6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1
Tak jsme přesedlali z vajíčka do autosedačky a zjiuji, kde je to relativně "nejbezpečnějí". Dočetla jsem se, e na místě vzadu za spolujezdcem. Kde vozíte prcky vy?
Lvíčku, my jsme dali autosedačku za spolujezdce .
Není tady
Ja vozim Gabi vzadu za mnou, tudiz za sedadlem ridice. Sedacku ma obracenou proti smeru jizdy tak jak je doporucovano (a vlastne tady i uzakoneno), ma tam specialni zrcatko, takze na ni ve zpetnem zrcatku vidim.
Spokojenost na obou stranach
Není tady
ja uz nekolikrat cetla, ze nejbezpecnejsi je misto vzadu uprostred (treba tady se o tom taky zminuji http://www.babyweb.cz/Clanky/a1745-Nejb … stred.aspx )
Není tady
Taky jsem u slyela, e uprostřed je nejbezpečněji, my vajíčko máme za řidičem.
Není tady
my vozíme vajíčko vzadu uprostřed...asi to bude i nejbezpečnějí...protoe nae auto má tento jediný pás tak dlouhý, aby se tam vajíčko v protisměru dalo dát....krajní pásy nedopnu, chybí mi asi 10 cm...tak nevím,jestli je to schválně
Není tady
Ahojky,
ja vozim za ridicem.
Nejbezpecneji je uprostred, ale pouze v pripade, ze je tam klasicky tribodovy pas, ne jen ten kolem pasu, a to ne kazde auto ma.
Není tady
Baji to je pravda, my jsme na starém autě měli prostřední dvoubodový pás, a při bouračce si ségra zlomila nos...take při koupi dalího auta tohle byla moje podmínka, e musí mít střední tříbodový pás, a navíc, pokud vím, tak autosedačky se ani nesmí dávat na dvoubodové pásy...ale znám i takové
Není tady
A náhodou nevíte jestli je moné vozit dítě ve předu uprostřed????Máme ve předu tři místa a mladý pořád jako e by se mu tam líbilo...ale jezdí teda normálně vzádu uprostřed a tu přední prostřední má sklopenou take vlastně jakoby vidí parádně je jen troku dál....ale stejně by mě zajímalo jestli tam můe normálně v sedačce jet normálně po směru jízdy,ale ve předu...
já myslím e ne a myslím e je to limitované nějak věkem nebo výkou ale nevím....tak kdyby jste nekdo měl doma sdopravního policistu:lol:
Není tady
Lvice já sem vozila Eliku vdycky za spolujezdcem.
sedadlo za spolujezdcem by mělo být nejbezpečnějí a při jízdě je tak lepí komunikace s dítětem
Keny ty vozí dítě uprostřed? vy máte uprostřed plnohodnotný poutací pás? V předu se smí vozit děti od 15 let nebo nad 150cm.
Upravil(a) Pavlík2697 (30. 8. 2009 15:18)
Není tady
Ahoj diskutérky, co se týče autosedačky vpředu také jsem to řeila a dobrala se výsledku po roce, i kdy tomu sama moc nevěřím. Dotaz byl vznesen na Odboru dopravy Městského úřadu, u zkuebního komisaře v autokole a já nevím kde jetě...První info bylo, e vpředu můe být jen autosedačka proti směru jízdy, tzn 0-18kg myslím. Ovem zhruba před měsícem mi bylo řečeno, e vpředu můe být i "větí" autosedačka, protoe v ní dítě splňuje bezpečnostní podmínky jak je zde ji psáno 150cm atd.
Kadopádně nejsem vrah, abych cpala dítě dopředu sedadlo spolujezdce je nejrizikovějím místem v autě, nevím jak je tomu např. u Multiply která má vpředu 3 sedačky naopak nejbezpečnějím sedadlem by mělo být za řidičem....
Dále k tématu: vozím dcerku za sedadlem spolujezdce jak tu ji někdo psal pro lepí komunikaci s děckem ... ale asi je to o zvyku.
Prima den vem
Není tady
Lvice, my vozime od pocatku za spolujezdcem,jen jsme trosku exoti,protoze i ve skoro 2 letech mame stale Matyaska v protismeru jizdy a jeste tak rok ho tak nechame,protoze to je podle nas opravdu to nejbezpecnejsi,takze ho po smeru dame az od 3 let. Jinak mame obousmernou autosedacku pro dite do 18 kg. A jsme nadmiru nadseni.
Není tady
Adu sedí za mnou-řidičem, je to dle testů nejbezpečnějí a mě to vyhovuje e kdy vylezu já tak jí pak líp vyndám a i tak parkuju, jeliko někteří neumí např u marketů parkovat a my pak kolikrát nemůeme vlést ani jedněma dveřma a kdy jedem Berlingem tak sedí vzadu uprostřed, dopředu jsem si ji nikdy nedala
Není tady
Klaris podle jakých testů? Osobně se přikláním k variantě uprostřed zadní sedačky . Budeme si kupovat nové auto, tak se jdu podívat, zda má 3 bodový pás vzadu uprostřed .
Holky, narazila jsem na skvělý článek http://tn.nova.cz/magazin/auta/bezpecno … ackou.html
Varianta uprostřed vzadu je nejlepí, ale bohuel v Evropě prý jsou pásy Isofix pouze na krajních sedačkách . Jdu se mrknout, jak to má Fabie Combi, budeme ji kupovat.....
Upravil(a) lvice (31. 8. 2009 12:36)
bezpečná jízda vzadu uprostřed je pouze v případě e je tam plnohodnotný 3bodový pás... popravdě si neumím představit e bych tam vozila dítě nezabespečené ... protoe ten prostřední kaloun je k ničemu
a kolik aut ten 3bodový pás má, 10%???
dítě není nijak chráněno v případě e by z předního auta vylétl třeba nějaký ostrý předmět ... tyč apod.
já osobně bych nikdy dítě uprostřed nevozila
Není tady
Ano máme vzaádu plnohodnotný tříbodový pás,máme ho i ve prostřed ve předu ,ale tam fakt dítě nedáváme jen malou kdy byla ve vajíčku a s vypnutým airbagem...já jen e jsem právě viděla stejné auto a měli sedačku ve předu,bez dítěte ale byla tam...no a ná mladej e jo to chtěl vyzkouet.....jinak sedí vzádu uprostřed aby viděl,má tu přední poloenou ...
malá je za spolujezdcem,a jeliko máme tatínka s dlouhýma nohama:lol: na malýho zbylo jen to místo uprostřed .poněvad tatínek potřebuje být trochu víc odoupnutý....
no zase si říkám ,je fakt e kdy by tam do auta vltla tyč nebo něco je to akorát na malýho...no ale kdy too do nás někdo vezme ze strany tak to odnese malá ,na malýho by se to třeba nenamuchlalo a tak...
no prostě je to stejně v čudu kdy se něco stane,tak hlavně opatrně....
Upravil(a) keny (1. 9. 2009 6:56)
Není tady
Stránky: 1