|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

No jasně, že jde ... co konkrétně potřebuješ? Zaregistruješ se tady: http://www.facebook.com/index.php?lh=8e … 07526&, úplně dole vlevo na přihlašovací stránce máš výběr jazyků, klikneš na "čeština" a dál už pokračuješ tak, jak jsi zvyklá.
Upozornění: i když budeš na FCB používat nějaké aplikace, může se Ti stát, že s Tebou bude FCB komunikovat napůl česky a napůl anglícky. Nicméně předpokládám, že se anglicky domluvíš, takže by Ti to nemělo činit nějaké závažné problémy 
Není tady

No vidíš, jaká jsi holka šikovná
už tam jseš 
Není tady

To jo, ale já tam furt bloudím a bloudím ... nic horšího jsem nikdy neviděla 
Ale aspoň už tě mám s Peťkou zařazené v přátelích. Pak jsem zvládla přihodit Miru, ten se mnou začal komunikovat přes čet a celý se to ňáko zauzlovalo ... češtinu nemožu najít.
Se mi zdá, že je to tím, že to celá spadlo ... bo už se se mnou nebaví vůbec ... jsem jim to tam zauzlovala celý 

Upravil(a) Míša Kulička (30. 10. 2009 13:50)
Není tady

tak takhle na dálku Ti neporadím 
Jestli jsi hravá, pojď hrát MafiaWars
stal se ze mě starej a bohatej mafián Don Zuzi, kterej odstřeluje nepřátele, loupí, vraždí a krade 
Není tady

Kiara napsal(a):
tak takhle na dálku Ti neporadím
Jestli jsi hravá, pojď hrát MafiaWarsstal se ze mě starej a bohatej mafián Don Zuzi, kterej odstřeluje nepřátele, loupí, vraždí a krade
Jéda, to chceš po mě moc, zatím nestíhám a facebook se se mnou neba, už mi ani nejde spustit. Zřejmě se jim nelíbím čičo 
Není tady

Ženský nešťastný, na co jste se to na stará kolena daly? Ukrást identitu si chcete nechat? U Tebe Kuliš mne to zvláště překvapuje, Facebook taková komerční zhůvěřilost pro náctileté...
Není tady

Už vím, je tam baba, co se jmenuje stejně ... má jen o jedno písmenko méně ... to bude zřejmě problém, co?
Není tady

MišKuliš, na FCB je hodně lidí, majících stejné jméno a příjmení. Hlavní rozlišovací klíč při přihlášení je e-mail.
Někdo to používá následovně: Jmenuje se např. Josef Novák. Josefů Nováků je na FCB určitě mnoho, takže aby lidé a známí věděli, že chtějí komunikovat právě s tímhle Josefem Novákem, Josef Novák si přidá ke svému jménu třeba nějakou přezdívku, pod kterou ho kamarádi a kolegové znají. Takže může figurovat na FCB například jako Josef Pepíno Novák, Josef Pepča Novák, Josef Bidlo Novák ...
Není tady

Macex napsal(a):
Ženský nešťastný, na co jste se to na stará kolena daly? Ukrást identitu si chcete nechat? U Tebe Kuliš mne to zvláště překvapuje, Facebook taková komerční zhůvěřilost pro náctileté...
Však tam nic konkrétního nepíšu ... jen už tam je hodně přátel, co mě tam "zvali" čičo ...
Není tady

Já jsem se na FCB ocitla díky sinkovi
který mě tam - veden zištnými úmysly - naverboval do Farmville a posléze do MafiaWars. Ježišikriste, to je hrob

V podstatě je to o tom, že znání a přátelé mají zase další přátele, ti zase další, přes přátele jedněch se dostaneš na přátele druhých, objevíš tam zasunuté lidi, které jsi naposled viděla před x-lety ...
Jediná potvůrka dcera si mě do přátel nedala - vždycky si žárlivě střežila svá malá tajemství a odbyla mě, že bych toho o ní moc věděla 
Není tady

Kiar, je taková zkušená uživatelka.... tak v dobrém Kiarko, v čem je Facebook pro člověka zajímavej a praktickej oproti skypu? Jsem nenašla jedinou praktickou funkci, mimo té, že můžu veřejně přijít k ostudě nebo mi blbým odklepnutím můžou očučávat fotky stovky a stovky lidí, u kterých o to rozhodně nestojím.... Tak jak se to děje denně mnoha lidem, kteří si pustí pusu našpacír, v domnění, že ve svých přátelích sice toho dotyčného nemají,a le netuší, že jejich známej, už ho tam má a přes něj on na to kouká.... 
Tak by mne fakt zajímalo, co mi to může přinést? Lidi na skypu vidím online dostatečně, posílat, ukazovat, telefonovat, chatovat si můžu zdarma do zblbnutí.... Furt tam hledám nějakou další službu navíc a furt nic nevidím....
Není tady

No tak např. já nemám skype ... a pomalu ruším aj icq. A facebook je tak trochu úlitba přátelům. Prostě mě tam maj a můžem si tam domluvit třebas kam na hory ... a tak prostě. 
Není tady

Macex: já se Skypem nemám žádné zkušenosti, takže nemůžu sloužit. S Facebookem to máš, jako s ostatním pohybem na webu: co nechceš, aby lidé viděli nebo věděli, to tam prostě nedávej
Což ostatně platí všude, nejenom na FCB.
Jinak mně z 90% slouží Facebook jako komunikační nástroj mezi mnou a sinkem. Mobil třebas přeslechne, textovku si přečte až za bůhví kdy, ale na FCB chatu mám téměř 100% jistotu, že si ho odchytnu
a protože jsem na stará kolena hravec, navzájem si poskytujeme výhody při Farmville a Mafia Wars. Takže ne, že bych cítila potřebu někomu o sobě poskytovat sáhodlouhé prezentace včetně důvěrných údajů, ale FCB používám výlučně ke komunikačním účelům se svým dítětem 
Není tady

Kiaro, ale právě Skype je na komunikaci to nejlepší. Můžeš přes něj mluvit, psát, posílat třeba fotky a můžete se i vidět, podporuje webkamery. ;-)
A je to free.
Není tady

Otíku, já Skype nezatracuji, to vůbec ne. Jenom ho nemohu využívat, panč nikdo z okruhu mých známých Skype nemá a nepoužívá
Jedině dcera, ale ta se doma u PC spíš nevyskytuje, než vyskytuje ... takže taky bezpředmětné ...
Upravil(a) Kiara (30. 10. 2009 17:49)
Není tady

Já se mu, kdysi, taky bránil, ale dnes si pc bez něj neumím představit.
A když můžu zdarma poklábosit s kamarádem z dětství, kterej žije ve Státech, kam kdysi
zdrhnul, nemá to chybu. Jednou jsme takhle prožili Silvestra, oba jsme měli puštěnou
stejnou tv a já mu mohl říkat kdo je kdo, plno "héreček/ců" už nepoznával nebo
neznal vůbec.
Ale každýmu vyhovuje něco jinýho ;-)
Není tady

Kiar, teď jsem se úplně zarazila, automaticky jsem tě oslovila nickem a to asi nejni úplně to pravý ořechový, že? Tož jsem to opravila.
Není tady

Nu, na Babinetu jsem Kiara a na FCB Zuzana
zase si ale nepřipadám natolik důležitá, že by mě chtěl někdo urputně stopovat za účelem vypátrání mé pravé identity 
Není tady

Budeš se divit, ale našli by se tu aj tací experti 
Není tady

Ajajaj ... 
Není tady
Facebook ani ICQ mě nebere, ale kdyby jste znaly spojení na disidenty dnešní doby, dejte mě vědět!
Mám silný, neutuchající nucení, dát se k podzemnímu hnutí, nebo tak něco...

Není tady

Až tak? Z podzemních organizací znám pouze Metrostav 
Není tady

Oto, pravdu díš....
, já mám furt z toho facebooku, navíc vzhledem k tomu, že každý den jsou nové a nové případy hromadného zneužití mailů a dalších soukromých informací (naposled včera 750 tisíc obětí), furt mám pocit, že není dobré se do takových sítí nechat vcucnout.... na komunikaci zadarmo mi příjde ideální skype nebo event. to děravé icq, ale to zabírá moc paměti a funguje pak celý počítač jak s hnojem. A na skypu se mi nemůže stát, že si moji konverzaci nebo vzkazy nebo fotky nebo cokoliv jiného přečte někdo jiný než ten konkrétní jedinec, u kterého to potřebuju.... Druhak dá se tím krásně telefonovat a i konference dělat, což je zatím asi největší deviza celého programu.... zdarma a navíc víc lidí dohromady... No ale nikomu to nevymlouvám.... to je každého věc, spíš jsem čekala, že mne třeba ohromíte něčím, kvůli čemu má cenu se tam přihlásit....
To kastování do skupin s různými právy a pečlivé třídění a nastavování pravomocí pro každého nového přítele přidaného do skupiny je fakt dost náročný (včera jsem to asi 2 hodiny studovala, jak se to dá nastavit, aby se nemohlo skoro nic stát) a jednou se spletete a na 10 minut pustíte nového přítele do jiné skupiny než jste původně plánovali a za tu dobu se může pokochat soukromými informacemi např. 1000 člená skupina osob, kterou naprosto neznáte a nebo naopak znáte, ale tohle nikdy vidět neměli....
, neee neci....
Není tady

Mací, já to tak podrobně nestudovala, všici moji přátelé tam maj stejná práva. Jsou to konkrétní lidé (né anonymni nicky), které znám osobně a dlouho a nemám tam nic, co by nemohli vědět. Různé spešlaplikace nestahuju, bo mi jsou podezřelé
... v podstatě to beru jako další komunikační kanál s lidmi, kteří žijí třebas na druhém konci republiky nebo jinde ve světě. Ne jako chat nebo telefon ... spíš takový vzkazník, pozdravník, připomínač a album
...
Není tady

No jo,ale jestli si to s nima nepíšeš tajně a píšete to třeba na zeď, tak tam mají pak přístup všichni přátelé tvých přátel, tudíž stovky a stovky úplně jiných lidí, než ty máš v seznamu. To mi na tom vadí. Kastovat se do skupin a v rámci skupiny si sdělovat zajímavé informace, to je ok... Ale vadí mi, že na to můžou ty hromady těch lidí, co ty vůbec neznáš a nebo možná znáš, ale rozhodně nechceš mít ve své skupině přátel a oni tam můžou přes ty svoje přátele vlézt, číst a dokonce komentovat.... To mi příjde dosti úchylné... Abych si v rámci skupiny napsala, např. jakej je Paroubek vůl a paroháč /zcela imaginární příklad/ a druhý den měla na zdi vzkaz od jeho manželky, že sorry, ale že mne bude žalovat.... protože známej, známého, ji má ve svých známých.... 

Příklad toho, že bysme tam založili čarodějnickou kastu a měli veškeré informace jen pro sebe. Jedna z nás se omylem uklepne a povolí právo někomu z jiné skupiny svých přátel a během chvilky tam máme komentáře od půl republiky... příjde mi to strašně nebezpečný. Chápu, že na vzkazy typu, kdy jedeme na hory, nebo co mám koupit k večeři, je to naprosto neškodné a ok... 

Není tady