18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojky,jak připravujete pangase, kromě klasicky obalit?
Není tady
Já to dělám v zapékací misce na másle, pak jen mletý kmín a provensálské koření, sůl. Mírně podleju vodou, protoe mraený pustí dost vody. Je to takové dietní, ale jí to dokonce i ten můj mlsnej.
Taky jsem zkouela do zapékací misky máslo, pak na kolečka cibuli, pangase osolit, trochu pepře a mletého kmínu, trochu podlít a kdy je hotový, tak tam prdnu rozlehaná vejce.
Není tady
Ahojky, tak myslím, e to máme tak stejně, ten můj je taky mlsnej.Ale kolikrát jsem se u tak vztěkla, e jsem řekla, e u mu nebudu vařit, ale stejně mu pořád vařím
To je ten úděl kdy jsem se rozhodla si sama vařit,sakra
Není tady
Zkus pangase po védsku /kdysi to bylo v jedné kuchařce/ - osolit, okmínovat, dát na pekáč a nahoru na plátky nakrájená jablka a na ně cibuli na krouky a plátek másla. Pak jen upéct.
Nebo recept mojí sousedky, která nemá ráda ryby, leč rodina ano. Upéct filety na másle a hotové potřít hořčicí a posypat nasekanou cibulí.
Není tady
mně nejvíc chutná po mlynářsku, osolím ho, smíchám mouku hl. se sl. paprikou a v tom kousky osueného pangase obalím. Pak ho upeču ve vyí vrstvě oleje na pánvi nebo v troubě. Olej odsaju papírovou utěrkou a je to lahoda. Pak jsem si jetě vymyslela zajimavý recept, opeču malé kousky posoleného pangase na oleji z obou stran, pak zasypu sáčkem kukuřice mraené a po chvíli zaleju asi álkem sladkého chilli a asi půlkou smetany nebo smetany na lehání. Je to vynikající s jasmínovou rýí. Místo kukuřice můe být i jiná lutěnina. Je to pro me nej recept na pangase. Vůbec pangas je jedna z mála ryb kterou jím, kapr mi straně smrdí.
Není tady
xxxx napsal(a):
mně nejvíc chutná po mlynářsku, osolím ho, smíchám mouku hl. se sl. paprikou a v tom kousky osueného pangase obalím. Pak ho upeču ve vyí vrstvě oleje na pánvi nebo v troubě. Olej odsaju papírovou utěrkou a je to lahoda. Pak jsem si jetě vymyslela zajimavý recept, opeču malé kousky posoleného pangase na oleji z obou stran, pak zasypu sáčkem kukuřice mraené a po chvíli zaleju asi álkem sladkého chilli a asi půlkou smetany nebo smetany na lehání. Je to vynikající s jasmínovou rýí. Místo kukuřice můe být i jiná lutěnina. Je to pro me nej recept na pangase. Vůbec pangas je jedna z mála ryb kterou jím, kapr mi straně smrdí.
Díky, zkusím.Mě kapr taky smrdí.Já ryby moc nejím,nebaví mě vybírat ty kosti.Ale pangas nemá tak ho mám ráda a jetě filé a rybí prsty
Není tady
delavam zapeceneho se zeleninou http://www.nadoma.cz/recepty/zapeceny_p … a_zelenine a moc chutna
Není tady
Já jsem ho jedla vdycky upečenýho, jednou jsem ho jedla se sýrovou krustou. Ale mám ráda ryby a tohle mi jako ryba nepřijde, ani mi to nijak nechutná. Sním to, ale nepochutnám si. Jednou jsem ho usmaila a nikdo to nechtěl jíst.
Není tady
Modroočka napsal(a):
Já jsem ho jedla vdycky upečenýho, jednou jsem ho jedla se sýrovou krustou. Ale mám ráda ryby a tohle mi jako ryba nepřijde, ani mi to nijak nechutná. Sním to, ale nepochutnám si. Jednou jsem ho usmaila a nikdo to nechtěl jíst.
No me taky pangas nechutna je to mdli maso.Nedavno jsem upekla na masle celou rybu pangase sehnala jsem ji mrazenou za 39 kc no nekup to,ze?
Nikdo to nechtel jist takze to nakonec zblajznul pes tomu to asi chutnalo.
Není tady
Mám ho ráda, ale uvařit (upéct, usmait, ...) ho musí manel, já to neumím ochutit. Minule se vytáhnul před návtěvou a vichni mlaskali.
Není tady
Pangasius je chuově velice dobrá ryba, jen je potřeba brát na zřetel v
jakých podmínkách chov probíhá. Jako kadá sumcovitá ryba trpí tzv.
koovcem, koním parazitem, který způsobuje v prvním roce velké ztráty.
Proto se v odchovném prostředí přistupuje ke koupelím v malachitové zeleni,
která je silně karcinogenní. Do některých evropských zemí je zákaz dovozu
z těchto chovů, tak se to řeí přes třetí země. Kadý by měl toto riziko
zváit.
Pangasius je sladkovodní ryba a chová se v deltě Mekongu, co znamená:
1) Má méně jodu, protoe je sladkovodní
2) Mekong stahuje vechnu pínu z Thajska, Vietnamu a Laosu. To je přesně
ta řeka, která sbírá vechny humusy, které do ni amíci naházeli ve válce s
Vietnamem a taky do které tečou píny z továren co jich jenom ve Vietnamu
je.
3) Nikdy není čerstvý, vdy jenom dovezený přes půl planety.
NEBRAT. Ve vech článcích se tato ryba velmi oslavuje - jak nemá kosti,
jak je straně zdravá, jak je mořská. Prd a bobek.
Pěstuje se ve sladkých vodách, okolo Mekongu, v teplé vodě hodně rychle
dorůstá do "jateční velikosti" - rybka to je nevídaně ravá, ovem čím je
krmena
je vietnamským tajemstvím. Opravdu není cítit po rybách - není, protoe je
napraná vodou (některé super levné filety v naich obchodech mají a 50%
vody).
Laboratorně jsou výsledky výivových hodnot také nevalné - ryba v sobě
nemá
vůbec nic, totálně prázdné kalorie. A vrchol veho je, kdy se někde
prodává
jako čerstvá fileta - neexistuje, je to vyrobeno rozmraením - čerstvý
pangas se
sem vůbec nedodává.
A poslední věc - u jste viděli kvalitu za takový mrzký peníz?
A z Vietnamu je cesta dlouhá.
Není tady
tak teď mám aspoň pádný důvod rybu nejíst, vichni ji vychvalují, jak je výborná, dietní, 2x jsem ji zkusila připravit, nechutná mi.... sice je bez kostí, ale taky bez chuti...to si raději udělam filé...
Není tady
Anaid, ta zprava o pangasovi ti asi prisla mailem (no, me z nekolika mist take ) Jedna se o hoax, tj. poplasnou zpravu viz. http://www.hoax.cz/hoax/pangasius---je-to-k-jidlu/ na techto strankach najdes i stanovisko statni veterinarni zpravy CR k clanku
Není tady
Pangáč.....A to tedĄ si vyber.....JÍST ČI NEJÍST.......
Není tady