Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#126 17. 11. 2023 22:41

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Re: To nikdo nemá papouška?

lol

Je zcela zbytečné se ptát, jaký má život smysl.
Má takový smysl, jaký mu dáme.
                                                           Seneca

Není tady

#127 13. 3. 2024 13:47

Svas
♥♥♥♥♥--

Teď právě se modrá příšera rozhodla, že vám taky napíše. Dupe mi po zádech a ječí do ucha. Horší je, že se pak vždycky spustí na klávesnici, vyrve z ní písmeno a někam odfrčí. Dlouho jsem po bytě hledala D. Našla jsem za skříní všechno možný i slupky od cibule (její oblíbený zřejmě moučník), ale že to D odloží do květináče, tak to mě nenapadlo. Je to šikula.
Je jí (nebo jemu?) tři a půl roku a je čím dál tím víc voseklá. Každý večer má hodinku mluvení, ale za přísných podmínek. Musíme být s manželem na značkách oba a obdivovat a tleskat, jinak se představení nekoná. Mluví tedy úžasně, ve větách, kterými nám odpovídá. Na manžela každý večer volá: pojď sem, no sem, šup šup. A sedí mezi dvířky do klece a pohyby hlavy ho láká dovnitř. Marně jí muž vysvětluje, že se do klece nevejde, rozhodla se, že k ní půjde na návštěvu a basta.
Teď ji na Velikonoce čeká odjezd na už skoro letní pobyt na venkov, to se zas mají místní ptáci na co těšit.

Není tady

#128 13. 3. 2024 18:14

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Ahoj Svas, na veterině ještě pořád nevyřešili, jestli chováte holku, nebo kluka? va

Jinak je to opravdu šikula. tummenupp A vypadá to, že tě už přece jen vzala na milost. big_smile
Jak ji učíte ty věty? Třeba se jí podaří vyvzdělat ptactvo na letním bytě. wink

Seneca

Není tady

#129 14. 3. 2024 10:28

Svas
♥♥♥♥♥--

Vrabečku, to, jestli je modrouš holka nebo kluk, na veterině nevyřeší, protože to nejde. Museli by ji/ho endoskopovat a to já ji tomu podrobovat nechci. Hlavně je nám to jedno. Protože jsme ji koupili jako holku, tak o ní tak mluvíme, ale bůh ví.
Věty ji neučíme, odposlouchává si je sama, spojí do neuvěřitelných celků a dle svého uvážení taky používá. Nejnovější hit je, že každou naši návštěvu okamžitě posílá domů. Včera večer přišla sousedka a dověděla se hned mezi dveřmi, že má jít zpátky domů, šup šup. A to ji má ráda, protože nosí náušnice smile

Není tady

#130 14. 3. 2024 18:37

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Svas, za mého dětství jsme měli postupně dvě morčata. Prvnímu jsme dali jméno Kryštof. Pak jsme zjistili, že je to holka, ale jméno v klučičí podobě jí už zůstalo. big_smile A jasně, žádnou endoskopii!
Vaše modrá holka je neuvěřitelně chytrá a mazaná. tummenupp To z ní mají návštěvy radost. lol

Seneca

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí