|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Nedarí sa mi otehotnieť už tri roky. Gynekológ ma chce poslať do reprodukčného centra a ja by som chcela vedieť, čo ma asi čaká. Ako postupujú. S manželom sme obaja zdraví, absolvovali sme spermiogram, "prefuky vajcovodov", hromonálny profil. Brala som Clostilbegyt aj Pregnyl. Rada by som vedela, na čo sa mám pripraviť, ako približne sa v takomto centre postupuje. Ďakujem pekne.
Není tady

Ahoj kati,
no to je docela dlouha doba.No kdyz jsme prichazeli do CAR, tak prvni byl pohovor s doktorem v manzelove pritomnosti,pak doktor prohledl manzela a i mne, vzali nam krev na vysetreni homronalniho profilu,spermio,u manzela na krevni skupinu a infekcni nemoci a pak taky na geneticke vysetreni, pak jsme meli pohovor se genetikem a cekali jsme na vysledky laboratore, za tu dobu jsem se lecila clostikem, u nas je teda chyba na obou stranach, manzel ma spatne spermio a moje vajecniky funguji spatne,ale vejcovody mam pruchozi.Takze jsem se zacala lecit clostikem a dochazela na UZ a pokud neco narostlo,tak jsme sli na IUI, nevyslo to, sance je u nas velmi mala i kvuli spermiu a i kvuli mne,tedka se pripravuje na 2.IUI,ale asi folikul nedoroste,takze z toho spise nic nebude a ja uz chci doktora popohnat,aby nas zaradil do IVF,nevi,co nas ceka,ale snad to nejak vydrzim.
Takze Vam udelaji testy, pohovor, genetiku a pak se bude postupovat,mozna vas ceka jenom IUI a budes mit mimco, kdo vi?Drzim pesti, asi se dovis mnoho nazoru. 
Není tady
Dakujem za odpoveď. Takéto veci zvládnem. Ešte som chcela vedieť, ako to asi vyzerá časovo. Som počula, že tam budem chodiť často a takmer aj zo dňa na deň-ako mi pôjde cyklus. Neviem si predstaviť, ako si to zariadim v práci, tak ak sa niekomu chce napísať niečo o tom. Vďaka.
Není tady

katarino, to záleží na spoustě okolností.... Na tom, jak případně budeš reagovat na léčbu, někomu dělají např. před IUI jen 1 UTZ, někomu více, aby se našel správný okamžit, kdy ho provést, při IVF taky počítej s tím, že tam pojedeš minimálně na UTZ před vyfasováním léků, potom na několik kontrol jak reaguje tvoje tělo, potom na odběry.... a na ET, pokud bude vše jak má....
Jednotlivé návštěvy můžou jít jako po másle, ale může bžt situace taky komplikovanější /nečekané odběry vyjíček apod/ a potom to může obnášet i pár hodin v čekárně.
Jsou holky, které v práci,že chodí k zubaři, já mám to štěstí, že dělám s přítelem, takže v tom je to jednoduché.
kam vůbec chodíš a napiše klidně o sobě více jestli chceš 

Není tady
Najprv vďaka za odpoveď. Aj som predpoklada, že všetko sa bude odvíjať podľa aktuálneho stavu. Len mám trochu strach, pretože babatko už veľmi chcem a uvedomujem si, že problém je asi v mojej psychike.
Doktor nás chce poslať do Martina, čo mám asi 90km od bydliska. Nebol by až taký problém, máme auto a manžel sa chce tiež už do toho pustiť. Len som stresák a pracujem v kúpeľnom zariadení. Takže sa riadime sezónou+som tu posledná nastúpená. A ohľadne voľna sú predomnou všetci najsamdôležitejší. A ja mám z toho nervy. Nechcem si materstvo riadiť podľa voľna v robote. Ale asi to inak nepôjde. Preto si to plánujem na jeseň a dúfam, že kým sa v máji rozprúdi sezóna, tak budem už sedieť doma v očkávaní. Viem, že je tu veľa žien s podobným problémom, a to ma aj utešuje. Samému sa s tým žije moc zle.
Není tady

Ahoj Katko,
nepatrim mezi snazilky sice moc dlouho, ale mam par uz mamin kolem sebe, ja si teda zatim davam nacas
Jedna znama pry byla naprosto v poradku (co se tyka zdravotniho stavu), problem byl pry v psychice. Zkusila zajit za odbornym homeopatem, ktery ji probral prave po teto strance a sup, ono se zadarilo. Ctu, ze pises, ze plany s mimcem mas az na jaro (jestli dobre chapu), tak by to treba nebylo od veci, zkusit do te doby neco podobnyho. Ale nemam to z vlastni zkusenosti
Kazdopadne ti moc preju, at se ti brzo zadari
mej se krasne
Není tady
My jsme jezdili do car 180 km od domova, byli jsme tam celkem 6x. Poprvé na konzultaci, ihned jsme se domluvili na ivf, jelikož po tříletém snažení už nebylo na co dalšího čekat. Udělali nám základní vyšetření, u mě utz, partnerovi spermiogram a oběma odběry krve. Další odběry jsem si zajistila u svého obvodního gyn. a do centra jen nafaxovala výsledky. Potom na ultrazvuk před stimulací, v průběhu stimulace na první utz na detašovaném pracovišti tady kousek od domova, cca 30 km, druhý utz už zase v car, potom odběr vajíček, transfer a kontrola po transferu. Celé v horizontu 2,5 měsíce.
Dalo se to v pohodě zvládnout i v práci, taky jsem neřekla, že docházím do car.
Měli jsme štěstí, nikdy jsme v čekárně nijak dlouho nečekali, pokaždé nás vzali na čas, kdy jsme byli objednáni, jen odběr vajíček trval déle, ale na to jsme byli předem upozorněni.
Je velmi důležité zvolit si dobré centrum. Přeji hodně štěstí. 
Není tady
Ahojky, ako krásne sa tu dá diskutovať! Som sa nevedela prihhlásiť a teraz som rada, že som tu. Práve som dnes dostala mesiačiky a už som rozhodnutá. Pôjdem sa spýtať vrchnosti a na bud.týždeň už pôjdem za gyn., nech ma natvrdo objedná-chce ma poslať do Heliosu Martin.
Práve minulý mesiac sme skúšali mať styk podľa lunárneho výpočtu
) a teda sa to nezdarilo.
Ani tomu veľmi neverím, ale okúsili sme neštandardnú metódu.
Stále ešte to neberiem tragicky, som optimista a v konečnom dôsledku, aj adopcia je možnosť.
Není tady