29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
A vzťah - každý - je hlavne tvrdá práca, vôľa na oboch stranách (ideálne) a aj troška toho šťastia. Ale určite to nie je niečo fixné, nemenné a raz a navždy darované niekým zhora (osudom? bohom?...). Vzťahy si, tak ako väčšinu vecí v živote, tvoríme my sami.
Není tady
Ano, Selimo, souhlasím. Vztah se mění. Tvoříme si ho my sami.
Ale přesto v něm láska může být od začátku do konce.
Myslím si, že pokud tam láska je, tak tam nenastane odcizení. Protože když se partneři skutečně milují, tak tu tvrdou práci na vztahu dělat chtějí. Neodcizí se a nejsou k sobě lhostejní. Chtějí se.
A o takovém vztahu stále píšu. Že si v něm přeji žít. Možná se mýlím,ale myslela jsem si, že to chce každý člověk. Směřovat k ideálnímu vztahu za stálé lásky mezi partnery a dostat se k němu co nejblíže.
Upravil(a) Eva. (6. 4. 2014 7:48)
Není tady
Jj, dostávat se co nejblíže našemu ideálnímu pojetí lásky...ne proto, abych o ní mohla říkat jak je ideální, ale abych to takhle prožívala.
Každý vztah, v každé své fázi má něco do sebe. Každá ta fáze je důležitá. Propady i sblížení (vždyť jak sladce pak takové "znovupřiblížení" chutná! :-))
Také náš vztah procházel a bude procházet mnoha proměnami.
Vím, je to přirozené, a jsem namířená spíše na teď, jak teď to prožívám.
Protože co bylo, nezměním, a co bude, to nevím a nechci vědět.
Stále více si uvědomuji, že žiju teď, v tuhle chvíli. A ne až pak, až se muž vrátí domů z práce, zhor..., nebo až já přijedu ze školy, práce...
Že vztah trvá i když nejsme u sebe a zrovna neřešíme něco spolu. Že i ty stavy odloučení a odcizení jsou jen dynamikou celého vztahu. Že jsem s ním zažila růžový obláček, i plácání v blátě. Že se s ním směju i kvůli vztahu dokážu být hodně smutná. A že vlastně to celé dohromady je ten vztah, a nejde oddělit jedna část od druhé.
Důvod, proč tu o tom píšu, je myslím splněn. Tím, jak si myšlenky sumíruji , jsem došla k tomuhle poznání a fakt se mi ulevuje.
Tohle ale přesně nemůžu řešit se svým mužem. Resp.můžu mu to říct, ale vůbec by nemoh´ pobrat tohle hnutí mé ženské mysli. Chlapi to maj´jinak.
Díky že jste mi v tom pomohly, holky. :-)
Není tady
Damil..........i já si to ráda přečtu......i mně to něco....moc ...dá
Není tady
Damila napsal(a):
Jj, dostávat se co nejblíže našemu ideálnímu pojetí lásky...ne proto, abych o ní mohla říkat jak je ideální, ale abych to takhle prožívala.
Každý vztah, v každé své fázi má něco do sebe. Každá ta fáze je důležitá. Propady i sblížení (vždyť jak sladce pak takové "znovupřiblížení" chutná! :-))
Stále více si uvědomuji, že žiju teď, v tuhle chvíli. A ne až pak, až se muž vrátí domů z práce, zhor..., nebo až já přijedu ze školy, práce...
Že vztah trvá i když nejsme u sebe a zrovna neřešíme něco spolu. Že i ty stavy odloučení a odcizení jsou jen dynamikou celého vztahu. Že jsem s ním zažila růžový obláček, i plácání v blátě. Že se s ním směju i kvůli vztahu dokážu být hodně smutná. A že vlastně to celé dohromady je ten vztah, a nejde oddělit jedna část od druhé.
Důvod, proč tu o tom píšu, je myslím splněn. Tím, jak si myšlenky sumíruji , jsem došla k tomuhle poznání a fakt se mi ulevuje.
Tohle ale přesně nemůžu řešit se svým mužem. Resp.můžu mu to říct, ale vůbec by nemoh´ pobrat tohle hnutí mé ženské mysli. Chlapi to maj´jinak.
Damilo, krásně jsi to shrnula. I ten ideální vztah - ne proto, aby si to člověk říkal, ale aby to tak prožíval, aby mu bylo dobře. Podle mě je důležité, aby ve vztahu byla stále láska. Když se ztratí, zůstane studeno. Jako to bylo se mnou a BM. Pak už se nelze přiblížit.
Napadlo mě, tohle jsou přesně ty věci, o kterých se mluví s kamarádkami, které se s partnerem nedají probírat.
Také ti děkuji.
Upravil(a) Eva. (6. 4. 2014 8:27)
Není tady
Damila napsal(a):
Nj, si kladu otázku, co je ten ideál, kde jsem ho vzala, a proč zrovna takový a ne jiný... A jestli to není zrovna ta snaha dosahovat ideálu, která brání v obyčejným vnímání.. potažmo v obyčejným žití
Není tady
gymnasión napsal(a):
Damila napsal(a):
Nj, si kladu otázku, co je ten ideál, kde jsem ho vzala, a proč zrovna takový a ne jiný... A jestli to není zrovna ta snaha dosahovat ideálu, která brání v obyčejným vnímání.. potažmo v obyčejným žití
Nu, to já nevím, jaký ty máš ideál. Kde jsi ho vzala a proč je zrovna takový... A jestli vůbec nějaký máš. Povinné to není.
Za sebe - má ideální představa mi nebrání ve vnímání krásy věcí, kterým říkáme obyčejné a obyčejných chvilek každého dne tady a teď.
Není tady
Eva. napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Damila napsal(a):
Nu, to já nevím, jaký ty máš ideál. Kde jsi ho vzala a proč je zrovna takový... A jestli vůbec nějaký máš. Povinné to není.
Za sebe - má ideální představa mi nebrání ve vnímání krásy věcí, kterým říkáme obyčejné a obyčejných chvilek každého dne tady a teď.
Rychlost splašeného koně nic neznamená (Jean Cocteau)
Není tady
Damila napsal(a):
Tohle je moc hezké
Máš se o co opřít, nikdo ti to nevezme, protože to je z tebe - tvoje poznání, vnímání, zkušenost.
Super
Není tady
Ahoj, Damilo
Tak jsem si nejdřív myslela, že jsem schizofrenik a že si moje druhé ego založilo nový nick…
Ten tvůj první příspěvek – to jsou přesně moje pocity a moje slova … avšak stejně jako u tebe, slova, která zůstala nevyřčena. Nebo pokud vyřčena, tak ne pro uši dotyčného. Jediný rozdíl mezi námi vidím v tom, že já jsem s přítelem už asi 22 let a nejsme manželé. Ale jinak to sedne jako příslovečná část těla na hrnec
Po přečtení tvého prvního příspěvku jsem byla zvědavá , co s tím asi tak budeš dále dělat. A musím se přiznat, že situaci řeším podobně jako ty = tedy ne-řeším.
Občas zkouším něco jako vyprovokovat změnu, ale s postupem let moje pokusy mají delší a delší intervaly. Zkoušela jsem drobné změny typu výlety, večeře, jiná destinace dovolené. Zkoušela jsem určité změny v sexu (případně v přístupu k sexu). Zkoušeli jsme kdysi i významnou změnu (dá-li se to tak říct) – a to mít spolu dítě (nevyšlo do a dnes říkám, díkybohu). Jakékoli změny byly ne přímo odmítnuty, ale jaksi se nesetkaly s velkým nadšením, dá se říci, že jsem se i někdy spíše „vytrestala“ já.
Takže jsem se po čase přestala snažit něco měnit. Zařídila jsem se podle sebe a postupem času zjišťuji, že se sebou je mi nejlíp.
Možná je to věkem, ale už mi to vyhovuje.
Jen občas ten červíček zahlodá, zvláště při sledování nějakého romantického filmu. Schází mi přitulení a takové to živočišné teplo , ale co… koupím si psa
Díky za tvoje povídání a měj se se sebou taky hezky
Jess.
Upravil(a) Jessika (8. 4. 2014 12:38)
Není tady
Jessiko, změny v sexu - to mě přivedlo na kacířskou myšlenku - co trojka, nebo čtyřka?
Není tady
Zkusili jsme swingers party
Jako změna dobrý, ale podruhý už to taky nebylo ono...
Upravil(a) Jessika (8. 4. 2014 11:04)
Není tady
Damila napsal(a):
Damilo, moc gratuluju k tomuto Tvému poznání. Já myslím, že to je to nejlepší, k čemu jsi teď mohla dojít. Opravdu věřím tomu, že to dobře dopadne.
Není tady
Čtu příspěvky k tomuto tématu, protože věkem by mi mělo být blízké. Krizi středního věku ve vztahu chválabohu nemám. Doufám, že ani můj manžel.
Pravdou je, že můj manžel nikdy nedával najevo zamilovanost, jako vidíme ve filmech. Že by mne jen tak chytil za ruku, když někam jdeme, ani náhodou. To mne chytne za ruku, když mne chce před něčím chránit. Ve společnosti nedává najevo žádné intimnosti apod.
Přesto vím, že mne má rád, je to člověk, který mi pomůže, u kterého se můžu vyplakat, se kterým můžu otevřeně mluvit.
S přibývajícím věkem je pro mne náš vztah čím dál lepší, vůbec si nedovedu představit, že bychom spolu nebyli.
Samozřejmě, že se na sebe naštveme, pohádáme se, ale ani jeden to nikdy nenechal zajít tak daleko, že by byla těžká cesta zpět.
Když vím, že udělám chybu, že nemám pravdu, tak to přiznám.
Není tady
Nemyslím si, že by zvýšení obsazenosti ložnice mohlo mít kladný vliv na vztah. Spíš rozkladný.
Není tady
modrovous napsal(a):
Nemyslím si, že by zvýšení obsazenosti ložnice mohlo mít kladný vliv na vztah. Spíš rozkladný.
To si myslím taky
Není tady
modrovous napsal(a):
Tak já bych je vyhnala všechny. Všechno.
Není tady
Nečetla jsem, že by tady někdo mluvil o ložnici.
Není tady
Nela napsal(a):
modrovous napsal(a):
To si myslím taky
Tady je krásně vidět ta zaprděnost
Nepsala jsem o zvýšení obsazenosti ložnice, ale o změně v přístupu k sexu.
Víte, co s chlapem udělá, když se před ním mazlíte s jinou ženou?
Upravil(a) Jessika (9. 4. 2014 8:24)
Není tady
Jessika napsal(a):
Nela napsal(a):
modrovous napsal(a):
To si myslím taky
Nevím, ale živě si dovedu představit, co by udělal se mnou pohled na dva mazlící se chlapy..................... nic, rozhodně by mě to nerajcovalo.
Vzpomněla jsem si na písničku Karla Černocha a Petera Dvorského "Láska prý...... je jako moře....."
Pak někde byl komentář k té písničce, autor komentáře psal, že si představuje dvě nahá bílá tlustá těla běhající po pláži ...................
Nějak jsem na chlapy, mazlit se v posteli se ženskou, to by mě asi ani moc nebavilo. Takovou oběť bych svýmu muži nepřinesla, ani kdyby ho to potěšilo sebevíc. Jsem teda zřejmě sobec, protože představa, že by pak chtěl i moji "spolumazlici" ......................... o chlapa se rozhodně dělit nehodlám
Není tady
Pro někoho by to byla oběť.
Pro někoho je to příjemné, nebo i přirozené. Třeba pro lesbičky (nebo gaye). Rodíme se s různou mírou orientace na druhé a vlastní pohlaví. Tak to prostě je.
Není tady
Modroočka napsal(a):
vím, ale živě si dovedu představit, co by udělal se mnou pohled na dva mazlící se chlapy..................... nic, rozhodně by mě to nerajcovalo.
Nějak jsem na chlapy, mazlit se v posteli se ženskou, to by mě asi ani moc nebavilo. Takovou oběť bych svýmu muži nepřinesla, ani kdyby ho to potěšilo sebevíc.
Jsem teda zřejmě sobec, protože představa, že by pak chtěl i moji "spolumazlici" ......................... o chlapa se rozhodně dělit nehodlám
ad to první: též bych ztratila libido , ale o tom jsem nepsala, psala jsem o holkách
ad to druhé: nepovažovala jsem to za oběť, prostě jsem to zkusila, navíc to byla moc pěkná a hebounká holka
ad to třetí: jak bych se mohla dělit/nedělit o chlapa? copak mi patří?
Není tady
Jessika napsal(a):
Nela napsal(a):
modrovous napsal(a):
To si myslím taky
Ale jdi ty. Proč zaprděnost? Já nemám nic proti sexu víc než ve dvou, jen si nemyslím, že by v tomhle případě mohl zlepšit kvalitu vztahu. Možná ve fungujícím vztahu jako zpestření, proč ne, ale v tomhle případě mi to připadá stejné, jako zachraňovat krachující vztah pořízením dítěte.
Není tady
Jasně, Majko, ale pro mě to prostě není přirozený, takže tak.
Věřím, že mnoha chlapům se to líbí, koukat se a přidat se.
Mně tahle představa nijak nevzrušuje,ani jako zpestření
Gayové a lesbičky to mají jinak. Nevím, jestli by lesbičku vzrušoval pohled na její partnerku mazlící se v posteli s chlapem, například.
Není tady
Dva muži a jedna žena taky nemusí být marný.
Není tady