8. června : Váení uivatelé, v současné době pracujeme na vylepení stránek Babinet.cz, co můe způsobovat občasné výpadky či problémy spojené zejména s přihlaováním. Na odstranění problémů a doladění detailů usilovně pracujeme. Děkujeme za pochopení. 8. června : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 28. května : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! |
|
|
zpráva pro zakladatelku této diskuse SVAS !!
před časem jsem sem psala o korelákovi Pepovi který se doil poehnaného věku 26ti let. Právě ho Agentura Dobrý den Pelhřimov zaregistrovala jako nejstarí korelu u nás, druhá nejstarí má 23. To jsme světoví !!!!
Není tady
:hjarta:Zdravím vechny milovníky papouků a nejen nich.
Chci se taky podělit o radosti a starosti se svými zvířátky. S manelem jsme začali asi před 14 lety chovat nejdříve dva krásné německé ovčáky (Nero a Brix). Poté k nim přibyl bílý turecký kocourek (Abalůn). Následovaly dvě děti (Klárka a Jakub). Pejskové po aktivní slubě ve věku 8 let umřeli na zákeřnou nemoc, oba dva asi půl roku po sobě. Kocour má nyní 13 let, ignoruje nás pořád stejně, jen ve výjimečných případech se jde s námi pomazlit, zato s mým synem jsou jedna pracka . Můj syn má nyní 11 let a zatímco ostatní děti si berou do postele plyová zvířátka, můj syn neusne jinak ne s Abalůnem. Jak ho jdu zkontrolovat, syn je nalepený na zdi a kocour je rozvalený a spokčervenoramenný. Dlouho jsme se nemohli shodnout na nějakém pěkném jméně, ale jak jsme se byli na nae miminko podívat u chovatele asi 3 týdny před tím, ne jsme si ho odnesli domů, tak mě napadl HUGO a to mu zůstalo. Bydlí v obýváku, aby měl pěkně přehled , co vichni děláme a taky proto, e se tam večer vichni k jeho plné spokojenosti sejdeme. Nejvíce je závislý na manelovi, poté jsem na řadě já a nakonec je dcera Klárka. Kubíčka nemá rád vůbec, asi to je tím, e to můj syn táhne s kocourem, jinak si to neumíme vysvětlit:). Kubovi to je trochu i líto, protoe Hugo je velký mazel. Miluje mazlení a pusinkování.
Zboňuje drbání pod křídly a na bříku. A to jeho mudrování, to je paráda. Je moc fajn, kdy příjdete z práce a jakmile strčíte klíče do dveří , Hugo se můe zbláznit radostí a řve asi 10x ahoj, ahoj a jak je, jak je?. Ani děti nás tak vřele nevítají jako ten pták. Kdy něco chce, tak volá - Kluků, kluků pocem pocem. Jsme moc zvědaví, co nového se mu zalíbí a začne to opakovat. Je s ním sranda a někdy je to lepí podívaná ne v tv , jak blbne s hračkami a větvičkami co má v kleci. Taky tolik fozek co máme s ním, snad nenáme ani s dětmi. No to jsem trochu přehnala, ale u se k tomýu blííme. Taky miluje návtěvy. No a návtěvy ho pravda moc nemusí, protoe kadého nekompromisně pokaká a oírá jim knoflíky a trhá zlaté řetízky.
Prostě se ted vůbec doma nenudíme a doufám, e se s ním doijeme spokojeného důchodu:lol:
Jinak zdravím vechny milovníky vech zvířátek a opravdu si u nedokáu bez nich svůj ivot představit Hanka
Upravil(a) Hapanapa (3. 8. 2006 14:06)
Není tady
nepostrehla jsem jaky druh papouska mas.
Hapanapa napsal(a):
:hjarta:Zdravím vechny milovníky papouků a nejen nich.
Chci se taky podělit o radosti a starosti se svými zvířátky. S manelem jsme začali asi před 14 lety chovat nejdříve dva krásné německé ovčáky (Nero a Brix). Poté k nim přibyl bílý turecký kocourek (Abalůn). Následovaly dvě děti (Klárka a Jakub). Pejskové po aktivní slubě ve věku 8 let umřeli na zákeřnou nemoc, oba dva asi půl roku po sobě. Kocour má nyní 13 let, ignoruje nás pořád stejně, jen ve výjimečných případech se jde s námi pomazlit, zato s mým synem jsou jedna pracka . Můj syn má nyní 11 let a zatímco ostatní děti si berou do postele plyová zvířátka, můj syn neusne jinak ne s Abalůnem. Jak ho jdu zkontrolovat, syn je nalepený na zdi a kocour je rozvalený a spokčervenoramenný. Dlouho jsme se nemohli shodnout na nějakém pěkném jméně, ale jak jsme se byli na nae miminko podívat u chovatele asi 3 týdny před tím, ne jsme si ho odnesli domů, tak mě napadl HUGO a to mu zůstalo. Bydlí v obýváku, aby měl pěkně přehled , co vichni děláme a taky proto, e se tam večer vichni k jeho plné spokojenosti sejdeme. Nejvíce je závislý na manelovi, poté jsem na řadě já a nakonec je dcera Klárka. Kubíčka nemá rád vůbec, asi to je tím, e to můj syn táhne s kocourem, jinak si to neumíme vysvětlit:). Kubovi to je trochu i líto, protoe Hugo je velký mazel. Miluje mazlení a pusinkování.
Zboňuje drbání pod křídly a na bříku. A to jeho mudrování, to je paráda. Je moc fajn, kdy příjdete z práce a jakmile strčíte klíče do dveří , Hugo se můe zbláznit radostí a řve asi 10x ahoj, ahoj a jak je, jak je?. Ani děti nás tak vřele nevítají jako ten pták. Kdy něco chce, tak volá - Kluků, kluků pocem pocem. Jsme moc zvědaví, co nového se mu zalíbí a začne to opakovat. Je s ním sranda a někdy je to lepí podívaná ne v tv , jak blbne s hračkami a větvičkami co má v kleci. Taky tolik fozek co máme s ním, snad nenáme ani s dětmi. No to jsem trochu přehnala, ale u se k tomýu blííme. Taky miluje návtěvy. No a návtěvy ho pravda moc nemusí, protoe kadého nekompromisně pokaká a oírá jim knoflíky a trhá zlaté řetízky.
Prostě se ted vůbec doma nenudíme a doufám, e se s ním doijeme spokojeného důchodu:lol:
Jinak zdravím vechny milovníky vech zvířátek a opravdu si u nedokáu bez nich svůj ivot představit Hanka
Není tady
Ara červenoramenný
Není tady
terry2 napsal(a):
zpráva pro zakladatelku této diskuse SVAS !!
před časem jsem sem psala o korelákovi Pepovi který se doil poehnaného věku 26ti let. Právě ho Agentura Dobrý den Pelhřimov zaregistrovala jako nejstarí korelu u nás, druhá nejstarí má 23. To jsme světoví !!!!
Terry2, jetě jednou gratuluju, vimla jsem si a teď, stydím se. To má ná Ferdík co dohánět, kdy mu bylo v létě teprve 13. Tak a Pepovi slouí zdraví!
Není tady
Já mám Kubinku
Není tady
Ahoj vem chovatelům papouků , máme ¨doma Amazonana modročelého . Gaspíček se jmenuje, přes léto je venku moc se mu to líbí, povídá na celé okolí, zpívá, píská, telefonuje. Ted na zimu ho přemistuji do jídelny a tam se mu asi nelíbí, nevíme proč ale kadou chvíli křičí- asi si představíte papoučí křik. Krmení má v pořádku, vitamíny atd. Mluví ted v bytě málo ale jakmile si začneme povídat tak nás překřikuje. Nevíte někdo radu na ten jeho křik, protoe někdy to řeíme přikrýváním klece i přes den.
Není tady
Ahoj vem chovatelům papouků , máme ¨doma Amazonana modročelého . Gaspíček se jmenuje, přes léto je venku moc se mu to líbí, povídá na celé okolí, zpívá, píská, telefonuje. Ted na zimu ho přemistuji do jídelny a tam se mu asi nelíbí, nevíme proč ale kadou chvíli křičí- asi si představíte papoučí křik. Krmení má v pořádku, vitamíny atd. Mluví ted v bytě málo ale jakmile si začneme povídat tak nás překřikuje. Nevíte někdo radu na ten jeho křik, protoe někdy to řeíme přikrýváním klece i přes den.
Není tady
Váená babičko Jano,já mam doma aka u 7let i kdy se pěkně ochočil a naučil se mluvit tak někdy ho to popadne a pěkně si zařve je třeba ho důrazně okřiknout a to neustále kdy se začne zlobyt.Nám to pomáhá
Jinak prí se tímto doaduje nai pozornosti.
Není tady
O víkendu nám ná korelák umřel, brečíme celá rodina. Bylo mu krásných 27,5 roku, měli jsme ho opravdu dlouho. O to to bolí víc.
Není tady
Svas, to je mi opravdu moc líto...
Koukla jsem na příspěvky výe a pochopila jsem, e Ferda si na světě pobyl jetě déle ne předcházející rekordman - korelák Pepa.
Agentura Dobrý den Pelhřimov či některá jiná to bude muset přehodnotit.
Není tady
Připojuji se k vrabčákovi. Doil se úctyhodného věku, to u byl opravdový člen rodiny.
My měli také kdysi koreláka Pepíka. Byl to takový éf domácnosti :-)
Není tady
Díky moc za pochopení, byl to člen rodiny a hlavně kámo. Judy, éfovat papouci dokáou, ten ná to taky uměl. Měl nás dokonale přečtený. Ne se naděje, jsi ochočená
Teď řeíme, co dál. Korelu u nechceme, byl by to pořád srovnávaný chudák. A na větího papouka s doitím 40 a více let nám u tolik času nezbývá.
Není tady
No a co andulka? Ty jsme měli taky. Brácha jim udělal celoroční voliéru na balkoně a naučil je (nevím jak) lítat volně po venku a pak se vracet.
Nebo jedni známí měli jednu - samečka - toho si ochočili a on dost dobře mluvil.
Naeho Pepu jsme museli dát nakonec pryč. On soupeřil s takou a vdy, kdy se vrátil z práce, tak začal neskutečně řvát (Pepík). A protoe jsme bydleli v čináu, tak to prostě nelo.
Není tady
Svas, tak a se rodinná rada správně rozhodne. Moc drím palce!
Není tady
Judy, andulku jsme měli před tím korelákem. Měli jsme ji krásných 16 let. Nae vetdoktorka vdycky říká, co s tím ptactvem děláte, e vám tak dlouho vydrí. Je vidět, e se o ně dobře staráte. To tedy vůbec, jen je prostě milujeme
Jak andulák, tak korelák nikdy nechtěli jíst to, co měli. ádné ovoce, zeleninu, vajíčka, prostě nic jsme do nich nedostali. A zrníčka jen ta úplně obyčejná, ta nejlevnějí. Zvlá starému korelákovi jsme se snaili přilepovat, kupovali jsme zrní s vitamíny a tak. Koukal do misky s hrůzou, co jsme mu to zase naservírovali a ani to neochutnal.
Teď nae ubrečená rodinná rada přemýlí o novém papoukovi. Nemáte někdo zkuenosti s pyrurou? Říká se mu i malý ara.
Není tady
S tímhle papukem nemáme ádné zkuenosti, ani mi ten druh nic neříkal. Ale přečetla jsem si o něm teď a vypadá to moc dobře! Dalí člen rodiny a velký mazel. Prý mazlivějí ne pes jsem četla.
U vás se bude mit určtě velice dobře. A je i krásný a ne moc velký.
Tak pak napi, jak jste se rozhodli.
Není tady
Tak to dopadlo úplně jinak. U chovatele, kam jsme jeli pro malinkého pyruru, si můj mu pořád prohlíel modrého papouka mníka. Je to tříměsíční holčička a samozřejmě s námi jela hned domů Prý kdy ona tak koukala.
Nic jsme ale o tomto druhu nevěděli, není ochočená, take to bude troku práce, ne z ní bude mazlík, ale to nevadí. Je straně chytrá a umí hrozně řvát. Zaplabůh celou noc spí, tak nás snad sousedi nepřestanou zdravit.
Podám hláení, jak probíhá ochočování. Máme ji týden a zatím s námi sluně mává ona:)
Není tady
Prý kdy ona tak koukala.
. No jo, no. Oni vichni papouci umí tak krásně pokukovat . A tenhle přesně odhadl, po kom má koukat.
Nala jsem si ji na google. Je hezká. A ikovná, u si vás pomalu ochočuje .
Tak snad se sijete a bude to fajn.
Není tady
Svas, to je bezva!!!!!
Vám vem a a to funguje čím dál lépe!
Není tady
U mně tohle "koukání tak" funguje u psů a koček z útulků, ale aj těch kdesi ztracených z ulic. Vichni nai mazlíci se k nám dostali svým "koukáním".
Mno, kdy nekoukalo zvíře (kdy byly děti tak malé, e rozhodovat jsem musela - a mohla já), tak tak nějak těma "psíma očima" koukalo děcko... Tomu se prostě nedá odolat...
Není tady
Po 2 týdnech podávám hláení - je to boj. Zatím ádný úspěch, tedy skoro ádný. Přiběhne si vzít na kraj bidýlka jablíčko, ale v bezpečí klece. Kdy jí dávám dobrůtku z ruky tak, e tu ruku strčím do klece, můe se umlátit o mříe. Nechali jsme jí o víkendu v sobotu i v neděli otevřené dveře klece, aby se la troku proletět s tím, e jsem doufala, e ji pak nějak nacpeme zpátky, odmítla klec opustit. Je straně roztomilá, kdy si potichoučku povídá pro sebe, ale kdy začne řvát, je to děs. A to píchá v hlavě.
Nemáte někdo papouka mníka? Trpělivosti máme dost, ale připadá mi, e se to nikam nehýbe. I kdy dva týdny jsou málo, vím.
Není tady
Na YT jsem nala ochočování korely, tak třeba tam bude pár zajímavých tipů https://www.youtube.com/watch?v=-3d1a0Po5VM ochočování plachého zvířete je vdycky záitek, přeji mnoho zdaru a přítulného miláčka na konci vaeho snaení
Není tady
Moc děkuji, ochočování korely máme před lety za sebou, teď jsem na internetu prostudovala vechny návody, chce to prostě čas. Ale včera se to troku pohnulo. Při krmení (dávání mističky do klece) dceři zdrhla, je straně rychlá. Proletěla se bytem a přistála na stole, kde se nechala bez problémů chytit do ruky a vrátit do klece. Neumí si nastoupit na prst, ale to bude dobrý.
Není tady