1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Tak jsem se přece jen odhodlala vám sem napsat jak to s námi vlastně bylo. Moc se mi nechtělo, mám na to takové rozporuplné vzpomínky, ale zkusím to.
Na Terezku jsme se moc těili, přiznávám e byla hlavně mije dílo. Teď se za to troku stydím, ale moc jsem si přála miminko a přítel se pořád k ničemu neměl... No ale nakonec je tastný s námi a teď pro změnu bratříčka plánuje on. Ale to troku předbíhám. Termín jsme měli 4-8 dubna. Jene mi bylo jasné e to tak přesné nebude, protoe jsem se prostě nemohla dopočítat poslední menstruacem, take jsem nahlásila přibliné datum. Asi od poloviny těhotenství mi doktor říkal e mám spotřebovaný skoro celý čípek a e jsem na prst otevřená, ale e je to dobrý, jen nemám dělat ádné dlouhé pochody a být raději doma. Ale říkal to tak vpohodě e jsem si z toho nic nedělala. Jen jsem dostala magnesium. Na začátku února jsem jela do Karviné(z Nymburka) k rodičům, protoe u nás se měnil byt s tchýní, take se stěhovalo a malovalo. Měla jsem tam být dva týdny. Jene mě začaly dost pobolívat třísla. Dost se to stupňovalo, v noci jsem se nemohla ani otočit, nato si dojít na záchod, kam jsem docházela dost často. Tak jsem si pro jistotu začla k mamčiné gynekoloce. Ta mě ale tak vystraila a jsem se ji tam rozbrečela. Prý jsem skoro na dva prsty otevřená a kadou chvíli můu porodit a e ona by mě nikam na cesty nepustila. A okamitě mě poslala do nemocnice. Byla jsem na konci 32 týdne. V nemocnici jsem leela na porodním dva týdny. Co byl děs běs. Kadou noc tse tam rodila a vechny tam ječely. Tak jak jsem se do té doby na porod těila, tak jsem z něj začala mít hrůzu. Jinak tam byla pěkná nuda. Pustili mě ve 35 týdnu s tíme kadým dnem určitě porodím a zakázali mi odjezd domů. Ten u jsem ani neplánovala, v Karvinské porodnici se mi jinak docela líbilo. A na jednu doktorku a jednu sestřičku. (no a hádejte koho jsem měla u porodu)
Dalí dva týdny jsem normálně chodila do obchodu i do schodů jen aby u to bylo. A 19.3 o půl jedné v noci jsem la na záchod a zjistila e mi pomalu odtéká voda. Osprchovala jsem se a s mamkou jsme taxíkem dorazili o půl třetí do porodnice. Přítel bohuel nemohl dorazit. U jsem měla slabé kontrakce, docela pravidelné. Mamku poslali domů, prý je jetě brzo. Natočili mi ozvy, vyplnili papíry. A potom jsem la s doktorkou na ultrazvuk. Ta mi řekla a si maminku zavolám zpátky, e to bude rychle. Ptala jsem se na epidurál, ale odbyla mě e to postupuje rychle a e bych si to tím prodlouila.
Doprovodili mě na pokoj kde se rodí s doprovodem, mamča za chvíli dorazila a začal kolotoč s pochodováním, hopsáním na míči a sprchováním. Kontrakce u byly dost nepříjemné ale docela pravidelné. Balón mi vůbec nepomáhal, bylo tojetě horí. Mamka mi chtěla chudák pomoct masáí ale mě byl kadý dotek nepříjemný. Nejúasnějí byla sprcha. Klekla jsem si na kolena, lokty a hlavu opřela o okraj vany a mamka mi sprchovala záda. Skoro jsem u toho usínala jak to bylo příjemné. Dvakrát mě vytáhli na kontrolu a potom u mi tam nedovolili jít. Prý mi to zpomaluje porod. Bylo asi 6 hodin ráno. Byla jsem úplně otevřená, bolestí jsem nemohla stát ani sedět na míči ale hlsvička stále nesestupovala. Navíc při kadém vyetření kdy jsem si musela lehnout mi bolesti přestávali a já usínala. Doktorka nad tím kroutila hlavou. Několikrát jsem měla zkusmo zatlačit, jene mi to vůbec nelo. ádné kontrakce mi nepomáhaly. A tak znova na balón, a pořád dokola. Potom u byly bolesti tak silné e jsem doktorku s pláčem prosila a u mě na míč znova neposílá. Pořád kroutila hlavou nad tím e v lee ádné kontrakce nemám. Několikrát mi i píchali oxytocin. Nakonec řekla, jdem rodit. Tak jsem se vykrábala na porodní křeslo. A doktorka řekla, a ucítíte stahy, tlačte. Málem jsem se rozesmála...jaké stahy? Prostě ani v tom pololee jsem ádné neměla. Cítila jsem jen slabé imrání. Tak jsem tlačila. Vůbec mi to nelo, tlačila jsem do hlavy, doktorka mi nadávala. Nakonec mi pomohla. Skoro si mi lehla na břicho a já, úplně bez kontrakcí nai pronceznu vytlačila. V 9.08. Měla 3,06kg a 49cm. Ani ádnou bolest jsem necítila, měla jsem pocit jako by za mě rodil někdo jiný. Terezku mi poloili na břicho a já ji hladila na ručičce. Pořád jsem nevěřila e je to moje miminko. Potom ji umyli, zabalili a dali vedle mě do postýlky kde se nad ní rozplývala novopečená babička.
A mě čekalo ití. Byla jsem prý pořádně potrhaná venku i vevnitř. Zřejmě důsledek tlačení bez kontrakcí. I přes nástřih. Ale to ití byl horor. Doktorka mi prý píchla nějakou injekci proti bolesti, ale já cítila naprosto vechno. Příerně to bolelo. Doktorka na mě ječela a se nehýbu a já na ní ječela e to bolí. A to jsem během celého porodu do teď nahlas ani nepípla. ila mě skoro hodinu. Nakonec to bylo za mnou a já si oddechla. Přesto to stále bolelo, nemohla jsem se ani pohnout. A to trvalo jetě týden ne jsem si poprvé sedla. Nakonec vichni odeli a my tři jsme tam zstali sami. Přiznávám e v tu cvíli jsem si malé vůbec neuívala, na rozdíl od mamky. Stehy bolely a mě se chtělo straně spát. První kojení se nám taky nepovedlo.
Ale vecho jsme zvládli. Nakonec zdárně kojíme, i kdy občas s problémama. A kdy jsem se po dvou týdnech normálně zvedla z postele a v pohodě si sedla, tak jsem si i začala říkat e si to moná jednou zopakuju. Teď u jsem rozhodnuté, v zimě plánujeme začít se snait o bráku. Terezka je nae sluníčko. V noci krásně spinká, budí se jen jednou a krásně se směje. Tak u jen doufám e druhý porod u bude probíhat normálně.
Omlouvám se e je to tak dlouhé
Není tady
Přeju hodně těstí celé rodince!
Já nevím, e to ti doktoři občas znepříjemňují, místo aby pomáhali. Lepí delí ale dle moností pohodový porod ne vyrvat dítě z těla. No hlavně e je to za vámi a e se nebojí do toho znovu jít, dřím palce, abys měla větí těstí na doktory.
Není tady
Abby, hezká slohovka! Akorát koda, e ti to doktorka tak znepříjemnila! Hlavně e vechno dopadlo dobře, máte krásnou, zdravou Terezku a vechno patný je zapomenutý!
Není tady
Abby - ta příroda je úasná. i po tak nepříjemném záitku s pí doktorkou i s nepostupujícím porodem jsi rozhodnutá jít do toho znova Moc přeji ve krásné, hodně zdraví, těstí a rodinné pohody
Není tady
Abby, moc hezká slohovka . Doktoři dokáí být občas nepříjemní. Jetě jednou gratuluji k Terezce
.
Není tady