Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#26 17. 9. 2009 9:01

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Křišťálové děti

konstance napsal(a):

orel je bytost z masa a kosti jako kazdej jinej ptak a uplne stejne zranitelnej smile
chtela jsem jen rict ze orlum se nemaj pristrihavat kridla, protoze pak budou nestastny, coz slepice nekdy nechapou, maji totiz sklon ke konformite, jeden vedle druheho a vseci stejne, a mysli to dobre,  ale kdyz nekdo potrebuje letat, mel by se mu dat prostor k seberealizaci...
a neboj, lvice, tvoje lvicatko si svoji cestu si samo najde, staci mu jen vytvorit bezpecne hnizdecko aby melo pocit bezpeci a melo se kam vracet wink

To co jsi chtela rict Ty bylo dost citelny a tedy pochopitelny a jasny konstance.  smile

Ja vsak celou dobu chtela rict tohle:
To, ze orel bude vzdy orel pokud je to skutecny orel i navzdory tomu ze by mu slepice ve sve nevedomosti (nechapavosti,sklony k uniformite,sklony k zdanlivemu konani dobra atd.) pristrihovala kridla,tudiz nedala mu prostor.
Nakonec stejne vyleti nebot letat umi narozdil od slepice at jiz mu zdanlive 'pristrihovala kridla' svoji nevedomosti.

Lvice,myslim rozumi obojimu.  wink

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#27 25. 9. 2009 13:18

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tam, kde Vysočina začíná...
Web

Nevíte prosím někdo o stránkách, kde by se psalo o duhových dětech?
I když nejlepší by bylo si asi počíst v knížce od Doreen Virtue, což? rodna
Při komunikaci s malým sázím hlavně na intuici, ale moc ráda si i něco počtu, třeba to pomůže nebo inspiruje... wink styrka

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

http://www.tvorbaprodusi.estranky.cz/

http://lpmf.lilypie.com/q91Ap1.png

Není tady

#28 28. 9. 2009 1:04

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

ale trápilo mě, že je opravdu odlišný

Panebože, lvice... big_smile nechci být nějak ... ale proboha, Ty máš doma úplně normální děcko a vnímáš ho "odlišně" úplně stejně jako každá milující matka to svoje.
Hlavně si prosím Tě, nepředstavuj, že Tvoje dítě je tím, co jsi popsala, výjimečné, protože - to si myslí miliony dalších maminek tummenupp
Každopádně je krásné, že o výchově zodpovědně přemýšlíš, ale nazatěžuj se vymyšlenými hloupostmi nějakých šamanů (kterým se nechce makat, tak vymýšlejí bludy a jak vidno, vždycky se někdo chytí a dokonce i zaplatí), spíš při výchově používej svoji intuici.
Přeji Ti, aby sis užila s tím svým štěstíčkem hodně radosti.

Není tady

#29 30. 9. 2009 14:21

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

hirondel napsal(a):

Nakonec většinou stejne vyleti nebot letat umi narozdil od slepice at jiz mu zdanlive 'pristrihovala kridla' svoji nevedomosti.

...jsoutě orli, kteří tomu nikdy neuvěří hmm
Nojo - ale teď si představte, milé děti, že je to naopak?
Že se do orlího hnízda narodí chudák kuře?? yikes
Neboť i takové se stane....
No a teď jej ti pošetilí rodiče vyhodí z hnízda někde na skále...? grater
Nebo se marabu narodí o rodiny malých pouštních lišek....
No prostě - stejně člověk nadělá chyby - ať chce, nebo ne a  potomek se s tím musí vyrovnat. Myslím, že nejdůležitější je, aby dotyčný potomek VĚDĚL - neboli aby to k němu nějak došlo - že je milován a nemusel si to v dospělosti všelijak vysvětlovat....
Někdo se to doví dotekem, někdo slovem, ale vždycky je důležitá pozornost, že...

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#30 30. 9. 2009 14:31

javena
♥♥♥♥♥♥-

Že se do orlího hnízda narodí chudák kuře??

No, nedá mi to...
To je pak tragédie, když se někomu, "kdo ví" narodí normální dítě. roll
Souhlasím s Tercilou. Každé dítě je dar.
Mimochodem, jak je možné, že se rodí tolik indigových, křišťálových, duhových a já nevím jakých dětí? Jestli spíš jejich maminky nejsou trochu "potrefené " vyjímečností svojí, tudíž i svých potomků...
Nikoho se nechci dotknout, jen mi to nedalo...

Není tady

#31 30. 9. 2009 14:45

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

lupina montana napsal(a):

hirondel napsal(a):

Nakonec většinou stejne vyleti nebot letat umi narozdil od slepice at jiz mu zdanlive 'pristrihovala kridla' svoji nevedomosti.

... jsoutě orli, kteří tomu nikdy neuvěří hmm

Tak na takovy slovnik je ma malickost kratka.  Sto eto?  va

Není tady

#32 30. 9. 2009 15:44

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Web

javena napsal(a):

No, nedá mi to...
Mimochodem, jak je možné, že se rodí tolik indigových, křišťálových, duhových a já nevím jakých dětí? Jestli spíš jejich maminky nejsou trochu "potrefené " vyjímečností svojí, tudíž i svých potomků...

No ono to má souviset s transformací ve Vesmíru, tyhle děti přinášejí něco nového, většině lidem dnes vzdáleného...
Podle vědeckých studií mají indigové děti (včetně těch dalších - to jsou poddruhy) cosi jinak v DNA (šroubovnice), v auře a kdoví kde ještě. Co je na tom ale pravdy, to nevím. Myslím, že většina maminek pozná, vytuší, že má dítko cosi jinak wink Nějak je vyvyšovat nebo odlišovat, to nééé smile Ale v některých věcech možná potřebují trošku jiný přístup nebo pochopení nebo něco styrka Ale to se uvidí, ne? big_smile lyssna

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

Není tady

#33 30. 9. 2009 17:30

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

javena napsal(a):

No, nedá mi to...

No prosím a tady to máme...ty sis to patrně vyložila tak, že orla stavím výš, než kuře? Pak sis to ale vyložila naprosto mylně smile
Ani výš, ani níž - prostě jinak. Snad uznáš, že kuře v orlím hnízdě - byť obrazně - je problém pro obě strany? Poněvadž to je přesně to, co jsem měla namysli...nic jiného.Bylo to poměrně jasný- co sis domyslela, to sis holt domyslela sama ze sebe.
Nejenom že je každé dítě dar - je to dar-hlavolam.
Kdybyste lidi aspoň četli dřív, než se nase*ete.... dumbom
Hir, to je jen archaickej výraz lol jsoutě=jsou

Upravil(a) lupina montana (30. 9. 2009 17:33)

Není tady

#34 30. 9. 2009 22:34

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Ach so! 
Toz to povez nam,me,jak to myslis Ty,toz proc jsou orli kteri tomu nikdy neuveri a proc?  va

smile

Není tady

#35 1. 10. 2009 0:01

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

No, dejme tomu, že jsi "orel", vychovávanej v rodině labutě - abychom dostáli oboustranné vznešenosti valol Takže tě co? Učej plavat a potápět se a žrát orobinec a krásně stáčet šíji. Jenomže ty jsi naprosto nemožná labuť, žeano....vegetariánství ti dělá problém, mnohokrát se málem utopíš, protože nemáš mazové žlázy, aby ti chránily peří před vodou a začínáš uvažovat o tom, jestli nejsi vůbec jinej živočišnej druh, že....Jenže protože to nikoho ve tvém okolí prostě ani nenapadne uvažovat o tom, že jsi orel (třeba proto, že nikdy nikdo orla neviděl a nemá ani tuchu o jeho existenci) prostě tě to ani nenapadne - a nemáš vlastně jak tomu uvěřit.
Anebo je to v rámci tvého prostředí natolik rebelantská myšlenka, že se ji bojíš rozvinout...
Nebo tě to napadne - ale jak a kde vzít vzor orlí? Jak vlastně zjistit, kdo jsi?
Možností je hádám asi tak milion cool
A jak jsem řekla, znám muže, který je asi jako marabu v rodině pouštních lištiček....no guláš. va

Není tady

#36 1. 10. 2009 7:03

javena
♥♥♥♥♥♥-

javena napsal(a):

No, nedá mi to...

No prosím a tady to máme...ty sis to patrně vyložila tak, že orla stavím výš, než kuře? Pak sis to ale vyložila naprosto mylně smile
Ani výš, ani níž - prostě jinak. Snad uznáš, že kuře v orlím hnízdě - byť obrazně - je problém pro obě strany? Poněvadž to je přesně to, co jsem měla namysli...nic jiného.Bylo to poměrně jasný- co sis domyslela, to sis holt domyslela sama ze sebe.
Nejenom že je každé dítě dar - je to dar-hlavolam.
Kdybyste lidi aspoň četli dřív, než se nase*ete.... dumbom

Ale já nejsem nas*raná, proč?
Reaguju na pocity, které kdo má o svých dětech - nejlépe vyjímečných. Je mi jedno, co kam stavíš. Jestli je kuře výš, než orel.  Je to jedno.
Problém vidím v tom, že maminkám, které se zaobírají esoterikou, výkladem karet, aurama, minulýma životama a pod. se prostě nemůže narodit obyčejné dítě...
Když to vezmu na orly a slepice a kuřata - prostě se normální slepici narodí úplně běžný kuře. Ale ona si myslí, že je orlice a tudíž musí mít orlátko... dumbom

Není tady

#37 1. 10. 2009 9:24

x256987
Host

Možná nejsi na.s.r.aná, ale něco tě evidentně s.e.r.e  wink

#38 1. 10. 2009 9:50

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

Tak tak, Juditko. Teď tu zrovna prskám (a jsem si jistá, že mi bude připomenuto, že tohle není moc duchovní), jak na jednom vlákně dáma nenašla žádné hezké duchovno a druhá na tomhle zase nezapomíná připomenout, že se z komára dělá velbloud roll. Občas mi příjde, že sem někteří příjdou ne diskutovat ale rýpnout si a ukázat, že teda tady je to ouplně mimo.
Ale chápu, je to čistě jen můj problém lol.

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#39 1. 10. 2009 9:51

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

.......jsoutě orli, kteří tomu nikdy neuvěří

....... protože to nikoho ve tvém okolí prostě ani nenapadne uvažovat o tom, že jsi orel (třeba proto, že nikdy nikdo orla neviděl a nemá ani tuchu o jeho existenci) prostě tě to ani nenapadne- a nemáš vlastně jak tomu uvěřit.

......nebo tě to napadne - ale jak a kde vzít vzor orlí? Jak vlastně zjistit, kdo jsi?

smile Ach so,uz Te chapu.   smile

Trochu me ta Tvoje myslenka pripomina kartu z Osho zen tarotu- Podminovani.

" Anebo je to v rámci tvého prostředí natolik rebelantská myšlenka, že se ji bojíš rozvinout... "

Tohle v te vete uz ale tak docela ja osobne nevnima jako soucasti Tve prvni vety (myslenky) nahore=ze nikdy neuveri.  smile 
Na druhou stranu chapu,ze jelikoz se orel vlastne boji rozvinout myslenku (-to ze je orel,mezi labutema napr.  big_smile ),ze tomu vlastne svym zpusobem neuveril.  stolt
Rozumim Tvemu pohledu Lupi. smile

"Nakonec většinou stejne vyleti nebot letat umi narozdil od slepice at jiz mu zdanlive 'pristrihovala kridla' svoji nevedomosti."

V tehle moji myslence je obsazen nejhlubsi potencial orla ktery vzejde na povrch i navzdory tomu,ze okoli orla nikdy nevidelo,nebo ze je to v okoli ani nenapadne uvazovat o tom ze jsi orel.
Vzejde napovrch i presto ze v nejblizsim okoli neni zadny vzor orla. smile

Tohle vzejde samo,ze orel zjisti ze je orel.  Podiva se do zrcadla na sebe sama. smile
Dokonce se nebude bat rozvinout svuj potencial v prostredi kde neni vzor-proste vyleti,ma kridla.  smile

Není tady

#40 1. 10. 2009 10:05

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

javena napsal(a):

Problém vidím v tom, že maminkám, které se zaobírají esoterikou, výkladem karet, aurama, minulýma životama a pod. se prostě nemůže narodit obyčejné dítě...

A já vidím problém v tom, že paušalizuješ jak na běžícím pásu; ty máš na ty maminky statistiku, bo co? No tak tě dožrala JEDNA matka, která má pocit, že má výjimečný dítě. Shodou okolností je to zrovna matka, která se zaobírá kartama, aurama a podobnejma pičičárnama, takže neobyčejnost svého dítěte vidí právě tady.
Ujištuju tě, že jen u nás v ulici bych našla dvě maminky, které s o svých dětičkách myslí naprosto totéž, ale jelikož si nehrajou s duchovnem, vidí tu úžasnou výjimečnost svých synků jinde.

Nějak sis nestihla v tom fofru všimnout, že vesměs matky tady na duchovním neprezentují svoje děti jako nějaké "výjimečné" dumbom

Není tady

#41 1. 10. 2009 10:48

javena
♥♥♥♥♥♥-

javena napsal(a):

A já vidím problém v tom, že paušalizuješ jak na běžícím pásu; ty máš na ty maminky statistiku, bo co? No tak tě dožrala JEDNA matka, která má pocit, že má výjimečný dítě. Shodou okolností je to zrovna matka, která se zaobírá kartama, aurama a podobnejma pičičárnama, takže neobyčejnost svého dítěte vidí právě tady.
Ujištuju tě, že jen u nás v ulici bych našla dvě maminky, které s o svých dětičkách myslí naprosto totéž, ale jelikož si nehrajou s duchovnem, vidí tu úžasnou výjimečnost svých synků jinde.

Nějak sis nestihla v tom fofru všimnout, že vesměs matky tady na duchovním neprezentují svoje děti jako nějaké "výjimečné" dumbom

Kdo mě dožral? Jaká matka? Co to plácáš? Takových matek je a ne, že jedna. Píšu tady do fóra, protože na jiným se o křišťálových dětech prostě nemluví.

Není tady

#42 1. 10. 2009 10:50

javena
♥♥♥♥♥♥-

Judita napsal(a):

Možná nejsi na.s.r.aná, ale něco tě evidentně s.e.r.e  wink

lol To spíš Vás - můj názor, ne. vissla

Není tady

#43 1. 10. 2009 10:57

javena
♥♥♥♥♥♥-

taurus napsal(a):

Tak tak, Juditko. Teď tu zrovna prskám (a jsem si jistá, že mi bude připomenuto, že tohle není moc duchovní), jak na jednom vlákně dáma nenašla žádné hezké duchovno a druhá na tomhle zase nezapomíná připomenout, že se z komára dělá velbloud roll. Občas mi příjde, že sem někteří příjdou ne diskutovat ale rýpnout si a ukázat, že teda tady je to ouplně mimo.
Ale chápu, je to čistě jen můj problém lol.

Asi jo. Jakýkoli příspěvek od neduchen  skončí (většinou) s přívlastkem - rýpnutí. Už dopředu víte, co si taková neduchna myslí a předpokládáte, že chce rýpat. roll

Není tady

#44 1. 10. 2009 11:00

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

..... Nějak sis nestihla v tom fofru všimnout, že vesměs matky tady na duchovním neprezentují svoje děti jako nějaké "výjimečné" dumbom

Protože ví, že výjimečné jsou, ale nepotřebují to nikde prezentovat ... dudlik ... např. mé dítě je a každé další by bylo též výjimečné (třeba aj adoptované) ... už jen proto, že já jsem jeho matkou, že jo ... storstark

Upravil(a) Míša Kulička (1. 10. 2009 11:02)

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#45 1. 10. 2009 11:08

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

javena napsal(a):

Kdo mě dožral? Jaká matka? Co to plácáš?

Pardon, pardon - tak nějak se mi zdálo, že jsi připorozčílená - ale to jsem se asi mýlila cool

Kulíš - samozřejmě, že MOJE děti jsou taky výjimečný - cha! Jaký jiný by asi tak měly bejt tillfreds

Není tady

#46 1. 10. 2009 11:17

javena
♥♥♥♥♥♥-

Ano, Lupino, to jsi se zmýlila.
Svůj příspěvek jsem začala - nedá mi to. Věděla jsem, že tu někomu šlápnu svým názorem na kuří oko. Ale - prostě mi to nedalo. Nic jinýho v tom není.

Není tady

#47 1. 10. 2009 11:24

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

javena napsal(a):

Svůj příspěvek jsem začala - nedá mi to. Věděla jsem, že tu někomu šlápnu svým názorem na kuří oko. Ale - prostě mi to nedalo. Nic jinýho v tom není.

Komu? va

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#48 1. 10. 2009 11:26

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

javena napsal(a):

No dyť. Mně to taky nedalo...Lvici to nedá občas taky...holt, každýmu to někdy.....................nedá.............. cool

Není tady

#49 1. 10. 2009 11:47

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Web

Lupino, Hir, snad neva, že vám skáču do diskuze, ale nějak mě to zaujalo s tím orlem smile Co když je někdo "orel" a je tak utiskovaný (nebo spíš se nechá utiskovat), že do smrti nevzlétne? Čeká ho to teda v příštím životě? To by pak ale nikdo nebyl "slepice", ale všichni by byli "orli", jen by každý začal létat v jiném vtělení... No, možná jsem se do toho jen blbě zamotala big_smile

Není tady

#50 1. 10. 2009 12:04

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

No - to je právě ten orel, co si to nepřipustí. Ale co furt orel..představ si, že jsi povahou krtek a narodíš se třeba kuně vagrater
Tohle s tím převtělováním asi dneska nikdo neví. Co jsem slyšela a četla, byly vypozorovány spíše sklony ke specializaci (někdo se rodil v několika životech jako hudebně nadaný, dejme tomu a tím ten talent rozvíjel) ale bůhví, jak to je. Podle mě ten "orel" co mu znemožnili lítat, se má naučit prosadit si potřeby svojí duše - proto ten tlak. A krtek jakbysmet...myslím, že jsme ve fázi, kdy si každý hledá vlastní, nejpřirozenější přirozenost a někdy se musí narodit takříkajíc blbě - kvůli kontrastu, třeba... va

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí