Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#26 28. 8. 2009 12:16

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Po jak dlouhé době spolu začít bydlet?

přítel bydlí v bytě s kamarádem a kamarádkou... bychom šli nejdřív do podnájmu... oba teďka nemáme ani ideální práci
Jediná změna by byla v tom, že by bydlel s tebou... a pak ještě, že tři lidi se o placení dělí líp, než dva. I to může být důvod.
Pořád mi říká, jak se těší až bude mít svůj byt, ale že by pro to něco udělal, to ne.
No právě - svůj byt - o našem nějak nemluví, viď? Teprve potom bys mohla ty říkat, aby "něco udělal". Klidně si ještě nemusí být jistý, že tě chce napořád... a společné bydlení je k tomu první krok.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#27 29. 8. 2009 14:34

Pikola
♥♥♥♥♥--

mashanka napsal(a):

Pikola napsal(a):

My spolu začali bydlet po 11 měsících. Dlouho si stěžoval, protože bydlel s mámou, ale na přímou otázku, jestli se nechce přestěhovat, vždy zamluvil, nebo komentoval něco v tom smyslu, že by si rád našel vlastní bydlení.

Nakonec to dopadlo tak, že se spolu máme možná odstěhovat do zahraničí, tak jsem dala podmínku, že jestli si s někým mám odjet za kopečky, tak bych s ním i ráda bydlela. On si dal podmínku, že jestli spolu přežijeme 14 dní dovolenou, tak jo. A je to.
S bývalým jsem bydlela snad po 14 dnech, ale to už bych asi neudělala. Navíc, já se k chlapovi stěhovala jen jednou, jinak oni vždy ke mě...

No, já nevím, ty podmínky...... to mi připadá spíš jako jarmark, než oboustranně splněná touha

My netoužíme, jsme racionální.

Jinak podotýkám, tohle jsem tady řešila, když jsme spolu byli 3 měsíce. Prostě jsme to vzali z praktického hlediska, chceme být spolu, to dojíždění je hrozný, já pracuju nepravidelně, on doma, takže bydlet spolu, byla velká úspora času. Taky to má své jiné výhody, že par
Teď jsme spolu přes měsíc v jedné domácnosti a lepší už to snad být ani nemůže big_smile prostě jsme to oba vzali jako potup ve vztahu.

Upravil(a) Pikola (29. 8. 2009 14:40)

Není tady

#28 30. 8. 2009 9:54

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Květinko, do ničeho ho netlač....já být tebou, tak už bych o tom prostě nemluvila a rozhodně ho nenaťukávala...chlapi nejsou blbí, ví, kam tím míříš....chodíte spolu opravdu teprve rok...proč se už teď ochuzovat o to těšení se jeden na druhého, o večery, kdy vaši spolubydlící nejsou doma a vy máte byt sami pro sebe gloria , atd atd....

Není tady

#29 31. 8. 2009 16:55

Květinkaaa
♥------

Noo taky jsem si uvědomila, že to nebudu řešit...prostě pokud to jednou vyplyne samo, tak to bude super:)

Není tady

#30 1. 9. 2009 13:30

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Já to vezmu s velkou nadsázkou, jo? Až spolu konečně budete bydlet a ty budeš chodit po bytě, uklízet miláčkovy svršky, utírat kolečka po hrnečcích, sundavat prkýnko na záchodě a žehlit nekonečný metry oblečení, budeš s láskou vzpomínat, jak super to bylo, když jste spolu ještě nebydleli lol
Ne, promiň. To byl vtip. Já si před rokem a třičtvrtě našla přítele, on v jiném městě u rodičů, já v podnájmu. On makal týden práce/týden volno, a v tom volnu byl u mě. Byla to bomba, jednak to nebylo denně a druhak jsme za tu dobu krásně zjistili, že spolu dokážeme a můžeme žít a z toho vyplynulo, že chceme, takže jsme si našli podnájem v jeho městě, kam jsme se sestěhovali a nemusíme se vůbec ničeho obávat :-) Ať to přijde samo.

So please, don´t slow me down, if I´m going too fast!

Není tady

#31 1. 9. 2009 14:12

Vachu
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno

Květinkaaa napsal(a):

... přítel bydlí v bytě s kamarádem a kamarádkou...bydlet sám by si dovolit nemohl .. Na bydlení tam si stěžuje ...  mi řekl, že si o tom promluvíme za rok... Pořád mi říká, jak se těší až bude mít svůj byt, ale že by pro to něco udělal, to ne.

Asi čeká na zázrak - až bude mít SVůJ byt ... zatím si asi hodlá dál v klidu žít s partičkou kumpánů a počká si, až mu do klína spadne zlaté tele... pak si móžná koupí svůj vlastní byt... otázkou je, zda tě pak pozve...
Zatím to na mne působí, že se mu do společného shánění společného bytu prostě nechce.
Sorry, ale nemohu si pomoct...

Není tady

#32 1. 9. 2009 14:17

Vachu
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno

sandra napsal(a):

Květinko, do ničeho ho netlač....já být tebou, tak už bych o tom prostě nemluvila a rozhodně ho nenaťukávala...chlapi nejsou blbí, ví, kam tím míříš....chodíte spolu opravdu teprve rok...proč se už teď ochuzovat o to těšení se jeden na druhého, o večery, kdy vaši spolubydlící nejsou doma a vy máte byt sami pro sebe gloria , atd atd....

Tak - a během těch príma návštěv si nenápadně všimni, jak řeší špinavé prádlo, jejich praní a tak...
Jak se chová v kuchyni a v koupelně, na záchodě...
Třeba nakonec zjistíš, že s takovýmto pořádkumilovným (?) člověkem se dá (nedá) žít... rock ... ???

Není tady

#33 1. 9. 2009 15:49

Daniela S.
♥♥♥♥♥--

Marne si ted hlavu lamu, kdo s tim jak zacal u nas. Asi spis ja ve smyslu, "nechci byt "porad" bez tebe, najdu si praci nekde u vas". A on ve smyslu "kde myslis, ze bych mel udelat zeleninovou zahradku?" To jsme se znali asi dva mesice, z toho mesic "spolu", a ja mu tehdy bezelstne odpovedela "to by si mela rozhodnout ta, co si bude pro tu zeleninu do polivky chodit z kuchyne". Jemu uz tehdy bylo jasny, ze to budu ja, no.
Kazdopadne pokud se jemu do spolcovani nechce, je to jeho pocit a nijak mu ho nevymluvis, zejo.

Není tady

#34 1. 9. 2009 19:44

Květinkaaa
♥------

Vachu: Tak - a během těch príma návštěv si nenápadně všimni, jak řeší špinavé prádlo, jejich praní a tak...
Třeba nakonec zjistíš, že s takovýmto pořádkumilovným (?) člověkem se dá (nedá) žít... rock ... ???

Nechápu, jaký má tenhle tvůj příspěvek smysl. Nevím, jak to máš ty, ale já jsem za ROK stačila poznat jakékoli hygienické návyky svého přítele... a upřímně, že bych si teda chtěla všímat, co přítel dělá nebo jak se chová na ZÁCHODĚ, to fakt nechci... to bych musela bejt dost ujetá...ale u vás je to asi normálníbig_smile

Upravil(a) Květinkaaa (1. 9. 2009 19:44)

Není tady

#35 1. 9. 2009 19:46

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Květinkaaa napsal(a):

Vachu: Tak - a během těch príma návštěv si nenápadně všimni, jak řeší špinavé prádlo, jejich praní a tak...

Nechápu, jaký má tenhle tvůj příspěvek smysl. Nevím, jak to máš ty, ale já jsem za ROK stačila poznat jakékoli hygienické návyky svého přítele... a upřímně, že bych si teda chtěla všímat, co přítel dělá nebo jak se chová na ZÁCHODĚ, to fakt nechci... to bych musela bejt dost ujetá...ale u vás je to asi normálníbig_smile

příspěvek Vachu jsi nepochopila kapitulation

Není tady

#36 1. 9. 2009 19:54

Květinkaaa
♥------

aprill napsal(a):

Květinkaaa napsal(a):

Správně, nepochopila. Nechápu, proč tu polemizuje o tom, že se mi třeba s ním nebude líbit žít...to asi neví nikdo s nikým, dokud to nezkusí, že...a hlavně, na to jsem se neptala...

Není tady

#37 2. 9. 2009 15:47

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ja by som asi tiež netlaičla na pílu - po predošlej skúsenosti s nasťahovaním sa po pár týždňoch - ale ani nečakala veľmi dlho. Ak budeš mať stále viac chuť s ním bývať - a on stále menšiu, vidím to skôr na rozchod ako na nejaké iné riešenie. Nie je dobré druhého do niečoho nútiť, ale ani potláčať svoje vlastné túžby. hmm A na štatisitky sa vykašli, fakt je dobré začať spolu bývať vtedy, keď vám to vyhovuje.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#38 2. 9. 2009 17:15

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Květinkaaa napsal(a):

aprill napsal(a):

Květinkaaa napsal(a):

Správně, nepochopila. Nechápu, proč tu polemizuje o tom, že se mi třeba s ním nebude líbit žít...to asi neví nikdo s nikým, dokud to nezkusí, že...a hlavně, na to jsem se neptala...

No lepší je to třeba zjistit "nezávazně", dokud bydlíte každý jinde, abys to právě nemusela zkoušet v tom společným bytě, protože z toho už by se odcházelo hůř. Myslím, že i když jsi přesvědčná, že znáš hygienické návyky svého přítele, nevypovídá to nic o tom, jak by to bylo, kdybyste spolu měli jednu domácnost. Tam se totiž musí dělat hrozná spousta věcí. A pokud třeba nějakej chlap není zvyklej po sobě ani uklidit špinavý ponožky nebo třeba umejt nádobí, když je to třeba a ty nejsi doma, tak ho to nenaučíš a budeš se s tím muset (obvykle to jde těžko, vlastní zkušenost) smířit. A promiň, i s tímhle souvisí tvůj dotaz. Aspoň dle mého názoru. Ale kapitulation

So please, don´t slow me down, if I´m going too fast!

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí