Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 3. 9. 2009 15:34

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Re: Volby 2009

Jestli ono to nebude tím že já jsem spokojenej tam kde jsem a jak se mám........ pokud budu nespokojenej tak o tom nebudu jen kecat ale něco s tím udělám a třeba se i odstěhuju.
Například já si klidně ten svůj "mamon" lol sbalím a zmizím ve chvíli kdy by se tady mělo začít provádět to co pár blouznivců nazývá všestranně spravedlivá občanská společnost založená na vládě lidu. big_smile

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

#52 3. 9. 2009 15:38

Vachu
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno

Jeňýk napsal(a):

... Například já si klidně ten svůj "mamon" lol sbalím a zmizím ve chvíli kdy by se tady mělo začít provádět to co pár blouznivců nazývá všestranně spravedlivá občanská společnost založená na vládě lidu. big_smile

A co takhle všestranně spravedlivá občanská společnost založená na vládě osvíceného panovníka? gloria

Není tady

#53 3. 9. 2009 15:45

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

Vachu napsal(a):

A co takhle všestranně spravedlivá občanská společnost založená na vládě osvíceného panovníka? gloria

No tak, "všestranně spravedlivá" pro všechny nikdy žádná společnost nebyla a nebude. Pokud ale myslíš takovou malou diktatůrku (monarchie by asi neprošla) tak já jsem vcelku pro..........  akorát bych asi vynechal to střílení který většinou diktatury provází. smile big_smile

Jo a ještě prosím ponechat možnost cestování, Čechy jsou sice krásný ale mě by jeblo kdybych nemoh někam za hranice. lol

Upravil(a) Jeňýk (3. 9. 2009 15:47)

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

#54 3. 9. 2009 15:50

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Pisatel napsal(a):

Jeňýk napsal(a):

Míša Kulička napsal(a):

Nic, to je jejich starost, jak budou žít, ne tvoje. Musíš řešit sebe, ne je ... A tak ty si budeš pěkně chudý a nebudeš si zbytečně špinit karmu žádným mamónem a vůbec tě nemusí zajímat, jak se ostatní okolo huntujou majetkem ... proč si přidělávat starosti s problémy jiných, no ni? smile

lol lol Míšo ale jak vidíš tak náájednou vono to nejde. lollol
Nechápu proč by nešlo odevzdat veškerej svůj majetek a odstěhovat se na nějakej ostrov třeba v Indonésii. Jééénže na to by mušel bejt pán jinačí frajer..... ono je totiž snadnější se realizovat na Babinetu a hlásat jak je všechno špatně a jak su nespokojenej. lol

Ono a jsme u toho! Proč se mám já stěhovat na ostrov v Pacifiku či Indickém oceánu? Proč se Ty a tobě podobní se neodstěhují s mamonem na Kajmanské ostrovy? Proč mě ty přikazuješ jak a kde mám žít?

Né, to fakt nemusíš ... tadyk kousek od nás uprostřed Oslavských lesů je např. takový stateček (státeček), ve kterém se všichni dobrovolně zbavili mamonu a žijí jen z toho, co si sami vypěstují - dokonce ani zviřátka nevykořisťují, ani tu kravku na mléko nebo pipinky na vajíčka nemají - čistě jen rostlinky ... to co vyprodukují nad svou spotřebu, prodávají nám - biojedlíkům a za získané peníze nakoupí to, co sami vyrobit neumí - boty, oděv a tak ... a vypadají spokojeně a šťastně (až do smrti)  ... no není to krásné? Je to krásné. A hlavně - důkaz, že takto se dá žít aj tu - což např. za komančů nešlo. Jsme tudlevá potkali ve Velehradu takovou upovídanou jeptišku vyššího věku a ta nám říkala věci, že nás přecházel zrak ... trajler by z teho byl - a horší jak Klíček hmm ...

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#55 3. 9. 2009 15:50

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Jeňýk napsal(a):

Ano teď je to Paroubek s Topolánkem, byl to Klaus se Zemanem....... kdopak by to byl v přímý demokracii? To si fakt myslíš že se nějakejch deset milionů Čechů dokáže na něčem a na někom shodnout? Vždyť i o tom dnes nejpopulárnějším politikovi Karlu Schwarzenbergovi lze najít slušnou snůšku nenávistnejch článků...... a ty víš kde..... že ani on by neměl šanci uspět.
Říkáš zavládl by selský rozum...... a kde by se probůh tak najednou vzal, když polovina lidí stále věří že něco je na tomhle světě zadarmo. Nu a to se stále pohybujeme jen v mezích toho našeho českýho hnojníku...... v celosvětovým měřítku je ta představa Amíků náhle si padajících kolem krku s Rusama nebo i Maďarů se Slovákama, taky hodně ftipná.

Takže já bohužel jinej návrh nemám, jedině snad počkat až těch našich několik komunismem zdegenerovanejch generací vymře a potomci už snad budou o něco osvícenější. To už nám ale nejspíš bude prd platný.......

Přímá demokracie, tedy bez politiků, ale pořád demokracie. Proč by se neshodli, vždyť se totéž děje teď jen s tím rozdílem, že tam jsou profesionální politici. Myslíš si, že dnes se v parlamentu politici shodnou? Jo, někdy jo, třeba co se předčasných voleb týká. Však kdo ty jejich volby bude platit? big_smile

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#56 3. 9. 2009 15:52

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Jeňýk napsal(a):

Jo a ještě prosím ponechat možnost cestování, Čechy jsou sice krásný ale mě by jeblo kdybych nemoh někam za hranice. lol

Nápodobně ... storstark

"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton

Není tady

#57 3. 9. 2009 16:00

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Míša Kulička napsal(a):

Aha, takže se lidé budou řídit selským rozumem a šidit a podvádět, páč nikde přece nebude psáno, že se to nesmí -si vem, jak se dnes hledají skulinky v zákonech - co teprvá nastane, až nebude co obcházet? A na základě čeho budeme moci vymáhat naše práva? Na základě morálky a etiky? Nenech se vysmát ... stačí se podívat, jak fungují rozhodčí soudy hmm

Myslím, že cesta vede přes volbu konkrétních zástupců za jednotlivé obvody tak, aby každý věděl, koho skutečně volí, aby každý mohl sledovat jeho práci a případně se na něj obracet s problémy ... Myslím, že by to velmi zprůhlednilo naši politiku.

Ty uavžuješ stejně jako dnešní průměrný občan (Čech), že když to či ono není v zákoně vysloveně zakázáno, tak že to s klidným svědomím dělat můžu. Proto nám taky naše legislativa narostla do obludných rozměrů a v současným právním systému se nevyzná ani právník, natož normální občan. Tohleto je bordel a ne právní stát. Mám zkušenost, že zákony dodržují poctiví lidé a ti nepoctivý se je snaží obcházet a to právě tím způsobem, jak si napsala. Je to tam napsáno? Není, tak mohu. Ono to tam je? No jo, ale to se na mě nevztahuje. Vztahuje? Dám to právníkovy, on už něco najde big_smile Zákony musí být maximálně jednoduché a obecné. Každý zákon max. na 2 stránky A4. atd.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#58 3. 9. 2009 16:00

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Jeňýk napsal(a):

Jestli ono to nebude tím že já jsem spokojenej tam kde jsem a jak se mám........ pokud budu nespokojenej tak o tom nebudu jen kecat ale něco s tím udělám a třeba se i odstěhuju.
Například já si klidně ten svůj "mamon" lol sbalím a zmizím ve chvíli kdy by se tady mělo začít provádět to co pár blouznivců nazývá všestranně spravedlivá občanská společnost založená na vládě lidu. big_smile

Já už bych to pakoval a cestoval.

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#59 3. 9. 2009 16:03

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Míša Kulička napsal(a):

Pisatel napsal(a):

Jeňýk napsal(a):

lol lol Míšo ale jak vidíš tak náájednou vono to nejde. lollol
Nechápu proč by nešlo odevzdat veškerej svůj majetek a odstěhovat se na nějakej ostrov třeba v Indonésii. Jééénže na to by mušel bejt pán jinačí frajer..... ono je totiž snadnější se realizovat na Babinetu a hlásat jak je všechno špatně a jak su nespokojenej. lol

Ono a jsme u toho! Proč se mám já stěhovat na ostrov v Pacifiku či Indickém oceánu? Proč se Ty a tobě podobní se neodstěhují s mamonem na Kajmanské ostrovy? Proč mě ty přikazuješ jak a kde mám žít?

Né, to fakt nemusíš ... tadyk kousek od nás uprostřed Oslavských lesů je např. takový stateček (státeček), ve kterém se všichni dobrovolně zbavili mamonu a žijí jen z toho, co si sami vypěstují - dokonce ani zviřátka nevykořisťují, ani tu kravku na mléko nebo pipinky na vajíčka nemají - čistě jen rostlinky ... to co vyprodukují nad svou spotřebu, prodávají nám - biojedlíkům a za získané peníze nakoupí to, co sami vyrobit neumí - boty, oděv a tak ... a vypadají spokojeně a šťastně (až do smrti)  ... no není to krásné? Je to krásné. A hlavně - důkaz, že takto se dá žít aj tu - což např. za komančů nešlo. Jsme tudlevá potkali ve Velehradu takovou upovídanou jeptišku vyššího věku a ta nám říkala věci, že nás přecházel zrak ... trajler by z teho byl - a horší jak Klíček hmm ...

No ono Míšo, mě se líbí jak Jeníček nikam a mě hned a hodně daleko. Že on sám nevyklidíl pole a přesně proto se nikdy nemůžeme stát lepší společností teda ano pokud se nezačneme mydlit!
Hele já na kokřínky nejsem já rád kus flákoty a občas i to vejce nejlépe na šunce lol
Jeníčku víš já jsem spokojenej, užívám moře, sluníčka a darů všeho co si mohu dovolit.

Není tady

#60 3. 9. 2009 16:14

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

KALIK napsal(a):

Ty uavžuješ stejně jako dnešní průměrný občan (Čech), že když to či ono není v zákoně vysloveně zakázáno, tak že to s klidným svědomím dělat můžu. Proto nám taky naše legislativa narostla do obludných rozměrů a v současným právním systému se nevyzná ani právník, natož normální občan. Tohleto je bordel a ne právní stát. Mám zkušenost, že zákony dodržují poctiví lidé a ti nepoctivý se je snaží obcházet a to právě tím způsobem, jak si napsala. Je to tam napsáno? Není, tak mohu. Ono to tam je? No jo, ale to se na mě nevztahuje. Vztahuje? Dám to právníkovy, on už něco najde big_smile Zákony musí být maximálně jednoduché a obecné. Každý zákon max. na 2 stránky A4. atd.

Zaměňování špatných zkušeností se způsobem uvažování je docela podpásovka, nemyslíš?

JInak - už jsi někdy třebas psal technickou normu tak, aby byla srozumitelná absolutně všem a obsahovala to, co má, aby produkt podle ní zhotovený byl kvalitní a bezpečný? Zažil jsi připomínková řízení k takovému dokumentu?? Zkus to a pak teprv vykládej, jak mají vypadat zákony vissla

Není tady

#61 3. 9. 2009 16:16

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Pisatel napsal(a):

Míša Kulička napsal(a):

Pisatel napsal(a):

No ono Míšo, mě se líbí jak Jeníček nikam a mě hned a hodně daleko. Že on sám nevyklidíl pole a přesně proto se nikdy nemůžeme stát lepší společností teda ano pokud se nezačneme mydlit!
Hele já na kokřínky nejsem já rád kus flákoty a občas i to vejce nejlépe na šunce lol
Jeníčku víš já jsem spokojenej, užívám moře, sluníčka a darů všeho co si mohu dovolit.

Řikám ti - neřeš ostatní, řeš sebe. A věř mi, že ti radím dobře.

Není tady

#62 3. 9. 2009 16:23

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Míša Kulička napsal(a):

KALIK napsal(a):

Zaměňování špatných zkušeností se způsobem uvažování je docela podpásovka, nemyslíš?

JInak - už jsi někdy třebas psal technickou normu tak, aby byla srozumitelná absolutně všem a obsahovala to, co má, aby produkt podle ní zhotovený byl kvalitní a bezpečný? Zažil jsi připomínková řízení k takovému dokumentu?? Zkus to a pak teprv vykládej, jak mají vypadat zákony vissla

Ale no tak, ty si snad myslíš, že náš právní systém je přehledný a srozumitelný? Dobrá, píši si tě jako první, možná se ještě někdo přihlásí. Nemyslím si, že není možné skloubit způsob uvažování s vlastním názorem na právní systém. Normy jsou trošku něco jiného, ty jsou pouze doporučující a výrobce se jimi nemusí řídit... Souhlasím ale s tím, že zákony a normy by měly být udělány pořádně a né je schvalovat jako rychlokvašky s tím, že se po čtvrt roce novelizují...

Není tady

#63 3. 9. 2009 16:25

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Míša Kulička napsal(a):

... A věř mi, že ti radím dobře.

Miluju tyhlety proslovy smile

Není tady

#64 3. 9. 2009 16:54

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

KALIK napsal(a):

Míša Kulička napsal(a):

KALIK napsal(a):

Ale no tak, ty si snad myslíš, že náš právní systém je přehledný a srozumitelný? Dobrá, píši si tě jako první, možná se ještě někdo přihlásí. Nemyslím si, že není možné skloubit způsob uvažování s vlastním názorem na právní systém. Normy jsou trošku něco jiného, ty jsou pouze doporučující a výrobce se jimi nemusí řídit... Souhlasím ale s tím, že zákony a normy by měly být udělány pořádně a né je schvalovat jako rychlokvašky s tím, že se po čtvrt roce novelizují...

No - nám ty normy připomínkovalo 20 odborníků - často rozporuplně, čímž vznikal docela slušnej chaos smile .... takže dokážu pochopit, co udělá svými připomínkami 200 poslanců a 81 senátorů ... teď mi řekni, jak by to dopadlo, až by je připomínkovalo 6,5 mil. oprávněných voličů lol

Upravil(a) Míša Kulička (3. 9. 2009 16:56)

Není tady

#65 3. 9. 2009 16:55

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

KALIK napsal(a):

Míša Kulička napsal(a):

... A věř mi, že ti radím dobře.

Miluju tyhlety proslovy smile

Já také lol ... ale je fakt, že je neposkytuji ledaskomu gloria

Není tady

#66 3. 9. 2009 18:52

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

Na copak asi budou stát až bude přímá demokracie? Na čempak se asi svobodně dohodnou? smile

Bude taky něco zadarmo v tom novým systéému? lol

http://img.aktualne.centrum.cz/256/48/2564892-cssd-v-ostrave.jpg

Míša Kulička napsal(a):

Když ono je ale jednodušší kecat o ostatních...... wink

Není tady

#67 3. 9. 2009 20:21

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

týýývoe tak už to asi fakt začalo....... už se zabavuje mamonářům jejich nahamouněnej majetek! lol

Německá policie zabavila účastníkům závodu Diamond Race auta

http://www.novinky.cz/krimi/178108-neme … -auta.html

P.S. v tomto případě to schvaluju ale pssssst!!!  Neříkejte to Pisatelovi aby se se mnou nechtěl kámošit......  gloria tongue

Upravil(a) Jeňýk (3. 9. 2009 20:23)

Není tady

#68 4. 9. 2009 5:13

Petr100
♥♥♥♥♥♥♥

Jeňo auta prodat a peníze rozdat potřebným.

Zvýšíme daně, zlepšíme lidem život, věří expert ČSSD.
Margaret Tatcherová: "Problém socialistů je, že nakonec jim dojdou i peníze druhých."

Není tady

#69 4. 9. 2009 7:44

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Jeňýk napsal(a):

týýývoe tak už to asi fakt začalo....... už se zabavuje mamonářům jejich nahamouněnej majetek! lol

Německá policie zabavila účastníkům závodu Diamond Race auta

http://www.novinky.cz/krimi/178108-neme … -auta.html

P.S. v tomto případě to schvaluju ale pssssst!!!  Neříkejte to Pisatelovi aby se se mnou nechtěl kámošit......  gloria tongue

lol Jéňo a proč?

Není tady

#70 4. 9. 2009 7:45

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Míša Kulička napsal(a):

Děkuji.
Míšo věř, že neřeším nic, krom sebe, a že se tady na těch dvou pánech dobře bavím.lol

Není tady

#71 4. 9. 2009 8:07

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Víte vy dva (Míšo a Káliku), Těch 282 (zapomněli jste na hlavu státu) pánů a dam, je to nejmenší zlo, které při legislativním procesu existuje. On každej z těch 282 zvolených zástupců, má ještě dalších 10 tupců, který za náš peníz pokřiví co se dá. Osobně mnoho dam a pánů vůbec neví co se zákonem vůbec myslí a co má řešit, ale má každej desítků mudrlantů (nic ve zlým Jéňo a Petře) ale jako třeba tito dva a z poměrně slušného zákona, který dělají dva zkušení roky, dokáží za dva dny udělat trhací kalendář, protože jsou moudřejší než Šalamoun.
Věřte, že už Římané měli právně ve 12ti deskách (první zákonný kodex) ošetřeno např. nákup přes internet, že celou dobu koupě blbého rohlíku je 50 právních úkonů a pořád se to snažíme oněch 2000 let měnit a upravovat. A pořád blbě, jo kdybychom se drželi skutečného práva, tak netřeba koumat vykoumané.

Ono nejde ani tak o právo, to bych řekl, je stále stejné a hlavně neměnné a je přirozené, ale mi o právu filozofujeme a to je kámen úrazu. Máte jistou pravdu obá. Právo je díky tomu pokroucené. Tak nějak z vlastní praxe mohu sdělit, že jsem měl případ, klasika, někdo si půjčil nějaký obolus a měl jej vrátit. Dobrovolně plnit nechtěl tak jsem podal žalobu. No vážení, kolegyně advokátka dokonce vymyslela právní teorii, že půjčené peníze byly na výživu nezaopatřených dětí (věřitel neměl s dlužnicí nic společného) tedy, že peníze na výživné se nevrací ani i kdyby se jednalo o půjčku. Věřte, že 4 jednání, po 3 hodinách, asi 10 svědků než jsem skutečně začal po advokátce soudkyni a hlavně po posledním svědkovi řvát, že co mi tu věšej všichni bulíky na nos, a když jsem řekl své o tom, když si někdo půjčí, je přirozené už Biblí, že se má vrátit, tak když záchranka přivedla svědka k životu, soudkyně pak do 5 minut čátku přiznala, co jsem potřeboval tedy, že má částku vrátit.

A na okraj, Když to šlo už ve starém Řecku a z počátku i v Římě mít přímou demokracii tak proč ne dnes?

Není tady

#72 4. 9. 2009 9:34

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Pisatel napsal(a):

Míša Kulička napsal(a):

Děkuji.
Míšo věř, že neřeším nic, krom sebe, a že se tady na těch dvou pánech dobře bavím.lol

Nz - ja fíííím, že to víš ... ale když mě tak strašně baví radit gloria

Není tady

#73 4. 9. 2009 10:08

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

offtopic No těbuch........ Míšo co se ti v noci přihodilo, že vypadáš jak vypadáš?  roll lol

Není tady

#74 4. 9. 2009 10:15

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Jeňýk napsal(a):

offtopic No těbuch........ Míšo co se ti v noci přihodilo, že vypadáš jak vypadáš?  roll lol

Buduju si novou imáge ... takové té milé maminy "od vedle" gloria ... offtopic

Není tady

#75 4. 9. 2009 10:50

Vachu
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno

Dobrý den všem!
Výzvu Několik vět 2009 už jste četli? .... Moc hezký je taky tento odkaz:
http://www.nazorne.cz/petr-jamnik/clank … internetem

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí