|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Vítáme Vás na nástěnce

snažilky

Zdravím všechny maminky, co jim jedno děťátko nestačí a snaží se o další, i nemaminky, které se o svůj první uzlíček teprve pokoušejí.
Kdo by chtěl rozšířit naše již těhotenstvím prořídlé řady, napište mi o sobě krátké povídání, (nejlépe do zpávy) a já Vás na nástěnku doplním.
Naše snažilky
Cieska
23 let, snaha o první miminko od března 2009,
Po vysazení HAK se vše nastartovalo bez problémů
Dadula
32 let, doma roční slečna Anetka, po 2 letém snažení nakonec přirozenou cestou
snažení o druhé mimi od 03/2008
V minulosti úspěšně operována endometrióza
24.9. hCG v krvi, 29.9. těhu potvrzeno na UTZ (gestační váček), ale bohužel v 11tt (4.11.08) začala krvácet a o dva dny později o mimíska definitivně přišla při revizi.
Po domluvě s gyndr po vánocích povoleno nové snažení - od února nasazen clost a snažení pokračuje
Danano
46 let, doma - Veronika 1985
Terezka 1987
Jan 1990 počaty přirozenou cestou
v roce 83 a 88 revize
nyní Art České Budějovice, snažení od 1 / 06
vyšetření SPG v pořádku
HP v pořádku
HSK v pořádku
6x IUI - únor , květen , červenec 07 , červenec , září 08, leden 09
Dinosaurus
30 let, snažení o druhé mimi.
Doma syn 6let - otěhotnění po dvouletém snažení, 6 léčený cyklus (agolutin, neofolin, duphaston), v roce 2004 znova nasazeny hormony-nezabraly.
V Unice Brno, zjištěn dermoid - operace, levý vaječní odstraněn, pravý ponechán, ale zjistilo se, že je špatný, pak nezdařené IVF, všechna vajíčka se přestala vyvíjet - doporučena dárkyně.
-2005 homeopatická léčba - nezdařilo se.
-2006 léčba- nezdařilo se.
-2007 léčba- nezdařila se.
-asi jediná možnost IVF s dárkyní... Manžel odmítá přistoupit
- 2008 léčba clostík, pregnyl a mamavit
Nyní si dávaj pauzu bez léčby a hormonu, aby si tělo odpočinulo
LenkaB
25let, doma Dorotka (16.10.2008) po 3 letech snažení přirozeně
- snažení od dubna 2009
- při předchozím snažení problémy s PCO, manžel špatný SPG
li-lik
28let, doma dcerka narozena 6/2008, otěhotnění po 1 a 1/4 roce přirozenou cestou
snažení o 2. mimi od července 2009
Misha88
21let, snažení o 1.mimi od září 2009
-právě vysazena HAK
Renča75
syn narozen roku 1996,
2007 spont. potrat 13tt, 2009 ZT 11tt.
Rustynka
26 let, snažení o 2. mimi od září 2009
syn Patrik nar. 1.3.2008, povedl se přirozeně na druhý pokus
Sluníčko
23let, snažení o 2. mimi od března 09
doma Lukášek narozen září 2008
- snažení přirozenou cestou
SluniJani
27 let, snažení o mimi od svatby , tj od října 2007
místo mimi mají "zatím jen" boloňského psíka , aby se z těch všech léků a vyšetření
nezbláznili
-Léčba - provera a estrofem (od 7/2008),pregnyl (od 08/2008).
-léčí se také na crohnovu chorobu a doufá že operace, které jsou spojené s ní nejsou příčinou nezdarů
-laparoskopie a genetické vyšetření provedeno
V dubnu podstoupili 1. IUI, které nedopadlo úspěšně.
Susi
29 let, doma 2,5 letá slečna Lenička
-od 9/08 vysazena HAK, snažení o druhé
- jediný problém je nepravidelná MS
- 1.prosince objeveny // - bohužel začala krvácet a o mimíska přišla, zatím bez snažení
Verynka
25let, snažení o druhé mimi od jara 2007
dcera Kristýnka narozena 4/2005 - otěhu po 7 měsících přirozenou cestou
porod CS v 31+2 tt s váhou 1270g.. těžká preeklampsie komplikace Hellp syndrom
Léčba: gynex, kyselina listová, clostibegyt, estrozin
- od února CAR Fertimed, podstoupeno 4 x IUI, neúspěšně, zjištěn vysoký FSH (doporučeno IVF), u manžela zhoršená morfologie, jinak SPG vpořádku.
Momentálně vše ponecháno na přírodě
Naše těhulky
Akar
32 let, doma rocni dcerka Amalka
kveten 09 zamlkle tehu (snad bez revize)
- snazeni prirozenou cestou
Lusyl
27let, SANUS Jihlava,
snažení o 2.dítko od listopadu 2006,
doma 3letá slečna Nelly, po 20ti měsících přirozenou cestou
-manželův SPG dost pod spodní hranicí, anovulační cykly- clost...
- 2x IUI - nevyšlo
- 14.1.09 genetické testy v pořádku
16.1. poslední MS, 16.2. MS nepřišla - krev na HCG negativní, píchnutá vyvolávačka
23.2. MS nikde, UTZ - nic, krev na HCG opět negativní, další vyvolávačka
2.3. MS nikde, UTZ - dutinka, test negativní, ale HCG těhotenské,
potvrzeno 7+2
termín porodu podle MS 23.10., podle UTZ 26.10.
Otěhotněla přirozeně před přípravou na IVF.
Naše maminky
Dey
věk 22 let, manžel 26
snažení o první mimi od srpna 2008, HA vysazena po cca 6 letech - s přestávkami, po vysazení trochu nepravidelná MS..
4.prosince objeveny //
Holčička Dianka - narozena 10.8.09, váha 2,84kg, délka 48cm.
Ivka75
33 let, CAR ..., snažení o 2.dítko od ledna 2007, doma 4letá slečna Alička po 2letém snažení nakonec přirozenou cestou
- hormonální nerovnováha a nepravidelná ovulace, polycystická ovaria, léčená snížená funkce štítné žlázy
- březen 2008 zamklý potrat v 10tt
- 7.10.08 potvrzeno
6+4tt, 2x hospitalizace pro špinění,
Chlapeček Jonášek - narozen 4.6.09, váha 3190g, délka 49cm .
Mamina M.(Libuška)
doma Terezka narozená 10.8.06 tri týdny pře TP cisarskym rezem pro krvaceni.
- přirozeně po 5ti měsících
- po vysazeni HA - problem s dlouhymi cykly MS prichazela i po 50 dnech
- antikoncepce vysazena od 9. listopadu - čeká zda se nastartuje normalni cyklus po 28 dnech
- hlásí // a vše v pořádku
Mirka755
23 let, snaženíčko o 2.dítko od září 2008
doma 2letá slečna Anetka
po dvouměsíčním snažení objeveny //
Chlapeček Ondrášek - narozen 2.7.09, váha 3,76 délka 50cm.
Upravil(a) verynka (9. 10. 2009 23:01)
Není tady
verynka napsal(a):
Ciesko, tak to je dobře, že to neděláte, protože musíte....
no nic teď fakt musím...
to si vždycky vzpomeneme až po všem - ták, teď jsme třeba zadělali na pepíčka .. když si udýchaně ležíme v náručí, je to pěknej pocit
.. ale taky ne pokaždý. zatim páčko
Není tady

