29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Myslím, že už tady podobné téma bylo, ale můžu se rozkrájet a nenajdu ho, abych navázala
Tenhle týden to na mě nějak padá, tak se musím vypsat a třeba dostanu i nějakou radu
Před půl rokem jsem se přestěhovala, bydlím s přítelem a naším synkem v domečku, který jsme si sami postavili. Je to taková venkovská část menšího města. To je všechno krásné...mám novou krásnou rodinu, mám tady známé, možná už i pár přátel, dům, zahradu, krásnou krajinu...., ale začala jsem se cítit nějak sama.
A proč to píšu na Duchovní? Protože se cítím sama se svým názorem, se svým pohledem na svět. Prostě mě tady lidi nechápou. Nemůžou pochopit, že se raduju z každé kopretiny na louce, že mě nevadí a neobtěžuje starat se o prcka, o dům. Nechápou, že si dovolím sednout si na terasu, dát si kafíčko a číst si knížku. Pořád se nad něčím rozčilují a hned by se za každou prkotinu mstili. Když jim řeknu, že tím nic nevyřeší, že nevidím smysl v pomstě..., ťukají si na čelo. Co se týká duchovních věcí (když to tak nazvu), můžu si o tom promluvit tak možná sama se sebou a lehce s přítelem. Zkrátka já jsem úplně jinde, než 90 % lidí tady a naopak
Jasně, ze začátku mě to netrápilo, nenechávala jsem se tím rozhodit, říkala jsem si, že je to součást mé cesty, že mi to chce něco ukázat, někam postrčit...ale já už jsem unavená a...sama!!!
Vím, že člověk nikdy není sám, má vždycky sebe, Boha v sobě a všude kolem, ale abych to naplno cítila, tak daleko jsem ještě nedošla.
Byli jste někdy na tom taky tak? Měli jste tyhle pocity? Taky se s tímhle potýkáte, když se snažíte "růst"? A jak to řešíte? Já už opravdu nevím. Možná to jsou jenom hormony, kdo ví
Děkuju, že jsem se mohla vypovídat
Není tady
mám podobné pocity, mám spoustu "zážitk", jenže dost těžko se to říká někomu, kdo neví o co jde. něco třeba můžu říct dceři, něco léčiteli , ale většinu si musím nechat pro sebe
taky mám pocit, že to nemám s kým probrat, co se mi cvalstně děje.
někdy mám naprosto hluboký pocit "pokory" nebo třeba takové lásky, že mě to skoro trhá na kusy a nějak si s tím nevím rady.
Není tady
Agewo, tyhle pocity mívám taky, ale jsem s tím taky prostě sama. Sama se sebou.
Nevím, co mě trápí víc. Jestli nepochopení mě samotné, nebo to, o co se tady lidi připravují, když zavírají oči...
Upravil(a) Lúthien (3. 9. 2009 10:50)
Není tady
Ano, děvčata, tohle je právě ten největší problém. Stavy, které člověk prožívá, jsou nesdělitelné. Ne proto, že by je nedokázal popsat, ale protože ten druhý je zkrátka nezná. A tak se hledající přes mnohá nedorozumění postupně naučí mlčet. A protože by tím posléze dočista prasknul, nakonec mu nezbyde nic jiného, než najít třeba takové babinetí stránky a začít si na nich se stejně potrefenými lidmi povídat.
Není tady
Crabat napsal(a):
Ano, děvčata, tohle je právě ten největší problém. Stavy, které člověk prožívá, jsou nesdělitelné. Ne proto, že by je nedokázal popsat, ale protože ten druhý je zkrátka nezná. A tak se hledající přes mnohá nedorozumění postupně naučí mlčet. A protože by tím posléze dočista prasknul, nakonec mu nezbyde nic jiného, než najít třeba takové babinetí stránky a začít si na nich se stejně potrefenými lidmi povídat.
Nojo, to je bezva, že ten Babinet existuje
Ale mít kolem sebe tyhle stejně potrefené lidi v "reálu" by taky nebylo k zhození...
Není tady
přesně to říkám. nedávno byla u nás na uřadě paní, co se prořekla, že prosí andílky o pomoc. tedy lidičky, jak mě to potěšilo.
Není tady
agewa napsal(a):
přesně to říkám. nedávno byla u nás na uřadě paní, co se prořekla, že prosí andílky o pomoc. tedy lidičky, jak mě to potěšilo.
No to je paráda! Něco takového už jsem dlouho neslyšela
Není tady
Lúthien napsal(a):
..a třeba dostanu i nějakou radu.
Vím, že člověk nikdy není sám, má vždycky sebe, Boha v sobě a všude kolem, ale abych to naplno cítila, tak daleko jsem ještě nedošla.
Luthien,
tady v Tvych vlastnich slovech vidim ja osobne radu na Tvoji situaci.
Jestlize vis ze mas Boha v sobe, muzes to dokazat i zit. A asi prave proto-jak rikas sama ,abys to naplno citila ,zila- to je to kam potrebujes(muzes) dojit,smerovat -tam ,kam jak sama rikas si jeste nedosla.
Az tam dojdes razem dnesni stav pomine.
Není tady
Ahoj Lúthien,
já jsem zase zjistila, že toto poznání(víra v dobro, lásku...) mě spíše spojuje s lidmi podobného ražení a ty nešťastné negativistické to odfouklo pryč. Neměli mi už co dát(duchovního), jen by vysávali energii, tak mi Vesmír pomohl .
Je fakt, že u nás jsou také někteří sousedi, co pořád nadávají a kritizují, ale já je moc neposlouchám, slyším to jen jako šepotavý vánek někde z dálky a jdu dál. Nepřemýšlím o tom.Už.
Není tady
Já teď mám období, že jsem sama dobrovolně. Nějak jsem si přestala s lidma ve svým okolí rozumět a na nějaký čas jsem se stáhla. Byla jsem už hodně unavená.
Když tak nad tím přemýšlím, tak nevím jestli mám ve svojí blízkosti nějakou spřízněnou duši. Spíš je to tak, že se na nějaký čas někdo objeví, a pak se to vytratí.
Nemyslím teď kamarádství, to mi neschází. Spíš souznění a porozumění v těch duchovních věcech, když to tak jednoduše nazvu.
Není tady
Ne, že by to nebylo k zahození, Lúthien.., bylo by to kouzelné.
Ale zkrátka - jako šafránu.
A přitom záleží i na nás. Jestli v sobě nalezneme odvahu si o tom právě třeba zrovna tady povídat.
Když totiž řeč plyne, někdo třeba zavítá, a možná zrovna omylem, jen tak na skok.
I zaposlouchá se, o čem to tam ti lidé hovoří.
Hmm.., vlastně je to zvláštní, pocity, které jsem dávno měla (měl) a tady tak hozené do řádků...
Lidé, zrovna jako já, bloudící v jakýchsi kruzích, zeširoka, pod tíhou niterných pnutí mysli, tápání ve tmě.
Ale kdesi na konci je světlo, ten rozhovor sám k němu míří, a když se člověk zapojí,
peripetiemi vlastních oklik tam pozvolna směřuje.
Inu, vrátí se znovu a ještě jednou.
Dnes si tady tak v tichu povídáme
a zítra nás někdo neznámý pod stromy osloví.
Není tady
Ještě mě tak napadlo....
Přišlo mi, že s lidmi kolem sebe si vůbec nerozumím, že mluvíme každý jinou řečí, ty lidi mě úplně vysávali. Tak jsem se hodně uzavřela, byla jsem skoro pořád sama, hodně jsem přemýšlela. Zjistila jsem, že ani se mnou to ostatní nemají jednoduchý. Mění se nálady, mění se období. Někdy se někomu hodně otevřu a jsem schopná s ním probírat osobní věci, pak to najednou nejde a stáhnu se. Ten člověk neví proč, neumím mu to vysvětlit, ani nemám potřebu.
Tím chci říct, že každý procházíme různými obdobími a někdy se s ostatními míjíme a někdy se trefíme. Nezbývá než to brát tak jak to je a vážit si toho, když se nám povede se s někým spřízněným "potkat", třeba jen na chvilku.
Není tady
já spíš mám období, kdy jsem radši sama, v práci je kolem mě hodně lidí, takže pak si spíš radši vyčistím hlavu o samotě.
akorát že jsem zjistila, že nedokážu se dívat na televizi, nedokážu vnímat, stejně jako odpočinkové knihy.
Není tady
Ahoj, Lúthien. Moc tě zdravím.
Rozumím tvým pocitům. Sama jsem to prožívala stejně. "Smířila" jsem se s tím, že to tak je a nijak to neřeším. Prostě si žiju to své, těším se z každého dne, z drobností, neřeším, jak na to reaguje mé okolí, jestli mě má za blázna, ...
Zvykla jsem si, že si můžu o těchle věcech promluvit jen s někým a málokdy. Tak to prostě je.
Holky, ono takových lidí kolem vás je! Jenže o některých věcech se nedá povídat na první drc v krámě. Navíc, jedna věc jsou krásné řeči, ale ta druhá - jestli je člověk dokáže žít. Takže koukejte kolem sebe a najdete je.
Není tady
luthien - ano může to tak být. Ale jak už napsal crabat, podobní lidé existují. A ani nemusí chodit na duchovní. Mě ta samota na MD dost ovlivnila. Už vím, že dokážu být sama se sebou a jsou to někdy fakt věci. POrozumnění - na to stačí i jedna spřízněná duše a net je taky kouzelný. Možná se naučíš neházet perly sviním. Možná i v tom balastu najdeš poučení pro sebe, i kdyby to mělo být jen to, že to každý má jinak a zákonitě to nemusí být blbě.
Není tady
Tak určitou samotu pociťuji, ale není to jako dříve, že bych se cítila vyloučená nebo osamělá.. mezi tím vidím velký rozdíl. Asi před měsícem mě napadlo, že mi chybí kamarádi a přátelé, ani nemyslím ´duchny a duchňáči´, prostě lidé, které jsem nechala v minulém bydlišti a v novém to zatím nevyšlo.. nebo spíš jsem byla zalezlá sama v sobě Tak jsem se na to začala dívat s tím, že je kolem mě spousta lidí a s některými bych si určitě rozuměla, obnovila jsem alespoň písemný kontakt s těmi ´minulými´ a asi se to bude chtít rozlížet kolem sebe, jak psala Hani, naučit se být sama se sebou v pohodě a hlavně se tedy nebát a nekrást
Není tady
vybavuje se mi věta mé kamarádky .... řekla ji asi tak před 8mi lety:
"já bych tak chtěla být sama ... ale ono to nejde, protože ať dělám co dělám, pořád jsem sama se sebou ... třeba jedu v autobuse a ... od ostatních se oprostím a najednou koukám a ... moje ruka ... já fakt nevím, co mám udělat... copak chci tak moc, když chci být sama " .... osobně si myslím, že být sám se sebou je nejvyšší výzva , neb ostatní si člověk tak nějak vysvětlí, omluví, může si je i okomentovat negativně
.... ale přiznat si sám sebe, přijmout se a srovnat se ..... jojo
tomu říkám oříšek
výhodou je, že na to máme spoustu času ))))
Není tady
Hirondel, myslím, že to tak je Ale přehoupnout se přes tyhle svoje pocity se mi nějak nedaří.
Chvíli jsem to měla jako Natálie. Ale pak stěhování, dvy podobně smýšlející lidi jsou v zahraničí....jako bych někde udělala chybu a všechno se vracelo
Není tady
agewa napsal(a):
já spíš mám období, kdy jsem radši sama, v práci je kolem mě hodně lidí, takže pak si spíš radši vyčistím hlavu o samotě.
akorát že jsem zjistila, že nedokážu se dívat na televizi, nedokážu vnímat, stejně jako odpočinkové knihy.
Agewo, tohle mám taky...vůbec nedokážu vnímat televizi. Knížku ano, naštěstí Aletelevize se pro mě stává skoro nesmyslem... co to?
Není tady
Lúth, asi se budeš smát, ale na tohle lze taky použít seznamka. Třeba kamarádku, a pak už stačí jen tvá formulace, u koho zarezonuje, tak se ozve... Nebo nějaké zájmové uskupení poblíž, třeba jóga, reikaři, taiči... Stačí jen vyjít naproti jako první, ostatní se pak objeví
Není tady
majkafa napsal(a):
Ahoj, Lúthien. Moc tě zdravím.
Rozumím tvým pocitům. Sama jsem to prožívala stejně. "Smířila" jsem se s tím, že to tak je a nijak to neřeším. Prostě si žiju to své, těším se z každého dne, z drobností, neřeším, jak na to reaguje mé okolí, jestli mě má za blázna, ...
Zvykla jsem si, že si můžu o těchle věcech promluvit jen s někým a málokdy. Tak to prostě je.
Taky tě zdravím!
Majko, to jak na mě reaguje okolí, to mě přímo netrápí. Spíš to, že tady nemám za kým jít, normálně si popovídat bez nějakých nadávek na lidi, politiku, ekonomiku, sousedy...
Asi máš taky pravdu - kromě jiného se s tím i smířit
Není tady
Lúthien napsal(a):
Hirondel, myslím, že to tak je
Ale přehoupnout se přes tyhle svoje pocity se mi nějak nedaří.
Chvíli jsem to měla jako Natálie. Ale pak stěhování, dvy podobně smýšlející lidi jsou v zahraničí....jako bych někde udělala chybu a všechno se vracelo
Prehoupnout se Luthien je otazkou uceni se.Taky parkrat preci spadnem nez se naucime poradne chodit.
Je to proces,krok za krokem a vyzva.
At se Ti dari
Není tady
Lúthien napsal(a):
Hirondel, myslím, že to tak je
Ale přehoupnout se přes tyhle svoje pocity se mi nějak nedaří.
Jestli to nebude tím Luthien že se chováš naprosto neduchovně ......slídíš za mnou a napadáš mě, když píšu na psychologickou ....a sprostě nadáváš .......zdánlivě maličkost ......ale jistý je že v reálu jiná nebudeš .......a lidi tohle nebaví, ty tvoje výkyvy nálady...možná proto pak máš pocit, že ti nerozumí.....opravdová duchna je nad věcí a nezabývá se hloupostma .......
Není tady
Crabat napsal(a):
Jäk jsi na to přišel, že ten člověk to nezná?Já znám lidi v reálu, kteří nikdy nic nestudovali a cítí to všechno od přirození..........a ne jednoho .......jen musíš koukat a ne vidět jen sebe a dál už nic......
Není tady