Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#26 31. 8. 2009 17:56

maja095
♥♥-----

Re: Jak to vidíte vy?

smile

Upravil(a) maja095 (3. 9. 2009 22:13)

Chovej se k ostatním tak,jak by si chtěl,aby se chovali oni k tobě.smile

Není tady

#27 31. 8. 2009 18:02

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Musíš otravovat a dramatizovat- vím, že je to potupné a sama nevím, jestli bych toho byla schopna. Ale kvůli dítěti bych se asi přemohla

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#28 31. 8. 2009 18:03

majkafa
Host

Majo, ty se akorát vymlouváš a hledáš důvody, proč něco nejde. Jsi dospělá žena  s téměř dospělými dětmi, jsi jejich máma. Máš jistě práci, možná výživné, v nejhorším určitě pomůžou i děti brigádou, to by bylo aby nebylo, aby taková velká holka nemohla začít bydlet ve svém. Byť třeba pronajatém. Zkusilas třeba hypotéku? Třeba na malý byt?
Já říkám - když člověk chce, všechno jde.
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
I na jiném vlákně čtu, že prý tvá matka způsobila tvému otci alkoholizmus. Takový nesmysl. Kdyby nechtěl, tak kdyby se rozkrájela, z něj by alkoholik nebyl.
Ty se chováš podobně. Ty se prostě na vlastní nohy postavit nechceš. Raději necháš nějakého chlapa, aby zametal s tebou i s tvými dětmi, jenom kvůli pitomému bytu.

Co je to za sdělení - já bych tomu i energii věnovala, jen potřebuju nakopnout? Jak ještě víc tě nakopnout, než že tvé děti potřebují klidné prostředí a TVOU pevnou ruku?

Jo, přečetla jsem si vše znovu - stálou práci nemáš. Je problém ji sehnat? Zase říkám, když se chce, všechno jde. Třeba se za prací i přestěhovat.
Tobě nestačí, že jsi spoustu let na AD? Co ještě víc má přijít?

Upravil(a) majkafa (31. 8. 2009 18:05)

#29 31. 8. 2009 18:05

mashanka
Zablokovaný

Jak ještě víc tě nakopnout, než že tvé děti potřebují klidné prostředí a TVOU pevnou ruku?

S tím souhlasím tummenupp

Upravil(a) mashanka (31. 8. 2009 18:05)

Není tady

#30 31. 8. 2009 18:18

maja095
♥♥-----

big_smile

Upravil(a) maja095 (4. 9. 2009 13:49)

Není tady

#31 31. 8. 2009 18:24

majkafa
Host

Aha, tak exekutoři. Hm.

Tak jdi bydlet i s tvými dětmi k "agresivnímu zákeřnému hovadu". dumbom

Upravil(a) majkafa (31. 8. 2009 18:25)

#32 31. 8. 2009 18:48

mashanka
Zablokovaný

Promiň, nechci být nějak vlezlá, ale můžu se zeptat, proč exekutoři ? Za co jsi dlužila, když nic nemáš ? Ví ten pán, co si tě chce - nechce nakvartýrovat do svého bytu, že ti hrozí exekutoři a že by si tudíž měl opatřit doklad i o vlastnictví svého kartáčku na zuby, aby mu ho omylem nesebrali ?

No, tady je to opravdu na ten azylák. Zezačátku jsem myslela, že jsi normální ženská, která má jen málo odvahy něco řešit. Ale asi to bude jinak - BM v lochu, ty se bojíš exekutorů, nechceš férově pracovat, abys neměla prokazatelné příjmy............ to jste tedy povedená famílie - chudáci děti - bohužel, životní styl, ve kterém vyrostly, pravděpodobně přeberou jako normu

Upravil(a) mashanka (31. 8. 2009 18:54)

Není tady

#33 31. 8. 2009 19:01

lea64
♥♥♥♥♥♥-

Nechci se tě dotknout, ale nejsou ty hádky taky proto, že se tvůj partner obává příchodu exekutora? Kdo chce platit za dluhy, které nezpůsobil.

Není tady

#34 31. 8. 2009 19:06

Rozmarila
Zablokovaný

maja095 napsal(a):

Blossom napsal(a):

A co takhle využít třeba azylový dům? Nakonec, pro to existujou, i když vím - ne všude, a je to jen na čas. Ale byl by to aspoň časna srovnání se sama se sebou a navíc jsou tam odborníci, kteří ti můžou můžou poradit další cestu..

Tercilo, bohužel, jestli je to jeho byt, a ne její, tak jí opravdu může on říkat, jak to bude a nebude- jestli ji tam u sebe nechá bydlet dál, a nebo ne.
V cizím bytě si to opravdu člověk nemůže diktovat... a o to tady jde: Aby se Maja přestěhovala konečně do nějakého nezávislého bytu, třeas raděj i do toho azyláku. Protože  nezaměstnanou ženu, s dvěma dětmi, žijící jen z příjmů ze sociálky a z nepravidelných brigád, žádný pronajímatel dobrovolně do podnájmu nevezme, to je realita, bohužel....

Hm,nejhorší je,že nechápu lidi,jako je on....tady je to moje a já si budu diktovat.Ano,jistě,že může,ale,co si tím dokazuje?
Nejdřív tu zařizuje pro děcka pokoj,tvrdí,jak bez nás nemůže žít,prosí,škemrá....ted jsme dva mesíce tady a už je pán domu jinačí....internet-tam děcka nesmí,syn-na toho jen vrčí,no v některých věcech má pravdu,ten kluk potřebuje pevnou ruku,ale zase nic se nemá přehánět.

Tak jako já zas nechápu tebe.....prostě zjistil že mu to nevyhovuje , na to má právo, je u sebe doma........podle toho co tu píšeš asi i prohlédl co jsi zač........kdyby ses chovala jinak, možná by to fugnovalo,ale to co tu píšeš je varující....jen se na někoho přilepíš a čekáš že se věci vyřeší za tebe...... a ještě se zlobíš, že ti nechce dělat vola...

Ať si komplikujete život sebevíc, on sám se zjednoduší.

Není tady

#35 31. 8. 2009 22:13

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

maja: "syn-na toho jen vrčí,no v některých věcech má pravdu,ten kluk potřebuje pevnou ruku,"

Majo, v žádném případě bych nesnesla, aby na MOJE dítě uplatňoval pevnou ruku někdo jiný než já, někdo, kdo mi namlouvá, jak moooc mě má rád. Takový týpek by se mnou dlouho nevydržel. Tím, že nějakému chlápkovi dovolíš, aby Tvého syna "vychovával" vrčením a "pevnou rukou", dáváš mu tím najevo, že jsi slabá a nedokážeš si solidně své dítě vychovat Ty sama.
Zkus pro sebe a Tvé děti rychle vyhledat jakékoliv samostatné bydlení.

Není tady

#36 1. 9. 2009 6:50

maja095
♥♥-----

Rozmarila napsal(a):

maja095 napsal(a):

Blossom napsal(a):

A co takhle využít třeba azylový dům? Nakonec, pro to existujou, i když vím - ne všude, a je to jen na čas. Ale byl by to aspoň časna srovnání se sama se sebou a navíc jsou tam odborníci, kteří ti můžou můžou poradit další cestu..

Tercilo, bohužel, jestli je to jeho byt, a ne její, tak jí opravdu může on říkat, jak to bude a nebude- jestli ji tam u sebe nechá bydlet dál, a nebo ne.
V cizím bytě si to opravdu člověk nemůže diktovat... a o to tady jde: Aby se Maja přestěhovala konečně do nějakého nezávislého bytu, třeas raděj i do toho azyláku. Protože  nezaměstnanou ženu, s dvěma dětmi, žijící jen z příjmů ze sociálky a z nepravidelných brigád, žádný pronajímatel dobrovolně do podnájmu nevezme, to je realita, bohužel....