Jasný, frčte ven holky, je krásně, užívejte to... My máme za hodinu ten pohřeb (bratr od skorotchyně umřel na rakovinu)tak se všici chystají...Já nejdu, neznala jsem ho a hlídám topenáře...
Upravil(a) misha88 (31. 8. 2009 14:26)
Není tady
misho, pohřeb, tak to je nepříjemný. já jsem v práci, hned bych utíkala ven, bohužel, ještě dvě hodinky si tu pobudu a pak razíme česat švestky na pálenku, to bude taky úmor, doufám, že to nebude moje drahá polovička chtít vypeckovávat
Není tady

Ciesko - při braní HA právě k ovulaci nedochází, té právě ty prášky zabraňují a je jen MS bez ovu!!
A kde pracuješ, co děláš?Já jsem v bance,ale jen na půl úvazku (dělám třeták vš ještě totiž)..
Kolem švestek se to ted tady taky točí
!
Není tady
HA měla hodně pozitiv, kdysi, pak jsem začala krvácet mimo cyklus, až v závěru jsem to měla 3 týdny v měsíci, stačilo zvýšit hlas, trošku se leknout nebo jakýkoliv vykolejení a už sem cítila jak to teče, fuj. to byl další důvod proč prášky přestat brát, teď mam krásně pravidelnou, akorát ta ovulace je strašná!! ani před práškama nepamatuju takový bolesti. já dělám v kanclíku, jsem účetní, přítel kuchař a hlavně moravák, takže pálenka je jeho srdeční záležitost, není opilec, ale rád si dá sem tam šťopičku, jak se u nich říká :-)
Není tady

Aha, to my dva nepijeme vůbec, max. pivko někde na výletě, zato přítelovo tatík, ten na tu slívku je..
!
Tos měla s Ha teda pěkný starosti, já budu na první MS bez prášků teprve čekat, tak uvidíme kdy a jak přijde a zda vůbec, já ji brala asi 4-5let...
Není tady

Kdyžtak se Ciesko přidej k nám (já jsem tu teprve týden taky) na nástěnku, ať nás je tu víc, když ty starý "členky" nechodí. Jsou tu sice ještš jiný snažilky (ty ofiko, ale tam je stará parta a je jich tam moc, z toho důvodu jsem se nechtěla přidávat tam, a pak dlouhodobky, ale ty řeší už zase uplně něco jinčího..)
Není tady
nevim, jak se tam přidat? s HA to bylo zezačátku vše ok, vše v pořádku, brala jsem triregola 21+7 a 21, pak to nějak přestali vyrábět prý, no prostě mi jednoho dne doktorka napsala jinou HA s tim, že to má stejný složení, člověče, ani název ti neřeknu, brala jsem to fakt jen chvíli 2-3 měsíce a přišly právě ty problémy, doktorka mi řekla, že to nic neni, že ultrazvuk mam čistej a že to odezní, jen se to zhoršovalo, tak jsem to přestala brát a na první MS po vysazení jsem čekala 35 dní, hrozně jsem se děsila toho, že je možný, že to nedostanu i půl roku, což se prý běžně děje, ale bylo to dobré. takže držim palce, ať to dostaneš v termínu, nebo rovnou ať je mimísek ;-)
já přelítávám od diskuse k diskusi, člověk se tu dost zajímavýho dozví a hlavně, když se nedaří, tak má pocit, že v tom neni sám, ráno, když jsem to dostala, tak jsem měla fakt po náladě, ale už to ze mě spadlo, jsem se tu z toho vykecala, díky vám holky
Není tady

Ahoj holky, Jdu pozdravit, ve snazkach nikdo neni, tak jsem mrkla sem

Není tady

verynka napsal(a):
Míšo, ve snažilkách nás chodících moc není, navíc se z nás stal jeden obří chlív a jdem tam, kde zrovna někdo je.
Já si myslím, právě proto jsem se nepřidala do snažilek ale sem!
Není tady
jůůůů, už tam jsem, děkuju. jinak se chci zeptat, co znamená takový to pravítko, nebo záložka jak se vám objevuje pod čarou u příspěvků?
Není tady

Už jsi Cies na nástěnce koukám
!!
Myslíš asi metříky, já mam modrý pásek a běží mi po něm želva jo? A Very má třeba kytičkovej metřík a na něm vílu...to to označuje kolikátý DC (CD) = den cyklu jsi...když jsi snažilka...nebo u těhulí pak kolikátý jsou tt nebo kolik dní zbývá do porodu atd. Verynka tam má zase jak stará je její 1.holčička..
Lenka výrobu metříku dobře vysvětluje třeba tady:
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=8330
Upravil(a) misha88 (31. 8. 2009 15:46)
Není tady
cieska napsal(a):
jůůůů, už tam jsem, děkuju. jinak se chci zeptat, co znamená takový to pravítko, nebo záložka jak se vám objevuje pod čarou u příspěvků?
Jestli budeš chtít něco změnit, nebo připsat, písni....
to pod čarou je metřík, můžeš si tam dát třeba dny v cyklu.... přejdeš do nastavení, dáš zobrazení a do podpisu vložíš ten metřík, který najdeš třeba tady.... http://www.tickerfactory.com/ezticker/t … signer.php , nebo http://lilypie.com/
Upravil(a) verynka (31. 8. 2009 15:44)
Není tady
no, dalo mi to trošku zabrat, ale metřík mam, vim i kam ho vložit, ale nevim jak ho tam vložit, zkopírovat tam nejde a jako obrázek vložit nevim jak, tak jak to bývá běžně, že se objeví procházet a vybere se obrázet, to se mi nenabízí, jsem jelito, vim..
Není tady