29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Daniela S. napsal(a):
Nevíte, čím můžu ošetřit králíkovi oči? Začaly mu před pár dny slzet, hnis ani stroupky nemá, ale pořád má u koutků mokro od slz. Nekýchá, žere i běhá normálně, podestýlku i seno má běžné, nevím, čím to je. Mám to nechat být nebo něco kapat? Lidský oftalmoseptonex?
vyčistila bych borovou vodou... můj to má taky a většinou mizí samo...
Není tady
Danielo, buď ta borová voda, nebo já jsem používala právě ten lidský oftalmoseptonex. Taky zabíral... Ale může to být i tím, že slzí, že se jenom šťouchnul do oka, nebo mu tam něco spadlo.... kousek pilin, chloupek...
Není tady
Ještě bych chtěla říct, že lepší jsou hobliny než takový ty prašný piliny, je lepší si připlatit.. to co mají v supermarketech, tam je fakt hodně prachu a ty králíky to dráždí do očí.
Není tady
To kupuju v chovatelských potřebách bezprašné sterilní hobliny, taky stojí 80 korun balík :-P
Včera jsem zkusila čistou vodou mu to trochu umýt, no bránil se. Ale jedno oko se už lepší. Já bych mu to ráda vypláchla, třeba tam má jenom něco zapíchnutýho, ale nenechá se.
Není tady
Daniela S. napsal(a):
To kupuju v chovatelských potřebách bezprašné sterilní hobliny, taky stojí 80 korun balík :-P
Včera jsem zkusila čistou vodou mu to trochu umýt, no bránil se. Ale jedno oko se už lepší. Já bych mu to ráda vypláchla, třeba tam má jenom něco zapíchnutýho, ale nenechá se.
Já vím, máme to stejně...hrozně škrábou potvory:) ale většinou se to zlepší samo..
Není tady
Dobrý den, prosím Vás potřebuji poradit...Mám králička - muže. A chtěla bych, aby měl kamaráda. S dalším králikem se prý nesnesou a králici nechci, protože ho nechci kastrovat - bojím se jak by se popral s narkozou. A napadlo mě varianta králiček x morče...Nemáte zkušenosti?
Není tady
My máme morče-kluka (Bubi) a králíka-holku (Čiky). Nežijí spolu pořád, mají každej vlastní bydlení, ale občas spolu běhají na balkoně a jsou v pohodě. Bubi je asi 4letý a je to spíš takový statický zvíře, Čiky je přes rok a je dost akční. Bubi si na Čiky netroufne, protože jí nestíhá . Nejsem si jistá, jak by tvoje varianta dopadla. Zkus se zeptat třeba veterináře...
Není tady
Ještě jsem si vzpomněla. Dříve jsem měla taky králíka-kluka a kamarádil se i s kočkama a občas by se nejenom "kamarádil"
Není tady
kijjo napsal(a):
Ještě jsem si vzpomněla. Dříve jsem měla taky králíka-kluka a kamarádil se i s kočkama a občas by se nejenom "kamarádil"
Děkuji za odpověď a zkusím veterináře - uvidíme...Ve zverimexu si nejsou moc jisti - alespoň v tom našem:)
Není tady
Zdravím páníčky králíčků, s naším ušáčkem si vyjedemo občas na výlet na zahrádku a asi 3x jsem mu objevila v kožíšku klíště - je převážně bílý, takže je klíště dobře vidět. Stačila jsem ho odstranit, našli jste někdy na svém chlupáčkovi zakouslé klíště?
P.S.: A když tak čtu název rubriky HLODAVCI, napadá mě, jestli to není degradující pro králíky, patří mezi ZAJÍCOVCE
Není tady
Ahoj, já se svým prvním králíkem chodila na procházky na chalupě do lesa (po dvorku si hopkal pořád), chodili jsme přes louku, hopkal dycky za mnou a tam jich dycky nachytal, nebojím se říct i desítky. Tak jsem si ho pak dala venku na stůl a sbírala je z kožíšku, většinou ještě lezoucí. Občas se stalo, že měl psí klíšťata. Na králíky žádný postřiky myslím nejsou, tak jsem ho pravidelně prohlížela. Byl taky bílej, tak to šlo...
Není tady
My máme zakrslého králíka hermelína červenookého a je to můj mazel. Půl dne je sám doma a vůbec mu to nevadí protože spí. Králíci žijou v noci. Když přijdeme z práce tak ho pustíme aby se proběhnul a je šťastnej. Skáče metr do vzduchu, prostě blbne. Někdy místo TV koukáme na něj co všechno provádí. Je to náš mazel.
Není tady
Ještě sem dávám odkaz na článek o králících, píše se tam hlavně o tom jaké jsou druhy. https://cs.wikipedia.org/wiki/Zakrsl%C3 … A1l%C3%ADk
Není tady
Zdravím, chci se zeptat, koupila jsem králička beránka a všude píšou o očkování proti kandidoze, je to nutné ?
děkuji :-)
Není tady
My máme zakrslíka půl roku a ještě jsme ho nenechali na nic očkovat. Myslíme si, že když s ním nechodíme ven tak nic chytit nemůže. Ale v tvém případě bych si zašla k veterinářovi aby jsi věděla jestli je to nutné....:-)
Není tady
veru1808 napsal(a):
My máme zakrslíka půl roku a ještě jsme ho nenechali na nic očkovat. Myslíme si, že když s ním nechodíme ven tak nic chytit nemůže. Ale v tvém případě bych si zašla k veterinářovi aby jsi věděla jestli je to nutné....:-)
Teoreticky, pokud křečka budete izolovat od ostatních zvířat, očkování je zbytečné. My ho taky neočkujeme.
Není tady
Včera ráno mi umřel zakrslý králíček. Měla jsem ho 6 let, byl zdraví a nebylo vidět, že by mu něco bylo. Tak by mě zajímalo jestli nevíte čím to může být zapříčiněný. Večer si vesele běhal v kotci a ráno tam ležel natažený ... Přes zimu byl zvyklý být v domě a přes léto byl ve venkovním výběhu. Je možné že by mohl něco chyť venku od jiných zvířat?
Není tady
Jak jsem se dočetla, tak zakrslí králíci se dožívají 6 - 8 let - takže možná už byl "starý"...
Není tady
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jestli tu máte některá zkušenost s kastrací králíka? Několik lidí v okolí mi to doporučovalo a podle tohoto webu - http://www.metropolevet.cz/kastrace-kralika-praha/ - by to jeho život mělo ještě prodloužit.. co myslíte?
Není tady
Vždycky jsem si myslela, že králíček (ba i zajíček ) je lepší mladej... a nekastrovanej...
Není tady
No jo, není králíček jako králíček.
Není tady
Králíček obecný (Regulus regulus), králíček ohnivý (R. ignicapilla), kr. zlatohlavý (R. satrapa), kr. americký (R. calendula), ale třeba i králíček beránek, králíček hermelín aj.
Není tady
Jo, ti taky
Není tady
Králíček růžový...
(Když musíš, tak musíš )
Není tady
Koukání po růžových králíčcích způsobuje zánět spojivek
Není tady