27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ale no tak, Pí, nemůe přeci reformaci stavět na stejnou platformu jako společenskou objednávku, by bys jí dala sebeirí rozměr a osvobodila ji od chtění jednotlivců i tlaků jakýchkoli vrstev. Společenská objednávka není reformace, jistě chápe ten propastný rozdíl.
Nicméně i kdybys tyto dva významy zaměnila, zdaleka tím nepostihne vznik náboenství. Náboenství nepovstává ani společenskou objednávkou, ani reformací. To e se v něm nakonec projeví určité zápo*né prvky je důsledkem toho, jak některé mocenské vlivy, kdy ho nemohou rozbít zvenčí, vstoupí dovnitř, snaí se ho vyuít ve svůj prospěch a přeladit jeho elementární podstatu do zcela jiných praktik. To vak nikterak nevypovídá o tom, e by prvotní mylenka byla nedokonalá anebo dokonce patná! Tohle se tady pořád slučuje do stejného významu. Ale my se musíme naučit rozliovat a jít ke kořenům jednotlivých nauk, či náboenství.
V tomhle se mnou bude souhlasit zajisté kadý.
Není tady
Crabate,
pod pojmeme reformace ja chapu vylepsit cosi, co z nejakeho duvodu nefunguje, nokoliv nastolit neco zcela noveho.
A dle meho nazoru ZADNY pokus o ZADNOU reformaci nikdy nebyl uspesny. Tudiz reformace jako takova je zcela zbytecna spolecenska objednavka Zbytecna ve vyznamu neco vylepsit, nezbytecna ve vyznamu uvolnit cestu necemu zcela novemu.
S tvou posledni vetou samozrejme souhlasim.
Není tady
Je tady jetě jeden pohled a to ten, e nic není bez logiky. Společenská objednávka hraje svou roli. Ale, co kdy zde byla jetě dalí objednávka. Objednávka něčeho, co zahrnuje ve, objednávka něčeho, čeho se dotkly
ena2 a Jelitko, jestli jsem je správně pochopila. Objednávka matky přírody. Té matky, která pro nás vytvořila
nervovou soustavu naeho typu, která nás obdařila základními pudy, které my nazýváme rodičovskou nebo partnerskou láskou a které jsou z hlediska psychologů vytvořeny pro přeití naeho druhu.
Co kdy, Bůh nesvořil přírodu, ale příroda Boha, protoe nám bylo dáno jít dále, ne zvířatům. A co kdy je potřeba náboenství lidem dána z nějakého důvodu, třeba pro kompenzaci přebytečné agresivity nebo naopak pro kompenzaci potřeby lásky?
Nevím jestli existuje Bůh v té podobě, v jaké ho líčí jednotlivá náboenství, nevím jestli to není úplně jinak,
ale myslím si, e lidé náboenství potřebují.
Prostě, naskýtá se jetě jedna otázka: Co kdy Bůh nestvořil přírodu, ale co kdy příroda stvořila Boha a tím i náboenství jako prvek potřebný k naí rovnováze?
Upravil(a) Bláa.. (20. 2. 2006 16:00)
Není tady
Blaenko,
pochopila jsi mne správně.Preferuji přírodu a její zákony, kterým lidé nerozumí.Nezničitelná energie, která se přenáí z místa na místo, fungující echolokace.Máme co objevovat.Předevím vesmír v nás.Poselství bible o chrámech, člověk jako takový je chrám boí, v kadém z nás je bůh.To je dost silný nástin, kde ho hledat.A vichni dohromady jsme Bůh.Před mnoha lety jsem seděla celou noc kdesi u plesa v Tatrách a přemýlela nad čtvrtým rozměrem.Stále mi z toho vycházelo jedno.Ten rozměr je v naem nitru.Ve je opravdu provázané.
Není tady
eno2, jenome, ono je to jetě sloitějí. Jestli jsi četla knihu od Holgera Kalweita:
Keltská kniha mrtvých. Zde se hovoří jetě o jednom rozměru. Zásvětí. Mylenky, které zůstávají a mylenky z minula i budoucna se prolínají. Je jetě něco. Jen vím, e nemáme do toho rozměru vstupovat. Není ná. Myslím si, e jsme vechny energie jetě neobjevili.
I z toho důvodu chápu, proč se lidé v minulosti, kdy měli vyvinutějí instikty,
silně upínali k náboenství. Věděli proč. Někdy si myslím, e lidé sami jsou schopni vytvořit spirituální útvary mylenek a někdy mi připadá, e jiný rozměr ije sám o sobě. Ta provázanost mi nepřipadá tak jednoznačná.
Ale připadá mi, e kadý cítí jinak a vlastně má kadý pravdu.
Není tady
Dozajista má pravdu, ale je to polovina cesty.Ta druhá polovina je, e ten rozměr je ná a smí se do něj vstoupit za dodrení velmi přísných pravidel.A tím je velká osobní morální disciplína.Kdo ji vak má???
Kadý by ji rád měl, i já (přiznávám), ale úkoly, které na nás ivot klade jsou těí a těí a vrchol tak v nedohlednu.Jsem opět u bible a známého Joba.
Do tohoto rozměru kdo vstoupí sám bez Boha (tím myslím s mylenkou na vechny ty lidičky okolo to je to velké B), jen se sebou je odsouzen k trestu, to má pravdu.
To, e se lidé v minulosti upínali k vyznávání Bohů je právě ta ryzí víra, která měla za úkol udrení kmene, rodu.Lidé ji nezneuívali, ale vyuívali její sílu k rozvoji intuice instinktů.
Znali sílu rytmů, melodičnost slov jejich pronáení při ritualech rozechvívaly vzduch, zemi, stromy i ptáci zmlkli.ili v souladu s metronomem Země.
O prolínání mylenek se rozepisovat nebudu, nejsou to jen mylenky, ale i skutky.To zde u padlo mnohokrát.Jasně, e to tak je.
Není tady