Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#51 19. 2. 2006 20:28

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory
Registrovaný: 24. 1. 2006
Příspěvky: 2073

Re: Nové náboženství

Ale no tak, Pí, nemůžeš přeci reformaci stavět na stejnou platformu jako společenskou objednávku, by bys jí dala sebeširší rozměr a osvobodila ji od chtění jednotlivců i tlaků jakýchkoli vrstev. Společenská objednávka není reformace, jistě chápeš ten propastný rozdíl. smile

Nicméně i kdybys tyto dva významy zaměnila, zdaleka tím nepostihneš vznik náboženství. Náboženství nepovstává ani společenskou objednávkou, ani reformací. To že se v něm nakonec projeví určité zápo*né prvky je důsledkem toho, jak některé mocenské vlivy, když ho nemohou rozbít zvenčí, vstoupí dovnitř, snaží se ho využít ve svůj prospěch a přeladit jeho elementární podstatu do zcela jiných praktik. To však nikterak nevypovídá o tom, že by prvotní myšlenka byla nedokonalá anebo dokonce špatná! Tohle se tady pořád slučuje do stejného významu. Ale my se musíme naučit rozlišovat a jít ke kořenům jednotlivých nauk, či náboženství.

V tomhle se mnou bude souhlasit zajisté každý. wink


Crabat

Není tady

 

#52 19. 2. 2006 21:03

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 21400
Web

Re: Nové náboženství

Crabate,
pod pojmeme reformace ja chapu vylepsit cosi, co z nejakeho duvodu nefunguje, nokoliv nastolit neco zcela noveho.
A dle meho nazoru ZADNY pokus o ZADNOU reformaci nikdy nebyl uspesny. Tudiz reformace jako takova je zcela zbytecna spolecenska objednavka smile Zbytecna ve vyznamu neco vylepsit, nezbytecna ve vyznamu uvolnit cestu necemu zcela novemu.
S tvou posledni vetou samozrejme souhlasim.


Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

 

#53 20. 2. 2006 15:54

Bláža..
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 13. 1. 2006
Příspěvky: 1053

Re: Nové náboženství

Je tady ještě jeden pohled a to ten, že nic není bez logiky. Společenská objednávka hraje svou roli. Ale, co když zde byla ještě další objednávka. Objednávka něčeho, co zahrnuje vše, objednávka něčeho, čeho se dotkly
Žena2 a Jelitko, jestli jsem je správně pochopila. Objednávka matky přírody. Té matky, která pro nás vytvořila
nervovou soustavu našeho typu, která nás obdařila základními pudy, které my nazýváme rodičovskou nebo partnerskou láskou a které jsou z hlediska psychologů vytvořeny pro přežití našeho druhu.
Co když, Bůh nesvořil přírodu, ale příroda Boha, protože nám bylo dáno jít dále, než zvířatům. A co když je potřeba náboženství lidem dána z nějakého důvodu, třeba pro  kompenzaci přebytečné agresivity nebo naopak pro kompenzaci potřeby lásky?
Nevím jestli existuje Bůh v té podobě, v jaké ho líčí jednotlivá náboženství, nevím jestli to není úplně jinak,
ale myslím si, že lidé náboženství potřebují. 
Prostě, naskýtá se ještě jedna otázka: Co když Bůh nestvořil přírodu, ale co když příroda stvořila Boha a tím i náboženství jako prvek potřebný k naší rovnováze?

Upravil(a) Bláža.. (20. 2. 2006 16:00)

Není tady

 

#54 20. 2. 2006 20:09

Žena 2
♥♥♥----
Registrovaný: 21. 1. 2006
Příspěvky: 176

Re: Nové náboženství

Blaženko,
pochopila jsi mne správně.Preferuji přírodu a její zákony, kterým lidé nerozumí.Nezničitelná energie, která se přenáší z místa na místo, fungující echolokace.Máme co objevovat.Především vesmír v nás.Poselství bible o chrámech, člověk jako takový je chrám boží, v každém z nás je bůh.To je dost silný nástin, kde ho hledat.A všichni dohromady jsme Bůh.Před mnoha lety jsem seděla celou noc kdesi u plesa v Tatrách a přemýšlela nad čtvrtým rozměrem.Stále mi z toho vycházelo jedno.Ten rozměr je v našem nitru.Vše je opravdu provázané.


Nebojte se hledat cesty ve tmě nebo světlo nosíte v sobě a to vás povede.

Není tady

 

#55 20. 2. 2006 21:33

Bláža..
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 13. 1. 2006
Příspěvky: 1053

Re: Nové náboženství

Ženo2, jenomže, ono je to ještě složitější. Jestli jsi četla knihu od Holgera Kalweita:
Keltská kniha mrtvých. Zde se hovoří ještě o jednom rozměru. Zásvětí. Myšlenky, které zůstávají a myšlenky z minula i budoucna se prolínají. Je ještě něco. Jen vím, že nemáme do toho rozměru vstupovat. Není náš. Myslím si, že jsme všechny energie ještě neobjevili.
I z toho důvodu chápu, proč se lidé v minulosti, když měli vyvinutější instikty,
silně upínali k náboženství. Věděli proč. Někdy si myslím, že lidé sami  jsou schopni vytvořit spirituální útvary myšlenek a někdy mi připadá, že jiný rozměr žije sám o sobě. Ta provázanost mi nepřipadá tak jednoznačná.
Ale připadá mi, že každý cítí jinak a vlastně má každý pravdu.

Není tady

 

#56 20. 2. 2006 22:05

Žena 2
♥♥♥----
Registrovaný: 21. 1. 2006
Příspěvky: 176

Re: Nové náboženství

Dozajista mᚠpravdu, ale je to polovina cesty.Ta druhá polovina je, že ten rozměr je nᚠa smí se do něj vstoupit za dodržení velmi přísných pravidel.A tím je velká osobní morální disciplína.Kdo ji však má???
Každý by ji rád měl, i já (přiznávám), ale úkoly, které na nás život klade jsou t잚í a t잚í a vrchol tak v nedohlednu.Jsem opět u bible a známého Joba.
Do tohoto rozměru kdo vstoupí sám bez Boha (tím myslím s myšlenkou na všechny ty lidičky okolo to je to velké B), jen se sebou je odsouzen k trestu, to mᚠpravdu.
To, že se lidé v minulosti upínali k vyznávání Bohů je právě ta ryzí víra, která měla za úkol udržení kmene, rodu.Lidé ji nezneužívali, ale využívali její sílu k rozvoji intuice instinktů.
Znali sílu rytmů, melodičnost slov jejichž pronášení při ritualech rozechvívaly vzduch, zemi, stromy i ptáci zmlkli.Žili v souladu s metronomem Země.
O prolínání myšlenek se rozepisovat nebudu, nejsou to jen myšlenky, ale i skutky.To zde už padlo mnohokrát.Jasně, že to tak je.


Nebojte se hledat cesty ve tmě nebo světlo nosíte v sobě a to vás povede.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů