19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
ahojky holky,
hezký odpoledne přeju... mohu se k vám taky přidat mezi kolkáčky :-)))))
I u nás je první kolkovej den za náma.
u ráno v est vylezl Honzík z postele, já v půl sedmý kdy odeel chlap do práce, začala jsem nás připravovat a malej Honzík u od rána začal hlásat e do kolky nechce a straně plakal...take jsem nás připravila a v 7:45 jsme vyrazili směr kolka:-)) kdy jsme přili do kolky tak u tam byli děti, já dala Honzíkovi bačkůrky, dala mu batůek na jeho značku , dostal " hvězdičku" tak jsem mu tam dala botičky na druhej háček jsem mu pověsila batůek no a začal si vímat dětí a hned se vrhnul po hračkách, a tak jsem si chvilku povídala s paní učitelkou a pak rychle zmizela aby mě neviděl...No jo samozřejmě jsem zalezla, Honzík mě neviděl a spustil, kde je maminka a začal plakat...já ho slyela ale nevracela jsem se... odela jsem kousek po osmé ze kolky. Tedka po obědě jsem si ho la vyzvednout a pani učitela mi vyprávěla.. e jak jsem odela tak spustil, ale e jsem mohla být kousek od kolky a e se uklidnil a začal si hrát.. ale e je roztěkanej a nesoustředěnej a odbíhá si :-) natěstí jinak ok.. spapal svačinku, spapal oběd, hodně pil a hlavně chodil si přidávat:-)))) pak semnou mluvila jetě paní ředitelka e občas udělá ptáčka zvedne ruce a mává s nima... je takovej bud natěenej, uneenej nebo jak bych to popsala a vlastně si takhle ulevuje..tak prý jestli to dělá i doma, tak říkám e jo... a at trénujeme jezení chleba i s kurkou ( doma je naučenej e mu jí ořezáváme:-)) a obouvání...ale to je na něj sloity, je jetě malej a prostě to neumí....
Není tady
Tady se hlásí třetí smutná maminka....
Nene smutná jsem byla jen ráno a včera večer, kdy jsem viděla, jak Naty ráno v pohodě, tak jsem začala já v autě cestou do práce, e mi to opravdu ve skončilo
Ale evidentně se jí tam líbilo, odpolko mi dokonce vletěla do náruč, co dělá málo, tak mě to potěilo, hned vyprávěla, e paní učitelka vyprávěla pohádku o mravenečkovi, kdy li spát na malá lehátka a e hamali u malých stolečků a hráli si na písku a e jí děti půjčily nějakou hračku, tak to bylo super "!!!
Z práce jsem jela rovnou pro Naty, pak nákup, babi volala, e máme přijet, tak k babí na kafe a pro potu, tam Naty kousl pes do tváře, ale natěstí Arina neprokousla, ale rámy tam má pěkné. plakala pěkně
a já se lekla, e je to prokouslé...
u tchánů jí vlčák 10 ti letý nic neudělá a malý pes ....
a to se k němu jen přitulila jako to dělá s Rexem
A jsem asi 20 min doma, prádlo jsem ráno zapoměla dát prát, tak musím teď a ráno to snad stihnu pověsit, nebo to pověsím doma a bude to!!!
Verunko, no jasný, jen pojď mezi nás !!! Vtáme tě tu a my máme kytičku za značku Jdu si tě dočíst, nějak jsem to jetě nedočetla....
To jsi teda měla potěení s Honzíkem, ale on si zvykne, já tam dneska Naty dala hned na celý den, jeliko od pátku pracuji a nebylo vyhnutí !!!
Jinak my a oblékání, nic moc, obouvání jak které botky, ale tkaničky ani omylem, jsou prostě jetě malý, můj prvorozený dnes 15 ti letý synáček to uměl a v 5 ti letech, tak musí učitelky počítat s tím, e těmhle malým musí pomoci, já se na to musím optat zítra, jak to probíhalo, jeliko tam odpolko u nae učitelka nebyla a já hlavně ani nevím, jak se učitelky jmenují
tak jdu něco dělat, zatím papa a večer se ozvu !
Upravil(a) Kuricka (1. 9. 2009 18:18)
Není tady
Ahojky
ani, holky, nepočítejte, kolik nás tu je smutných
Verunko, klidně se dej k nám
Sudi, Áda je kabrňák
Raduko, Natynce velkou na bolístku, jei, to se nedivím, e plakala
No Áďa má zas spálenou jednu polovinu zad ... propadl ze skluzavky, ani nebrečel ... ale kdy jsme to tam s maminama viděly ... na mě ly mrákoty ... no ve kolce budu za matku-tyranku. Brouček můj
Holky, kdy vidím tu honičku kolka-práce-nákupy-kolka-domácnost, tak si říkám, e my mámy jsme pořádní borci!!!
Teda, jsem moc ráda, e to dětičky zatím takhle dobře zvládají, snad se připojíme k vám ... za týden ... teď odpo jsem byla u nás na hřiti na pokec s kamarádkou, její Lukáek byl dnes (ale u chodil na pár dní v květnu a červnu) a taky dobrý, ale spát tam nechtěl ... prý máme značku "pejska" ... a kolkovné se platí a přítí úterý a středu, tak to zařídím a ve středu, a tam Adámka povedu. Kdy jsme přicházeli z hřitě domů, srazili jsme se před domem s tím stehnem-ředitelem ... ráno jsem mu volala a vyrazila jsem z něj o jedno odstupné navíc, plus donáka vech papírů osobně a domů
Nevím, jestli mám mít radost, nebo brečet ... ikdy vím, e bych tam být nemohla, bylo by dusno a nakonec by mě stejně propustili za nějaké poruení kázně, u by si něco nali ...
Jdeme do hajan, teda ten malý ... já chci jetě něco hodit na mmb, a se uvolní skříně
Není tady
Nazdárek,
Tak já la pro Ninu do kolky (nemohla jsem se dočkat neb tam chtěla spát, tak tam byla do půl třetí) jen jsem vela do třídy, tak mi padla kolem krku a hned spustila e tady jetě musí zůstat a a jetě počkám e si bude hrát.
No a pak v atně jsem jí sundalal ponoku a měla oteklej zarudlej a zahnisanej palec, tak jsem s ní dneska stihla jetě chirurgii
.... chudince to museli řezat e tam má hnis
... tak mooooc plakala
zejtra musíme na převaz
Akorát nevím jakou jí dám botu neb se mi s tím obvazem do ničeho moc nevejde
Gabi, má SZ
Verunko, tak tě vítám mezi náma
Není tady
ahojky ZLATÍČKA..
TAK U JSEM TU TAKÉ ale jen na chvilku.. malá u spinká ..juknu jak jste se měli při prvním kolkovém dni..a mám jetě práci s jídelníčkem.. kadý den musím normovat papání dětičkám na přítí den ,výdej potravin zanáet do papírů ,zapisovat stravu dospělých a dětiček..a dělat objednávky na přítí dny
no není to jen o vaření
v půl třetí ráno jsem se vzbudila po straném snu
o kuchyni..jak mi tam vichni z práce lezli..vařili si po svém.. no hrůza ..pak jsem nemohla usnout
Veru to ráno zvládala na 1* včera jsme jetě dostali od sousedky kočárek s panenkou..tak jsme ho ráno vezli..no to bylo před 6hod rachocení..on je z umělé hmoty..tak se to pěkně po ránu po sídliti rozléhalo
Ten Pepíček kamarád malé moc plakal..hned od rána..a ne si pro něj maminka po obědě přila.. jetě,e tam měl Veru.. seděla stále u něj a konejila ho malá tam spala dole ve třídě jediná..
byla to sranda vidět jen to její lehátko v tak velké místnosti..putěné pohádky a spala
učitelka ji musela v půl třetí budit u na sváču..a pak jsme li spolu domůů
vůbec jsem se ji ve kolce neukázala..a si troku zvykne..pak vylezu
zatím dětičkám nandavá jídlo ta má pomocná paní
No tak uvidím co dalí dny
já jsem v práci spokojená..ve zvládám v klidu a pohodě
Koukám Petruka
chodí stále na batolátka
....halóóó tadýýýý
Marti..
no to musela malá s tím palečekem u chodit asi déle vid´.. chuděra..tolik bolesti najednou
Gabčí..
tak at´ten přítí týden zvládáte,, bravurně "
jako mi tady.. a jsi ikula s říďou
.. asi si chtěl koupit něco nového na sebe vid´.. e to najednou jde s odstupným ...takto si to koupí ty
Raduko..
no to měla Naty těstí..
moná kdyby se lekla a cukla..bylo by to horí
tak posílám pofoukání
Já jsem raději pořídila Veru vechny boty na sucháč stejně pak tahají na procházce tkaničky za sebou ,..jetě se jim něco stane
No jo u Simči
u mají kabrňáka z minulého roku
..tak hlavně,aby babi stále mohla.. ted´se drí s nemocema vid´??
Reni..
no jo..hormony..co jiného u tebe
Upravil(a) salek (1. 9. 2009 20:16)
Není tady
Renatko, mám z vás holek litoměřických radost jste ikulky, mamka i dceruka
No to muselo být jak zjevení, kdy jediná Verunka tam spinkala ... já si nedokáu představit, e tam Adámek bude spát, není zvyklý od dvou let a dvou měsíců chodit po o leet, tak snad tam aspoň bude v klidu a nebude kazit morálku
A taky jsem pořídila vechny botky na sucháč, na tkaničky jsou ti nai broučci jetě malí. A v naí třídě je 24 dětiček a jen jedna učitelka! To si myslím, e snad není moný, aby to vechno zvládala, pomoct tolika dětem při oblékání a tak ... bojim
Není tady
Gabčí.. díky za ty ikulky..
hned jsem také Veru vyfotila..jak spinká ..ale nebyl problém s usnutím ..protoe malá ráno vstávala před půl estou
..zítra půjdeme o troku déle
..ráno to v poho v práci zvládám
Na 24 dětiček by měla být jedna učitelka a jedna jako na půl úvazku apson´... to sama opravdu nezvládá..
mi zamykáme branku před kolkou..ty dveře co byly minule otevřený..jako ty proti poární... ..jak tam byli policajti..jsou fakt na
drkne se do nich a jsou otevřené.. tak ,aby dětičky neutekli..prý i jsou takové případy !!
jdu pracovat.. no.. nosím si práci i domů
Není tady
Tak ta nae holka jetě nechce spát
furt si tam něco zpívá ... no to bude ráno
Luky ten u zařezává.
Jdu ehlit, půjčila jsem si od mamky kdy ta od jeuchy je kaput
Verčo, koukala jsem na fotečky... moc hezký .... taky jsem jukala e jste byli v Dinoparku... My teď byli ve Vykově, tak jsem se chtěla optat v jakým jste byli vy?
Není tady
masa napsal(a):
Tak ta nae holka jetě nechce spát
![]()
furt si tam něco zpívá ... no to bude ráno
Luky ten u zařezává.
Jdu ehlit, půjčila jsem si od mamky kdy ta od jeuchy je kaput
Verčo, koukala jsem na fotečky... moc hezký .... taky jsem jukala e jste byli v Dinoparku... My teď byli ve Vykově, tak jsem se chtěla optat v jakým jste byli vy?
ahojky vm, moc děkuju za přivítání :-)
Maso...
děkuju za pochvalu foteček :-)))
my byli v Plzni v Dinoparku...sice to není moc velký ale je to tam krásný a děti se tam vyřádí
Není tady
Natynka chycená Arinkou, není moc zvyklá na děti a opravdu se jen Naty přitulila a u to měla, jetě to má v pravém obočí, ale tam to není tak vidět a na tvářičce má u malou modřinku od stisku, asi to pěkně bolelo, tvář si drela a brečela, jak kdyby jí to prokousla, opravdu jsme dnes měli těstí v netěstí!!!
Ale jak koukám, tak na fotu to vypadá docela dobře, ale realita je malinko jiná
Upravil(a) Kuricka (1. 9. 2009 23:15)
Není tady
Jinak Petruce jsem na Zlatíčka písla, e se nacházíme jinde, tak snad si to přečte a dorazí za námi !!!
Nechce se mi spinkat, malá před chvilkou křičela ze spaní, neco zléhose jí zdálo, no ani se po dneku nedivím
Marti, Ninuce pofoukáníčko na bebí !!!
Adámkovi také pofoukáníčko na bebí, to je ale statečný brouček, e neplakal, to my nebyly k zastavení s pláčem.
Gabčo, alespoň něco, já bych taky brala teď raději 4 platy dostupný, abych v práci nemusela sedět v nejistotě, ale to éfka neudělá, tak musím dělat, e pracuji a dává mi úkoly, zítra mám mít napsaný dopis pro nae stavební firmy a projektanty, tak se jí snad bude líbit, u ho tammám připravený!
A foto z oslavy Natynčiných narozenin na rajčeti !
Tak vem dobrou niocinku, jdu zkusit hají !!!
Upravil(a) Kuricka (1. 9. 2009 23:16)
Není tady
Teda Radu, dortím móóóc heounkej
To bebí u tak hezký není , ale jetě e to nedopadlo hůř
Ninda má nějak opět ivé sny to opravdu bude noc
něco volala e jí to bolí, tak asi o té nemocnici a zítra znova
Rěnči, taky si myslím e to měla dýl neb minulej tejden měla občas zvýenou teplotu, nejraději bych si nafackovala e jsem si toho nevimla, ale opravdu mě to pratilo do oka a dnes ve kolce a ty ponoky jsem jí taky ráno dávala já a nic..... tak jsem asi slepec neb si to jinak nedokáu vysvětlit
........
Mám vyehlíno, jsem vykoupaná a zítra jdu na tu brigádku, tak na mě myslete ju
... jsem na to zvědavá, pak musím koupit bačkory oboum a odpol na pevaz... to bude zase slziček
.....proč nejde aby to bolelo nás a né je?
Jdu si jetě nalakovat nehtíky a pak do pelíku
Taky jsem nala botky v kterých Ninda obuje , ale jsem zvědavá jak se na to budou tvářit ve kolce, e bude jen v jedněch botech jak venku tak ve třídě.
Dobrou noc
Není tady
Dobré ránko
u nás se v noci nějak nespalo ... Áďa sem tam kňoural, asi ho bolí ta záda, má je fakt eredná, e se mu ani nedivím
Marti, myslím na tebe, a to dnes proběhne v pohodě na brigádě a i na ten převaz Ninuce!
Kdy tak uvauju, já bych snad ani náhradní větí boty neměla ... to moná ty gumový díratý boty, co jsou teď v módě, ale to by mu byla zima
A s prací drím vechno, co mám, vdy ví!
Radu, fotečky krásný, Natálka měla úasný dort ... i to povlečení s kočičkou Ta tvářička, au, má to berunka pohmoděné
....... jinak já si nakonec nestěuju, odstupné jsem dostala .... lo mi o to, e něco mi sliboval, to pak najednou nedodrel a jetě se přede mnou schovával jak malej harant - to mě právě rozčílilo a just jsem to nenechala být. Navíc místo výpovědi pro nadbytečnost mě vtlačil do dohody, kde jsou jiné právní důsledky. Např. u tam není ochranná lhůta pro onemocnění apod., prostě PP končí sjednaným dnem. A sám ví, e nadbytečná nejsem - jak jsem se dozvěděla, musel by mít podnik přímo listinu, ve které vyhlauje, e je v těké ekonom. situaci a je nucen propoutět zaměstnance pro nadbytečnost ... to oni nemají, nikoho nepropoutěli - jen se jim nehodí enská po rodičovské dovolené. Asi tak ...
Renatko, aha, tak ona mi jedna maminka říkala, e prý tam mají tu učitelku na 24 dětí a kdy to nestíhá, e jí pomáhá uklízečka ... tak nevím. Ale snad u to mají nacvičené a zmáknou to. Prý jsou teda radi, kdy tam jsou děti jen do "o", no to se nedivím
Jé, chudák Petruka písá jetě do starého chlívku Jdu se podívat, co u nich nového
Tak hezký den vem, papa!
Upravil(a) Gabčulka (2. 9. 2009 7:42)
Není tady
teda radu to vypadá hrozně..... no ale jak píe.....jetě e tak vid.... co to bylo za psa????
gabčo a maul-vaim zlatíčkům taky foukám na bolístky.... chudáčci...... to adam je histerka ten by se zbláznil něco takovýho mít..
gabči-ten tvůj bejvalej éf to je něco...... sralbotka fakt....... uvidí e si najde lepí prácičku
no u nás bylo ráno v pohodě-áda vstal sám v půl7 take pohodička-hrál si a já ho u toho krmila chlebem s marmokou a oblíkala ho,take vyrazili hoi včas
Není tady
Jetě tu chvíli straím ... sudi, já jen zírám a moc fandím Adámkovi, aby mu to nadení vydrelo a pořád se mu tak líbilo a ráno jste stíhali
Hele, já jen doufám, e Adámci to mají vichni stejně
Není tady
no to já jsem taky zvědavá jak mu to nadení vydrí -akorát teda nevím......... já ho akčně nahlásila celý září do oběda.....a on tam včera bulel e tam chce spát.... no dneska pro něj půjdu dřív-ne budou chystat postýlky...aby to neviděl a pokut bude zase řev tak ho nechám do odpoledne......holky ale co já budu dělat....dyt se unudím.....
radu-fotky jsem zkoukla-parádní!!!!!!!! dortík vypadá luxusně!!!!!! mi jetě fotky z narozenin nestáhli z fotáku.......
Není tady
Holky, nebudete to vědět některá? Hledám na netu a zatím bez úspěchu ... jde mi o to, jestli za září nepřijdu od rodičák, kdy by Áďa chodil do kolky na celý den. U dětí do tří let myslím můou chodit na 4 hodiny denně, max. pět dní v měsíci, e? Pak po třech letech je to jak?
Není tady
Hezké ránko,
Renči, Kačí natěstí věděla do čeho jde , ale právě proto ví, jak je to dlouho, kdy tam spí, take tam prostě nechce spát, no kdy to jinak nepůjde bude holt muset. Babi se statečně se zdravím drí.
Kačí měla v noci také noční můry, ze spaní povídala, e do kolky nechce, ale ráno byla v pohodě. Já se teď budím okolo 5h , pak jsem byla vzhůru do zazvonění budíku v 5,30 a najednou jsem usnula. Vstávala jsem v 6h, ale stihla jsem si i umýt hlavu, jetě e jsem pro nás s Aný měla svačiny od večera udělané.
Teda Radu, chudák Naty, to jí muselo bolet. Co to bylo za psisko?
Marti, a Natynku moc prstík nebolí.
Snídám chleba, tak ho jdu dojíst.
Není tady
Sudi, jj, je to tak ... u jsem to nala, jen na 4 hod denně nebo 5 dní v měsíci. Ale stejně si to jetě před koncem MD vechno oblítám osobně (sociálku, zdrav. poj., pracák), a vím, na čem jsem!
Není tady
Simi, ahoj Obdivuju, e si ráno stihne i umýt hlavu ... já ikdybych měla sváči udělané z večera, tak nestíhám. Ani nejsem schopná po ránu strčit hlavu do sprchy
To je fajn, e se babička pěkně drí se zdravíčkem
- jetě e ty babičky jsou, viď
Tak a ti to v práci hezky utíká! Mau nás vystrojit na ven, musíme na potu, na úřad ... Adámek má jetě kouzelnou kolku, tak a potom ...
Není tady
Ahoj holky,
tak jsem zpět. Dneska ádná mamina nedorazila s mimčem, tak jsem tam byla zbytečně, ale stejně jsem potřebovala do města. Koupila jsem bačkory dětem, Lukymu jetě kecky na tělák a Nindě zástěrku do kolky.... stála 180,- ... málem to semnou kleplo
neb je měli o prázdninách ve Vesně za 49,¨. ale jaksi je nedostali
Nindě se ráno nechtělo moc stávat , byla celkem mrzutá, ale jen jsme vely do kolky, tak nahodila úsměv. Jdu pro ní ve dvě pak pojedem na převaz
... koupila jsem jí peněenku s Jahůdkou ( s tou holčičkou, furt na to kouká na DVD) tak jí to dám a půjde z ordinace. To bude zase řevu e tam chce zůstat
Gabčo,
zjisti si to... ale já myslím e je to teď nový e můe chodit celej měsíc, ale jen dopoledne na ty 4h, ale nejsem si jistá. Jo dala jsem jí ty díratý a do toho ponoky ....... no ale moc se úča netvářila e jí jsou jen jedny boty
......... ale je hezky, tak jí zima snad nebude
Není tady
Jj, Marti, jde to celý měsíc, ale jen na dopolko Teda ta cena zástěrky
to by vylo levněji uít doma, kdyby to člověk věděl ... a uměl to a měl stroj
My přili z venku, byli jsme i u vietnamce a sehnali jsme dalí tepláčky do kolky a nějaké fusky za super cenu. Ale i tak jsem vybrala peněenku, e mi tam zůstala dvacka a nějaký mince
Cestou domů jsme potkali kolkáčky na procházce, Adámek chtěl hned s nima, musela jsem mu vysvětlovat, e se jetě musí párkrát vyspinkat a půjde, a dostane narozeninový dortík
Jdeme obědvat a hodím to nové oblečení do pračky, aspoň na krátký program, a to vysmrádne.
Není tady
Gábi, tak to bude dobré, a půjde Áďa do kolky. Ty reakce, e chce k dětem jsou .
Nám nely hoďku počítače, tak jsme sběhly s kolegyní na oběd a u zase makáme.
Po práci jdu hned pro Aný do druiny, u umí hodiny, začaly jí o prázdninách bavit, tak ví e přijdu v 15,20, tak musím máknout, aby mi tram neujela. Bude mě kontrolovat, abych nepřila pozdě.
Není tady