|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Ahojky 
Cca. před 5 měsíci jsme si po nespokojenosti s Cam Cortinou koupili nový kočárek Teutonia Spirit S3. Jízdní vlastnosti a jiné přednosti kočárku nás nadchly a byli jsme moc spokojení. Jen nám vadila jedna maličkost. Při sjíždění či najiždění většího obrubníku se občas přední kolečko jakoby zaseklo a muselo se couvnou a nejet znovu. Někdy i několikrát. Sice nepříjemné, ale řekla jsem si, že je to holt daň za super odpružení. Jenže časem se to začalo stávat častěji až jednou se kolečko na chvilku zaseklo úplně. Po chvilce se sice povolilo, ale zasekávat se začalo snad při každém sjezdu či nájezdu
. Kočárek jsem tedy dali do servisu.
Teď se nám kočárek vrátil z opravy s následujícím verdiktem (který nás tedy docela překvapil a mě tedy i docela naštval): Deformovaná vidlice přeního kola po nárazu na pevnou překážku. K vadě došlo při nesprávné manipulaci s kočárkem, proto se na ni nevztahuje odpovědnost výrobce a nelze uznat jako vadu v záruce.
Nicméně kočárek opravili zdarma s následující poznámkou: Podvozek opraven a seřízen v rámci péče výrobce o bezpečný provoz kočárku Teutonia mimo záruku v prvním případě bezplatně.
K užívání kočárku jsme dostali pár doporučení z nichž jedno mě docela nadzvedlo: Při sjíždění obrubníku nebo schodu nestavět kočárek na přední kolo, ale přední kolo nadzvihnout a sjet schod po zadních kolech a pak pokračovat na všech třech kolech. Jednak tímto způsobem nepřetěžujeme přední část kočárku a navíc nám nehrozí, že přepravované dítě při sjíždění z kočárku "vysypeme". No já tedy nevím, zda si pán toto s kočárkem ve kterém sedí 10kg dítě zkoušel, ale z mé zkušenosti by si Domík na vyšším obrudníku překousl jazyk a já bych měla po pár projížďách pěkné "bicáky". A mimochodem vozím Domíka čelem k sobě, takže i to vysypání nevysypání se trošku mine účinkem
Tak teď nevím, mám se začít bránit proti neuznané záruce (jsem si jistá, že jsem do žádné pevné překážky nenarazila) či to nechat být.
. Mám strach, že se bude závada opakovat a jelikož nám neuznají reklamaci, tak s tím nic neudělám. Co by jste dělaly vy??
A také bych se chtěla zeptat, jak sjíždíte z obrubníků s tímto kočárkem a stane se vám někdy, že se kolečko zasekne?? 
Upravil(a) Pet (2. 9. 2009 12:17)
Není tady
jo a ještě. Jak se vám jeví, že kočárek i bez uznání záruky opravili zdarma?? Nám to trošku přijde jako když ví, že kočárek nebyl v pořádku, ale ve jménu dobrého jména výrobce to nechtějí uznat a tak reklamaci sice neuznají, ale aby byl klid, tak ho opraví zdarma 
Není tady
PEt já teda jezdím jen 5 týdnů s tímhle kočárkem a vyjíždím obrubní asi jako každý nadzvednu úpřední kolečko, dám ho na obrubník a pak zvednu obě zadní a z obrubníku sjíždím s nadzvednutým předním olečkem jen po zadních
nic se nezasekává, ale po složení do auta a opětovném vyndání se přední kolečko samo zaaretuje, ale jiný problém zatím není a doufám, že ani nebude
Není tady
Ahoj Pet,
asi te nepotesim 
Ale mam presne Teutonii Spirit, jezdime s ni uz 18mesicu, bez zavady.
Nicmene si na predni kolecko davam pozor a opravdu sjizdim z obrubniku a schodu jen po zadnich kolech, abych to predni nepretezovala... Kolecko se mi nezasekava.
Co se tyka bezplatne opravy, brala bych to jako vstricne gesto dovozce.

Není tady
No holky já vám nevím. Včera jsem takto na procházce zkoušela obrubníky sjíždět. Malé byly celkem ok, ale máme zde hodně obrubníků dost vysokých a to je pak hrozný hupanec
. Aby mi pak časem neupadly pro změnu ty zadní kolečka
. Mimochodem v návodu výrobce se o nutnosti sjíždění po zadních kolečkách nepíše ani ťuk. A jak říkám, problémy se zasekáváním byly už od prvního dne
Baji, nějak se mi nechce věřit na vstřícnost výrobce. Asi jsem moc skeptik a realista 
Není tady
Pet tak sice nemám přímo Spirit (
), ale i tak... s teutonkou jezdím 3/4 roku... obrubníky - jezdím stejně jak píší holky... jen když je vyšší, tak přizvednu kočík k sobě, dám na zem přední kolečka a pak opatrně zadní... problémy - seká se mi brzda, ale to připisuju délce, kterou musí ta tyčka zaseknout... a když mám zaaretovaná kolečka a couvnu, tak se mi občas otočí i přes aretaci... už mám z reklamace golfky, tak tam hodím teutonku ať to stihnu před zimou... protože jinak na ní nedám dopustit... z mého pohledu super kočár...
a oprava zdarma - skutečně bych to viděla jako vstřícné gesto výrobce... my teď dávali na reklamaci golfky (peg pérego) - upadlo kolečko a nebrzdilo jedno kolečko... manžel tam zapomněl dát záručák a opravili to taky zdarma, jen neposlali vyjádření, zda jako uznaná reklmace nebo ne... takže myslím, že výrobci se snaží být vesměs vstřícní... mohli nám ho poslat zpět a čekat na záručák....
Není tady
Tak já jsem jinak s Teutonkou také spokojená. To zase jako jo
. S původním kočíkem se jízdní vlastnosti a odpružení nedá vůbec srovnávat
. Ovšem tohle zasekávání při nájezdech (když už tedy pominu to při sjezdech) se nám moc nelíbilo. Ono totiž když jste v silnici a blíží se velkou rychlostí nějaký blázen na 4 kolech a kočár se zrovna zasekne, je to dost o nervy
.
Tak uvidíme, třeba už to bude v pohodě. Je fakt, že včera se mi to nestalo ani jednou, tak snad už to dali do cajku 
Není tady
Pet, nutnost sjíždět obrubník po zadních, mě od trojkolky (a předních otočných kol) odradilo.
No nicméně by to mělo bejt uvedený v manuálu, to máš pravdu.
Jinak Bajaja psala vstřícné gesto DOVOZCE a v tomhle případě bych tomu věřila, protože jsme s ním měli tu čest a je to teda fakt obětavej pán, kterej tomu dává 7 dní v týdnu, nám třeba namontoval zdarma adaptéry na autosedačku Maxi Cosi, v tomhle se ho musím zastat...
Není tady
Zatím jezdím se spiritem 5 měsíců a jsem spokojená. Obrubníky sjíždím po zadních, protože s nezaaretovaným předním jsem zápasila s celým kočárem s rovnováhou. Máme tu dost náročný terén, hodně kopců ap. Přední se mi nezasekává a zatím ani brzdy.
V té první opravě bych neviděla nějaký kalkul 
Není tady
Pet,ja nemela Teutoniu ale Jane Slalom a po prvnim neuspesnem pokusu jsem take presla na sjizdeni po zadnich a na obrubnik nenajizdet,ale zvednout kocarek. Je to asi udel vsech trojkolek,ale i tak si na druhe uz shanim novou,takze toto me neodradilo. Sem tam se take zaseklo,ale pak,kdyz uz jsem si zvykla se to neopakovalo. 
Není tady
No jak koukám, tak u nás to asi opravdu byla nějaká vada již při výrobě. Kolečko se při nájezdech zasekávalo (i když málo) už při prvních jízdách. Teď po opravě už to nedělá, ovšem pro změnu trošku točí do leva
Není to nic významného, ale přeci jen na to, že to je teď ze servisu, asi by to dělat nemělo... Jenže ten servis je až v Jablonci nad Nisou
A tam se mi tedy opravdu moc jet nechce..a když to dám opět přes prodejnu, tak to bude na dlouhé lokte
Asi se na to vybodnu (nijak mě to zatáčení neomezuje, není to moc) a snad se to nebude horšit 
Není tady
No tak mě to také docela štve
Ale tak já jsem už zvyklá...koupit si ráno trpajzlíka, tak mi do večera vyroste 
Bohužel náhradní kočárek obchod kde jsem teutonku koupili neposkytuje. To jsem se už ptala při první reklamaci. A jezdit 14 dnů jen s golfkama se mi také moc nechce 
Není tady

Ahojky Pet, to je teda smůla 
asi to bude vážně chyba už z výroby,já mám teutonku rok a půl starou a byla odjakživa v pořádku kromě brzdy,která pořád prokluzovala...
ale zhruba před půl rokem jsem s ní drandila po lese a přední kolo jsem totálně odvařila...větvě,výmoly,kameny,no hrůza,nikdy víc...kolo se přesně jak říkáš začalo zasekávat a dokonce mi několikrát ve městě vypadlo,což teda s káčou uvnitř byl docela nářez 
teď jsme ji odvezli do servisu a stejně jako tobě s úplně stejným vyjádřením nám celej předek zdarma vyměnili a brzdu promazali,fakt jsme koukali
Na patníky jsem najížděla vždycky dost necitlivě předním kolem,takže vím,že jsem většinu závad způsobila fakt sama...
Já jsem s ní byla víc než spokojená a vůůbec se mi nechce prodávat
Ale co máme lehoučký golfky, s ní už prostě tady do kopce jezdit nikdo nechce 
myslím,že to 14 dní vydržíte,než bude zima a zksuila bych to znovu reklamovat...hodně štěstí 
Upravil(a) evajs (10. 9. 2009 10:07)
Není tady
jenom pro info, na co jsem narazila na webu Teutonie:
Problém s vidlicí předního kola
Vidlice předního, plně otočného kola je konstruována tak, aby kočárek poskytoval přepravovanému dítěti maximální jízdní komfort. Proto je opatřena dvěma pružícími jednotkami na vidlici, aby mohlo kolo při překonávání nerovností optimálně pérovat a tak odfiltrovat vibrace předního kola. Toto řešení je však citlivé na nárazy na pevné překážky a na případné přetížení předního kola, jež mohou způsobit deformaci tohoto konstrukčního prvku a přední kolo pak nemůže účinně pružit. Proto je třeba přizpůsobit jízdu s kočárkem tak, aby k přetěžování předního kola nebo k nárazům na ně nedocházelo. Dobrždění kočárku o obrubník chodníku je klasickým příkladem, jak lze snadno jeho přední část poškodit, setrvačnost a váha celého kočárku zde společně udělají své. Stejně tak sjíždění ze schodů nebo vyššího obrubníku, kdy se celá váha kočárku přenese na přední kolo v tahovém úhlu, že ani popružné kolo nedokáže váhu zatíženého kočárku přenést, dokáže konstrukci vidlice předního kola spolehlivě poškodit. Poškození kočárku se nemusí nutně objevit ihned. Většina maminek pravidelně absolvuje obvyklou trasu, na níž se podobné překážky vyskytují a k deformaci pak dochází postupně a neodkladně až do chvíle, kdy se přední kolo zasekne o okraj vidlice.
Doporučujeme proto přejíždět obrubníky tak, že již před obrubníkem je přední kolo nadzvednuto, pak dojet po všech kolech až do okamžiku, kdy na obrubník chodníku, můžeme nadzdvihnout i zadní kola a pokračovat pohodlně v jízdě dál. Při sjíždění z obrubníku nebo schodu pak nestavět kočárek na přední kolo, ale přední kolo nadzdvihnout a sjet schod po zadních kolech a pak pokračovat opět na všech třech kolech. Jednak tímto způsobem nepřetěžujeme přední část kočárku a navíc nám nehrozí, že přepravované dítě při sjíždění z kočárku ,,nevysypeme".
Poškozená pojistka pro zajištění předního kola na kočárku
Pojistku pro zajištění čepu vidlice předního kola lze poškodit v zásadě dvěma způsoby. Při snímání předního kola z hlavy na kočárku pojistku zmáčkneme a vidlici předního kola z hlavy sejmeme. To je obvyklá činnost při mazání čepu vidlice, nebo když potřebujeme podvozek složit na co nejmenší a kompaktní rozměr. Často ale zapomíná obsluha kočárku při zpětné montáži, že je třeba při nasazení vidlice pojistku opět stlačit a vidlici nasadit a poté ji uvolnit. Pokud stlačení pojistky vynecháme a snažíme se tam vidlici pouze narazit, spolehlivě vyrazíme pojistku z jejího lůžka a vidlice již nejde v hlavě zajistit. Při druhé možnosti se obvykle stává, že obsluha kočárku maže pouze zadní kola (pokud alespoň i ta maže) a na čep vidlice předního kola zapomíná. Ten se potom v hlavě otáčí nasucho a pochopitelně si s pomocí prachu, soli a jiných nečistot vybrušuje v plastu hlavy stále věrší prostor a vůli. Když k tomu přidáme obvykle nárazy na přední kolo, čep vidlice pak působí jako páka na pojistku, a tak časem poničí své lůžko a přestane držet. Takové poškození hlavy již nejde opravit, je nutné vyměnit celou hlavu.
Poškozená aretace předního kola, kolo nedrží zajištěné a otáčí se
Spirit S3 je tříkolka s plně otočným předním kolem s možností toto kolo zajistit proti jeho otáčení. Aretace je zde určena hlavně pro jízdu v blátě nebo hlubším sněhu, kdy se kolo špatně ovládá a mohlo by kočárek táhnout nežádoucím směrem. V ostatních jízdních režimech by měla být aretace odjištěná a kolo by mělo mít možnost se otáčet kolem svislé osy a umožnit tak pohodlné řízení kočárku. Aretační čep v hlavě pro upevnění vidlice předního kola je umístěn na pružinách, které po nastavení aretace pro uzamčení předního kola, vysunou tento čep do jeho lůžka ve vidlici kola ve chvíli, kdy je kolo natočeno do přímého směru. Pružiny zároveň mají ochrannou funkci, v okamžiku, kdy dojde k takovému nárazu na přední kolo, že by mohlo dojít k poškození hlavy a vypadnutí předního kola, umožní samovolné zasunutí aretačního čepu a eliminaci nárazu otočením kola okolo svislé osy. Pokud k nárazům na zaaretované kolo dochází často, vymačkává se plastové lůžko aretačního čepu ve vidlici předního kola a aretace se potom chová tak, že i při mírnějším nárazu na kolo se aretace odjistí, kolo se pootočí a po narovnání do přímého směru jízdy se aretace opět zajistí. Proto je třeba při jízdě v kamení, štěrku nebo jiných nerovnostech, nechávat aretaci předního kola odjištěnou, případné nárazy na kolo se odfiltrují pootočením kola. Toto neplatí jen pro tříkolky, stejně tak se chovají i otočná kola u jiných kočárků a golfových holí.
Není tady
ahojky 
Obnovuji toto téma, jelikož díky příspěvku jedné dobré duše na Babinetu (viz. http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=40770#p2276415) jsme už přišli na to, proč jsme měli s předním kolečkem takové problémy
. Takže chyba nebyla opravdu na našem přijímači (stylu jízdy)
.
Pavko, tebe se možnost výměny přední vidlice asi bude také týkat (předpokládám, že máš spirit 2009 vyrobený do února 2009) a možná i Janabas??
Není tady