Hm,nejhorší je,že nechápu lidi,jako je on....tady je to moje a já si budu diktovat.Ano,jistě,že může,ale,co si tím dokazuje?
Nejdřív tu zařizuje pro děcka pokoj,tvrdí,jak bez nás nemůže žít,prosí,škemrá....ted jsme dva mesíce tady a už je pán domu jinačí....internet-tam děcka nesmí,syn-na toho jen vrčí,no v některých věcech má pravdu,ten kluk potřebuje pevnou ruku,ale zase nic se nemá přehánět.

Tak jako já zas nechápu tebe.....prostě zjistil že mu to nevyhovuje , na to má právo, je u sebe doma........podle toho co tu píšeš asi i prohlédl co jsi zač........kdyby ses chovala jinak, možná by to fugnovalo,ale to co tu píšeš je varující....jen se na někoho přilepíš a čekáš že se věci vyřeší za tebe...... a ještě se zlobíš, že ti nechce dělat vola...

Rozmarila,tvoje názory beru,líbily se mi i na vlákne o alkoholikách.Jak to myslíš,že se přilepím?A vola mi nedelá,to jsem mu vždy dělala já!!

A co je u tebe normální chování??

Není tady

#37 1. 9. 2009 7:01

maja095
♥♥-----

mashanka napsal(a):

Promiň, nechci být nějak vlezlá, ale můžu se zeptat, proč exekutoři ? Za co jsi dlužila, když nic nemáš ? Ví ten pán, co si tě chce - nechce nakvartýrovat do svého bytu, že ti hrozí exekutoři a že by si tudíž měl opatřit doklad i o vlastnictví svého kartáčku na zuby, aby mu ho omylem nesebrali ?

No, tady je to opravdu na ten azylák. Zezačátku jsem myslela, že jsi normální ženská, která má jen málo odvahy něco řešit. Ale asi to bude jinak - BM v lochu, ty se bojíš exekutorů, nechceš férově pracovat, abys neměla prokazatelné příjmy............ to jste tedy povedená famílie - chudáci děti - bohužel, životní styl, ve kterém vyrostly, pravděpodobně přeberou jako normu

Jo,tak povedená familie,to jsme,máš naprostou pravdu big_smile To,že BM byl v lochu za neplacení alimentů-víš,co mi to dalo práce ho tam dostat,měla jsem opravdu dobrý pocit,že je tu i nějaká spravedlnost!!!!
A exekutoři??
Jela jsem párkrát načerno.Ano,ten pán to ví,trvalé bydliště,tu po něm proboha nežádám ani nic jiného.
Myslím,že na právnické diskusi řeší exekutory nejeden člověk!!!!!
MASHANKO,co je pro tebe normální ženská?

Není tady

#38 1. 9. 2009 7:34

mashanka
Zablokovaný

Například taková, která si za svoji blbost, že se nechala nachytat při černé jízdě, raději zaplatí, než aby se kvůli dluhu celý zbytek života vyhýbala slušné práci.
Taková, která v žádném případě nedopustí, aby kvůli dluhu pár stovek došlo k soudu a exekuci, kvůli takové pitomosti, jako černá jízda.
Taková, která když využívá nějakých služeb, považuje za samozřejmé za ně zaplatit a koupí si za pár fufníků jízdenku.
Taková, která ví, že když bude s někým bydlet proto, že nemá jinou možnost, bude jí to dotyčný dávat sežrat, protože ona je v takové pozici, že on si to může dovolit, to jí bude vadit a proto se zařídí tak, aby byla nezávislá.
Taková, která eliminuje situace, které by mohly mít neblahý vliv na psychiku jejích dětí a negativně ovlivnit jejich budoucí život.

Ano, spousta lidí má dnes starosti s exekutory, z různých důvodů, ovšem, většina si za to může svojí blbostí, že to nechali dojít tak daleko.
Ovšem, nepřipadá mi normální, uvádět je jako argument a dobrovolně se tak zařazovat do té skupiny.

Není tady

#39 1. 9. 2009 7:49

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Hm,nejhorší je,že nechápu lidi,jako je on....tady je to moje a já si budu diktovat.Ano,jistě,že může,ale,co si tím dokazuje? Nejdřív tu zařizuje pro děcka pokoj,tvrdí,jak bez nás nemůže žít,prosí,škemrá....ted jsme dva mesíce tady a už je pán domu jinačí....internet-tam děcka nesmí,syn-na toho jen vrčí,no v některých věcech má pravdu,ten kluk potřebuje pevnou ruku,ale zase nic se nemá přehánět.
No - možná, že za ty dva měsíce společného soužití zjistil, že je to sakra rozdíl proti návštěvám a občasným víkendům... jste u něj nastěhovaní a není úniku a odpočinku. Jinak se snáší společné bydlení týden a jinak napořád. A to, že kluk "potřebuje pevnou ruku", může taky znamenat, že je nějakým způsobem nesnesitelnej a tvoje "nic se nemá přehánět", že ho bereš pod křídla. Nevím ale, jak to je, jen uvažuju o možnostech...
Jela jsem párkrát načerno.Ano,ten pán to ví,trvalé bydliště,tu po něm proboha nežádám ani nic jiného.
Myslím,že na právnické diskusi řeší exekutory nejeden člověk!!!!!

Je rozdíl mezi zaviněným a nezaviněným dluhem. Ty tvoje sis přivodila sama, tak si je holt musíš vylízat. Jo, jízda načerno se může přihodit každému - ale ne každý to nechá dojít až k exekuci, natož několika. A trvalé bydliště není pro exekutora rozhodující - ten může jít všude, kde předpokládá majetek dlužníka - takže i k tomu pánovi.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#40 1. 9. 2009 8:09

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Majo, já to teď, po tom co jsem přečetla Tvé nové příspěvky, vidím tak, že Ty potřebuješ vyřešit akutně asi tak 5 věcí najednou: matku, vztah s partnerem, bydlení, dluhy a nezaměstnanost. To je docela velké sousto. Asi by sis měla v klidu sednout a ujasnit si, kde začít, protože pokud tyhle problémy nevyřešíš, tak se v tom budeš plácat pořád dokola a nepomůže Ti ani Rivotril a AD. A pak, pokud budeš mít aspoň práci se Ti bude i lépe dohadovat s partnerem. Jinak sice to nevím přesně, ale myslím si, že i exekutor Ti musí nechat životní minimum, takže úplně bez peněz nebudeš, jinak by Ti přece zabavil i sociální dávky, kdyby to šlo. Já bych začala tou prací a pak bych asi řešila partnera a bydlení. Matku můžeš řešit později, když už jsi to s ní vydržela tak dlouho.

Out from the dark into the light !

Není tady

#41 1. 9. 2009 8:12

maja095
♥♥-----

mashanka napsal(a):

Například taková, která si za svoji blbost, že se nechala nachytat při černé jízdě, raději zaplatí, než aby se kvůli dluhu celý zbytek života vyhýbala slušné práci.
Taková, která v žádném případě nedopustí, aby kvůli dluhu pár stovek došlo k soudu a exekuci, kvůli takové pitomosti, jako černá jízda.
Taková, která když využívá nějakých služeb, považuje za samozřejmé za ně zaplatit a koupí si za pár fufníků jízdenku.
Taková, která ví, že když bude s někým bydlet proto, že nemá jinou možnost, bude jí to dotyčný dávat sežrat, protože ona je v takové pozici, že on si to může dovolit, to jí bude vadit a proto se zařídí tak, aby byla nezávislá.
Taková, která eliminuje situace, které by mohly mít neblahý vliv na psychiku jejích dětí a negativně ovlivnit jejich budoucí život.

Ano, spousta lidí má dnes starosti s exekutory, z různých důvodů, ovšem, většina si za to může svojí blbostí, že to nechali dojít tak daleko.
Ovšem, nepřipadá mi normální, uvádět je jako argument a dobrovolně se tak zařazovat do té skupiny.

Představ si,že já potřebovala nutně někam jet a těch pár fufníků neměla,no jo.
Když jsem věděla,že tam těch pokut mám víc,zřídila si splátkový kalendář.
Jenže ouhej,zase jsem se ocitla bez peněz,nezaplatila a už to bylo.
Mashanko,pro me 22korun za jízdenku opravdu není pár fufníků.Pokud jedu s děckama už je to asi 50kč cesta tam,50Kč zpět,teď,co můžeme chodíme pěšky big_smile .
A slušné práci se určitě nevyhýbám,podle čeho tak soudíš?

Stalo se ti někdy,že si neměla ani na chleba? Asi ne,když píšeš blbých pár fufníků,blbých pár stovek.

Samozřejmě vím,že tu exekuci musím splatit a taky to udělám co nejdříve.

Není tady

#42 1. 9. 2009 8:19

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Majo, Ty jsi neměla ani na chleba? va Proč jsi to nechala dojít tak daleko, to kvůli té exekuci nebo co se stalo?

Není tady

#43 1. 9. 2009 8:25

mashanka
Zablokovaný

A slušné práci se určitě nevyhýbám,podle čeho tak soudíš?

Soudím tak z toho, co jsi napsala - mám jen brigády, protože kdybych měla pracovní poměr, skočil by na mě exekutor.

Ano, už jsem také byla v pěkných sračkách - vím, jaké to je. Ale skuhráním se nic nevyřeší. Musíš se prostě začít po krůčcích z nich vyhrabávat. Svádět všechno na nepříznivé okolnosti a smůlu, to ti nepomůže.

Já tě nesoudím, žij si jak chceš, ale nemůžu tě ani litovat. Za většinu věcí si můžeš sama, svojí laxností.

Heslo "proč stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko", uznávám a ctím, ale zase ne úplně za všech okolností

Není tady

#44 1. 9. 2009 8:26

Reni39
♥♥-----

Majo,
na tvém místě bych začala, tak jak píší ostatní, nejdříve od té práce. Od jakékoliv práce. Navíc, pokud ti BM neplatí výživné, jdi na sociálku vyřiď si dávky. Není to sice moc, ale pomůže to. Když si poté najdeš práci, to chce ale hledat a ne čekat, až práce přijde za tebou, tak nejdřív splatit dluh a v okamžiku, kdy budeš oddlužená, tak začít pomalu řešit to ostatní. Pokud je matka taková nemožná, jak píšeš, tak to pravděpodobně při tvé situaci nebude až tak neúnosné, jelikož jsi tento problém už neřešila dávno. Žiješ s ní už skoro polovinu svého života, to je zvláštní. Promiň, chápu tvou špatnou situaci, ale ve tvém věku být nesamostatná je poněkud alarmující.
A ještě jeden krátký případ z mého života, je to sice už hodně let, uteklo spoustu vody, ale chápu, když člověk nemá ani na chleba. Já jsem musela, bohužel, ukrást v samošce rohlíky pro děti, neměla jsem jim co dát. Víš, ale zatnula jsem zuby a nenechala jsem to tak. Dnes si žijeme dobře a díky i ostatním skutečnostem mám svůj byt, nejsem na nikom závislá, tedy hlavně finančně. Na vše je řešení, ale chce to trochu chtít.
Tvé příspěvky jsou poněkud chaotické, chvíli smutné, chvíli bojovné, chvíli hysterické, pak zase radostné. Asi nevím momentálně kudy kam, ale vše se dá nějak zvládnout, musíš však chtít. Věřím, že ti to půjde, pokud se pro nějaké řešení rozhodneš.

