6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Pročítám si Vae příspěvky o domácích mazlíčcích a papouci tu nějak chybí. Doma máme dvanáctiletého koreláka a chtěla bych vědět, jestli má někdo s korelami zkuenosti. Díky.
Není tady
já mám dvě andulky ...
Není tady
Měli jsme krásnou ochočenou korelu a loni v srpnu nám ulítla . Brácha má Amazonana a ten hezky mluví.
Není tady
my u andulky raději nechováme, asi nám nejsou souzené. První jsme měli rok, u byla tak kráásně ochočená, měla stále otevřenou klec, lítala si po bytě, kde chtěla, pak se sama do klece vracela - a pak k nám přila návtěva s mírumilovným hafínkem, anduláček vzal nízku dráhu letu a pejsek udělal mlask. No, neseral ho, prostě jen reflexně po něm chlamtnul. Umřel nám - brouček - na dlani. Pak jsme si pořídili anduláčky hned dva (dvě ? - na pohlaví jsme nikdy nepřily), ty u ochočený nebyly, po bytě nelítaly, ale byly nezdravě chytrý, jednou kdy se mi podařilo připálit řízky, jsem pootevřela balkonové dveře, a se smrádeček vyvětrá (venku bylo -15st.) a oni mrky objevily, e na kleci je místečko, které spolulprací můou nadzvednout a vylézt tudy.. Kdy jsem zjistila,e jsou z klece venku, u bylo pozdě. Pár plhů po zácloně a u jsem jen viděla, jak se kadá rozlítla na jinou stranu. Touha po svobodě se jim stala osudnou, v tom mrazu venku neměly anci přeít.
Není tady
Ten ná korelák, kdy mu bylo půl roku, si taky udělal v polovině října výlet. Uletěl nám světlíkem. Protoe je mluvící a opravdu neskutečně ochočený, celá rodina brečela a vude po Praze jsme vylepili cedule, e ho hledáme. Stal se asi zázrak, přistál jedné paní na balkoně a ona nám ho vrátila. Venku bylo v noci - 6 a byl venku týden. Od té doby si ná pták ovem asi myslí, e by si kadým dalím výletem mohl pouze polepit a občas se snaí frnkout přes zavřené okno. Před ním jsme měli anduláka 16 let.
Není tady
Mám doma koreláka Pepu, je mu těko uvěřitelných 26let, podle krouku na noze. Ten mu jetě dávno před tím ne jsem si mého mue vzala nasadil tchán. Kdy jdu u nás na maloměstě nakupovat ptačí batu, v obchodě se ironicky ptají jestli jdu koupit rádlo nebo nového ptáka. Zatím se těí dobrému zdraví, jen není tak hlučný jako býval .
Ja jsem zamilovana do zebricek. Jelikoz jich ale musi byt vic pohromade, mam je zakazane, protoze jak manzel prohlasil - bohate staci muj jecak, pejsek a syn
Není tady
Terry, tak to Pepovi gratuluju, to u je na korelu úctyhodný věk. My jsme před naí korelou měli anduláka 16 let. Mezi andulkou a korelou je velký rozdíl, korela je tií, pořád si něco nemele a chová se taky jinak. Ochočená andulka má radost,kdy vidí "svého" člověka, korela sice taky, ale je tam neustálé soupeření o to, kdo z těch dvou bude éf.
Není tady
Rozdíl mezi andulkou a korelou nemohu posoudit, navíc jsem Pepu dostala v jeho 17ti letech po smrti tchyňě. U ní byl velmi hlučný, kdy začal, jak jsme říkali "pilovat" nebylo slyet vlastního slova. Po její smrti a po změně prostředí si okubal polovinu těla do krve, bylo to dost hrozné, běhali jsme obden na veterinu a od té doby je o hodně tií a nelétá. Nemluví, jen v mladím věku jsouce dobře naladěn vyzpěvoval "Pepíku, Pepíčku". Problém je s dovolenou neb kadý z naich známých byl Pepu ochoten hlídat pouze jednou. Pepa vstává s rozbřeskem a ten zdraví "vytrubováním" které vám zaručí vdy včasný příchod do práce. Pro to má málokdo pochopení.
Ja mam papouka Alexandra velkeho,je krásně zeleny .Je mu 6 let a teprve loni sem si ho mohla já pohladit.Jiní členi rodiny nemohou jeliko je agresivní a má dost nebezpečnej zobak.Mne si asi vybral za partnera tak e kdy je putěnej tak ho mám skoro stale na rameni.Kdy mně nevidí tak řve jeliko vedle v pokoji posloucha jak píu na klávesnici ,asi si mysli e mám nějake zobaní.Dříve sem byla netastna co e to máme za papoka e se ani nedá ochočit ale ted u bych ho nedala.
Není tady
Ná korelák Ferda mluví, někdy a moc. Umí toho opravdu hodně a naučil se to tak nějak sám. Se vstáváním problémy nemáme, naopak někdy okřikne on nás, kdy hlučíme a on chce jetě spinkat. To vytrhávání peří papouci dělají,kdy se nudí nebo kdy dojde v jejich ivotě ke změně, která se jim nelíbí. Chtěli bychom někdy v budoucnu velkého papouka, ale ti potřebují někoho, kdo se jim věnuje celý den, tak snad v důchodu.
Není tady
Ahoj, my máme papoka Amazoňana modročelého, je mu 5 let. Co ten se namluví, kdo k nám příjde, tak se směje co vechno umí. Musím se tady trochu pochlubit: Volá Miláčku, jak se má? Dej mi jablíčko nebo pikotek. Má hrozně rád jogurty, taky si o něho řekne, volá: Dáme jogurtek, dáme! Vechny nás pojmenuje. Taky křičí, Ty lumpe! Nebo Má hlad? Má to dobré? Pojď, pojď k miláčkovi! Nebo: Jde na pivo? No ty vypadá! Často nás slyí telefonovat, tak jak něco cinkne, tak hned začne mluvit to, co kadý mluví do telefonu: Ahoj, jo, jo dobře, jo, tak čau. Máme kocourka a protoe nás slyí, jak na něj voláme, křičí taky čiči, na tu má, pojď!!
Prostě je s ním sranda. Sousedi se smějí, kdy volá: Telefón, má telefón.
Ach jo, kdyby jen neřval to svoje, jak papouci křičí , to musíme na voliéru hodit deku, jinak by nepřestal a sousedi by nás asi ani nepozdravili.
Ahoj, ja mela kdysi korelu - v obchode mi tvrdili, ze je to na 100% samecek a pak jsem koukala jako blazen, kdyz mi ten "samecek" zacal po roce a pul snaset vajicka! Byla to moje milovana holka - krasne ochocena a mazliva - dokonce mi snazela vajicka primo do klina - tak moc mi verila.. Bohuzel mi pak nestastnou nahodou na dovolene uletela - vystrasil ji navic cizi pes, tak v soku ani netrefila zpatky za mnou.. hrozne jsem to tenkrat obrecela. Nedavno jsem mela zase pro zmenu samecka, ale ten rval jako blazen! Jinak jsem mela skoro porad andulky - ty nemaji nastesti takove hlasove dispozice jako korelaci a je s nima sranda!!!
Není tady
Ahoj, mám korelu Oskara. Není moc ochočený, nejde na ruku, sedá si jen na hlavu a umí hezky pískat. Celkem 3x (vychází to 1x za rok) uletěl a zase se druhý den vrátil. Naposledy se stalo minulý týden, e ho můj dvouletý klučina pustil ven. Papouch zmizel nejdřív hodně daleko, pak se vrátil na ořeák na zahradu a nespokojeně krákal, ale domů neel. V noci byla velká bouřka, tak jsem měla strach, jak to dopadne. Ráno kolem esté mě vzbudil jeho křik. Seděl na střee u sousedů a vypadal naprosto spokojeně. Vydrel tam jetě asi 2 hodiny a kdy začalo slunce prát, sletěl milostivě na mou hlavu a já si ho odnesla domů. Slyeli jste někdo o tom, e by se papoui domů vraceli? Já bych ho nechala proletět častěji, ale mám strach, aby se nestal potravou pro kočky.
Není tady
Tak to já od svých 9 let chovám andulky.
Moje první andulka byla nádherné světle fialová s bílou hlavičkou. Měla jsem ji rok a myslela jsem si, e je to sameček, protoe celý rok měla modré ozobí.
U její koupě byla dost akční. Mamka mi ji nechtěla koupit, tak jsem si půjčila peníze a koupila jsem si ji sama.
Mamka to zjistila a v autobuse s dovolené, kdy se moje nová ivá hračka prozobala s krabičky ven, do který mi ji prodavač dal a zničila mamčinu síovou taku.
To byl tedy záitek, to vám povím, byla jsem s rodiči v zájezdovém autobuse a kdy moje andulka zdrhla vichni rychle zavřeli okna, přestoe byl hrozný pařák (spustila jsem toti takový ječák, e mi uletí, e vechny bolela hlava a vichni mi "ochotně"pomáhali tu potvůrku chytit s jediným zboným přáním, proboha a u tak holka zklapne ), drsná metoda, ale andulka byla opět uvězděna a tentokrát jsem to měla pojitěné.
Koupili jsme klec a moje fialová andulka byla osvobozena z krabice. V kleci řádila jak neřízená střela a skřékala a skřékala a to ui trhalo. , ale co časem se uklidnila a my jí vybírali jméno. Nemohli jsme se dohodnout, pak mamka ironicky pronesla (pořád se na mě trochu zlobila, e jsem si ji koupila) a se ani neopovauju tomu svému fialovému Romeovi koupit nějakou tu Julii jinak mě .
No jméno se na nám líbilo, tak jsme opravdu měli fialovou andulku jménem Romeo
Zhruba po roce jsme se jí rozhodli koupit kamaráda, a není tak sama, pořád v domnění, e ná Romeo je sameček jsem koupila dalího samečka.
Vzhledem k tomu, e jsme měli jen jednu klec a navíc i deděčka, tak jsem na něj uili tak trochu boudu , vytáhli jsme z klece Romeu a dali tam na chvíli nového fosforově zeleného anduláka Roberta, musím dodat, e dědeček zrovna spal a Romea byla v tu chvíli v jeho království (kuchyni). Po probuzení se podíval do klece, vypletil oči a prohlásil : proboha, to co ste mu to provédli, e zezelenal, hm ???
Po návrácení Romei zpět do klece k Robertovi opět Romeo řádila jak neřízená střela a jetě týden létalo s klece Robertovo peří, uklidnila se, a ho připravila o to nejcenějí - peří z "ocásku"
Od té doby byl Robert i bez papíru (oddací listu) "pod papučou". Romea první pila, první zobala, první vylétala z klece a první si hrála se vemi hračkami v kleci (zrcátko, houpačka, písek, sépiová kost, vitamínové srdíčko, první si vybírala, kde bude sedět atd)
Pořád jsem ale ila v domění, e mám dva samečky, jednou si hle spolu začali hrát, tak jsem měla radost, e se konečně skamarádili, ale .... , ale tak si spolu hráli a tak trochu lakovi a já zjistila, e jeden z mých samečků snaí vajíčka.
Byla to jako hrom
A pak u to jelo, já chov nechtěla kvůli mamce, (tehdy mě bylo 10 a mamka mi řekla, e jestli se fakt rozmnoí, tak mě přetrhně jak hada), ale ma malá mrka si to nenechala vymluvit snesla vajíčka do dno klece do písku, (měly tam mísku s pískem a jinak noviny, take samička la do akce a uděla si takovou podzemní chatč z rozulaného papíru. Tak jsem jí do klece dala papírovou krabicku s otvorem a pilinami a rázem tam byla 6 vajíček. (dle chytrých kníek v té době se ve krabičce kvůli nevhodným podmínkám nemělo nic vylíhnout a navíc na poprvé samičky prý snesou max. 4 vajíčka a z toho se max vylíhnout malé andulky. ....
.... tak já měla andulku - hyperrodičku, nejen, e snesla 6 vajíček, ale taky se výlíhlo est mladých (to jsem překecala rodiče a vyrobili jsme tomu mému párečku dřevenou budku s pilinami. ) , ale jetě nevylítla z hnízda první várku a u začala samička pracovat na druhé.
.... celkem ta moje hyper aktivní dvojice snesla a úspěně vychovala 6 várek po 6 mladých. Mamka se natvala, e nechce mít téměř 40 andulek pod střechou a tak se je rozhodla prodat do zverimexu, tehdy je normálně vykupovali 1ks, tedy jedno stvořeníčko za 50Kč. ...
Ten prodej mladých jsem téhdy pořádně , ale přeila jsem to. CCa před 6 lety Robert s Romeo natáhl brka, co jsem taky pořádně ořvala .
Dnes mám jinou andulku - Artura, ale ten je íleně agresivní
Není tady
mafy napsal(a):
Ahoj, ja mela kdysi korelu - v obchode mi tvrdili, ze je to na 100% samecek a pak jsem koukala jako blazen, kdyz mi ten "samecek" zacal po roce a pul snaset vajicka! Byla to moje milovana holka - krasne ochocena a mazliva - dokonce mi snazela vajicka primo do klina - tak moc mi verila.. Bohuzel mi pak nestastnou nahodou na dovolene uletela - vystrasil ji navic cizi pes, tak v soku ani netrefila zpatky za mnou.. hrozne jsem to tenkrat obrecela. Nedavno jsem mela zase pro zmenu samecka, ale ten rval jako blazen! Jinak jsem mela skoro porad andulky - ty nemaji nastesti takove hlasove dispozice jako korelaci a je s nima sranda!!!
Tak to znám, já přes rok ila v domění, e má doma anduláka a ona to přitom byla slečna, která snáela jako divá.
Není tady
Paila: Díky za pěkný příspěvek .... a to jsem si vdycky říkala, e s papouchama není nic moc...
Není tady
S papouchama je děsná sranda. Andulku jsme taky měli, celých 16 let, jmenovala se Mikulá a dnes u odpočívá v papoučím nebi. Pak jsme jich měli několik, ale ádná u tak ochočená nebyla.
Teď máme dvanáctiletého rozmazleného koreláka, se kterým bojujeme o pozice, rozuměj o to, kdo je doma éf. Větinou vyhrává papouch a my potupně hopkáme kolem klece. Naučil se - kromě toho, e mluví a hodně, perfektně napodobovat telefony. Nedávno vyletěl manel z vany s výkřikem: to mi to nemůete zvednout, kdy to zvoní 5 minut? No, nemůeme. Jinak pták si zvukově vyuká číslo na mobilu, pak začně zvonit a přesně dodruje intervaly a pak si to sám zvedne a řekne si: prosím. Nevěřící návtěvě jsme to předvedli, protoe korelák byl v nějakém dobrém rozpoloení a povedlo se. Jinak na objednávku nepředvádí nic, aby nás dostal do latě a ukázal, kdoe tedy této rodině éfuje.
Není tady
Svas: .... má vás vycvičený, se musí nechat
Není tady
Eva36 napsal(a):
No jasně e má, taky nás trénuje dvanáct let. Teď je od včerejka s manelem na chatě a doma je smutno. Ráno nikdo nepozdravil (zdraví ráno výkřikem ahoj, ale musí ho nechat dospinkat, no chlap, no) a neřval z klece: co chce? Taky se umí nádherně urazit a nemluvit s námi. A tu chvíli se právě projeví ten trénink - lítáme kolem, snáíme pamlsky a odproujeme. Někdy nám milostivě odpustí a něco si zobne, někdy tedy dělá fóry, otáčí se zadkem a v duchu si určitě říká: no jen se snate víc. A to máme jetě činčilí slečnu, té je sedm a ty dva dohromady, to je na román.
Není tady
Svas napsal(a):
Eva36 napsal(a):
No jasně e má, taky nás trénuje dvanáct let. Teď je od včerejka s manelem na chatě a doma je smutno. Ráno nikdo nepozdravil (zdraví ráno výkřikem ahoj, ale musí ho nechat dospinkat, no chlap, no) a neřval z klece: co chce? Taky se umí nádherně urazit a nemluvit s námi. A tu chvíli se právě projeví ten trénink - lítáme kolem, snáíme pamlsky a odproujeme. Někdy nám milostivě odpustí a něco si zobne, někdy tedy dělá fóry, otáčí se zadkem a v duchu si určitě říká: no jen se snate víc. A to máme jetě činčilí slečnu, té je sedm a ty dva dohromady, to je na román.
tak o tom napi víc, krásně se to čte a zahřívá u srdíčka.
Upravil(a) Paila (30. 6. 2006 16:18)
Není tady
Děkuji, já tady nechci unavovat irokou veřejnost líčením vech roáren, co jsou schopna nae zvířata vymyslet, jako třeba často je u nás k vidění korelák, jak se cpe senem a činčila, jak balancuje v korelí kleci na bidýlku a ohryzává sepiovou kost. K tomu dojde vdycky, kdy je pustíme oba najednou. Okamitě se nastěhují tomu druhému do klece a s velkým potěením si vzájemně kodí. Kdy ovem spojí svoje síly a jeden okousává dveře od pokoje zespodu a druhý zezhora, mám jich plný zuby. Jak se ale můe začít zlobit, kdy se zezhora těch dveří pro jistotu ozývá: chce pusinku? Chce? No kdo by nechtěl.
Není tady
Svas napsal(a):
S papouchama je děsná sranda. Andulku jsme taky měli, celých 16 let, jmenovala se Mikulá a dnes u odpočívá v papoučím nebi. Pak jsme jich měli několik, ale ádná u tak ochočená nebyla.
Teď máme dvanáctiletého rozmazleného koreláka, se kterým bojujeme o pozice, rozuměj o to, kdo je doma éf. Větinou vyhrává papouch a my potupně hopkáme kolem klece. Naučil se - kromě toho, e mluví a hodně, perfektně napodobovat telefony. Nedávno vyletěl manel z vany s výkřikem: to mi to nemůete zvednout, kdy to zvoní 5 minut? No, nemůeme. Jinak pták si zvukově vyuká číslo na mobilu, pak začně zvonit a přesně dodruje intervaly a pak si to sám zvedne a řekne si: prosím. Nevěřící návtěvě jsme to předvedli, protoe korelák byl v nějakém dobrém rozpoloení a povedlo se. Jinak na objednávku nepředvádí nic, aby nás dostal do latě a ukázal, kdoe tedy této rodině éfuje.
Pokud se víc rozepíe, budu jen ráda, miluju tyhle příběhy a můe to být klidně i hodně dlouhé, pokud má čas.
Není tady
Můj korelák umí perfektně napodobit budík. To pak taky občas hledám budík, abych ho mohla vypnout.
Není tady
My máme teď anduláka Bulínka IV.
První Bulínek byl tak hloupý, e si jiné jméno nezaslouil. Taky podle toho dopadl. Nikdy netrefil do klece, lítal jak zběsilý a tak jednou přistál na zácloně, neudrel rovnováhu a vypadl z okna otevřeného na větrák.
Bulínek II. byl ikula - to jsme jetě neměli děti, rychle zkrotl a doadoval se naí pozornosti. Rád se točil na talíři, pověeném na zdi, e jsme mu nakonec koupili kolotoč pro hlodavce a on chodil po jeho povrchu. Jednou měl úraz s noičkou, kulhal a vichni ho litovali. Po nějaké době se uzdravil, ale kdy si ho náhodou nikdo nevímal, sletěl na stůl a začal za sebou tahat noičku - byl to Pan herec. Umřel asi troku steskem a árlivostí, po narození miminka se tak často nepoutěl a tak jsme ho jednou nali na dně klece mrtvého.
Bulínek III. byl divoký a uřvaný. Mám výčitky svědomí, protoe jeho jsem při převáení na chatu nechala v autě před supermarketem a on se "upekl".
Bulínka IV. máme čtyři roky. Je krotký, ale celkem líný lítat. Udělá frk, frk a u je zpátky v kleci. Zato mluví o sto est. V repertoáru má asi tak 80 slov. Jako větina mluvících ptáků zná své jméno a adresu, pojmenuje vechny členy rodiny, doaduje se pusinky, jídla, vodičky, lístečků z pampeliky, chce vařit kafíčko, volá na křečka Bertíka a vyhání kočky (Bě pryč, kočko, fuj!), posílá děti učit (Bě se učit, bě psát úkoly, dostane pětku!), mě se ptá, jak bylo v práci (to ho nikdo neučil - jen odposlechl častý dotaz dcery). V poslední době hodně aluje. Typickou intonací dcery začne nadávat: "Ty spratku malý, ty hajzlíku!" - a hned vím, e se mé pubertální ratolesti opět rvaly a neetřily slovník.
Upravil(a) Stelička (19. 7. 2006 15:19)
Není tady