Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 5. 4. 2014 13:31

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Re: Krize středního věku ?

Pokud k tomu můžu něco říct-já ale nechci žádný ideální vztah.
To bych chtěla něco co neexistuje.

Není tady

#52 5. 4. 2014 13:38

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

aprill, není se o čem přít. Každý máme svou představu toho jediného vztahu z nebe.
Já ji mám takovouhle.

Damilo, ideální vztah neexistuje. Proto se taky jmenuje ideální.  Ale v životě člověka je vztah, který se jeho ideálnímu z těch všech, které zažil, nejvíce přiblíží. Než se třeba pokazí.

Upravil(a) Eva. (5. 4. 2014 13:39)

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#53 5. 4. 2014 13:46

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

aprill, není se o čem přít. Každý máme svou představu toho jediného vztahu z nebe.
Já ji mám takovouhle.

Damilo, ideální vztah neexistuje. Proto se taky jmenuje ideální.  Ale v životě člověka je vztah, který se jeho ideálnímu z těch všech, které zažil, nejvíce přiblíží. Než se třeba pokazí.

Vždycky se to pokazí .... nic netrvá věčně smile

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#54 5. 4. 2014 13:54

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Grainne napsal(a):

Jenže.... já píšu o tom z nebe, co se nepokazí. A trvá až do smrti jednoho z partnerů. A možná i pak. smile

Není tady

#55 5. 4. 2014 13:57

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

Grainne napsal(a):

Jenže.... já píšu o tom z nebe, co se nepokazí. A trvá až do smrti jednoho z partnerů. A možná i pak. smile

aha ... o nebi nic nevím ... jsem přízemní člověk smile

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#56 5. 4. 2014 14:55

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Já ji mám takovouhle.

Dyť jo, dyť to píšu.výše.
Já nechci ani vztah "z nebe".
Já chci vztah na zemi. A ten mám. Jen mám potřebu si o tom povídat. A to je celý....

Není tady

#57 5. 4. 2014 15:08

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Aha. Já jsem to pochopila tak, že to, jaký je váš vztah momentálně, ti nevyhovuje (nedostatek sexu, sdílení, intimity) a že hledáš rady, jak ho zlepšit, aby ses v něm zase cítila dobře.
Tak pardon.

Není tady

#58 5. 4. 2014 15:20

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Aha. Já jsem to pochopila tak, že to, jaký je váš vztah momentálně, ti nevyhovuje (nedostatek sexu, sdílení, intimity) a že hledáš rady, jak ho zlepšit, aby ses v něm zase cítila dobře.
Tak pardon.

Moje hlavní potřeba je mluvit o tom. Ale jasně, píšu sem, protože mě něco trápí. Ale zároveň si nejsem jistá, jestli na to jsou rady. Spíš mě zajímaly další názory, zkušenosti. A vezmu si z toho co potřebuji. Ale jsem za všechny vaše názory vděčná, děkuji za ně.

Není tady

#59 5. 4. 2014 15:56

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Myslím, že žádné univerzální rady nejsou.
Partneři by ale určitě měli spolu mluvit, mluvit, mluvit. Neměli by se uzavřít do sebe. Ale na to vždy musí být dva. Jeden nezmůže nic, pokud je druhý zavřený a nechce se z jakýchkoliv důvodů otevřít.

Já nad tím taky přemýšlím, jestli každý vztah dříve nebo později nedospěje k mrtvému bodu, ze kterého už není návratu. Jestli náš nynější vztah s mým přítelem tak také jednou neskončí. Ale věřím, že pokud budeme (ve vztahu s kýmkoliv, ne jenom s tímto konkrétním) oba chtít být spolu, budeme spolu mluvit o hezkém i o tom, co nás ve vztahu trápí, budeme ochotni vycházet si vzájemně vstříc, budeme se milovat a bude mezi námi fyzická přitažlivost, tak neskončí.

Není tady

#60 5. 4. 2014 17:59

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Partneři by ale určitě měli spolu mluvit, mluvit, mluvit. Neměli by se uzavřít do sebe. Ale na to vždy musí být dva. Jeden nezmůže nic, pokud je druhý zavřený a nechce se z jakýchkoliv důvodů otevřít.

Já nad tím taky přemýšlím, jestli každý vztah dříve nebo později nedospěje k mrtvému bodu, ze kterého už není návratu. Jestli náš nynější vztah s mým přítelem tak také jednou neskončí. Ale věřím, že pokud budeme (ve vztahu s kýmkoliv, ne jenom s tímto konkrétním) oba chtít být spolu, budeme spolu mluvit o hezkém i o tom, co nás ve vztahu trápí, budeme ochotni vycházet si vzájemně vstříc, budeme se milovat a bude mezi námi fyzická přitažlivost, tak neskončí.

Tak to bych ti upřímně přála. Kdyby to šlo.

Potíž je v tom, že člověk se v životě mění. Nejsem ta, co se ve dvaceti vdávala, můj muž taky není ten, co byl kdysi. Přirozeně. Mluvili jsme spolu, mluvíme i teď. Ale když má holt člověk (chlap) blbou náladu, tak ho neumluvím. Chlapi taky procházejí krizí středního věku, maj právo se měnit a třeba i nemluvit.

Mně spíše jde o to zvládání teď jak to je, než že bych to mohla nějak radikálně změnit.

Já si naopak nemyslím, že náš vztah bude stále stejný, je mi jasné, že se bude i nadále měnit. A že představa, že si budem vycházet  neustále vstříc, jeden druhému, a že se budem  milovat (i fyzicky) do devadesáti...to fakt já vidím jinak.
Spíše se snažím přijmout nezměnitelné a změnit jen to málo co změnit můžu...

hele, já si myslím, že manžel není ten jedinej, co je "na vině" ohledně našeho vztahu. Já jsem asi taky pěkné kvítko.smile
Ale nemívám blbou náladu, nejsem morous, neprudím. Stáhnu se a třeba brečím.
Každý máme holt tu strategii zvládání jinou.

Jak to máš třeba ty? Jak by ses charakterizovala, svou roli ve vztahu? Jste oba rovnocenní, nebo je někdo dominantnější? Řešíte vše spolu? Říkáš mu všechny své pocity, hnutí mysli?

Není tady

#61 5. 4. 2014 18:50

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Jen si říkám, měsíc, dva, to už je i na mě moc, abych vydržela vedle něj být jako bratr a sestra.

Damilo, hodně se dnes mluví o tzv. mužském přechodu, o poklesu pohl. hormonů. problémech s prostatou. A jelikož je to pro muže velice citlivá záležitost, velice je to znejistí, jsou podráždění apod. Co když je toto důvodem manželovy odtažitosti? Možná se s tím jen potřebuje srovnat, přijmout tuhle změnu. Nezkusili jste o tom mluvit?

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#62 5. 4. 2014 19:07

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

Jen si říkám, měsíc, dva, to už je i na mě moc, abych vydržela vedle něj být jako bratr a sestra.

Damilo, hodně se dnes mluví o tzv. mužském přechodu, o poklesu pohl. hormonů. problémech s prostatou. A jelikož je to pro muže velice citlivá záležitost, velice je to znejistí, jsou podráždění apod. Co když je toto důvodem manželovy odtažitosti? Možná se s tím jen potřebuje srovnat, přijmout tuhle změnu. Nezkusili jste o tom mluvit?

Jasně, nějaký důvod je. Taky mě napadlo, že v tom mohou být i hormony. I muži mají své dny, že jo. :-)
Ne, nemluvili jsme o tom. Momentálně o vztahu spolu nemluvíme vůbec. Jinak spolu komunikujeme normálně. O práci, dětech, věcech kolem domácnosti.
Napadlo mě už i že jsem přibrala (to je pravda,  není to moc, ale on mě takhle nezná, měla jsem dlouho spíše podváhu) a prostě ho nepřitahuji.
Kdoví co v tom je.
Já to teď s ním otvírat nemůžu, musím počkat, až bude chtít sám.

Není tady

#63 5. 4. 2014 19:16

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Dobře, když o  tom zatím mluvit nemůžete, zkus tedy brát aspoň  v potaz to, že může mít nějaký ten "mužský" problém a tedy že příčinou jeho nenálady není to,  že už o Tebe tolik nestojí, či to, že jsi něco přibrala.
Může ho zrovna tak, jako Tebe trápit to, že už "to" tak nejde. A reaguje tak, jak reaguje, aby se to "neprovalilo".

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#64 5. 4. 2014 19:22

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Jo, je to možné. Ale taky příčina může být úplně jiná, než můj špíček či jeho prostata...
Jde asi o to spíše přijmout že to je teď takhle a že třeba nikdy nezjistím proč.
Dík za konzultaci, pomohlo mi to si vyjasnit mé možnosti. smile
Nicméně na znormalizování postavy hodlám popracovat, už kvůli sobě....

Není tady

#65 5. 4. 2014 19:26

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Eva. napsal(a):

Grainne napsal(a):

hodně naivní

Není tady

#66 5. 4. 2014 19:40

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Eva. napsal(a):

myslíš, že tvůj skvělý partner je tak dokonalý a hovoří o všem co ho trápí i se svou manželkou?

Není tady

#67 5. 4. 2014 20:13

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Damila napsal(a):

Jo, je to možné. Ale taky příčina může být úplně jiná, než můj špíček či jeho prostata...
Jde asi o to spíše přijmout že to je teď takhle a že třeba nikdy nezjistím proč.

No tak to jo, to beru a držím palce.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#68 5. 4. 2014 20:14

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Damila napsal(a):

Jak to máš třeba ty? Jak by ses charakterizovala, svou roli ve vztahu? Jste oba rovnocenní, nebo je někdo dominantnější? Řešíte vše spolu? Říkáš mu všechny své pocity, hnutí mysli?

Děkuji za otázky k přemýšlení. Pro mě je rovnocennost asi něco jiného, než pro tebe. Mé pojetí rovnocennosti nevylučuje, že je některý z partnerů dominantnější. Potřebuji dominantnějšího muže. Aby mě ochraňoval, abych si ho vážila, obdivovala ho a trošku k němu vzhlížela. A přesto jsme ve vztahu rovnocenní.
Řešíme spolu vše, co se týká našeho vztahu.
Neříkám mu všechny své pocity, hnutí mysli. Od toho partner není. Od toho jsou kamarádky.

Upravil(a) Eva. (5. 4. 2014 20:17)

Není tady

#69 5. 4. 2014 20:17

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

aprill napsal(a):

myslíš, že tvůj skvělý partner je tak dokonalý a hovoří o všem co ho trápí i se svou manželkou?

Můj partner není dokonalý. Co je to vlastně dokonalý? Nikdo a všichni jsme dokonalí.
Můj partner je dokonalý pro mě.
Kdyby hovořil o všem, co ho trápí, se svou manželkou, kdyby se neodcizili a nežili vedle sebe, nebyli bychom my dva spolu.

Není tady

#70 5. 4. 2014 20:19

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Damila napsal(a):

Děkuji za otázky k přemýšlení. Pro mě je rovnocennost asi něco jiného, než pro tebe. Mé pojetí rovnocennosti nevylučuje, že je některý z partnerů dominantnější. Potřebuji dominantnějšího muže. Aby mě ochraňoval, abych si ho vážila, obdivovala ho a trošku k němu vzhlížela. A přesto jsme ve vztahu rovnocenní.
Řešíme spolu vše, co se týká našeho vztahu.
Neříkám mu všechny své pocity, hnutí mysli. Od toho partner není. Od toho jsou kamarádky.

Tak to mám pocit, že mám naprosto stejně.

Není tady

#71 5. 4. 2014 20:21

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Damila napsal(a):

Takhle to nejspíš bude, Damilo. Přijmout. Jestli máš pocit, že se s tím nedá udělat nic.

Není tady

#72 5. 4. 2014 21:08

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Zrovna tak, jako Eva, jsem přemýšlela nad Damilinou větou, kterou Eva vytučnila.
Mám na to tochu jiný pohled - spíš než přijmout a možná nikdy nezjistit, co se děje, bych zvolila trpělivost, ovšem s určitými mezemi. Pokud by to trvalo delší dobu, zeptala bych se, o do jde, co se děje. Protože problémy většinou nezmizí tím, že se neřeší a navíc, pokud si spolu žena a muž dokážou promluvit, spoustu věcí se dá vysvětlit a pak třeba i vyřešit (anebo přijmout, když víš, o co jde)
Nevím, jestli Damila dokáže příjmout současný stav, vypadá to, že ji hodně trápí. Bude se o to dlouho snažit, bude čím dál nešťastnější a budou se akorát sobě dál zdalovat.
Možná.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#73 5. 4. 2014 21:15

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Mám na mysli přijmout tady a teď, jestli s tím teď nedokáže nic jiného udělat. Ne na věčné časy. Časem ji to dožene ke snaze o nějaké řešení. Je ještě mladá, aby vedle sebe žili jako bratr a sestra.

Není tady

#74 5. 4. 2014 22:22

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Jo, líbí se mi ta formulace - trpělivost s určitými mezemi.
Já už se o sblížení pokusila, prostě jen jsem si přilehla abychom se dotkli,přitulila se. Ale nedělo se nic. Ani tak, ani tak. Ležel dál, neutek. To je vše.

Já nechci přímo sex, spíš mi chybí dotek. Ono se to časem vyřeší.
Myslím, že vyšumět to nenechám-čistě proto, že to nevydržím.

Jinak komunikujeme velmi dobře. Pomáháme si, vše jakoby v pohodě. Jen mě najednou nechce. Moji blízkost. A to mi pochopitelně nepřidá. Asi si dám termín do konce měsíce, pak to rozlousknu. trochu se toho bojím. přirozeně.

Není tady

#75 6. 4. 2014 0:22

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Eva. napsal(a):

Damilo, já ti rozumím.
Ale ty asi nerozumíš mně.

Řeknu to zjednodušeně. U lásky s velkým L (když už jsi to takto pojmenovala) nedojde ve vztahu k takovému odcizení, jaké tady popisuješ. To jsem tím vším chtěla říct. Protože ti dva lidé k sobě prostě patří. Láska není euforie ani zamilování. Láska je prostě láska.

Sdílet partnera nijak nepřiměješ, když sám nebude chtít. Možná jsem naivní, ale stále si myslím, že i sdílení je součást vztahu, když se potkají ti praví. Sdílení, které ani věkem ani délkou vztahu nekončí a pořád tady je.

Láska s Velkým L je filmový produkt. Láska je láska a vzťah je vzťah a aj vo vzťahu plnom lásky môžu nastať krízy, odcudzenie, rozchod, alebo opätovné zblíženie. Vzťah je živý organizmus a má svoj vývoj (prípadne stagnáciu, ale tá dlho nevydrží...) a to bez ohľadu na veľké alebo malé L.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí