Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 2. 9. 2009 15:04

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Re: Volby 2009

Míša Kulička napsal(a):

Jéžiš, co blbneš? A kdo za ně bude politikařit? Dyk to nikdo normální nechce dělat ... nebo ty snad jo ??? va

Dneska není problém přímá demokracie. Politiků netřeba...

Není pravda, že dnes nikdo nechce dělat politiku, těch lidí je spousta, dokonce spousta mladých (viz. ČPS). Všichni ještě nejsou totálně znechuceni...

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#27 2. 9. 2009 16:42

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

KALIK napsal(a):

Míša Kulička napsal(a):

Jéžiš, co blbneš? A kdo za ně bude politikařit? Dyk to nikdo normální nechce dělat ... nebo ty snad jo ??? va

Dneska není problém přímá demokracie. Politiků netřeba...

Není pravda, že dnes nikdo nechce dělat politiku, těch lidí je spousta, dokonce spousta mladých (viz. ČPS). Všichni ještě nejsou totálně znechuceni...

ČPS...... myslíš tu stranu která je založena na obhajobě krádeží softwaru, filmů a hudby? Nebo jsem tu zkratku blbě pochopil?
Je fakt že myšlenkově se asi dost shodujete a třeba to fakt za pár let tady bude fungovat asi takhle - Microsoft mě Windows 11(?) a já Microsoftu dvě kila vlastnoručně vypěstovaných brambor...... tongue big_smile

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

#28 2. 9. 2009 17:24

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Jeňýk napsal(a):

ČPS...... myslíš tu stranu která je založena na obhajobě krádeží softwaru, filmů a hudby? Nebo jsem tu zkratku blbě pochopil?
Je fakt že myšlenkově se asi dost shodujete a třeba to fakt za pár let tady bude fungovat asi takhle - Microsoft mě Windows 11(?) a já Microsoftu dvě kila vlastnoručně vypěstovaných brambor...... tongue big_smile

Evidentně si nepochopil myšlenky ČPS. Zkus si o tom něco nastudovat smile

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#29 2. 9. 2009 21:11

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

KALIK napsal(a):

Evidentně si nepochopil myšlenky ČPS. Zkus si o tom něco nastudovat smile

Ne nepochopil, já je ani nečet. Nemám nastudovaný programy všech stran který jdou do voleb. Jen vím na základě čeho tahle strana vznikla.

Mrknul jsem ale teda na jejich stránky abych aspoň trochu tušil.......... a jako všude je tam spousta krásných myšlenek.
Jen mě trochu děsí ta takzvaná přímá demokracie kdy by občané rozhodovali takřka o všem. Například netuším na základě čeho by rozhodovali o tom kdo povede Úřad hlavního hygienika...... už vidim tu předvolební kampaň a hesla na bilboardech "Volte Frantu Vopičku! Meje si ruce pětkrát denně!" No nevim. roll

Takže ano, maj to hezky napsaný...... teď ještě teda to chce dostat na svojí stranu dostatek lidí, dostat se do vlády a všechny tyhle skvělý myšlenky a nápady uvést do praxe. Nu a pak se uvidí.... smile

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

#30 2. 9. 2009 21:54

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Jeňýku, chválím, že ses aspoň podíval smile

Přímá demokracie je o tom, že nebudou rozhodovat poslanci, ale přímo občané. Není to o tom, že do jaderné elektrárny osadí do řídícího centra Frantu Omáčku z Horní Dolní.

Ono není nutné, aby byli jedna z nejsilnějších stran, stačí, když se dostanou do parlamentu a začne se o různých věcech vést diskuze.

Není tady

#31 2. 9. 2009 23:38

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

No já si to ani neumím představit, jako že by si lidi sami navrhovali zákony a případně jejich změny, pak by si je prostudovali - všichni samozřejmě, když by o tom rozhodovali, že ... pak by je opět všichni připomínkovali a opět prosazovali změny a jednou by se jim možná některé z těch zákonů podařilo aj schválit ... jenže pak by se třeba jeden z občanů obrátil na soud, aby rozhodl, jestli tento nový zákon není v rozporu s nějakými stávajícími zákony a soud by tento nově schválený zákon zrušil a začalo by to celé nanovo ... no úžasný. Nemůžu se dočkat hmm ...

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#32 3. 9. 2009 0:00

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

Míšo neříkej že nedůvěřuješ svým spoluobčanům? big_smile
Hele a to si představ že to by byl jen začátek........ pokračovalo by to spravedlivým přerozdělením hmotných statků, zrušením peněz, vznikem komunit vzájemně obchodujících na základě spravedlivé výměny atd. atd....... Pisatel na Hradě a Kalik jeho tajemníkem.
Ty se netěšíš? tongue big_smile

Není tady

#33 3. 9. 2009 0:09

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Běží mi mráz po zádech a asi se  začnu konečně vážně zajímat o inglišlenguidž a možnosti získání zelené karty někde hodně daleko .... Nový Zéland by byl optimální lol

"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton

Není tady

#34 3. 9. 2009 7:19

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Ano Jeňýku, ty radši svěříš vládnutí do rukou Paroubka a Topolánka než aby sis vládnul sám smile Kdo nechce být svobodný, nechť má nad sebou panovníka smile A že se ti přímá demokracie zdá jako fantasmagorie a možná i výmysl komunistů a socanů, je tvoje věc. Vyvracet to nebudu smile Mně se větší hazard zdá současný systém než systém přímé demokracie.

Považ, ubylo by zákonů a zákony by byly pouze ty na důležité věci, kterých moc není. Zavládl by selský rozum. Ubylo politikaření a korupce. Za špatné rozhodnutí by si občan rval vlasy sám a nenadával by politikovi smile

Je tu druhá možnost a to parlamentní demokracie, ale to by se lidi opravdu museli změnit a najít politiky, co by opravdu hájili zájmy lidí smile

Máš jinej návrh?

Není tady

#35 3. 9. 2009 8:07

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Míša Kulička napsal(a):

No já si to ani neumím představit, jako že by si lidi sami navrhovali zákony a případně jejich změny, pak by si je prostudovali - všichni samozřejmě, když by o tom rozhodovali, že ... pak by je opět všichni připomínkovali a opět prosazovali změny a jednou by se jim možná některé z těch zákonů podařilo aj schválit ... jenže pak by se třeba jeden z občanů obrátil na soud, aby rozhodl, jestli tento nový zákon není v rozporu s nějakými stávajícími zákony a soud by tento nově schválený zákon zrušil a začalo by to celé nanovo ... no úžasný. Nemůžu se dočkat hmm ...

No to už tu bylo a právě tací jak dnes říkáme politici a hlavně jejich našeptávači, tedy lobisté, to změnili na nepřímou demokracii, jejichž agonii právě prožíváme.

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#36 3. 9. 2009 8:10

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Jeňýk napsal(a):

Míšo neříkej že nedůvěřuješ svým spoluobčanům? big_smile
Hele a to si představ že to by byl jen začátek........ pokračovalo by to spravedlivým přerozdělením hmotných statků, zrušením peněz, vznikem komunit vzájemně obchodujících na základě spravedlivé výměny atd. atd....... Pisatel na Hradě a Kalik jeho tajemníkem.
Ty se netěšíš? tongue big_smile

Jeníčku jen LDN a pískoviště jiné nechci, ten (hrad) ti s radostí a se Zklamčou přenechám lolreta

Není tady

#37 3. 9. 2009 8:34

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

KALIK napsal(a):

Ano Jeňýku, ty radši svěříš vládnutí do rukou Paroubka a Topolánka než aby sis vládnul sám smile Kdo nechce být svobodný, nechť má nad sebou panovníka smile A že se ti přímá demokracie zdá jako fantasmagorie a možná i výmysl komunistů a socanů, je tvoje věc. Vyvracet to nebudu smile Mně se větší hazard zdá současný systém než systém přímé demokracie.

Považ, ubylo by zákonů a zákony by byly pouze ty na důležité věci, kterých moc není. Zavládl by selský rozum. Ubylo politikaření a korupce. Za špatné rozhodnutí by si občan rval vlasy sám a nenadával by politikovi smile

Je tu druhá možnost a to parlamentní demokracie, ale to by se lidi opravdu museli změnit a najít politiky, co by opravdu hájili zájmy lidí smile

Máš jinej návrh?

Ano teď je to Paroubek s Topolánkem, byl to Klaus se Zemanem....... kdopak by to byl v přímý demokracii? To si fakt myslíš že se nějakejch deset milionů Čechů dokáže na něčem a na někom shodnout? Vždyť i o tom dnes nejpopulárnějším politikovi Karlu Schwarzenbergovi lze najít slušnou snůšku nenávistnejch článků...... a ty víš kde..... že ani on by neměl šanci uspět.
Říkáš zavládl by selský rozum...... a kde by se probůh tak najednou vzal, když polovina lidí stále věří že něco je na tomhle světě zadarmo. Nu a to se stále pohybujeme jen v mezích toho našeho českýho hnojníku...... v celosvětovým měřítku je ta představa Amíků náhle si padajících kolem krku s Rusama nebo i Maďarů se Slovákama, taky hodně ftipná.

Takže já bohužel jinej návrh nemám, jedině snad počkat až těch našich několik komunismem zdegenerovanejch generací vymře a potomci už snad budou o něco osvícenější. To už nám ale nejspíš bude prd platný.......

Upravil(a) Jeňýk (3. 9. 2009 8:34)

Není tady

#38 3. 9. 2009 9:02

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

KALIK napsal(a):

Máš jinej návrh?

Aha, takže se lidé budou řídit selským rozumem a šidit a podvádět, páč nikde přece nebude psáno, že se to nesmí -si vem, jak se dnes hledají skulinky v zákonech - co teprvá nastane, až nebude co obcházet? A na základě čeho budeme moci vymáhat naše práva? Na základě morálky a etiky? Nenech se vysmát ... stačí se podívat, jak fungují rozhodčí soudy hmm

Myslím, že cesta vede přes volbu konkrétních zástupců za jednotlivé obvody tak, aby každý věděl, koho skutečně volí, aby každý mohl sledovat jeho práci a případně se na něj obracet s problémy ... Myslím, že by to velmi zprůhlednilo naši politiku.

Upravil(a) Míša Kulička (3. 9. 2009 9:03)

Není tady

#39 3. 9. 2009 9:20

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

Tak zrovna koukám na tyhle stránky http://diamondrace.cz/ a říkám si jak asi tihle lidé přijmou myšlenku přímé demokracie a jak asi se budou chovat v době kdy zavládne "selský rozum". wink

offtopic Na těch stránkách taky stále probíhá nábor slečen takže dámy máte stále šanci! big_smile offtopic

Není tady

#40 3. 9. 2009 9:31

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Jeňýk napsal(a):

...

Takže já bohužel jinej návrh nemám, jedině snad počkat až těch našich několik komunismem zdegenerovanejch generací vymře a potomci už snad budou o něco osvícenější. To už nám ale nejspíš bude prd platný.......

No já bych řekl, že veškeré zlo pochází od mamonu tongue
Víš Jéňo, k čemu jsou nám desítky bytů, baráků, tuny obilí, okurek, aut, televizí a vím já čeho ještě, když to stejnak jen stojí a hnije? Vím, že mě zas nařkneš, ale mě to neva, pořád dle mě veškeré zlo pochází od jednoho jediného a to od mamonu. Je krásné být bohatý, ale k čemu jsou mu dolárky a nebo rublíky či jeny ve šporheltě když to hlavní je ale úplně jinde, ale to díky prizmatu mamonu zahazujeme do kanálu.

Není tady

#41 3. 9. 2009 9:52

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Pisatel napsal(a):

Jeňýk napsal(a):

...

No já bych řekl, že veškeré zlo pochází od mamonu tongue
Víš Jéňo, k čemu jsou nám desítky bytů, baráků, tuny obilí, okurek, aut, televizí a vím já čeho ještě, když to stejnak jen stojí a hnije? Vím, že mě zas nařkneš, ale mě to neva, pořád dle mě veškeré zlo pochází od jednoho jediného a to od mamonu. Je krásné být bohatý, ale k čemu jsou mu dolárky a nebo rublíky či jeny ve šporheltě když to hlavní je ale úplně jinde, ale to díky prizmatu mamonu zahazujeme do kanálu.

No jo, ale o tom nemá smysl jen kecat, to taky jeden musí začít žít (mám zkušenost, že nejvíc kecaj o mamónu u těch druhejch ti, co sami nejvíc hamouní smile) ... a až nás budou milióny nemamonářů, tak se třeba něco změní smile

Upravil(a) Míša Kulička (3. 9. 2009 9:52)

Není tady

#42 3. 9. 2009 10:07

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

Míša Kulička napsal(a):

No jo, ale o tom nemá smysl jen kecat, to taky jeden musí začít žít (mám zkušenost, že nejvíc kecaj o mamónu u těch druhejch ti, co sami nejvíc hamouní smile) ... a až nás budou milióny nemamonářů, tak se třeba něco změní smile

Ano, o tom opravdu nemá smysl kecat.
To je jako všude troubit jak peníze kazí člověka.......... ony totiž kazí jen toho člověka kterej se kazit nechá nebo už jaksi charakterově zkaženej je. Těm ostatním ulehčujou a zpříjemňujou život...... kdo tvrdí že ne, tak si jen kecá do vlastní kapsy. smile
Nu a pokud opravdu někdo tvrdí že ho peníze kazí tak přece není problém se těch peněz a mamonu zbavit a konečně se státi slušným člověkem. wink

Není tady

#43 3. 9. 2009 12:30

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Jeňýk napsal(a):

Nu a pokud opravdu někdo tvrdí že ho peníze kazí tak přece není problém se těch peněz a mamonu zbavit a konečně se státi slušným člověkem. wink

No vidíš už je ti jasno, že lol No když se o to tu někteří snaží, jsou hned nazývání zpátečníky a nebo dokonce zaprodaci komunismu, rublíků a jinak častováni. reta

Není tady

#44 3. 9. 2009 13:17

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Pisatel napsal(a):

Jeňýk napsal(a):

No vidíš už je ti jasno, že lol No když se o to tu někteří snaží, jsou hned nazývání zpátečníky a nebo dokonce zaprodaci komunismu, rublíků a jinak častováni. reta

No jó, Pisateli, ale oni to spletli, oni maj od těch zlolajných peněz odpomoct sami sobě, nikoliv svému okolí ... prostě zapomínají, že v tomto si musí každý pomoci sám, jinak je to vnímáno jako krádež, víš? gloria

Není tady

#45 3. 9. 2009 13:45

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Míša Kulička napsal(a):

Pisatel napsal(a):

Jeňýk napsal(a):

No jó, Pisateli, ale oni to spletli, oni maj od těch zlolajných peněz odpomoct sami sobě, nikoliv svému okolí ... prostě zapomínají, že v tomto si musí každý pomoci sám, jinak je to vnímáno jako krádež, víš? gloria

tummenupp No jo Míšo, ale co s těma co se budou škubat?, tedy že nedaj, že nechtěj?

Není tady

#46 3. 9. 2009 14:25

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Pisatel napsal(a):

Míša Kulička napsal(a):

Pisatel napsal(a):

tummenupp No jo Míšo, ale co s těma co se budou škubat?, tedy že nedaj, že nechtěj?

Nic, to je jejich starost, jak budou žít, ne tvoje. Musíš řešit sebe, ne je ... A tak ty si budeš pěkně chudý a nebudeš si zbytečně špinit karmu žádným mamónem a vůbec tě nemusí zajímat, jak se ostatní okolo huntujou majetkem ... proč si přidělávat starosti s problémy jiných, no ni? smile

Není tady

#47 3. 9. 2009 14:29

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Míša Kulička napsal(a):

Pisatel napsal(a):

Míša Kulička napsal(a):

Nic, to je jejich starost, jak budou žít, ne tvoje. Musíš řešit sebe, ne je ... A tak ty si budeš pěkně chudý a nebudeš si zbytečně špinit karmu žádným mamónem a vůbec tě nemusí zajímat, jak se ostatní okolo huntujou majetkem ... proč si přidělávat starosti s problémy jiných, no ni? smile

Počkej to je tak trochu extrém ne. Jako dokud tak nějak budou mamonáříčci a hamižníci, já se nemohu totálně zbavit možnosti seberealizace v tom světě, kde se mi nelíbí, ale jinde to nejde? Mě nejde o jejich huntování si karmy a nervů co stím když akcie jklesají a nebudou dividendy. To je jejich boj, ale já nahý a bez prostředků nemohu tady být bo bych skončil v Beřkovicích?

Není tady

#48 3. 9. 2009 14:55

Vachu
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno

KALIK napsal(a):

Petře, Paroubkovi a rovněž Topolánkovi bych radil odchod z politiky, pro náš národ by tak udělali mnohem větší službu, něž když jsou v politice smile Vlastně se to dá říct o většině našich politiků smile Děkujeme, odejděte smile

Když nás bude takových víc, stejně přesvědčených, tak to není problém zařídit.
Prostě dáme svůj hlas těm jiným... stolt cool

Není tady

#49 3. 9. 2009 15:13

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

Míša Kulička napsal(a):

lol lol Míšo ale jak vidíš tak náájednou vono to nejde. lollol
Nechápu proč by nešlo odevzdat veškerej svůj majetek a odstěhovat se na nějakej ostrov třeba v Indonésii. Jééénže na to by mušel bejt pán jinačí frajer..... ono je totiž snadnější se realizovat na Babinetu a hlásat jak je všechno špatně a jak su nespokojenej. lol

Není tady

#50 3. 9. 2009 15:26

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Jeňýk napsal(a):

Míša Kulička napsal(a):

lol lol Míšo ale jak vidíš tak náájednou vono to nejde. lollol
Nechápu proč by nešlo odevzdat veškerej svůj majetek a odstěhovat se na nějakej ostrov třeba v Indonésii. Jééénže na to by mušel bejt pán jinačí frajer..... ono je totiž snadnější se realizovat na Babinetu a hlásat jak je všechno špatně a jak su nespokojenej. lol

Ono a jsme u toho! Proč se mám já stěhovat na ostrov v Pacifiku či Indickém oceánu? Proč se Ty a tobě podobní se neodstěhují s mamonem na Kajmanské ostrovy? Proč mě ty přikazuješ jak a kde mám žít?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí