negace a zloby, tak se spíš zamysli sama nad sebou, proč takhle uvažuješ.....

Lúth, vím moc dobře, že je to nesmírně těžké, ale nelámej nic přes koleno. Nepochybně má svůj význam a smysl, že jsi sama a má ti to něco dát, stejně jako tenkrát mě. Nebojuj s tím, přijmi to a popros Vesmír, ať ti ve správný čas zašle tobě spřízněnou duši. Nedávno jsem byla u šamanky a při čištění svého dítka jsem konečně po roce pochopila, proč jsem byla tlačena do samoty. Člověku to uniká, protože jde po povrchu a bojuje s tím, co je dáno. Stejně jako tenkrát mě. dumbom. Tak posílám lásku a pozitivní energii a věř, že až bude ten správný okamžik, ti správní lidé se objeví. hjarta

#57 4. 9. 2009 10:38

agewa
♥♥♥♥♥♥-

možná na té samotě něco je.
když si představím, že když mám "stav" naprosté absolutní lásky, která mě až trhá, nebo pocit největší pokory, která jde až .....snad " z paty" a při těchto pocitech být  mezi lidmi...........asi bych to nezvládla. zatím se to snažím vydýchat, nějak pojmout a zkorigovat.

Není tady

#58 4. 9. 2009 10:47

Nick3594
Host

Agewa napsal(a):

jenže mě pomáhá někdy probrat, co se mi děje, nebo třeba jestli vnímám správně signaly, zda se něco podobného děje i někomu jinému.
u těchto zážitků je trochu problém, že se nedají realně  ověřit.proto je pro mě důležité to probrat s někým, kdo vi"vo co go" a může mi říct takhle jo, takhle si dej pozor.

Prožila jsem situaci, kdy se na stejný problém i lidé, kteří ví vo co go dívali každý úplně jinak a dostala jsem zcela odlišná vysvětlení...... Byla jsem z toho zmatená a nevěděla, čemu věřit. Takže jsem udělala jediné, obrátila jsem se ke svému zdroji, ten to ví nejlépe. A když ne, tak se poradím s taroty a někdy to nechám jen tak plynout. Někdy je opravdu lepší spoléhat se na svůj vnitřní informační zdroj než na kohokoliv jiného......

#59 4. 9. 2009 10:55

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Myslím, že učit se tím, když lidi zraňuji, když do nich promítám své negativní vlastnosti a pak jim za to nadávám, pronásleduji je a nenechám na nich nitku suchou, je zkrátka propadání do temnoty vlastní noci a ne nějaké učení.

Učení vypadá zcela jinak! A dokud v sobě neobsáhneš přinejmenším dobrou vůli chtít s ostatními lidmi vyjít, pak se těžko ve svém životě něčemu naučíš. A veškerá Tvá snaha se tím ukáže být jen lichá.

Upravil(a) Crabat (4. 9. 2009 10:56)

Crabat

Není tady

#60 4. 9. 2009 11:18

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tam, kde Vysočina začíná...
Web

Lvíčku, děkuju za pozitivní energii a pochopení pussa Jsi hodná, ale co se třeba mě týká, už Rozmarilu skoro ani nečtu. Nejspíš plná zloby dál uráží a to je pořád dokola smile Crabat to napsal hezky a výstižně: "..propadání do temnoty vlastní noci a ne nějaké učení"

Posílám posu tobě i tvému Ondráškovi pussa

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

http://www.tvorbaprodusi.estranky.cz/

http://lpmf.lilypie.com/q91Ap1.png

Není tady

#61 4. 9. 2009 11:27

Rozmarila
Zablokovaný

lvice napsal(a):

Rozmarilo, nesouhlasím s tebou. Lúthien se nepotřebuje vytahovat, a na mateřské se rozhodně nenudí, jen si prostě potřebuje vyměňovat myšlenky, zkušenosti a hledá stejně smýšlející lidi. Navíc mezi těmito lidmi proudí úžasná pozitivní energie a vzájemně se nabíjejí. Naprosto ji chápu, procházela jsem stejnými pocity a stejnou situací.

To co jsi napsala je plné negace a zloby, tak se spíš zamysli sama nad sebou, proč takhle uvažuješ...... hjarta

Já tam teda zlobu nevidím.....normálně hodnotím chování Luthien na forech ..........skoro v každém příspěvku se vyvyšuje od "obyčejných lidi" a z toho plyne , že je spíš potřebuje na to ,aby si hladila ego.......Kromě toho je v jednom kuse na netu .....přečte někde dvě věty a hned je řeší na duchovnu, přitom má malé dítě ........jakmile jí někdo napíše něco , tak hází sprostá slova(vím, že jsi ten mago.r (který měl radši v léčebně zůstat) cítíš tak maximálně ten růžový penis svého mladého přítele, atd),.......prostě tohle duchovní opravdu není a může se s tím ztotožnovat jedině podobný člověk.........

Není tady

#62 4. 9. 2009 11:34

Rozmarila
Zablokovaný

Tak já o věcech diskutüju Crabe.....píšu svý pocity .......a to vůbec neznamená, že musím se všema souhlasit........kromě toho znova zdůraznuju , že Luth napadá mě na jiných tématech první......to si jiste umíš najít sám......proto jsem moc udivená , když přijdu sem a vidím co tu píše..........
Já se od těch lidí učím, na to s nima nepotřebuju kamarádit ...beru si z nich, co potřebuju .......nepotřebuju s celým světem souhlasit a kamarádit ......to právě potřebujou lidi, co neumí být sami se sebou ...družit se a věšet se na druhý .........protože v sobě mají prázdno.......já si jen sobecky  ukradnu co zajímá mě a skovám si to  do svý duše jako do pokojíčku........

Není tady

#63 4. 9. 2009 11:37

Nick3594
Host

Rozmarilo, hodnotíš.... podle sebe a tebou nastavených měřítek a hodnot. Nesuď, abys nebyl souzen. Každý máme na tomhle světě své lekce a úkoly. Já, ty, ona. Zrovna nedávno tady bylo založeno téma Jak si představujete duchovního člověka..... Přečti si ho. Máš zkreslenou představu o duchovním člověku wink

#64 4. 9. 2009 11:42

Nick3594
Host

A dodatek, duchovní člověk se otevírá a sdílí lásku a energii, nic si nekrade, nic si neuzavírá, nic si nezamyká. Zopakuji ti to, co mi nedávno tady napsala jiná Babinetka. Vaše spory mě nezajímají, nebudu vyhledávat vaše dohady na jiných vláknech, sem to nepatří. Upřímně doufám, že si z lidí pouze nebereš, ale také dáváš, neboť by měla být zachována rovnováha dávání=braní. Člověk je tvor sociální a na družení není nic divného, pokud si nevybere cestu lámy, který bude meditovat sám vysoko v horách......

#65 4. 9. 2009 11:53

Rozmarila
Zablokovaný

lvice napsal(a):

A dodatek, duchovní člověk se otevírá a sdílí lásku a energii, nic si nekrade, nic si neuzavírá, nic si nezamyká. Zopakuji ti to, co mi nedávno tady napsala jiná Babinetka. Vaše spory mě nezajímají, nebudu vyhledávat vaše dohady na jiných vláknech, sem to nepatří. Upřímně doufám, že si z lidí pouze nebereš, ale také dáváš, neboť by měla být zachována rovnováha dávání=braní. Člověk je tvor sociální a na družení není nic divného, pokud si nevybere cestu lámy, který bude meditovat sám vysoko v horách......

Já nemám zkreslenou předtavu o duchovních lidem.........protože je znám z reálu .....a taky jsem chodila na Tomáše a na jiné akce, vím přesně že Lut se chová jinak  ..........a pozor ........nikde nepíšu že jsem duchařka..........naopak ....jsem uplně obyčejný člověk , který se rozhlíží kolem sebe..........
A pokud jde o dávání ........v reálu jsem se přímo rozdala během celýho života ........vychovala jsem sama dvě děti , z toho jedno postižený , kterýmu se věnuju dál, jelikož studuje dál.........obšťasnila jsem hromadu mužů , kteří si ukradli ze mě........ já právě chronicky zachraňuju svět okolo sebe.........tak si snad můžu někde zadara něco uzmout a nic za to nedat ....yikesyikesyikes......lidé jsou různé a já jsem zrovna solitér........

A dodatek, duchovní člověk se otevírá a sdílí lásku a energii, nic si nekrade, nic si neuzavírá, nic si nezamyká
...............a hlavně se NEODDĚLUJE  od druhých jako Luth a Crabat....

Upravil(a) Rozmarila (4. 9. 2009 12:01)

Není tady

#66 4. 9. 2009 12:13

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

No právě, celý ten postoj něco si ukrást, uzamknout do sebe jak do pokojíčku, dokonale vystihuje Tvůj přístup ke světu. Tady úplně pomineme důvody, které Tě k tomu vedou, soustředíme se jen na to, že tak jednáš. Je v tom obsažen základní princip nedůvěry v ostatní lidi a elementární promítání do nich svých vlastních nedostatků. Vždyť tahle jediná věta je dokonalým ztvárněním Tvého duševního stavu, který se nám jednoznačně představuje, jako nemocný.

Tak se nad tím konečně zamysli a pohlédni na sebe, na svůj život, na své chtění i cítění jako do zrcadla, a pouč se z toho, co tam uvidíš.

Crabat

Není tady

#67 4. 9. 2009 12:17

Nick3594
Host

Rozmarilo, znovu ti zopakuji, každý zde máme své úkoly a také právo volby. Jsou duchovní lidé, kteří sdílejí s otatními a jsou duchovní lidé, kterým vyhovuje samota a rozjímání. Je to jejich volba a jejich právo svobodně se rozhodnout. Nic z toho není ani dobře ani špatně, je to pouze způsob cesty, kterou se vydali. Pokud se rozhodli se oddělit, je to jejich rozhodnutí a s duchovními kvalitami to nemá pranic společného.

A na závěr: Souhlasím s Crabem......

#68 4. 9. 2009 12:23

Rozmarila
Zablokovaný

Ahá takže lidi se musej navzájem družit a kamarádit , jinak to nejde ??A víš o tom, že lidi jsou různý .............chceš je předělávat k obrazu svému??big_smilebig_smile
Člověk který se nevěší na druhé jako Luth je nemocný ??Pokud vím , taky jsi všude psal , že obyčejní lidé nechápou tvoji filosofii a že s tím máš potíže celý svůj duchovní život ......stejně jako Luth??Nějaká nedůvěra nebo co ??
Já prostě nepotřebuju s lidma kamarádit....vyberu si typy co mi vyhovují a když to nebude vůbec nikdo .......je mi to FUK.....nepotřebuju si potvrzovat svou existenci přes druhý lidi .......ty a Luth byste bez ocenění a souhlasu druhých nepřežili .........
Kromě toho já nejsem sama(oddělená) i kdyby se mnou nesouhlasil celý svět ......jsem spojená se svou kočkou, která mi ráno dává hubičky, se stromem u kterýho sedím, s řekou , kterou pozoruju, s bohem v kostele, kde sedím .....nepotřebuju štěbetat o myšlence, kterou jsem si před pěti minutami přečetla s 10 lidma(a navíc nepochopila.......)

Upravil(a) Rozmarila (4. 9. 2009 12:35)

Není tady

#69 4. 9. 2009 12:29

Rozmarila
Zablokovaný

lvice napsal(a):

Rozmarilo, znovu ti zopakuji, každý zde máme své úkoly a také právo volby. Jsou duchovní lidé, kteří sdílejí s otatními a jsou duchovní lidé, kterým vyhovuje samota a rozjímání. Je to jejich volba a jejich právo svobodně se rozhodnout. Nic z toho není ani dobře ani špatně, je to pouze způsob cesty, kterou se vydali. Pokud se rozhodli se oddělit, je to jejich rozhodnutí a s duchovními kvalitami to nemá pranic společného.
A na závěr: Souhlasím s Crabem......

Tak to je chyba že souhlasíš pze tomu nerozumíš zjevně......a co jako má být ,to co píšeš o duchovním člověku??

Já tady celou dobu píšu, že duchař se nevyvyšuje a neodděluje ...........ï ten láma co sedí někde sám není nadřazený, je všeobjímající i když sám,  je spojený s tou krásou, co má okolo sebe..... .......jen hloupý člověk, co si hraje na duchovno se nadřazuje .......pohrdá obyčejnými nevědomými........základní vlasnost člověka který to chce někam dotáhnout na poli duchoivna....je POKORA  a SKROMNOST

Upravil(a) Rozmarila (4. 9. 2009 12:30)

Není tady

#70 4. 9. 2009 12:50

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Teprve konfrontací s ostatními lidmi člověk může rozkrýt kostlivce, kteří mu jakoby sedí na duši. Sám je tam totiž nikdy neuvidí! Někdy to může být velmi bolestivý proces, ale jiná možnost zkrátka nezbývá. Proto vzdávat se rozdílného pohledu ostatních zúčastněných, znamená vzdávat se možnosti překročení sebe sama. Jiná věc ovšem je, když dotyčný subjekt sám do sebe nedokáže zahrnout žádné rozpory. A jeho oponentura vyvěrá z nedostatku vlastního pochopení. Neboj, ono se to vždycky pozná, už jenom z toho, jak argumentuje a na co se při rozhovoru soustředí.

Stanovisko druhých lidí pak znamená základní kámen sebereflexe. Bez nich sám sebe nikdy neuvidím správně a mohu pod vlivem sugestibility vlastních představ začít bloudit. Na což mne právě upozorní přítel, obzvláště pokud si vytkl stejnou či podobnou formu cesty. Anebo za rohem narazím na nepřítele, který mi mé rány utržené životem pěkně osolí, abych na případnou jinou možnost výkladu prostě nezapomněl. big_smile

Crabat

Není tady

#71 4. 9. 2009 12:53

Nick3594
Host

Tak se těmi vlastnostmi řiď wink........ Vlastně nevím, proč tady s náma ztrácíš čas..... big_smile. Být tebou, tak si vlezu pod strom, dám kočce pusu a na bandu zabedněnců na Babinetu se vykašlu. cool

Upravil(a) lvice (4. 9. 2009 12:55)

#72 4. 9. 2009 13:07

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Rozmarilo, Rozmarilo.., Tvé stihomamy "pokory" a "skromnosti" Tě pěkně pronásledují z života do života a jako věčné obsedantní představy Ti těžce leží na duši. Nu, proč myslíš, že asi?.. - Hledej tam, ve své psýché, kde všude jsi překročila jejich únosnou míru a nediv se tolik, že Ti nedávají spát. stolt stolt

Si si, Lvice i tak by se to dalo říci. wink

Crabat

Není tady

#73 4. 9. 2009 13:12

Rozmarila
Zablokovaný

Jasně a jak to dělá ten láma v lesích který medituje sám celý roky.Crabate ??..........myslíš že stagnuje ??Já myslím že né........
Nemůžeš lidi nutit aby byli takoví jaký chceš ty Crabate......je spousta lidí kteří se něco dozvědí četbou, nebo je osvítí, protože se meditací posunou .......přijde znamení.......tady to děláš blbě hele .......třeba sen........
Proč teda existuje přísloví, kdo se povyšuje bývá ponížen a pýcha předchází pád??Podívej jak na to dojela Pandorra, když se tu pořád oddělovala a hrála si na učitele a pouč se z toho .......už jí nikdo nevěří, jen lidi , kteří sami nechápou nic .........
Mám tu zkopírovat tvoje naparovačky ..?

Lvice já píšu názor na diskuzi .........otvírám vám oči ........je to jiný pohled na věc..........a bohužel pravdivý, ověřený roky ........a moudrými lidmi..........k duchovnu patří POKORA A SKROMNOST .... ne naparovačky a vyvyšovačky a oddělovačky...

Není tady

#74 4. 9. 2009 13:20

Rozmarila
Zablokovaný

Crabat napsal(a):

Rozmarilo, Rozmarilo.., Tvé stihomamy "pokory" a "skromnosti" Tě pěkně pronásledují z života do života a jako věčné obsedantní představy Ti těžce leží na duši. Nu, proč myslíš, že asi?.. - Hledej tam, ve své psýché, kde všude jsi překročila jejich únosnou míru a nediv se tolik, že Ti nedávají spát. stolt :jojo:Si si, Lvice i tak by se to dalo říci. wink

To už musíš hodně zuřit, když argumentuješ mou nemocí ..........ale nějak ti nedochází , že tu chybu bys dělal i kdybych já vůbec neexistovala a Luth také.............a Lvice už je v koncích, tak mě vyhání z Babi .......neumí si přiznat že mám recht...............

Není tady

#75 4. 9. 2009 13:24

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Lút,

já jsem tyto stavy nezažila tolik, ..je pravda, že popovídat si otevřeně nejde se všemi.
Ale zjistila jsem , že jde promluvit s každým. Asi jsem lidi i dost podceňovala. Třeba nejsou duchovně nijak viditelně zaměření, ale mají zase něco jiného. nemusí být takoví jako já, jako ty, ..jsou jiní, jsou svoji. Mají zase jiné klady.. atd.

Uvaž, že kdyby nebylo těchto tvých pocitů - smutek , samota, nebylo by ani toho nádherného sdílení, porozumění.smile
a to je přece nádhera.

Já s lidma, kteří by byli podle mých měřítek povrchní a hloupí, pokud je mám ráda, tak s nimi ráda povídám. Usmívám se a mám je ráda. Třeba se jejich radikálním (tak s tou už nepromluví nikdy, řekla teaté že je taková a taková apod) směju, řeknu jim, ty si teda éro, a neberu to vůbec vážně. Vím, že jsou to v jádru hodní a dobří lidé. Např. vím, že poslali peníze anonymně na nějakou akci, kde jsem je "náhodou" viděla. Nikdy mi to neřekli. O to si jich vážím víc.

Snažím se, abych doopravdy lidi neodsuzovala a vážila si jich ..

Vím, že ty nejsi ta, která je zatracuje, vadilo ti spíš, že jsi na "to" sama..atd...když jsem si to představila, tak mi přišlo na mysl i tohle...ale to bylo o mně, ne o tobě...rozumíš mi žeano? hjarta smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí