19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Pokud k tomu můu něco říct-já ale nechci ádný ideální vztah.
To bych chtěla něco co neexistuje.
Není tady
aprill, není se o čem přít. Kadý máme svou představu toho jediného vztahu z nebe.
Já ji mám takovouhle.
Damilo, ideální vztah neexistuje. Proto se taky jmenuje ideální. Ale v ivotě člověka je vztah, který se jeho ideálnímu z těch vech, které zail, nejvíce přiblíí. Ne se třeba pokazí.
Upravil(a) Eva. (5. 4. 2014 13:39)
Není tady
Eva. napsal(a):
aprill, není se o čem přít. Kadý máme svou představu toho jediného vztahu z nebe.
Já ji mám takovouhle.
Damilo, ideální vztah neexistuje. Proto se taky jmenuje ideální. Ale v ivotě člověka je vztah, který se jeho ideálnímu z těch vech, které zail, nejvíce přiblíí. Ne se třeba pokazí.
Vdycky se to pokazí .... nic netrvá věčně
Není tady
Grainne napsal(a):
Jene.... já píu o tom z nebe, co se nepokazí. A trvá a do smrti jednoho z partnerů. A moná i pak.
Není tady
Eva. napsal(a):
Grainne napsal(a):
Jene.... já píu o tom z nebe, co se nepokazí. A trvá a do smrti jednoho z partnerů. A moná i pak.
aha ... o nebi nic nevím ... jsem přízemní člověk
Není tady
Eva. napsal(a):
Já ji mám takovouhle.
Dy jo, dy to píu.výe.
Já nechci ani vztah "z nebe".
Já chci vztah na zemi. A ten mám. Jen mám potřebu si o tom povídat. A to je celý....
Není tady
Aha. Já jsem to pochopila tak, e to, jaký je vá vztah momentálně, ti nevyhovuje (nedostatek sexu, sdílení, intimity) a e hledá rady, jak ho zlepit, aby ses v něm zase cítila dobře.
Tak pardon.
Není tady
Eva. napsal(a):
Aha. Já jsem to pochopila tak, e to, jaký je vá vztah momentálně, ti nevyhovuje (nedostatek sexu, sdílení, intimity) a e hledá rady, jak ho zlepit, aby ses v něm zase cítila dobře.
Tak pardon.
Moje hlavní potřeba je mluvit o tom. Ale jasně, píu sem, protoe mě něco trápí. Ale zároveň si nejsem jistá, jestli na to jsou rady. Spí mě zajímaly dalí názory, zkuenosti. A vezmu si z toho co potřebuji. Ale jsem za vechny vae názory vděčná, děkuji za ně.
Není tady
Myslím, e ádné univerzální rady nejsou.
Partneři by ale určitě měli spolu mluvit, mluvit, mluvit. Neměli by se uzavřít do sebe. Ale na to vdy musí být dva. Jeden nezmůe nic, pokud je druhý zavřený a nechce se z jakýchkoliv důvodů otevřít.
Já nad tím taky přemýlím, jestli kadý vztah dříve nebo později nedospěje k mrtvému bodu, ze kterého u není návratu. Jestli ná nynějí vztah s mým přítelem tak také jednou neskončí. Ale věřím, e pokud budeme (ve vztahu s kýmkoliv, ne jenom s tímto konkrétním) oba chtít být spolu, budeme spolu mluvit o hezkém i o tom, co nás ve vztahu trápí, budeme ochotni vycházet si vzájemně vstříc, budeme se milovat a bude mezi námi fyzická přitalivost, tak neskončí.
Není tady
Eva. napsal(a):
Partneři by ale určitě měli spolu mluvit, mluvit, mluvit. Neměli by se uzavřít do sebe. Ale na to vdy musí být dva. Jeden nezmůe nic, pokud je druhý zavřený a nechce se z jakýchkoliv důvodů otevřít.
Já nad tím taky přemýlím, jestli kadý vztah dříve nebo později nedospěje k mrtvému bodu, ze kterého u není návratu. Jestli ná nynějí vztah s mým přítelem tak také jednou neskončí. Ale věřím, e pokud budeme (ve vztahu s kýmkoliv, ne jenom s tímto konkrétním) oba chtít být spolu, budeme spolu mluvit o hezkém i o tom, co nás ve vztahu trápí, budeme ochotni vycházet si vzájemně vstříc, budeme se milovat a bude mezi námi fyzická přitalivost, tak neskončí.
Tak to bych ti upřímně přála. Kdyby to lo.
Potí je v tom, e člověk se v ivotě mění. Nejsem ta, co se ve dvaceti vdávala, můj mu taky není ten, co byl kdysi. Přirozeně. Mluvili jsme spolu, mluvíme i teď. Ale kdy má holt člověk (chlap) blbou náladu, tak ho neumluvím. Chlapi taky procházejí krizí středního věku, maj právo se měnit a třeba i nemluvit.
Mně spíe jde o to zvládání teď jak to je, ne e bych to mohla nějak radikálně změnit.
Já si naopak nemyslím, e ná vztah bude stále stejný, je mi jasné, e se bude i nadále měnit. A e představa, e si budem vycházet neustále vstříc, jeden druhému, a e se budem milovat (i fyzicky) do devadesáti...to fakt já vidím jinak.
Spíe se snaím přijmout nezměnitelné a změnit jen to málo co změnit můu...
hele, já si myslím, e manel není ten jedinej, co je "na vině" ohledně naeho vztahu. Já jsem asi taky pěkné kvítko.
Ale nemívám blbou náladu, nejsem morous, neprudím. Stáhnu se a třeba brečím.
Kadý máme holt tu strategii zvládání jinou.
Jak to má třeba ty? Jak by ses charakterizovala, svou roli ve vztahu? Jste oba rovnocenní, nebo je někdo dominantnějí? Řeíte ve spolu? Říká mu vechny své pocity, hnutí mysli?
Není tady
Jen si říkám, měsíc, dva, to u je i na mě moc, abych vydrela vedle něj být jako bratr a sestra.
Damilo, hodně se dnes mluví o tzv. muském přechodu, o poklesu pohl. hormonů. problémech s prostatou. A jeliko je to pro mue velice citlivá záleitost, velice je to znejistí, jsou podrádění apod. Co kdy je toto důvodem manelovy odtaitosti? Moná se s tím jen potřebuje srovnat, přijmout tuhle změnu. Nezkusili jste o tom mluvit?
Není tady
Judyna napsal(a):
Jen si říkám, měsíc, dva, to u je i na mě moc, abych vydrela vedle něj být jako bratr a sestra.
Damilo, hodně se dnes mluví o tzv. muském přechodu, o poklesu pohl. hormonů. problémech s prostatou. A jeliko je to pro mue velice citlivá záleitost, velice je to znejistí, jsou podrádění apod. Co kdy je toto důvodem manelovy odtaitosti? Moná se s tím jen potřebuje srovnat, přijmout tuhle změnu. Nezkusili jste o tom mluvit?
Jasně, nějaký důvod je. Taky mě napadlo, e v tom mohou být i hormony. I mui mají své dny, e jo. :-)
Ne, nemluvili jsme o tom. Momentálně o vztahu spolu nemluvíme vůbec. Jinak spolu komunikujeme normálně. O práci, dětech, věcech kolem domácnosti.
Napadlo mě u i e jsem přibrala (to je pravda, není to moc, ale on mě takhle nezná, měla jsem dlouho spíe podváhu) a prostě ho nepřitahuji.
Kdoví co v tom je.
Já to teď s ním otvírat nemůu, musím počkat, a bude chtít sám.
Není tady
Dobře, kdy o tom zatím mluvit nemůete, zkus tedy brát aspoň v potaz to, e můe mít nějaký ten "muský" problém a tedy e příčinou jeho nenálady není to, e u o Tebe tolik nestojí, či to, e jsi něco přibrala.
Můe ho zrovna tak, jako Tebe trápit to, e u "to" tak nejde. A reaguje tak, jak reaguje, aby se to "neprovalilo".
Není tady
Jo, je to moné. Ale taky příčina můe být úplně jiná, ne můj píček či jeho prostata...
Jde asi o to spíe přijmout e to je teď takhle a e třeba nikdy nezjistím proč.
Dík za konzultaci, pomohlo mi to si vyjasnit mé monosti.
Nicméně na znormalizování postavy hodlám popracovat, u kvůli sobě....
Není tady
Eva. napsal(a):
Grainne napsal(a):
hodně naivní
Není tady
Eva. napsal(a):
myslí, e tvůj skvělý partner je tak dokonalý a hovoří o vem co ho trápí i se svou manelkou?
Není tady
Damila napsal(a):
Jo, je to moné. Ale taky příčina můe být úplně jiná, ne můj píček či jeho prostata...
No tak to jo, to beru a drím palce.
Není tady
Damila napsal(a):
Jak to má třeba ty? Jak by ses charakterizovala, svou roli ve vztahu? Jste oba rovnocenní, nebo je někdo dominantnějí? Řeíte ve spolu? Říká mu vechny své pocity, hnutí mysli?
Děkuji za otázky k přemýlení. Pro mě je rovnocennost asi něco jiného, ne pro tebe. Mé pojetí rovnocennosti nevylučuje, e je některý z partnerů dominantnějí. Potřebuji dominantnějího mue. Aby mě ochraňoval, abych si ho váila, obdivovala ho a troku k němu vzhlíela. A přesto jsme ve vztahu rovnocenní.
Řeíme spolu ve, co se týká naeho vztahu.
Neříkám mu vechny své pocity, hnutí mysli. Od toho partner není. Od toho jsou kamarádky.
Upravil(a) Eva. (5. 4. 2014 20:17)
Není tady
aprill napsal(a):
myslí, e tvůj skvělý partner je tak dokonalý a hovoří o vem co ho trápí i se svou manelkou?
Můj partner není dokonalý. Co je to vlastně dokonalý? Nikdo a vichni jsme dokonalí.
Můj partner je dokonalý pro mě.
Kdyby hovořil o vem, co ho trápí, se svou manelkou, kdyby se neodcizili a neili vedle sebe, nebyli bychom my dva spolu.
Není tady
Eva. napsal(a):
Damila napsal(a):
Děkuji za otázky k přemýlení. Pro mě je rovnocennost asi něco jiného, ne pro tebe. Mé pojetí rovnocennosti nevylučuje, e je některý z partnerů dominantnějí. Potřebuji dominantnějího mue. Aby mě ochraňoval, abych si ho váila, obdivovala ho a troku k němu vzhlíela. A přesto jsme ve vztahu rovnocenní.
Řeíme spolu ve, co se týká naeho vztahu.
Neříkám mu vechny své pocity, hnutí mysli. Od toho partner není. Od toho jsou kamarádky.
Tak to mám pocit, e mám naprosto stejně.
Není tady
Damila napsal(a):
Takhle to nejspí bude, Damilo. Přijmout. Jestli má pocit, e se s tím nedá udělat nic.
Není tady
Zrovna tak, jako Eva, jsem přemýlela nad Damilinou větou, kterou Eva vytučnila.
Mám na to tochu jiný pohled - spí ne přijmout a moná nikdy nezjistit, co se děje, bych zvolila trpělivost, ovem s určitými mezemi. Pokud by to trvalo delí dobu, zeptala bych se, o do jde, co se děje. Protoe problémy větinou nezmizí tím, e se neřeí a navíc, pokud si spolu ena a mu dokáou promluvit, spoustu věcí se dá vysvětlit a pak třeba i vyřeit (anebo přijmout, kdy ví, o co jde)
Nevím, jestli Damila dokáe příjmout současný stav, vypadá to, e ji hodně trápí. Bude se o to dlouho snait, bude čím dál neastnějí a budou se akorát sobě dál zdalovat.
Moná.
Není tady
Mám na mysli přijmout tady a teď, jestli s tím teď nedokáe nic jiného udělat. Ne na věčné časy. Časem ji to doene ke snaze o nějaké řeení. Je jetě mladá, aby vedle sebe ili jako bratr a sestra.
Není tady
Jo, líbí se mi ta formulace - trpělivost s určitými mezemi.
Já u se o sblíení pokusila, prostě jen jsem si přilehla abychom se dotkli,přitulila se. Ale nedělo se nic. Ani tak, ani tak. Leel dál, neutek. To je ve.
Já nechci přímo sex, spí mi chybí dotek. Ono se to časem vyřeí.
Myslím, e vyumět to nenechám-čistě proto, e to nevydrím.
Jinak komunikujeme velmi dobře. Pomáháme si, ve jakoby v pohodě. Jen mě najednou nechce. Moji blízkost. A to mi pochopitelně nepřidá. Asi si dám termín do konce měsíce, pak to rozlousknu. trochu se toho bojím. přirozeně.
Není tady
Eva. napsal(a):
Damilo, já ti rozumím.
Ale ty asi nerozumí mně.
Řeknu to zjednodueně. U lásky s velkým L (kdy u jsi to takto pojmenovala) nedojde ve vztahu k takovému odcizení, jaké tady popisuje. To jsem tím vím chtěla říct. Protoe ti dva lidé k sobě prostě patří. Láska není euforie ani zamilování. Láska je prostě láska.
Sdílet partnera nijak nepřiměje, kdy sám nebude chtít. Moná jsem naivní, ale stále si myslím, e i sdílení je součást vztahu, kdy se potkají ti praví. Sdílení, které ani věkem ani délkou vztahu nekončí a pořád tady je.
Láska s Velkým L je filmový produkt. Láska je láska a vzah je vzah a aj vo vzahu plnom lásky môu nasta krízy, odcudzenie, rozchod, alebo opätovné zblíenie. Vzah je ivý organizmus a má svoj vývoj (prípadne stagnáciu, ale tá dlho nevydrí...) a to bez ohžadu na vežké alebo malé L.
Není tady