Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 10. 2. 2006 15:39

Svas
♥♥♥♥♥--

To nikdo nemá papouška?

Pročítám si Vaše příspěvky o domácích mazlíčcích a papoušci tu nějak chybí. Doma máme dvanáctiletého koreláka a chtěla bych vědět, jestli má někdo s korelami zkušenosti. Díky.

Není tady

#2 10. 2. 2006 18:25

Kralka
♥♥♥----
Místo: Ústecký kraj

Re: To nikdo nemá papouška?

já mám dvě andulky ...

Není tady

#3 10. 2. 2006 19:56

Pešta
♥♥♥♥---

Měli jsme krásnou ochočenou korelu a loni v srpnu nám ulítla . Brácha má Amazonana a ten hezky mluví.

Není tady

#4 10. 2. 2006 20:07

Ela..
♥♥♥♥♥♥-

my už andulky raději nechováme, asi nám nejsou souzené. První jsme měli rok, už byla tak kráásně ochočená, měla stále otevřenou klec, lítala si po bytě, kde chtěla, pak se sama do klece vracela - a pak k nám přišla návštěva s mírumilovným hafínkem, anduláček vzal nízku dráhu letu a pejsek udělal mlask. No, nesežral ho, prostě jen reflexně po něm chlamtnul. Umřel nám - brouček - na dlani. Pak jsme si pořídili anduláčky hned dva (dvě ? - na pohlaví jsme nikdy nepřišly), ty už ochočený nebyly, po bytě nelítaly, ale byly nezdravě chytrý, jednou když se mi podařilo připálit řízky, jsem pootevřela balkonové dveře, a se smrádeček vyvětrá (venku bylo -15st.) a oni mršky objevily, že na kleci je místečko, které spolulprací můžou nadzvednout a vylézt tudy.. Když jsem zjistila,že jsou z klece venku, už bylo pozdě. Pár šplhů po zácloně a už jsem jen viděla, jak se každá rozlítla na jinou stranu. Touha po svobodě se jim stala osudnou, v tom mrazu venku neměly šanci přežít.

Není tady

#5 10. 2. 2006 20:19

Svas
♥♥♥♥♥--

Ten nᚠkorelák, když mu bylo půl roku, si taky udělal v polovině října výlet. Uletěl nám světlíkem. Protože je mluvící a opravdu neskutečně ochočený, celá rodina brečela a všude po Praze jsme vylepili cedule, že ho hledáme. Stal se asi zázrak, přistál jedné paní na balkoně a ona nám ho vrátila. Venku bylo v noci - 6 a byl venku týden. Od té doby si nᚠpták ovšem asi myslí, že by si každým dalším výletem mohl pouze polepšit a občas se snaží frnkout přes zavřené okno. Před ním jsme měli anduláka 16 let.

Není tady

#6 13. 2. 2006 14:05

terry
Host

Mám doma koreláka Pepu, je mu těžko uvěřitelných 26let, podle kroužku na noze. Ten mu ještě dávno před tím než jsem si mého muže vzala nasadil tchán. Když jdu u nás na maloměstě nakupovat ptačí baštu, v obchodě se ironicky ptají jestli jdu koupit žrádlo nebo nového ptáka. Zatím se těší dobrému zdraví, jen není tak hlučný jako býval .

#7 13. 2. 2006 14:42

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

Ja jsem zamilovana do zebricek. Jelikoz jich ale musi byt vic pohromade, mam je zakazane, protoze jak manzel prohlasil - bohate staci muj jecak, pejsek a syn lol

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#8 13. 2. 2006 15:30

Svas
♥♥♥♥♥--

Terry, tak to Pepovi gratuluju, to už je na korelu úctyhodný věk. My jsme před naší korelou měli anduláka 16 let. Mezi andulkou a korelou je velký rozdíl, korela je tišší, pořád si něco nemele a chová se taky jinak. Ochočená andulka má radost,když vidí "svého" člověka, korela sice taky, ale je tam neustálé soupeření o to, kdo z těch dvou bude šéf.

Není tady

#9 14. 2. 2006 10:49

Terry
Host

Rozdíl mezi andulkou a korelou nemohu posoudit, navíc jsem Pepu dostala v jeho 17ti letech po smrti tchyňě.  U ní byl velmi hlučný, když začal, jak jsme říkali "pilovat" nebylo slyšet vlastního slova.  Po její smrti a po změně prostředí si oškubal polovinu těla do krve, bylo to dost hrozné, běhali jsme obden na veterinu a od té doby je o hodně tišší a nelétá. Nemluví, jen v mladším věku jsouce dobře naladěn vyzpěvoval  "Pepíku, Pepíčku". Problém je s dovolenou neb každý z našich známých byl Pepu ochoten hlídat pouze jednou. Pepa vstává s rozbřeskem a ten zdraví "vytrubováním" které vám zaručí vždy včasný příchod do práce.  Pro to má málokdo pochopení.

#10 14. 2. 2006 12:10

mejada
♥♥♥♥---
Místo: Východočeský

Ja mam papouška Alexandra velkeho,je krásně zeleny .Je mu 6 let a teprve loni sem si ho mohla  já pohladit.Jiní členi rodiny nemohou jelikož je agresivní a má dost nebezpečnej zobak.Mne si asi vybral za partnera tak že když je puštěnej tak ho mám skoro stale na rameni.Když mně nevidí tak řve jelikož vedle v pokoji posloucha jak píšu na klávesnici ,asi si mysli že mám nějake zobaní.Dříve sem byla neštastna co že to máme za papoška že se ani nedá ochočit ale ted už bych ho nedala.smilesmile

Není tady

#11 14. 2. 2006 16:28

Svas
♥♥♥♥♥--

Nᚠkorelák Ferda mluví, někdy až moc. Umí toho opravdu hodně a naučil se to tak nějak sám. Se vstáváním problémy nemáme, naopak někdy okřikne on nás, když hlučíme a on chce ještě spinkat. To vytrhávání peří papoušci dělají,když se nudí nebo když dojde v jejich životě ke změně, která se jim nelíbí. Chtěli bychom někdy v budoucnu velkého papouška, ale ti potřebují někoho, kdo se jim věnuje celý den, tak snad v důchodu.

Není tady

#12 28. 3. 2006 19:33

krucek11
Host

Ahoj, my máme papoška Amazoňana modročelého, je mu 5 let. Co ten se namluví, kdo k nám příjde, tak se směje co všechno umí. Musím se tady trochu pochlubit: Volá Miláčku, jak se máš? Dej mi jablíčko nebo piškotek. Má hrozně rád jogurty, taky si o něho řekne, volá: Dáme jogurtek, dáme! Všechny nás pojmenuje. Taky křičí, Ty lumpe! Nebo Mᚠhlad? Mᚠto dobré? Pojď, pojď k miláčkovi! Nebo: Jdeš na pivo? No ty vypadáš! Často nás slyší telefonovat, tak jak něco cinkne, tak hned začne mluvit to, co každý mluví do telefonu: Ahoj, jo, jo dobře, jo, tak čau. Máme kocourka a protože nás slyší, jak na něj voláme, křičí taky čiči, na tu máš, pojď!!
Prostě je s ním sranda. Sousedi se smějí, když volá: Telefón, mᚠtelefón.
Ach jo, kdyby jen neřval to svoje, jak papoušci křičí , to musíme na voliéru hodit deku, jinak by nepřestal a sousedi by nás asi ani nepozdravili.

#13 19. 6. 2006 0:48

mafy
♥♥♥----
Místo: JIŽNÍ ČECHY

Ahoj, ja mela kdysi korelu - v obchode mi tvrdili, ze je to na 100% samecek a pak jsem koukala jako blazen, kdyz mi ten "samecek" zacal po roce a pul snaset vajicka! Byla to moje milovana holka - krasne ochocena a mazliva - dokonce mi snazela vajicka primo do klina - tak moc mi verila.. Bohuzel mi pak nestastnou nahodou na dovolene uletela - vystrasil ji navic cizi pes, tak v soku ani netrefila zpatky za mnou.. hrozne jsem to tenkrat obrecela. Nedavno jsem mela zase pro zmenu samecka, ale ten rval jako blazen! Jinak jsem mela skoro porad andulky - ty nemaji nastesti takove hlasove dispozice jako korelaci a je s nima sranda!!!

Co můžeš udělat dnes, odlož na pozítří a zítra mᚠvolno! cool
Čemukoliv se učís, učíš se pro sebe.. albert

Není tady

#14 26. 6. 2006 23:02

Simona Janoušková
♥♥♥♥---

Ahoj, mám korelu Oskara. Není moc ochočený, nejde na ruku, sedá si jen na hlavu a umí hezky pískat. Celkem 3x (vychází to 1x za rok) uletěl a zase se druhý den vrátil. Naposledy se stalo minulý týden, že ho můj dvouletý klučina pustil ven. Papouch zmizel nejdřív hodně daleko, pak se vrátil na ořešák na zahradu a nespokojeně krákal, ale domů nešel. V noci byla velká bouřka, tak jsem měla strach, jak to dopadne. Ráno kolem šesté mě vzbudil jeho křik. Seděl na střeše u sousedů a vypadal naprosto spokojeně. Vydržel tam ještě asi 2 hodiny a když začalo slunce prát, sletěl milostivě na mou hlavu a já si ho odnesla domů. Slyšeli jste někdo o tom, že by se papouši domů vraceli? Já bych ho nechala proletět častěji, ale mám strach, aby se nestal potravou pro kočky.

Není tady

#15 27. 6. 2006 14:14

Paila
♥♥♥♥---

Tak to já od svých 9 let chovám andulky.

Moje první andulka byla nádherné světle fialová s bílou hlavičkou. Měla jsem ji rok a myslela jsem si, že je to sameček, protože celý rok měla modré ozobí. smile

Už její koupě byla dost akční. Mamka mi ji nechtěla koupit, tak jsem si půjčila peníze a koupila jsem si ji sama. big_smile 

Mamka to zjistila až v autobuse s dovolené, když se moje nová živá hračka prozobala s krabičky ven, do který mi ji prodavač dal a zničila mamčinu síovou tašku. gloria 

To byl tedy zážitek, to vám povím, byla jsem s rodiči v zájezdovém autobuse a když moje andulka zdrhla všichni rychle zavřeli okna, přestože byl hrozný pařák (spustila jsem totiž takový ječák, že mi uletí, že všechny bolela hlava a všichni mi "ochotně"pomáhali tu potvůrku chytit s jediným zbožným přáním, proboha a už tak holka zklapne lol), drsná metoda, ale andulka byla opět uvězděna a tentokrát jsem to měla pojištěné.  storstark

Koupili jsme klec a moje fialová andulka byla osvobozena z krabice. smile V kleci řádila jak neřízená střela a skřékala a skřékala až to uši trhalo. roll , ale co časem se uklidnila a my jí vybírali jméno. Nemohli jsme se dohodnout, pak mamka ironicky pronesla (pořád se na mě trochu zlobila, že jsem si ji koupila) a se ani neopovažuju tomu svému fialovému Romeovi koupit nějakou tu Julii jinak mě dumbom .
No jméno se na nám líbilo, tak jsme opravdu měli fialovou andulku jménem Romeo tummenupp

Zhruba po roce jsme se jí rozhodli koupit kamaráda, a není tak sama, pořád v domnění, že nᚠRomeo je sameček jsem koupila dalšího samečka. rodna

Vzhledem k tomu, že jsme měli jen jednu klec a navíc i deděčka, tak jsem na něj ušili tak trochu boudu big_smile, vytáhli jsme z klece Romeu a dali tam na chvíli nového fosforově zeleného anduláka Roberta, musím dodat, že dědeček zrovna spal a Romea byla v tu chvíli v jeho království (kuchyni). Po probuzení se podíval do klece, vypleštil oči a prohlásil : proboha, tož co ste mu to provédli, že zezelenal, hm ???  reta

Po návrácení Romei zpět do klece k Robertovi opět Romeo řádila jak neřízená střela a ještě týden létalo s klece Robertovo peří, uklidnila se, až ho připravila o to nejcenější - peří z "ocásku" neutral

Od té doby byl Robert i bez papíru (oddací listu) "pod papučou". Romea první pila, první zobala, první vylétala z klece a první si hrála se všemi hračkami v kleci (zrcátko, houpačka, písek, sépiová kost, vitamínové srdíčko, první si vybírala, kde bude sedět atd) smile

Pořád jsem ale žila v domění, že mám dva samečky, jednou si hle spolu začali hrát, tak jsem měla radost, že se konečně skamarádili, ale .... rodna , ale tak si spolu hráli a tak trochu laškovi a já zjistila, že jeden z mých samečků snaší vajíčka.  dumbom

Byla to hjarta jako hrom pussa lol

A pak už to jelo, já chov nechtěla kvůli mamce, (tehdy mě bylo 10 a mamka mi řekla, že jestli se fakt rozmnoží, tak mě přetrhně jak hada), ale ma malá mrška si to nenechala vymluvit snesla vajíčka do dno klece do písku,  (měly tam mísku s pískem a jinak noviny, takže samička šla do akce a uděla si takovou podzemní chatč z rozžužlaného papíru. Tak jsem jí do klece dala papírovou krabicku s otvorem a pilinami a rázem tam byla 6 vajíček. (dle chytrých knížek v té době se ve krabičce kvůli nevhodným podmínkám nemělo nic vylíhnout a navíc na poprvé samičky prý snesou max. 4 vajíčka a z toho se max vylíhnout malé andulky. ....

.... tak já měla andulku - hyperrodičku, nejen, že snesla 6 vajíček, ale taky se výlíhlo šest mladých (to jsem překecala rodiče a vyrobili jsme tomu mému párečku dřevenou budku s pilinami.  ) , ale ještě nevylítla z hnízda první várku a už začala samička pracovat na druhé.

....  celkem ta moje hyper aktivní dvojice snesla a úspěšně vychovala 6 várek po 6 mladých. Mamka se naštvala, že nechce mít téměř 40 andulek pod střechou a tak se je rozhodla prodat do zverimexu, tehdy je normálně vykupovali  1ks, tedy jedno stvořeníčko za 50Kč. ...

Ten prodej mladých jsem téhdy pořádně  grater  grater  grater , ale přežila jsem to. CCa před 6 lety Robert s Romeo natáhl brka, což jsem taky pořádně ořvala grater.

Dnes mám jinou andulku - Artura, ale ten je šíleně agresivní hmm

Není tady

#16 27. 6. 2006 14:17

Paila
♥♥♥♥---

mafy napsal(a):

Ahoj, ja mela kdysi korelu - v obchode mi tvrdili, ze je to na 100% samecek a pak jsem koukala jako blazen, kdyz mi ten "samecek" zacal po roce a pul snaset vajicka! Byla to moje milovana holka - krasne ochocena a mazliva - dokonce mi snazela vajicka primo do klina - tak moc mi verila.. Bohuzel mi pak nestastnou nahodou na dovolene uletela - vystrasil ji navic cizi pes, tak v soku ani netrefila zpatky za mnou.. hrozne jsem to tenkrat obrecela. Nedavno jsem mela zase pro zmenu samecka, ale ten rval jako blazen! Jinak jsem mela skoro porad andulky - ty nemaji nastesti takove hlasove dispozice jako korelaci a je s nima sranda!!!

Tak to znám, já přes rok žila v domění, že má doma anduláka a ona to přitom byla slečna, která snášela jako divá. lol

Není tady

#17 27. 6. 2006 16:51

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Paila: Díky za pěkný příspěvek tummenupp .... a to jsem si vždycky říkala, že s papouchama není nic moc...

Není tady

#18 29. 6. 2006 16:41

Svas
♥♥♥♥♥--

S papouchama je děsná sranda. Andulku jsme taky měli, celých 16 let, jmenovala se Mikulᚠa dnes už odpočívá v papouščím nebi. Pak jsme jich měli několik, ale žádná už tak ochočená nebyla.
Teď máme dvanáctiletého rozmazleného koreláka, se kterým bojujeme o pozice, rozuměj o to, kdo je doma šéf. Většinou vyhrává papouch a my potupně hopkáme kolem klece. Naučil se - kromě toho, že mluví a hodně, perfektně napodobovat telefony. Nedávno vyletěl manžel z vany s výkřikem: to mi to nemůžete zvednout, když to zvoní 5 minut? No, nemůžeme. Jinak pták si zvukově vyuká číslo na mobilu, pak začně zvonit a přesně dodržuje intervaly a pak si to sám zvedne a řekne si: prosím. Nevěřící návštěvě jsme to předvedli, protože korelák byl v nějakém dobrém rozpoložení a povedlo se. Jinak na objednávku nepředvádí nic, aby nás dostal do latě a ukázal, kdože tedy této rodině šéfuje.

Není tady

#19 29. 6. 2006 19:59

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Svas: big_smile big_smile big_smile .... má vás vycvičený, se musí nechat big_smile

Není tady

#20 30. 6. 2006 10:40

Svas
♥♥♥♥♥--

Eva36 napsal(a):

Svas: big_smile big_smile big_smile .... má vás vycvičený, se musí nechat big_smile

No jasně že má, taky nás trénuje dvanáct let. Teď je od včerejška s manželem na chatě a doma je smutno. Ráno nikdo nepozdravil (zdraví ráno výkřikem ahoj, ale musíš ho nechat dospinkat, no chlap, no) a neřval z klece: co chceš? Taky se umí nádherně urazit a nemluvit s námi. A tu chvíli se právě projeví ten trénink - lítáme kolem, snášíme pamlsky a odprošujeme. Někdy nám milostivě odpustí a něco si zobne, někdy tedy dělá fóry, otáčí se zadkem a v duchu si určitě říká: no jen se snažte víc. A to máme ještě činčilí slečnu, té je sedm a ty dva dohromady, to je na román.

Není tady

#21 30. 6. 2006 16:17

Paila
♥♥♥♥---

Svas napsal(a):

Eva36 napsal(a):

No jasně že má, taky nás trénuje dvanáct let. Teď je od včerejška s manželem na chatě a doma je smutno. Ráno nikdo nepozdravil (zdraví ráno výkřikem ahoj, ale musíš ho nechat dospinkat, no chlap, no) a neřval z klece: co chceš? Taky se umí nádherně urazit a nemluvit s námi. A tu chvíli se právě projeví ten trénink - lítáme kolem, snášíme pamlsky a odprošujeme. Někdy nám milostivě odpustí a něco si zobne, někdy tedy dělá fóry, otáčí se zadkem a v duchu si určitě říká: no jen se snažte víc. A to máme ještě činčilí slečnu, té je sedm a ty dva dohromady, to je na román.

tummenupp tak o tom napiš víc, krásně se to čte a zahřívá u srdíčka. wink

Upravil(a) Paila (30. 6. 2006 16:18)

Není tady

#22 3. 7. 2006 13:39

Svas
♥♥♥♥♥--

Děkuji, já tady nechci unavovat širokou veřejnost líčením všech rošáren, co jsou schopna naše zvířata vymyslet, jako třeba často je u nás k vidění korelák, jak se cpe senem a činčila, jak balancuje v korelí kleci na bidýlku a ohryzává sepiovou kost. K tomu dojde vždycky, když je pustíme oba najednou. Okamžitě se nastěhují tomu druhému do klece a s velkým potěšením si vzájemně škodí. Když ovšem spojí svoje síly a jeden okousává dveře od pokoje zespodu a druhý zezhora, mám jich plný zuby. Jak se ale můžeš začít zlobit, když se zezhora těch dveří pro jistotu ozývá: chceš pusinku? Chceš? No kdo by nechtěl.

Není tady

#23 4. 7. 2006 12:22

Paila
♥♥♥♥---

Svas napsal(a):

S papouchama je děsná sranda. Andulku jsme taky měli, celých 16 let, jmenovala se Mikulᚠa dnes už odpočívá v papouščím nebi. Pak jsme jich měli několik, ale žádná už tak ochočená nebyla.
Teď máme dvanáctiletého rozmazleného koreláka, se kterým bojujeme o pozice, rozuměj o to, kdo je doma šéf. Většinou vyhrává papouch a my potupně hopkáme kolem klece. Naučil se - kromě toho, že mluví a hodně, perfektně napodobovat telefony. Nedávno vyletěl manžel z vany s výkřikem: to mi to nemůžete zvednout, když to zvoní 5 minut? No, nemůžeme. Jinak pták si zvukově vyuká číslo na mobilu, pak začně zvonit a přesně dodržuje intervaly a pak si to sám zvedne a řekne si: prosím. Nevěřící návštěvě jsme to předvedli, protože korelák byl v nějakém dobrém rozpoložení a povedlo se. Jinak na objednávku nepředvádí nic, aby nás dostal do latě a ukázal, kdože tedy této rodině šéfuje.

Pokud se víc rozepíšeš, budu jen ráda, miluju tyhle příběhy a může to být klidně i hodně dlouhé, pokud mᚠčas. wink

Není tady

#24 9. 7. 2006 0:25

Simona Janoušková
♥♥♥♥---

Můj korelák umí perfektně napodobit budík. To pak taky občas hledám budík, abych ho mohla vypnout.

Není tady

#25 19. 7. 2006 15:17

Stelička
♥♥♥♥♥♥-

My máme teď anduláka Bulínka IV.

První Bulínek byl tak hloupý, že si jiné jméno nezasloužil. Taky podle toho dopadl. Nikdy netrefil do klece, lítal jak zběsilý a tak jednou přistál na zácloně, neudržel rovnováhu a vypadl z okna otevřeného na větrák.

Bulínek II. byl šikula - to jsme ještě neměli děti, rychle zkrotl a dožadoval se naší pozornosti. Rád se točil na talíři, pověšeném na zdi, že jsme mu nakonec koupili kolotoč pro hlodavce a on chodil po jeho povrchu. Jednou měl úraz s nožičkou, kulhal a všichni ho litovali. Po nějaké době se uzdravil, ale když si ho náhodou nikdo nevšímal, sletěl na stůl a začal za sebou tahat nožičku - byl to Pan herec. Umřel asi trošku steskem a žárlivostí, po narození miminka se tak často nepouštěl a tak jsme ho jednou našli na dně klece mrtvého.

Bulínek III. byl divoký a uřvaný. Mám výčitky svědomí, protože jeho jsem při převážení na chatu nechala v autě před supermarketem a on se "upekl".

Bulínka IV. máme čtyři roky. Je krotký, ale celkem líný lítat. Udělá frk, frk a už je zpátky v kleci. Zato mluví o sto šest. V repertoáru má asi tak 80 slov. Jako většina mluvících ptáků zná své jméno a adresu, pojmenuje všechny členy rodiny, dožaduje se pusinky, jídla, vodičky, lístečků z pampelišky, chce vařit kafíčko, volá na křečka Bertíka a vyhání kočky (Běž pryč, kočko, fuj!), posílá děti učit (Běž se učit, běž psát úkoly, dostaneš pětku!), mě se ptá, jak bylo v práci (to ho nikdo neučil - jen odposlechl častý dotaz dcery). V poslední době hodně žaluje. Typickou intonací dcery začne nadávat: "Ty spratku malý, ty hajzlíku!" - a hned vím, že se mé pubertální ratolesti opět rvaly a nešetřily slovník.

Upravil(a) Stelička (19. 7. 2006 15:19)

http://sirmi.ic.cz/cara/215.gif

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí