Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#76 28. 8. 2009 13:12

sisina
♥♥♥♥---

Re: Jak oslovujete partnera, přítele, manžela(manželku)?

Kuřátko napsal(a):

No my nedávno s kolegyní probíraly, jak říkají děti novým partnerům od svého rodiče. Jestli je lepší strejdo/teto nebo křestním jménem.
Ona vyřaduje křestní jméno, protože to teto prý vypadá blbě. U mě je to složitěší.
Syn říká nové partnerce BM teto a mému příteli jménem. Když mi jednou říkal něco o drahém a tam použil slovo strejda, tak jsem stála a ptala se jaký strejda big_smile

Jinak dcera od přítele má 2 roky a ta mi říká teto a docela často se stává, že na mě volá mami. Že by mi to vadilo to ne, ale je to takové zvláštní.

Moje děti z předešlého vztahu mému M od začátku říkají křestním jménem. A náš malý(z 2. manželství) zase jejich tatínkovi říká sestřiččin  nebo bratrův tatínek.Místo sestřiččin uvede jejich jméno. Např.  Alenčin tatínek.big_smile
Ale švagrová má syna z 1. manželství a ten říká jejímu muži "strýc".To úplně bije do uší. Sedíme třeba na rodiinné oslavě a sedí vedle rodičů a volá mami a otočí se na jejího manžela a zavolá "strýcu!."

Upravil(a) sisina (30. 8. 2009 5:23)

Není tady

#77 28. 8. 2009 13:32

Blossom
Host

Sisi, nemyslím to zle, ale stalo se kouzlo nechtěného: To úplně  bije do očí

Ale švagrová má syna z 1. manželství a ten říká jejímu muži "strýc".To úplně byje do uší. Sedíme třeba na rodiinné oslavě a sedí vedle rodičů a volá mami a otočí se na jejího manžela a zavolá "strýcu!."

#78 28. 8. 2009 13:47

javena
♥♥♥♥♥♥-

Holky, nechci vám brát iluze, ale malé dítě a vlastně i větší se v oslovení prostě kolikrát splete. Myslím to, jak se tu kdo dojímá, že vyženěné dítě řekne tetě - "mami". Když jsou moje děti týden u prarodičů, kolikrát na mě pak volají "babi". wink

Není tady

#79 28. 8. 2009 13:55

marg
♥♥♥----

Abych začla od Adama, jak se říká.
O praprarodičích hovoříme vždy ve stylu: "Stařeček to kosili, stařenka mu nadávali".
Můj tatínek svým rodičům celý život vykal, ale my jsme - jako jejich vnoučata - jim už jen tykali. Co si jako dítě vzpomínám, tak taková setkání v rodině probíhala dost srandovně - můj tatínek rodičům vykal, my s bráchou tykali a naše mamka vykala.
Rodičům od mamky jsme vždy tykali stejně jako už jejich 4 děti. U tet a strýců jsme se vždy oslovovali křestním jménem a tykali si.
Stejně tak to fungovalo ze strany táty mého muže /původ z Valašska/, jeho bratranci a sestřenice s rodinami nedopustili, abychom jim /včetně mých dětí/ vykali. Jen strana mého muže maminky /alias tchýně/ - tam budu vykat do smrti mé nebo jejich.
Rodičům mého muže stále vykám. Já vykám, moje děti už všem babičkám a dědečkům tykají.
Moja babička se s mým dědou /brali se za války z rozumu/ oslovovali "babka" a "dědek". Když umřel někdo z rodiny, tak se oslovovali "mamo a tato, s tím už nic nedaděláš".
Moji rodiče se oslovují křestními jmény - dle nálady a rozhádanosti - nebo babička a děda, když mají na krku vnoučata.
A nakonec já a můj muž. Taky je to Matýsek, v přítomnosti dětí taťka nebo v okamžiku naštvanosti "Váš otec". On mne nazývá zdrobnělinou křestního jména nebo mamkou. Někdy použije i výraz "Vaše matka" - v případě- pokud na vás bude řvát, tak uvidíte ten tanec. V okamžiku, kdy nejsou děti na místě a on mne osloví "mamko", mu stále opakuji, že nejsem jeho "matka".
Miláčku mi říká v okamžiku, kdy nemůže najít mobil, klíče, peněženku atp.
A když chce odlákat psa, aby ho při odjezdu autem nepřejel, tak má povel: "Běž za paničkou!!" A ten pes fakt přijde za mnou.
Můj muž si si s mými rodiči tyká, já jeho rodičům vykám - oni mi od začátku jen tykají....

Upravil(a) marg (28. 8. 2009 14:02)

Nuzota z lidí vlky činí a vlky z lesů žene hlad.
F. Villon

Není tady

#80 28. 8. 2009 15:26

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Pavlo, ale já neříkala, že jeho máma byla samoživitelka. Ona si našla chlapa, rozvedla se s Munďákem a vzala si toho zelináře. Navíc kluka nám posílala na celý víkend třeba jen v tričku, kraťasech a pantoflích, nic jiného mu s sebou nedala a vše bylo špinavé  jak prase. Tak jsme kluka vyprali, umyli no a příště to bylo totéž. On jí prostě podle mého spíš sloužil jako páka na Munďáka kvůli bytu a alimentům. No i to se stává. sad

Out from the dark into the light !

Není tady

#81 28. 8. 2009 17:12

Isabel
♥♥♥♥♥♥-
Web

My se oslovujeme stridave jmenem a prezdivkama. Prezdivky pro nej jsou - kocoure, píďo, kdyz ho chci popichnout tak spekounku (neni tak tlusty, spis jeho bricho ma uz lehky naznak pivniho soudecku smile )
On me rika milacku nebo moncicaku smile

http://lagf.lilypie.com/oWpsp2.png
http://lb2f.lilypie.com/sS4Ip2.png
http://lmtf.lilypie.com/xmqep1.png

Není tady

#82 28. 8. 2009 17:54

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

javena napsal(a):

Holky, nechci vám brát iluze, ale malé dítě a vlastně i větší se v oslovení prostě kolikrát splete. Myslím to, jak se tu kdo dojímá, že vyženěné dítě řekne tetě - "mami". Když jsou moje děti týden u prarodičů, kolikrát na mě pak volají "babi". wink

lol hele javen, náš mladej tam nemusí být ani týden, on je někdy tak splašenej, že mi říká babi i když tam byl 5 minut dumbom
a když byl mrňavej, volal táta táta na každýho chlapa, kterej měl tmavý vlasy a podobal se - i hodně vzdáleně - jeho tátovi. když už toho bylo moc, ptal se mě ex, jak to teda s tím otcovstvím vlastně je big_smilevissla

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#83 28. 8. 2009 18:01

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Rosamunda napsal(a):

Pavlo, ale já neříkala, že jeho máma byla samoživitelka. Ona si našla chlapa, rozvedla se s Munďákem a vzala si toho zelináře. Navíc kluka nám posílala na celý víkend třeba jen v tričku, kraťasech a pantoflích, nic jiného mu s sebou nedala a vše bylo špinavé  jak prase. Tak jsme kluka vyprali, umyli no a příště to bylo totéž. On jí prostě podle mého spíš sloužil jako páka na Munďáka kvůli bytu a alimentům. No i to se stává. sad

Ros, ale co jsem slyšela, tak tohle co popisuješ dělá více bab. je to blbý, ale stává se.
Jinak já moc Ros nedám na to, co říkají ty nové manželky o těch bývalých, ono to totiž ve většině případů nic hezkého není a kolikrát je to celé přitažené za vlasy. moc nerozumím tomu, proč mají potřebu jednat stylem - jeho ex byla příííšerná, zlá, blbá, škaredá, vychcaná, líná, baba, ještě, že si našel mě tonguelol
nemyslím to osobně na tebe, jen vím, že tyhle vztahy moc nefungují, takže se to celkově špatně posuzuje co a jak je smile

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#84 28. 8. 2009 18:59

mashanka
Zablokovaný

Asi aby si pocit, že nebyly schopné si najít svobodného, vykompenzovaly - prostě se postaví do role zachránkyně ubohého, týraného chudáčka smile a hned se cítí být hvězdami

A první žena si říká : Jen si to holka užij big_smile

Upravil(a) mashanka (28. 8. 2009 19:00)

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#85 28. 8. 2009 19:15

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

mashanka napsal(a):

Asi aby si pocit, že nebyly schopné si najít svobodného, vykompenzovaly - prostě se postaví do role zachránkyně ubohého, týraného chudáčka smile a hned se cítí být hvězdami

big_smilestolt

Není tady

#86 28. 8. 2009 19:18

Olympia
Host

mashanka napsal(a):

lol

#87 28. 8. 2009 20:35

petjule
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Web

Já přítele doma oslovuju jménem nebo "miláčku", on mi říká Petruško nebo "miláčku". Když o něm mluvím s třetí osobou, mluvím o něm jako o "Romanovi" a on o mně jako o "Petře" nebo "Pétě". Tchýni s tchánem oslovuju jménem, svoje rodiče "mami, mamko, tati, taťko" a moje děti mi říkají : ten dvanáctiletý "mami" a ta malinká "mama" smile Křestním jménem mi neříkají a doufám ani nebudou.

http://lbym.lilypie.com/PBeGp1.pnghttp://lb3m.lilypie.com/WYz8p1.pnghttp://lb1m.lilypie.com/mtq9p1.png

Nikdy nebudeme moci vychovávat své dítě znovu. Máme jen jedinou možnou, neopakovatelnou příležitost …

Není tady

#88 28. 8. 2009 23:25

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

No já si myslím, že jsme si to užily obě, jak já tak Munďákova ex. Ten její zelinář ji bil nebo možná ještě bije, já zae mám doma alkoholika....smile

Není tady

#89 29. 8. 2009 7:51

Rozmarila
Zablokovaný

PPavlaa napsal(a):

Rosamunda napsal(a):

Ros, ale co jsem slyšela, tak tohle co popisuješ dělá více bab. je to blbý, ale stává se.
Jinak já moc Ros nedám na to, co říkají ty nové manželky o těch bývalých, ono to totiž ve většině případů nic hezkého není a kolikrát je to celé přitažené za vlasy. moc nerozumím tomu, proč mají potřebu jednat stylem - jeho ex byla příííšerná, zlá, blbá, škaredá, vychcaná, líná, baba, ještě, že si našel mě tonguelol
nemyslím to osobně na tebe, jen vím, že tyhle vztahy moc nefungují, takže se to celkově špatně posuzuje co a jak je smile

Přesně ......i když ta ženská má dalšího chlapa , tak stejně je na dítě sama a ještě musí dát energii tomu manželovi .........navíc cizího chlapa cizí děti většinou  moc nezajímaj ........ta ženská aby se rozkouskovala, když to chce nějak udržet v klidu........

Ať si komplikujete život sebevíc, on sám se zjednoduší.

Není tady

#90 29. 8. 2009 13:16

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Rosamunda napsal(a):

No já si myslím, že jsme si to užily obě, jak já tak Munďákova ex. Ten její zelinář ji bil nebo možná ještě bije, já zae mám doma alkoholika....smile

nj Ros, odejít se dá vždycky ...

Není tady

#91 29. 8. 2009 13:21

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Rozmarila napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

Rosamunda napsal(a):

Přesně ......i když ta ženská má dalšího chlapa , tak stejně je na dítě sama a ještě musí dát energii tomu manželovi .........navíc cizího chlapa cizí děti většinou  moc nezajímaj ........ta ženská aby se rozkouskovala, když to chce nějak udržet v klidu........

takhle to nefunguje vždycky. mého syna od jeho 4 let vychovával dalších 7 let jak říkáš cizí chlap. syn ho zbožňoval víc jak toho svého. věnoval se mu, naučil ho spoustu věcí, trávil s ním čas, když já byla v práci. ať už ten konec potentoval jakkoliv, jedno mu upřít nemůžu - jako táta byl špičkovej, bez ohledu na to, že to nebylo jeho dítě.

Upravil(a) PPavlaa (29. 8. 2009 13:22)

Není tady

#92 30. 8. 2009 0:03

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

stolt Pavlo, já vím, jenže já to zatím chci ještě zkusit, odejít můžu až pak, kdyby to zase nezvládl. sad

Není tady

#93 30. 8. 2009 7:44

Rozmarila
Zablokovaný

Rosamunda napsal(a):

stolt Pavlo, já vím, jenže já to zatím chci ještě zkusit, odejít můžu až pak, kdyby to zase nezvládl. sad

No už tě vidím jak ty odcházíš od manžela..........ty bys odešla akorát směr Kosmonosy a tam zůstala.......přestaň si lhát do kapsy........dokud nebudeš k sobě upřímná, nepomůžeš si.

Upravil(a) Rozmarila (30. 8. 2009 7:45)

Není tady

#94 30. 8. 2009 12:49

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Rosamunda napsal(a):

já vím Ros, držím palečky, ať to zvládnete, oba.

Není tady

#95 30. 8. 2009 14:48

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

Rozmarila napsal(a):

To mluvíš z vlastní zkušenosti?

Kdyby mého přítele můj syn nezajímal, taki od něj odcházím.

Není tady

#96 30. 8. 2009 15:51

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Kuřátko napsal(a):

Rozmarila napsal(a):

stoltstoltstolt

Není tady

#97 30. 8. 2009 19:10

Rozmarila
Zablokovaný

Kuřátko napsal(a):

Rozmarila napsal(a):

No chlapa kterej se bude upřímně zajímat o tvoje dítě jako vlastní táta nenajdeš..........o dcery ......a když se náhodou zajímat bude, tak to možná bude ještě horší.....navíc moje dcery tátu měly a v tý době se vídali ......já jsem nechtěla , aby to dopadlo jako u Pavly........7 let  táta a dál nic, to je horší než nic .....ale naštěstí jsem měla mladý kluky a ti byli věkově k dětem blíž než já ......tak to byli jejich kámoši .....smile

Upravil(a) Rozmarila (30. 8. 2009 19:56)

Není tady

#98 30. 8. 2009 19:21

Petruša
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha-východ

teda koukam jak je to tady offtopic big_smile Jsem si šla počíst další přezdívky a ono nic smile

Není tady

#99 30. 8. 2009 19:45

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

on topic: manželovi běžně říkám přvzdívkou, pod kterou ho znají i všichni přátelé. Někdy miláčku. Křestním jménem jen před jeho kolegy v práci a v podobných situacích. On mě říká jménem, nebo beruško. Pravda je, že i před ostatními o mě zásadně mluví ve zdrobnělině mého jména. Když mě zlobí, říkám mu Vávro a on mě na oplátku Maryšo (jedu říkáš, do kávy...mě se zdála nějaká ztuchlá!).

Celkově mě miláčkování, mamko-taťkování a bobkování přijde, že může být jak velmi divné, tak velmi milé, záleží na tónu a na lidech. Švagr říká mé sestře "lásko" a je to na pozvrazení,  je to totiž jako "lásko, laskavě se uklidni a udělej co ti řeknu já".

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#100 30. 8. 2009 20:12

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Rozmarila napsal(a):

Kuřátko napsal(a):

Rozmarila napsal(a):

No chlapa kterej se bude upřímně zajímat o tvoje dítě jako vlastní táta nenajdeš..........o dcery ......a když se náhodou zajímat bude, tak to možná bude ještě horší.....navíc moje dcery tátu měly a v tý době se vídali ......já jsem nechtěla , aby to dopadlo jako u Pavly........7 let  táta a dál nic, to je horší než nic .....ale naštěstí jsem měla mladý kluky a ti byli věkově k dětem blíž než já ......tak to byli jejich kámoši .....smile

já si nemyslím, že to je horší než nic. spoustu mu toho dal za těch 7 let .. kromě toho má můj syn taky vlastního tátu a ten celkem dobře funguje wink

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí