Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 27. 8. 2009 15:01

Květinkaaa
♥------

Po jak dlouhé době spolu začít bydlet?

Jsme s přítelem už rok, navrhla jsem, že bychom spolu mohli začít bydlet, ale on mi začal tvrdit, že jsme spolu TEPRVE rok a že to ne, že je brzo. Mám takový pocit, že se asi nechce moc vázat. Myslíte si, že rok je krátká doba? Jemu bude třicet, já jsme o pár let mladší.

Není tady

#2 27. 8. 2009 15:20

sunshine...
♥♥♥♥♥--

Re: Po jak dlouhé době spolu začít bydlet?

Ahoj Kvetinko smile  ja jsem s pritelem zacala bydlet po roce a pul. Ale podle toho, ze ti rekl, ze jste spolu teprve rok bych rekla, ze jeste potrebuje cas .... netlacila bych na pilu,sem tam bych jenom tak natukla, ze to bysme mohli, kdyby jsme meli spolecny bytecek ..... treba na to dojde sam smile

Není tady

#3 27. 8. 2009 15:22

Blossom
Host

Na to řekla bych není žádný recept. Mí známí se sestěhovali 14 dní po seznámení a jsou spolu 20 let, já s mým BM chodila 5 let a pak jsme se vzali a sestěhovali, a už dávno nejsme spolu.

#4 27. 8. 2009 15:30

terezka007
♥♥♥----

My jsme se s přítelem sestěhovali po necelých dvou letech. Dej partnerovi čas, třeba to jednou navrhne sám smile

Není tady

#5 27. 8. 2009 15:41

majkafa
Host

Je to prosté. Bydlet spolu tehdy, když oba chtějí.

#6 27. 8. 2009 15:53

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

My se k sobě nastěhovali týden po tom co jsme se dali dohromady... wink ale to asi není moc norma... okolo těch třiceti bych řekla, že rok, rok a půl je akorát wink

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

#7 27. 8. 2009 15:54

Vachu
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno

Květinkaaa napsal(a):

... on mi začal tvrdit, že jsme spolu TEPRVE rok a že to ne, že je brzo...  Jemu bude třicet, já o pár let mladší.

Tak jemu teprve táhne na 30? .... lol ... a zdá se mu to brzo?! .... vissla
Sakra, tak to musí mít doma ale skvělý servis... (?)
Resp. možná mají doma větší pohodu, než má on když je s tebou. Zamysli se...

Není tady

#8 27. 8. 2009 15:57

henrietta
♥♥♥♥---

Květinko, je to fakt jen na dohodě. Moje kamarádka se často nastěhuje ke svým klukům pomalu druhý týden, co se znají. No, déle než rok to nevydrží. Myslím, že speciálně ten poslední vztah tím dost utrpěl, nestihli si být vzácní. Ale nevím. Já jsem s přítelem dva a půl roku a už tak po roce jsem s ním taky chtěla začít bydlet. Nejdřív nechtěl, pak to nevyšlo, teď jede do zahraničí on, ale pak snad už konečně.. za rok budu končit vejšku, tak doufám, že nezačnu bydlet sama někde s dalšími pracujícími mladými svobodnými. Po pěti letech na kolejích a privátech už se nemůžu dočkat nějakého vlastního soukromí. Pokud to zase nevyjde, tak už jsem pevně rozhodnutá odjet znovu do zahraničí. Někdo to tady nazve tlačením na pilu nebo nevím, ale mě přestává bavit bydlet s "cizími".

Není tady

#9 27. 8. 2009 15:59

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

No, mně to spíš připadá, že mladému muži se nechce vůbec, pokud má doma dokonalý mammahotel a servis se vším všudy, o nic se nemusí starat, tak chápu, že s mu nechce. Doufám, že mi synci nezůstaneou na krku do 30ti let. To bych nepřežila.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#10 27. 8. 2009 15:59

majkafa
Host

Vachu napsal(a):

Květinkaaa napsal(a):

... on mi začal tvrdit, že jsme spolu TEPRVE rok a že to ne, že je brzo...  Jemu bude třicet, já o pár let mladší.

Tak jemu teprve táhne na 30? .... lol ... a zdá se mu to brzo?! .... vissla
Sakra, tak to musí mít doma ale skvělý servis... (?)
Resp. možná mají doma větší pohodu, než má on když je s tebou. Zamysli se...

Vachu, květinka přece nepsala o tom, kde přítel bydlí nyní. Z čeho usuzuješ, že doma - předpokládám, že myslíš u jeho rodičů? va

#11 27. 8. 2009 16:25

Květinkaaa
♥------

Díky za odpovědi holky... přítel bydlí v bytě s kamarádem a kamarádkou...bydlet sám by si dovolit nemohl. Na bydlení tam si stěžuje. Já bych právě klidně pochopila, kdyby mi řekl, že by se mnou rád bydlel, že se na to třeba do budoucna těší, ale že by ještě teda nějaký čas počkal...ale on mi řekl, že si o tom promluvíme za rok... Pořád mi říká, jak se těší až bude mít svůj byt, ale že by pro to něco udělal, to ne.

Není tady

#12 27. 8. 2009 18:47

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

My jsme spolu začali bydlet (ovšem né ve vlastním, ale ze začátku u rodičů) po půl roce... a to jsme čekali "tak dlouho" jen proto, že byl na vojně. Nějak jsme bez sebe nemohli vydržet rodna.
Ale po roce chození ve 30 letech - to mi přijde tak akorát stolt

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#13 27. 8. 2009 18:52

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Květinkaaa napsal(a):

Díky za odpovědi holky... přítel bydlí v bytě s kamarádem a kamarádkou...bydlet sám by si dovolit nemohl. Na bydlení tam si stěžuje. Já bych právě klidně pochopila, kdyby mi řekl, že by se mnou rád bydlel, že se na to třeba do budoucna těší, ale že by ještě teda nějaký čas počkal...ale on mi řekl, že si o tom promluvíme za rok... Pořád mi říká, jak se těší až bude mít svůj byt, ale že by pro to něco udělal, to ne.

Jj, kdyby ti řekl něco v tom stylu, ať mu dáš ještě chvilku čas, že o tom bude uvažovat, že si třeba musí na tu představu zvyknout nebo tak jak píšeš ty... ale takhle na férovku, že si promluvíte zase až za rok va. Navíc, když tvrdí, že bydlení se spolubydlícíma není taky nic extra a stěžuje si... Nevím, prostě mi to přijde divné a dost! Třeba mám jen jiná měřítka, třeba na tom nic není, ale mě osobně by to bylo moc líto a přišlo by mi to divné a co že za tím je...

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#14 27. 8. 2009 22:26

mashanka
Zablokovaný

Květinkaaa napsal(a):

Jsme s přítelem už rok, navrhla jsem, že bychom spolu mohli začít bydlet, ale on mi začal tvrdit, že jsme spolu TEPRVE rok a že to ne, že je brzo. Mám takový pocit, že se asi nechce moc vázat. Myslíte si, že rok je krátká doba? Jemu bude třicet, já jsme o pár let mladší.

Já myslím, že správná doba na to, začít spolu bydlet, nastane, když to oba chtějí

Upravil(a) mashanka (27. 8. 2009 22:27)

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#15 27. 8. 2009 22:34

majkafa
Host

Mashanko, neopisuj. big_smile

#16 27. 8. 2009 22:43

misha88
♥♥♥♥♥♥♥

To nejde paušalizovat, někdo spolu začne bydle po týdnu, jiný po 10letech, protože to dříve prostě nejde, jsou ti dva třeba mladí, studují, každý jinde atd atd.
My začali spol.bydlení řešit po roce a půl chození (s tím, že do té doby bylo nějaké víkendové přespávání atd.)a ted , skoro po 4letech, ho teprve finišujem....myslím ten byt. Jinak spolu už od loňského unora bydlíme...

http://lbyf.lilypie.com/jGYVp1.png

https://lb4f.lilypie.com/wxkxp2.png

https://lbdf.lilypie.com/V2Y7p2.png

Není tady

#17 27. 8. 2009 22:51

mashanka
Zablokovaný

majkafa napsal(a):

Mashanko, neopisuj. big_smile

Jé, promiň, já ty reakce nečetla - rovnou to ze mě vyjelo rodna storstark

Není tady

#18 27. 8. 2009 22:52

topazio
♥♥♥♥♥♥♥
Web

My jsem spolu začali bydlet po 3. měsících chození big_smile .

Není tady

#19 27. 8. 2009 23:11

mashanka
Zablokovaný

Ono také záleží jak bydlet. Pokud si pronajmete společně byt, třeba na dobu určitou, není to tak závazné, jako když budete investovat do koupě.

Není tady

#20 28. 8. 2009 7:53

Pikola
♥♥♥♥♥--

My spolu začali bydlet po 11 měsících. Dlouho si stěžoval, protože bydlel s mámou, ale na přímou otázku, jestli se nechce přestěhovat, vždy zamluvil, nebo komentoval něco v tom smyslu, že by si rád našel vlastní bydlení.

Nakonec to dopadlo tak, že se spolu máme možná odstěhovat do zahraničí, tak jsem dala podmínku, že jestli si s někým mám odjet za kopečky, tak bych s ním i ráda bydlela. On si dal podmínku, že jestli spolu přežijeme 14 dní dovolenou, tak jo. A je to.
S bývalým jsem bydlela snad po 14 dnech, ale to už bych asi neudělala. Navíc, já se k chlapovi stěhovala jen jednou, jinak oni vždy ke mě...

Upravil(a) Pikola (28. 8. 2009 7:54)

Není tady

#21 28. 8. 2009 9:55

Květinkaaa
♥------

No jasně, že bychom šli nejdřív do podnájmu... oba teďka nemáme ani ideální práci, ale v krizi je člověk rád, že nějakou má, takže na hypotéku by to nebylo. Vím, že každý vztah je jiný a že někdo s někým začal žít třeba hned a že by lidé měli spolu žít, až kdy oba chtějí, ale já se právě bojím, že on nebude chtít nikdy...a nechci zjistit po 4 letech, že chodím s nepřístupným chlapem. No je to těžkýsmile

Není tady

#22 28. 8. 2009 11:54

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Modroočka napsal(a):

No, mně to spíš připadá, že mladému muži se nechce vůbec, pokud má doma dokonalý mammahotel a servis se vším všudy, o nic se nemusí starat, tak chápu, že s mu nechce. Doufám, že mi synci nezůstaneou na krku do 30ti let. To bych nepřežila.

možná je to jen o tom, že to tak necítí s květinkou. třeba si není jistej, jestli s ní chce vůbec kdy bydlet. nebo má možná pocit, že ho tlačí do bydlení, pak ho požene do svatby atd. třeba má jen strach z té změny, co všechno to sebou může přinést. možná se jen lekl a není na to připraven.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#23 28. 8. 2009 11:58

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Květinkaaa napsal(a):

květinko a proč tě to tak pálí ? já z tebe mám kapku pocit, že ho docela dost uháníš a on se docela brání smile

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#24 28. 8. 2009 12:12

mashanka
Zablokovaný

Pikola napsal(a):

My spolu začali bydlet po 11 měsících. Dlouho si stěžoval, protože bydlel s mámou, ale na přímou otázku, jestli se nechce přestěhovat, vždy zamluvil, nebo komentoval něco v tom smyslu, že by si rád našel vlastní bydlení.

Nakonec to dopadlo tak, že se spolu máme možná odstěhovat do zahraničí, tak jsem dala podmínku, že jestli si s někým mám odjet za kopečky, tak bych s ním i ráda bydlela. On si dal podmínku, že jestli spolu přežijeme 14 dní dovolenou, tak jo. A je to.
S bývalým jsem bydlela snad po 14 dnech, ale to už bych asi neudělala. Navíc, já se k chlapovi stěhovala jen jednou, jinak oni vždy ke mě...

No, já nevím, ty podmínky...... to mi připadá spíš jako jarmark, než oboustranně splněná touha

Není tady

#25 28. 8. 2009 12:14

mashanka
Zablokovaný

Květinkaaa napsal(a):

No jasně, že bychom šli nejdřív do podnájmu... oba teďka nemáme ani ideální práci, ale v krizi je člověk rád, že nějakou má, takže na hypotéku by to nebylo. Vím, že každý vztah je jiný a že někdo s někým začal žít třeba hned a že by lidé měli spolu žít, až kdy oba chtějí, ale já se právě bojím, že on nebude chtít nikdy...a nechci zjistit po 4 letech, že chodím s nepřístupným chlapem. No je to těžkýsmile

Klídek, třeba zjistíš ještě dřív, že s ním vlastně nechceš bydlet ty smile nelámej to přes koleno

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí