29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojky,jak připravujete pangase, kromě klasicky obalit?
Není tady
Já to dělám v zapékací misce na másle, pak jen mletý kmín a provensálské koření, sůl. Mírně podleju vodou, protože mražený pustí dost vody. Je to takové dietní, ale jí to dokonce i ten můj mlsnej.
Taky jsem zkoušela do zapékací misky máslo, pak na kolečka cibuli, pangase osolit, trochu pepře a mletého kmínu, trochu podlít a když je hotový, tak tam prdnu rozšlehaná vejce.
Není tady
Ahojky, tak myslím, že to máme tak stejně, ten můj je taky mlsnej.Ale kolikrát jsem se už tak vztěkla, že jsem řekla, že už mu nebudu vařit, ale stejně mu pořád vařím
To je ten úděl když jsem se rozhodla si sama vařit,sakra
Není tady
Zkus pangase po švédsku /kdysi to bylo v jedné kuchařce/ - osolit, okmínovat, dát na pekáč a nahoru na plátky nakrájená jablka a na ně cibuli na kroužky a plátek másla. Pak jen upéct.
Nebo recept mojí sousedky, která nemá ráda ryby, leč rodina ano. Upéct filety na másle a hotové potřít hořčicí a posypat nasekanou cibulí.
Není tady
mně nejvíc chutná po mlynářsku, osolím ho, smíchám mouku hl. se sl. paprikou a v tom kousky osušeného pangase obalím. Pak ho upeču ve vyšší vrstvě oleje na pánvi nebo v troubě. Olej odsaju papírovou utěrkou a je to lahoda. Pak jsem si ještě vymyslela zajimavý recept, opeču malé kousky posoleného pangase na oleji z obou stran, pak zasypu sáčkem kukuřice mražené a po chvíli zaleju asi šálkem sladkého chilli a asi půlkou smetany nebo smetany na šlehání. Je to vynikající s jasmínovou rýží. Místo kukuřice může být i jiná luštěnina. Je to pro me nej recept na pangase. Vůbec pangas je jedna z mála ryb kterou jím, kapr mi strašně smrdí.
Není tady
xxxx napsal(a):
mně nejvíc chutná po mlynářsku, osolím ho, smíchám mouku hl. se sl. paprikou a v tom kousky osušeného pangase obalím. Pak ho upeču ve vyšší vrstvě oleje na pánvi nebo v troubě. Olej odsaju papírovou utěrkou a je to lahoda. Pak jsem si ještě vymyslela zajimavý recept, opeču malé kousky posoleného pangase na oleji z obou stran, pak zasypu sáčkem kukuřice mražené a po chvíli zaleju asi šálkem sladkého chilli a asi půlkou smetany nebo smetany na šlehání. Je to vynikající s jasmínovou rýží. Místo kukuřice může být i jiná luštěnina. Je to pro me nej recept na pangase. Vůbec pangas je jedna z mála ryb kterou jím, kapr mi strašně smrdí.
Díky, zkusím.Mě kapr taky smrdí.Já ryby moc nejím,nebaví mě vybírat ty kosti.Ale pangas nemá tak ho mám ráda a ještě filé a rybí prsty
Není tady
delavam zapeceneho se zeleninou http://www.nadoma.cz/recepty/zapeceny_p … a_zelenine a moc chutna
Není tady
Já jsem ho jedla vždycky upečenýho, jednou jsem ho jedla se sýrovou krustou. Ale mám ráda ryby a tohle mi jako ryba nepřijde, ani mi to nijak nechutná. Sním to, ale nepochutnám si. Jednou jsem ho usmažila a nikdo to nechtěl jíst.
Není tady
Modroočka napsal(a):
Já jsem ho jedla vždycky upečenýho, jednou jsem ho jedla se sýrovou krustou. Ale mám ráda ryby a tohle mi jako ryba nepřijde, ani mi to nijak nechutná. Sním to, ale nepochutnám si. Jednou jsem ho usmažila a nikdo to nechtěl jíst.
No me taky pangas nechutna je to mdli maso.Nedavno jsem upekla na masle celou rybu pangase sehnala jsem ji mrazenou za 39 kc no nekup to,ze?
Nikdo to nechtel jist takze to nakonec zblajznul pes tomu to asi chutnalo.
Není tady
Mám ho ráda, ale uvařit (upéct, usmažit, ...) ho musí manžel, já to neumím ochutit. Minule se vytáhnul před návštěvou a všichni mlaskali.
Není tady
Pangasius je chuťově velice dobrá ryba, jen je potřeba brát na zřetel v
jakých podmínkách chov probíhá. Jako každá sumcovitá ryba trpí tzv.
kožovcem, kožním parazitem, který způsobuje v prvním roce velké ztráty.
Proto se v odchovném prostředí přistupuje ke koupelím v malachitové zeleni,
která je silně karcinogenní. Do některých evropských zemí je zákaz dovozu
z těchto chovů, tak se to řeší přes třetí země. Každý by měl toto riziko
zvážit.
Pangasius je sladkovodní ryba a chová se v deltě Mekongu, což znamená:
1) Má méně jodu, protože je sladkovodní
2) Mekong stahuje všechnu špínu z Thajska, Vietnamu a Laosu. To je přesně
ta řeka, která sbírá všechny humusy, které do ni amíci naházeli ve válce s
Vietnamem a taky do které tečou špíny z továren co jich jenom ve Vietnamu
je.
3) Nikdy není čerstvý, vždy jenom dovezený přes půl planety.
NEBRAT. Ve všech článcích se tato ryba velmi oslavuje - jak nemá kosti,
jak je strašně zdravá, jak je mořská. Prd a bobek.
Pěstuje se ve sladkých vodách, okolo Mekongu, v teplé vodě hodně rychle
dorůstá do "jateční velikosti" - rybka to je nevídaně žravá, ovšem čím je
krmena
je vietnamským tajemstvím. Opravdu není cítit po rybách - není, protože je
napraná vodou (některé super levné filety v našich obchodech mají až 50%
vody).
Laboratorně jsou výsledky výživových hodnot také nevalné - ryba v sobě
nemá
vůbec nic, totálně prázdné kalorie. A vrchol všeho je, když se někde
prodává
jako čerstvá fileta - neexistuje, je to vyrobeno rozmražením - čerstvý
pangas se
sem vůbec nedodává.
A poslední věc - už jste viděli kvalitu za takový mrzký peníz?
A z Vietnamu je cesta dlouhá.
Není tady
tak teď mám aspoň pádný důvod rybu nejíst, všichni ji vychvalují, jak je výborná, dietní, 2x jsem ji zkusila připravit, nechutná mi.... sice je bez kostí, ale taky bez chuti...to si raději udělam filé...
Není tady
Anaid, ta zprava o pangasovi ti asi prisla mailem (no, me z nekolika mist take ) Jedna se o hoax, tj. poplasnou zpravu viz. http://www.hoax.cz/hoax/pangasius---je-to-k-jidlu/ na techto strankach najdes i stanovisko statni veterinarni zpravy CR k clanku
Není tady
Pangáč.....A tož tedˇ si vyber.....JÍST ČI NEJÍST.......
Není tady