29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
A počasí teda taky nic moc, v těch horkách mi snad bylo líp, od včera mám oteklé nohy a hlavně doufám, že se ještě udělá teplo, protože úž mi jsou jen ty letní věci a na poslední doufám max 2-3 týdny už se m nechce nic kupovat.
Není tady
Luci - to mi zas tak nevadí. Já mám ségru kyprejších tvarů, takže mě zasobuje oblečením a trička nosím D. Dneska mám její tepláky, jsou moc fajn a tričko od D. To my to máme všechno smontovaný, akorát kolíbku u kamarádky, která mi jí půjčí a postýlku u příbuzných. Takže jde o to je všechny přivézt.
V 56 věcičky mám ale fakt málo, většinu jí mám od 62. Ono, když jsem to přivezla, tak jsem si říkala, tý jo, to toho je, to to Boleček ani neunosí, ale teď, když jsem to roztřídilia, tak si myslím, že je toho akorát. Akorát musím dokoupit pár body s dlouhým rukávem a punčocháčky. Myslela jsem, že to nafotím, ale jsem ráda, že to vyžehlím a složím, na focení už ani nemám sílu. Kocháme se nad tím s D. po večerech.
Tak pádím do lékárny pro ten maliník, mast na zadeček a pro sebe ten Bepanten. Uvažuju, že ten Bepanten koupím i na pr... Bolečkovi než tu Rybilku. Jo, a ještě pak to mýdlo od tý nivei. Na to jsem úplně zapomněla.
Není tady
A málem bych zapomněla. Včera jsme byli na hematologii. Tam se semnou rozloučili a poslali na poslední vyšetření na kostní dezinometrii (doufám, že jsem to napsala správně). Jdu tam 16.11. Je to prý jenom chvilička, ale paní doktorka mi povídala, abych si raději zajistila hlídání pro miminko, že tam s mimčama nepouští. To byl takový zvláštní pocit, když jsme potom v autě s D. mluvili o tom hlídání. Toho samozřejmě napadlo, co mu dáme k jídlu, když budu na vyšetření, budu kojit a Boleček bude mít hlad. No v téhle chvíli byl D. k sežrání. A když pak odpoledne ještě vyleštil ta okna, tak taky.
No vidíte, jeden den tu nejsem a co mám novinek.
Není tady
Ahojky,
vařila jsem - jen fofr obalovaný pangas a br. kaši a peču citronovou bábovku, ráno bez sladkého nevstávám
Petři, ahojky Ukaž nám Míšánka, máte někde fota? Naše první podzimňátko a už si ani nepamatuju, jak vypadá
Je fajn, že u neurologa jste dopadli dobře a že už je Míša kus chlapa. 4 kila už jsou akorát do ruky
A jak si ho sestřička užívá? nežárlí?
Jinak mě tedy změna počáska vyloženě prospěla. konečně se vyspím, funguju bez zapocení a tak. ne jak vařená spařená velryba
Jinak já mám i nějaká bodyčka a dupky ve vel. 50, ale pochybuju, že to na toho našeho obříka využijeme. No do porodnice jsem si to zabalila, případn to manža hned odveze domů
Ale začínat na 62 asi nebude nic moc, přeci jen ta 56 se nějaký den unosí ale záleží na výrobci, oni to stejně všichni číslují jinak...
Nenu, takže říkáš Didymos... no, hezké jsou, jen ta cena
Není tady
Já mám rybilku a ten Bepanthen koupím taky , ale jen kdyby byla nějaká opruzenina nebo na ty bradavky, kamarádka taky říkala že používala hlavně tu ryb.a bepanthen jen když byl problém.No vidíš jak máš super mužskýho, můj už je pěkně nervózní jak to bude s porodem pak s malou, aby byla zdravá a tak.
Není tady
To jako ten Bepanten je jak na opruzeniny tak na ty bradavky? No já se na to mrknu na netu.
Luluc - taky si myslím, proto nějaká ta bodyčka 56 dokoupím. Mám asi jenom troje. Ono na některém je napsáno 62 a je stejně velké jako 56. Tak to asi opravdu záleží na výrobci. No uvidíme. Jani na letňátkách psala, že když se Tobík narodil, tak frčeli koupit věcičky 50, 52, protože byl maličký, takže v tom zase nevidím žádný problém.
Luci - jo je fajn, ale k tomu porodu se mu prostě nechce. Já ho tedy nepřemlouvám, ale pořád tajně doufám, že půjde. Pokaždý, když se v noci vzbudím na záchod, tak je vzhůru. Je vidět, že už nemá takové spaní, takže nervozní je určitě. Ale já myslím, že to jsou naprosto všichni chlapi.
Není tady
Ahojky, jojo jeli jsme druhý den dokoupit, protože měl všechno velké
jinak když jsme nevěděli, kdy nás pustí a dověděli jsme se to až ted den dopoledne -byl to docela stres , jet domů, manel pak do práce , já rychle ještě nakoupit nutrilon- ani mě nenapadlo, že ho budeme potřebovat- naštěstí lahve, savičky, sterilizátor a odsávačku jsem už doma měla a byla jsem za to ráda, že to nemusím ješte ten den shánět
tak siholky pro všechny případy kupte aspoň jednu láhev se savičkou ,sice doufám. že budete kojit a nebudete se tak s tím trápit jak my, ale 1 láhev se určo doma neztratí
Není tady
Luci teď na to koukám, tak Bepanthen plus krém - dezinfikuje a hojí je určený i na ty bradavky. Já koupím tu Rybilku a kdyby náhodou to bylo horší, tak použiju tohle. Tak jdu, ať zase utratím nějaký prašule. Snad už to bude všechno.
Jani - moje ségra kojila asi jenom 2 dny a pak přešli na UV a všechny tyhlety věcičky, co si říkala, tak už má doma. Je tedy fakt, že si je kupovala až když zjistila, že prostě kojit nebude. Mlíko měla, ale malá prostě ne a ne u prsu zůstat. Tak to vzdaly. Takže odsávačku od Aventu budu mít od ségry, takže tu kupovat nebudu muset a je pravda, že lahvičky jsem nekupovala žádné ani sterilizátor. Já strašně doufám, abych kojila. Moc bych ráda. Ale jak říkáš, vůbec se to nemusí povést. Takže koupím alespoň jednu lahvičku s tím dudlíkem. A když uvidíme, že to kojení prostě nepůjde, tak dokouíme i ten sterilizátor. Koukala jsem se po obchodech a prodávají ho hodně. Tak pak uvidíme. Díky moc za radu.
Není tady
Ališo já to kojení fakt moc všem přeju, my bojujeme už 6 týdnů, ze začátku byl nmalý a neuměl pořádně sát a ani neměl moc sílu, takže se přisál , něco málo vypil, unavilo ho to a usnul - a začal mi hubnout ( po porordu shodí každé mimčo cca 10%, pak začal na cizím mateřeském mléce na JIP přibírat a jak jsem ho začala kojit, tak hubnul) tak nás nechtěli pustit domů, museli jsme přejít na kombinaci kojení a UV
a začal přibírat, doma opakovaně zkouším jen kojit a ikdyž už vypije celkem dost tak hubne, tak vždy pak přejdu zas na kombinaci s UV
a jak se muzvyšuje apetit , tak já ani tolik mlíka nemám, obrečela jsem si to , ale důležité je, že prospívá, nějaké mlíko ode mě má
Není tady
Holky - taky Vás trochu zaskočilo že nás tady v tom chlívě někdo cizí čte? jako že nakouknou holky z mamin nebo smažek to je normoš., ale že nás fakt čte někod koho vůbec neznáme?
Mě to docela dostalo
asi začnu uvažovat co sem píšu, jsem to měla docela na háku, páč kdo by četl nějaký potrhlý těhule
a ejhle
Není tady
Zdeni
a už jsem na to narazila i ve smažkách
že se potom někde na psychu objeví co někdo řekl u nás
docela jsem čuměla, nenapadlo mě že někoho může bavit šmírovat naše pupky, bolení, zvracení a jiný pochody :lol
Není tady
Holky - dostala jsem tip na dobrý obchod, prý mají věci levnější a prodlouženou záruku, tak jukněte http://obchod.vlacek.cz
Není tady
Ahojky ,tak jsem "zaskocila" do knihovny ,abstak je abstak
Very ja se teda sazet nebudu ,ale preju ti at vyhrajes ty
Def orisky mam ,ale nedam tatulda je ma totiz spocitane
kazdy rok hrde hlasi ,kolik ze jich pribylo ,oresak sazel pred par lety a je stastny ,ze mu tak rostou
Ja taky orisky muzu a moc a taky liskace ,ale ty uz jsme v blizkem okoli snad vsechny ukradly veverkam pred nosem
Jinak holky s tema schodama je to dost opruz V tom patem patre uz si nejsem jista jestli prijde porod ,nebo infarkt
Není tady
Zuzi - zrovna jsem ti chtěla napsat jestli třebas nerodíš na schodech To bys Veran pěkně naprdla, kdybys jí takhle předběhla
A jsi lakomá na oříšky
mrcho jedna, já bych ti určitě alespoň jedenjedlej kaštan dala
ten zas máme na zahradě my
Není tady
A uz to fakci Ja ti dam mrchu ,ja ,ktera bych se i rozdala
nene predbihat urcite nebudu ,i kdyz jsem dnes vydrhla koupelnu a kuchyn a jsem z toho uplne hotova a nejak divne me boli zada ... ale to urcite prejde ... Krome toho mi neprisla jeste ta pujcka
Není tady
No nic ,pomalu se presunu ,musim jeste vratit knizky a pak domu .. Tak pekny vikend holky a mozna i nejake to Podzimne (Very)
Není tady
Jansý, někdo čeká na úplněk, někdo čeká na půjčku
Jinak BB blbne od rána, už se to kouslo asi třikrát
takže knihovnou to není
Není tady
Jani - já na Vás chodím koukat na maminky, takže jsem tak zhruba v obraze . A máš můj obdiv. Vůbec bych to nebrala jako selhání. Moje ségra z toho byla taky nešťastná a pak jí odzbrojila moje zubařka, která mi povídala, že kojila svoje dítě víc jak rok a chytnul veškeré nemoci, je to alergik a kdoví co ještě
. Takže tím, že je dítě kojené nebo ne určitě není dáno, že bude max. zdravé a Kristýnka (neteř) je zdravá jak řípa (musím zaklepat)
. To víš, určitě je to kojení pohodlnější a levnější, ale co se dá dělat
. Přece nemůžeš nechat mrňouska hladovět. Víš nad čím jsem přemýšlela, všechny jsme si koupily kojo podprdy, kojo košile a na alternativu, že kojit nebudeme jsme vlastně ani tak nemyslely. Tedy já určitě ne. No uvidíme, jak to půjde.
Zuzi - je to fakt, někdo čeká na úplně, někdo na bouřku a někdo na půjčku. No jo, na tu bouřku vlastně nečekáme nikdo. Mohla by přijít co?
Def - tos mi tedy dala brouka do hlavy. To aby si člověk dával pozor na pusu co?
Sakra v tý lékárně měli dneska otevříno jenom do 11 hodin . No, trochu jsem se uklidnila. Dneska ráno jsem byla nervozní z tý Hrozinky, proto jsem začala šílet, abych měla všechno připravený.
Není tady
jo ALišo já taky na variantu nekojení ani nepomyslela, myslela jsem že to půjde samo a ejhle, ale už to neřeším
Defi a kdo tady šmíruje ? odkuď z psycha ?
Není tady
ahoj,
kontrola ok - no, kontrola - dostala sjem telefon do porodky, změřili mi tlak, řekli, že břicho šlo dolů a rozloučili se se mnou
Takže jsme objednaná na 9.9.09 na 9:00 do porodky na CTG a pro jistotu už s taškou
Takže bojový úkol - spustit se do středy!
Provokativně jsem přijala další zakázku na překlad, třeba to pomůže. Znáte to, jako na potvoru si něco domluvíte a ono se to spustí. Tak doufám
Tak jdu na věc. paa a hezký víkend všem!
Není tady
Ahojky,
tak u nás stále zataženo, dokonce mi byla venku i zima , ale neprší
Říkáte dneska úplněk? Tak to by mohlo pohnout ledy Veran, tak až vyleze měsíc, hurá vystavit pupík z okna a domlouvat mu
Def, kde že nás kdo čte a pak se zmiňuje? Jsem baba zvědavá, ráda bych si početla
Jani, náhodou si myslím, že jsi skvělá, že vydržíš alespoň trošku kojit a nevzdáš to úplně a zcela nepřejdeš na UV. Ona i ta troška od Tebe si myslím, že je dobrá. Možná nakonec i jedno, čím je dítě živeno, UV je super kvality a mateřské mlíčko určitě nahradí bezvadně, ale ten kontakt a to pomuchlání při koju - pro ten bych to vydržela, i když by si neměl vysát skoro nic, jen si podudat A šmíruju vám fota, je to krásný kluk a vám to s manžou taky moc sluší, krásná rodinka
Veran, gratulace ke ko. Tak do středy určo něco bude a když ne, tak holt aspoň už ta porodka a něco konkrétního se dozvíš
Zuzi, šlapeš páté patro? TAky jsem dneska přemýšlela, že bych mohla začít prcka mírně provokovat a místo výtahu začít pěškobusovat do patra NO uvidíme
Večer mám jít s kolegy z bývalé práce na véču a pokec, tak se těším, že vyrazím Manžel je v práci, je tu mamka a pohlídá, tak nic nebrání v tom vyrazit "zapařit"
A to jsem si myslela, že tenhle "mejdan" už nestihnu, protože budu mít porozeno. Nakonec všechny bolesti pryč a jsem držák termíňák
hezký pátek všem
Není tady