Není tady

#45 1. 9. 2009 9:45

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

No ona taková panická porucha bude asi pěkné svinstvo, usch ani se nedivím, že v tom má Maja trochu chaos. Proto asi taky ta apatie k finančním těžkostem, když člověk nemá v depresi a panice chuť do ničeho, tak může dojít i na exekuci. Je to holt těžké, mě taky trvalo přes měsíc, než jsem se zvedla z toho otupení po  odchodu Munďáka na léčení, byla jsem jak praštěná. No a teď už zase začínám pomalu fungovat. smile

Není tady

#46 1. 9. 2009 9:54

agewa
♥♥♥♥♥♥-

byla jsem v situaci, kdy jsem řešila, že nemůžu poslat děti do školy, protože nemám na autobus, byla jsem v depresi, kdy pro mě byl jen problém se zvednout z postele, přesto mě drželo to, že ty děti mám. takže jsem zametala ulice ( doslova!), já děvče s maturou.
protože pokud chci něco řešit , musím začít, jakkoliv, ne jen o tom mluvit.

Není tady

#47 1. 9. 2009 9:56

agewa
♥♥♥♥♥♥-

připadá mi Mája, že na jakokoliv radu odpovídá stylem.....ano, ALE....
takhle se děvče nikam nedostaneš, sama přiznáváš, že některé možnosti, které ti tu ostatní nabízí, tě nenapadly, přesto je hned zase zavrhuješ.
nebo už jsi , cokoliv konkrétního, udělalala?

Není tady

#48 1. 9. 2009 12:46

maja095
♥♥-----

agewa napsal(a):

připadá mi Mája, že na jakokoliv radu odpovídá stylem.....ano, ALE....
takhle se děvče nikam nedostaneš, sama přiznáváš, že některé možnosti, které ti tu ostatní nabízí, tě nenapadly, přesto je hned zase zavrhuješ.
nebo už jsi , cokoliv konkrétního, udělalala?

Ano,momentálně jsem stylizovala aktuální životopis a zítra jdu na pohovor.Tak me držte palce.

Není tady

#49 1. 9. 2009 13:27

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

mashanka napsal(a):

Já bych tě klidně nakopla, kdybych měla tu možnost. big_smile Třeba by ti to pomohlo. Mysli na to, že svojí rozhodností, odvahou a schopností vyřešit problém, dáváš příklad svým dětem. Snad nechceš, aby z nich vyrostli lidé, kteří místo, aby problémy řešili, budou neustále na někoho spoléhat ?

Nebát se bydlet sama ? Nikdo ti nebude do ničeho kecat, nadávat ti, urážet tebe i děti, vydírat tě a cepovat - toho se bojíš ??????????

No, ono je to aj o tom, že niekedy sa rozhoduješ, ktorú upomienku zaplatiť skôr, a keď príde nečakaný doplatok, hádžeš si korunou, ktorú banku vylúpiť. Aspoň v hlavnom meste sa býva v zložení 1+0 takto. A matky s deťmi nie sú práve najvítanejší podnájomníci, hoci tu sú už deti väčšie. Nemaľujme si veci naružovo. Komunálny alebo štátny byt je ešte tummenupp , ale u nás už také prakticky nie sú. grater A garsónky do OV sú od poldruha milióna vyššie. hmm

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#50 1. 9. 2009 13:31

Rozmarila
Zablokovaný

Tak jako Majo ,mě se taky líbí tvoje pohádky a dobře se bavím........jsi tak průhledná.....uvidíme jak dlouho ti ty fantazie vydrží .........big_smilebig_smile

Ať si komplikujete život sebevíc, on sám se zjednoduší.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí