3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Dobrý den vem , kteří toto budou číst .
Je mi 29 let , z toho jsem 6 let vdaná . Muj mu je vlastně můj úplně první partner . Nikdy jsem neměla ani jiný vztah . Né e bych byla tak oklivá , nebo neschopná , ale měla jsem dost problémy s rodiči , kteří mi bránili téměř ve vem a to i v dospělém věku . Nikdy mě nikam nepustili , pořád hlídali kadý můj krok , ze koly rovnou domu ( běda jak mi ten autobus ujel ) . Vím , e mi prohlíeli věci ( nechápu co hledali ) . Ve svých 21 letech jsem to u nevydela a z domu odela . Musela jsem , jeliko jsem se seznámila se svým muem a konečně jsem chtěla mít nějaký vztah . Nezapomenu nikdy , jak mi moje mamka označila za k.... Po dvou letech chození jsem se vdala . Jenome můj problém je v tom , e jsem nikdy nebyla do mého mue zamilovaná . To co jsem k němu vdy cítila , bylo spí hlubí přátelství , důvěra a tak i trochu vděk . Bohuel se to odráí i v naem intimním ivotě . Nikdy jsem s ním neproila při milování orgasmus . Teď v mých 29 letech přiel ale velký zlom a já se poprvé v ivotě zamilovala (platonicky ) do svého o 6let mladího exkolegy . Vůbec nechápu , jak mě ten směný cit mohl tak ovládnout . Bráním se tomu jak to jde . Jenome to určitě vichni znáte nejde to vypnout tak snadno . Pořád na něj myslím , jsem z toho velmi neastná a depresivní .
Teď postupem času zjiuju , e mi vlastně nejhezčí léta protekly mezi prstama . e mi hrozně chybí ivotní zkuenosti . Jak bych si přála těch 6 let vrátit zpátky . Snaím se na sobě pracovat , trochu do sebe investovat , být spokojená sama se sebou . Jakoby dohánět to co jsem nestihla . Moje okolí , včetně manela si samozřejmě té změny vimlo .
Váně teď uvauju , jak se svým budoucím ivotem naloím . Jestli mám počkat , a ta krize středního věku přejde a ve se vrátí k normálu . Nebo začít úplně znova . Děti nemáme , manel je nechce , o to by to bylo jednoduí . Jenome si říkám , e z kadého vztahu ta láska a zamilovanost časem vyprchá a zůstane právě ta důvěra a přátelství , které v manelství mám .
Není tady
Krize středního věku ve tvém věku?
Směný cit?
Můu jen napsat, co bych (asi) dělala já. Ale kdoví, těko se říká, dokud se člověk do té situace nedostane. Promluvila bych s manelem o dětech a pokud je nechce, a pokud ho nemiluju, odela bych od něj. Kdy nejsou děti, není co řeit, kdy schází láska.
Je zajímavé jak to kdo vidí - ve 29 letech psát o středním věku - mě je 30 a necítím se jetě na střední věk , ale budi, kadý to můe vnímat jinak.
Wendulko, nevím, pokud jsi manela nikdy nemilovala a bylo to jen o přátelství a vděku, on děti nechce - a pokud ty ano... ve ukazuje spí na to, abys odela... sama píe, e má pocit, e ti nejhezčí léta protekly mezi prstama a lituje... ty nej léta tě můou jetě čekat, tak se zamysli nad tím, co chce, co by sis přála, co ti říká srdce... můe se zamilovat, poznat lásku, mít hezkej sex, mít děti a rodinu.... je to jen na tobě.
Není tady
Vím , e nazvat lásku směným citem , je skoro na pěst . To jsou takové moje silácké řeči , abych se maličko zklidnila .
Taky musím brát v úvahu to , e kvůli tomu , e jsem se zbláznila , ublíím tím hlavně svému mui . Nedokáu si to představit , e za ním půjdu a vechno mu to řeknu , se závěrem : " Já odcházím , protoe tě nemiluji ,, . No to by ho asi poloilo . On vůbec netuí , e je můj první chlap v ivotě se vím vudy .
Není tady
... mít hezkej sex ... To bych tak moc moc chtěla
Není tady
Vendulko, já za sebe si myslím, e jsi "právě prola pubertou" (se vím vudy) a nakoukla do dospěláckého ivota...
Mui říct: Nazdar..., je kruté,... ale asi ve tvé situaci nutné.
... později ti moná bude vděčný, e jsi ho po zbytek ivota "netrpěla", a nenutila k tomu, aby to dělal také...
Přeju hodně síly...
Není tady
Wendulka napsal(a):
Vím , e nazvat lásku směným citem , je skoro na pěst . To jsou takové moje silácké řeči , abych se maličko zklidnila .
Taky musím brát v úvahu to , e kvůli tomu , e jsem se zbláznila , ublíím tím hlavně svému mui . Nedokáu si to představit , e za ním půjdu a vechno mu to řeknu , se závěrem : " Já odcházím , protoe tě nemiluji ,, . No to by ho asi poloilo . On vůbec netuí , e je můj první chlap v ivotě se vím vudy .
Na mě to teda dělá takovej dojem , e je to celý vymylený..............asi nový nick někoho kdo sem běně chodí a zrovna se nudí .......je to zaloený dneska........
Upravil(a) Rozmarila (30. 8. 2009 11:36)
Není tady
Ale co a mě ta zamilovanost přejde , co dál ? Zjistím , e jsem opustila celkem pohodlný ivot . Nerada bych pak skončila někde sama , víc neastná ne jsem teď. Je to pro mě opravdu těké rozhodnutí .
Není tady
pro Rozmarila :
Jediné v čem má pravdu , je to , e sem občas chodím .
Jinak je to opravdu moje ivotní sci -fi . To jsem fakt takový exot , e to můe někomu připadat vymylené ??
Není tady
Wendulko, já jsem o 3 roky mladí ne ty a rozhodně nemám pocit, e se blíím ke střednímu věku, ale budi...jasně, tenhle ivot je pro tebe pohodlný - ví, co má od manela čekat, děti nemáte,...ale dokáe si představit, takhle ít dalích třeba 30 let? Bez lásky?
Není tady
wendulko, ten druhý mu, do kterého jsi platonicky zamilovaná, tvou lásku opětuje?
Myslím, e by sis měla v sobě ujasnit, co vlastně chce řeit.
A myslím, e je to otázka - jestli být nebo nebýt dál se svým manelem.
A pak řeit nový vztah. A ve přejde, přebolí. Takhle si akorát přivodí dalí problémy. Deprese dokáe být mrka.
Souhlasím , e jsem to trochu přehnala s tím středním věkem Přilo mi , e se to hodí zrovna k situaci ve které se nacházím , prostě po letech spokojeného ivota jsem se najednou probrala a chtěla bych vechno změnit a dohánět .
Jinak si Sandro opravdu nedokáu představit , e bych takhle měla ít celý ivot .
Musim říct , e jsem spí čekala názory typu , neblázni , zamilovanost vyprchá , zůstaň u svého mue atd ...
Není tady
Majkafo , právě e neopětuje . Kdyby opětoval , asi bych to tak neřeila a la bych za svým srdcem.
Není tady
tak to teda musí být hrozný mít ve 29 krizi středního věku a nejhezčí léta za sebou!
Není tady
A proč vlastně manel nechce děti? Proč nemá vůbec tuení, e on je tvým prvním váným vztahem?
Není tady
Bety napsal(a):
tak to teda musí být hrozný mít ve 29 krizi středního věku a nejhezčí léta za sebou!
Bety, já ji měla taky a jetě trochu mám...
Není tady
Sandro ,
několikrát jsme to spolu rozebírali , pořád má pocit , e jetě je brzo ( přitom je o 8 let starí ne já ) Taky mu současný stav velmi vyhovuje , máme dost náročný koníček na čas , větinu volna trávíme na trénincích , závodech apod. To se moc s rodinou nesnoubí . Zhruba před rokem jsem to řeila , docela mě to tvalo , teď jsem ale ráda , e jsem ho neukecala , protoe teď vím , e by to bylo jetě horí .
Není tady
Ve 29 tě jetě rády přijmou ty mladé dynamické kolektivy... vdy ani nejsi dosud matkou?!
Se "středním věkem" zápasí lidé, pro které u mladé dynamické kolektivy jaksi NEJSOU dosaitelné...
Zápasíme v tom smyslu, e nás takové zařazování uráí - zdaleka se jetě necítíme do starého eleza,
blbé ale je, e nás nikdo nechce...
Nechápeme, proč jsme staří?!
.... Děti stojí na vlastních nohou a v nás je tolik elánu!
Máme tolik času a minimum soukromých povinností...
Není tady
Wendulka napsal(a):
Majkafo , právě e neopětuje . Kdyby opětoval , asi bych to tak neřeila a la bych za svým srdcem.
U jsem ti psala, e dle mého názoru má teď řeit svůj vztah se svým manelem a ne to, jestli má běhat "za svým srdcem". Kdo se nevybouřil v mládí, větinou to na něj přijde později, jen málo je výjimek. A ty jsi evidentně ten případ, e sis vzala prvního, kdo se objevil, jen aby tě "zachránil" od rodičů. To není dobrá deviza při vstupu do manelství, kdy chybí láska.
Wendulka napsal(a):
Ale co a mě ta zamilovanost přejde , co dál ? Zjistím , e jsem opustila celkem pohodlný ivot . Nerada bych pak skončila někde sama , víc neastná ne jsem teď. Je to pro mě opravdu těké rozhodnutí .
Ale to je právě jen na tobě, to musí vědět ty, co chce - jestli ten "pohodlný ivot" jak píe nebo anci poznat něco jiného, lásku, sex, jestli chce mít děti nebo ne.... to ve si musí probrat ty sama v sobě.
Není tady
Wendulko, mě to od tebe celé přijde hrozně nefér vůči manelovi. Tys ho v podstatě dost sprostým způsobem jen vyuila, aby ses měla jak dostat od rodičů. On neměl nejspí tuení, e nejsi zamilovaná, e jen chce pryč. A teď sis to prostě rozmyslela a hodlá s třicítkou na krku dohánět, co jsi zamekala jako náctiletá
A jetě se bojí, e co kdy odejde a nebude to podle tvých představ, e tím v podstatě opustí to pohodlí, ve kterém jsi a nebude u návratu zpět. Tohle na mě působí hrozně vychcaně a tvého mue je mi líto. Není to hračka, ví drahá Kdy chce jít a dohánět cos zamekala, tak si jdi. Ale se vím vudy bez toho, aby ses pak snaila dostat zpátky svému mui do ivota, kdy zjistí, e ta svoboda není to co jsi chtěla. Bez dalího ubliování jemu. Prostě se sbal a jdi a u mu do ivota nelez. Vyuila jsi ho u dost a vyuívá i teď.
Joa e jsi s ním nikdy neproila orgasmus není otázka zamilovanosti - nezamilovanosti
Není tady
Ppavlaa:
Wendulko, manelství není zaopatřovací ústav či přestupní záchranná stanice A kdy ses u vdala "z rozumu", musí za svoje rozhodnutí nést zodpovědnost a buď se smíří se stavem věcí tak, jak to v manelství máte nebo v sobě seber odvahu, manelovi nalej čistého vína a poádej o rozvod s tím, e se poprvé v ivotě postaví na vlastní nohy.
Jenom bych Ti radila, abys byla maximálně opatrná. Jak je vidět, s jinými mui nemá ádné zkuenosti a proto existuje vysoká pravděpodobnost, e si nabije pořádně nos. Abys jednou s brekem nelitovala, e jsi zbořila poměrně dobrý vztah ...
Není tady
Rozmarila napsal(a):
Wendulka napsal(a):
Taky musím brát v úvahu to , e kvůli tomu , e jsem se zbláznila , ublíím tím hlavně svému mui . Nedokáu si to představit , e za ním půjdu a vechno mu to řeknu , se závěrem : " Já odcházím , protoe tě nemiluji ,, . No to by ho asi poloilo . On vůbec netuí , e je můj první chlap v ivotě se vím vudy .Na mě to teda dělá takovej dojem , e je to celý vymylený..............asi nový nick někoho kdo sem běně chodí a zrovna se nudí .......je to zaloený dneska........
no a, e je přihláená dnes...tobě tu někdo zpochybnil příspěvky napsané 20.7.09 ?
Mě to vymylené nepřipadá.
Není tady
Wendulka napsal(a):
Dobrý den vem , kteří toto budou číst .
Je mi 29 let , z toho jsem 6 let vdaná . Muj mu je vlastně můj úplně první partner . Nikdy jsem neměla ani jiný vztah . Né e bych byla tak oklivá , nebo neschopná , ale měla jsem dost problémy s rodiči , kteří mi bránili téměř ve vem a to i v dospělém věku . Nikdy mě nikam nepustili , pořád hlídali kadý můj krok , ze koly rovnou domu ( běda jak mi ten autobus ujel ) . Vím , e mi prohlíeli věci ( nechápu co hledali ) . Ve svých 21 letech jsem to u nevydela a z domu odela . Musela jsem , jeliko jsem se seznámila se svým muem a konečně jsem chtěla mít nějaký vztah . Nezapomenu nikdy , jak mi moje mamka označila za k.... Po dvou letech chození jsem se vdala . Jenome můj problém je v tom , e jsem nikdy nebyla do mého mue zamilovaná . To co jsem k němu vdy cítila , bylo spí hlubí přátelství , důvěra a tak i trochu vděk . Bohuel se to odráí i v naem intimním ivotě . Nikdy jsem s ním neproila při milování orgasmus . Teď v mých 29 letech přiel ale velký zlom a já se poprvé v ivotě zamilovala (platonicky ) do svého o 6let mladího exkolegy . Vůbec nechápu , jak mě ten směný cit mohl tak ovládnout . Bráním se tomu jak to jde . Jenome to určitě vichni znátenejde to vypnout tak snadno . Pořád na něj myslím , jsem z toho velmi neastná a depresivní .
Teď postupem času zjiuju , e mi vlastně nejhezčí léta protekly mezi prstama . e mi hrozně chybí ivotní zkuenosti . Jak bych si přála těch 6 let vrátit zpátky . Snaím se na sobě pracovat , trochu do sebe investovat , být spokojená sama se sebou . Jakoby dohánět to co jsem nestihla . Moje okolí , včetně manela si samozřejmě té změny vimlo .
Váně teď uvauju , jak se svým budoucím ivotem naloím . Jestli mám počkat , a ta krize středního věku přejde a ve se vrátí k normálu . Nebo začít úplně znova . Děti nemáme , manel je nechce , o to by to bylo jednoduí . Jenome si říkám , e z kadého vztahu ta láska a zamilovanost časem vyprchá a zůstane právě ta důvěra a přátelství , které v manelství mám .
proč si se neosamostatnila u dřív, proč a v době, kdy jsi "musela". Myslím si, e manel ti hlavně pomohl v tom, postavit se na vlastní nohy. Nebýt jeho, asi bys s rodiči bydlela dál.Teď u ho ani moc nepotřebuje a tak vystrkuje růky.Vdávala jsi se hodně mladá, nic sis neuila a kdy to nedohoní, bude mít pocit, e jsi o něco přila. Píe, e manel děti nechce a co ty, podřídí se jeho přání, nebo je to vae společné...
Není tady
Wendulko - a jakápak krize středního věku, proboha??? Kdyby Ti bylo 45-50, mládí pryč, do důchodu daleko a za sebou pětadvacet a třicet let podělaného manelství, tak bych Tvoje skuhrání jetě pochopila. Lépe řečeno pochopila bych, e taková enská jen těko v sobě sbírá odvahu něco změnit.
Podle mě jsi nevyzrálá osoba, která si svoje problémy s rodiči vyřeila tím, e se pověsila na krk prvnímu partnerovi, kterého potkala. Vdávala ses nikoliv z lásky, ale čistě účelově, po pár letech se Ti manelství začalo zajídat a teď se z bezpečného zákrytu rozhlíí, jestli bys neklovla něco lepího. Neklovla, protoe kadý chlap vycítí e jsi naprosto nesamostatná enská kterou jen pálí dobré bydlo a kromě toho, e by si s Tebou někde na krátkou dobu uil mu nemá co nabídnout.
Není tady